Chudnutie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Chudnutie

Príspevok od používateľa aacid »

krabicky su super, odpadaju 2 hlavne problemy, nemusis riesis varenie a pripravu jedla a zaroven mas super prehlad o tom kolko kalorii prijmes.
my sme na tom fungovali istu dobu, dokonca ani cenovo to nebolo take zle. neviem ako je to teraz ale mna to stalo nejakych 9-10 eur na den.
kazdy tyzden sme dostali jedalnicek kde bolo ku kazdemu jedlu aj napisane kolko je to kalorii.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Mozes aj konkretizovat tip diety?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja uz neviem co to to bolo, nebola to ziadna specialna dieta, proste len zdrave jedla a presny pocet kalorii.
realne nic ine clovek nepotrebuje na chudnutie. len prijat menej kalorii nez telo spotrebuje a neprijat tie kalorie vo forme snickers tyciniek.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2018, 17:30)
ColdRain napísal: ..plavanie je super, ale nejlepsi je trening s cinkami, kedze zvysuje bazalny metabolizmus a zaroven nadobudnutie svaly zvysuju spotrebu energie ktoru treba na beznu prevadzku tela...
ma to niekto prakticky oskusane? moj frajer chce schudnut uz minimalne 2 roky. chodime do posilky a ma fakt svaly, ale na bruchu strasne vela tuku a vazi pri 185 cm okolo 120 kg. on mi stale opakuje, ze potrebuje mäso a bielkoviny (aj po cviceni o 23.00), aby mu rastli svaly a spalovali tuky. ja mu tvrdim, ze musi menej jest celkovo a vecer (aj ked po cviceni uz vobec), resp. vecer surovo hladovat, aby sa mu stiahol zaludok.. on sa stale ohana s rastom svalov, ale za tie roky mu z tukov vobec neubudlo, skor naopak..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čas príjmu jedla nezohráva žiadnu úlohu. Tvoj priateľ je skrátka tlstý, má veľké % tuku. Môže pokojne ďalej cvičiť a jesť mäso/bielkoviny, ale stravu by mal upraviť, resp. znížiť celkový príjem + zaradiť kardio. Potom začne chudnúť.
wladas
Redeemer
Redeemer

Kardio kardio kardio...v posilke sa nechudne (teda az na to kardio tam)
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

Jasné, že sa chudne aj v posilke :D :D :D pri silovom tréningu, keď je príjem nižší ako výdaj
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tvoj priatel by mal zacat behat alebo bicyklovat. Ale viac, lebo spalovat tuky zacnes az po 20-30min aktivity. Cize treba tak hodinku. Niekto si dava beh na pase v posilke po silovom treningu, pretoze metabilozmus je uz rozbehnuty. A samozrejme strava.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kathleen napísal:...aby mu rastli svaly a spalovali tuky...
Doteraz som bol v tom, ze bud priberas alebo chudnes oba. A toto mi potvrdilo dost vela ludi takze ak niekto vie ako naberat svaly a zaroven palit tuk tak sem s tym.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

logika je ta ze svaly potrebuju energiu. cim viac svalov, tym viac energie spotrebovavaju.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

To je zvysovanie bazalneho metabolizmu. To chapem, s tym som v pohode. Mne ide skor o to, ze aby telo zacalo spotrebovavat svoje zdroje tak musi mat deficit energie. A v takom stave nebude budovat nove svaly.
radko.
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa radko. »

prosím vás čo je pravda na tom že kardio by sa malo robiť na lačno ? je naozaj pravda že vtedy sa spaľuje viac tukov ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Niekto hovori, ze je to lepsie. Niekto zase, ze je to hlupost. Pravda tam ciastocne moze byt, asi to bude u kazdeho individualne. Su profi bezci, ktori idu trenovat rano nalacno. A su taki, ktori zasadne az po lahkych ranajkach. Ja som skusal nalacno behat a nebolo to pre mna dobre, citil som sa slaby, unaveny, celkovo sa mi velmi zle behalo (ale mozno by trebalo na to si lenz vyknut). Takisto si nedavam kavu na prazdny zaludok, pretoze je vtedy pre mna tazka.

Clankov o tom mas habadej, staci pohladat a precitat - http://slovakfitness.sk/856-myty-o-kard ... i-vam.html
Kardio na lačno spáli viac kalórií
Behanie ráno nalačno pred raňajkami je preceňované a v skutočnosti sa počas neho nesiaha primárne na tukové zásoby. Počas môžete stratiť intenzitu pre nedostatok energie a vody, čo v konečnom zúčtovaní môže viesť k menšiemu kalorickému výdaju. Najlepšie je, keď hodinu pred kardiom niečo ľahšie skonzumujete. Ideálne aj s obsahom bielkovín. A nezabúdať na vodu.
https://gymbeam.sk/blog/spali-ranny-kar ... -viac-tuku
Ranné kardio na prázdny žalúdok?

Kardio tréning je neodmysliteľnou súčasťou akéhokoľvek tréningu, či už ide o kulturistiku, silové športy, alebo klasický tréningový program v posilňovni. Zvyšuje vytrvalosť a je dôležitým faktorom pri prevencii problémov a ochorení srdca.

Mnoho športovcov uprednosňuje kardio tréning ešte pred raňajkami s domnienkou, že využijú nahromadený telesný tuk ako zdroj energie, a zvýšia si úroveň bazálneho metabolizmu po celý zvyšok dňa. Toto tvrdenie ale nie je potvrdené vedeckými štúdiami.

Spáli ranný kardio tréning viac tuku?
Tréning na lačno môže byť ale najhorším nápadom. Ráno sú nízke vaše zásoby glykogénu, ako aj hladina energie, a pretože nemáte sacharidy, kardio by malo zničiť vaše zásoby tuku. Správne? Je to však úplne inak.

Počas kardia nedochádza k spaľovaniu tukov, ale asi až dve hodiny po ňom. Namiesto toho sa bude vaše telo pozerať po chutných svaloch ako zdroja energie. Bye bye svaly! Toto je najhoršia nočná mora športovcov. Takže, ak vašim cieľom nie je strata svalovej hmoty, potom nevykonávajte kardio na prázdny žalúdok.

Pravdepodobne nebudete mať dostatok energie, čo znamená zníženie výkonu = horšie výsledky. Porozmýšľajte nad tým, vaše telo malo pôst asi 8 hodín (v ukážkovom prípade) a potrebuje niečo zjesť, aby sa naštartovalo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Všetko je individuálne, neexistuje univerzálny recept. Ja už roky cvičím ťažké silové tréningy zásadne ráno a nalačno.
radko.
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa radko. »

O to mi ide že mi kamarát hovoril že je to lepšie pre spaľovanie tukov, ale mne to vôbec nevyhovuje :D ubehnem tak polku toho čo večer po práci pred večerou, takže mám pocit źe to má ešte menší účinok
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Naposledy som cital, ze to tak vobec nie je. Celkovo toto cardio na lacno je tema furt nedokoncena.

Co sa tyka chudnutia, ono to skutočne nie je take komplikovane ako sa zda. Uplne zaklad je ze tvoj prijem musi byt nizsi ako tvoj vydaj, potom zacnes chudnut. Toto je zaklad, ktory musis chapat.Ak to chces zefektivnit je to este zlozitejsie. Ako som pisal vyssie silovy trening nakopne metabolizmus takze spalujes viac kalorii aj ked skoncis, cize tvoj vydaj je vyssi po dlhsi cas. Toto sa pri kardiu povedat neda.
Dobre su este sprinty, tie nie su kardio, je to v podstate silovy trening, idealne ak su sprinty do kopca. Hrozi mensie riziko urazu hamstringov a je to tazsie =>vacsi vydaj.

Pri strave sa este oplati zohladnit dve veci. Jedna su zakladne makroziviny. Bielkoviny sa travia dlhsie (najdlhsie) co znamena, ze energiu uvolnuju po dlhsi cas a telo spotrebuje viac energie na ich spracovanie (teda celkovy balans na koncije nizsi prijem, kedze telo spalilo cast energie na spracovanie). Sacharidy natravis velmi rychlo, tz ak ich do tohto casu nevyuzijes (ci uz priamo ako energiu, alebo ulozenim ako glykogenu do svalov a pecene) menia sa na tuk, teda priberas.
Tuk sa travi pomerne dlho, ale zato je znacne kaloricky. Sam o sebe nie je teda zly, len treba ratat s faktom, ze je kaloricky.
wladas
Redeemer
Redeemer

Upravim ta ze sacharidy su pomale aj rychle.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Moze skusit T3 + T4 co je hormon stitnej slazy, da sa kupit na internete a je to znamy, velmi oblubeny steroid medzi kulturistami. Stoji 20 - 30 eur, uziva sa mesiac a dost. Castokrat sa kombinuje so salbutamolom alebo clenbuterolom. U nas sa clenbutrrol asi ani nepredava, salbutamol predpise alergolog alebo kupit na internete.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

wladas napísal:Upravim ta ze sacharidy su pomale aj rychle.
V zasade mas pravdu. To som zabudol, pisal som to v praci.
Pomale a rychle sacharidy v preklade znamena ake maju glykemicky index. To je teda nejaka hodnota vyjadrujuca ako rychlo sa sacharid zmeni na energiu. Cim vyssia hodnota GI tym skor sacharid vypusti energiu, teda tym kratsi cas na jej spotrebovanie a tym skor sa uklada do tuku. Priklad - cokolada vysoky GI, ovsene vlocky nizky GI. Taktiez plati, ze cim vyssi GI tym skor si opat hladny. Ked si dam sladkost rychlo mi znej vystreli cukor, rychlo doplni energiu (co napr po narocnej fyzickej aktivite je fajn) lenze zas som hladny o pol hodinu, a to ta nuti dat si nieco dalsie. Lenze energia prijata z tej sladkosti, ak ju nespalis, sa nevypari, ale ulozi. Ty si potom das nieco dalsie a prijmes dalsiu energiu s ktorou sa telo musi vyrovnat. Toto je potom recept na priberanie.

Stale, ale plati, ze v porovnani s bielkovinami a tukmi sa sacharidy travia ovela rychlejsie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Znova ta doplnim ze ked vystreli v krvy cukor (glukoza) nad normal tak pankreas vyprodukuje inzulin ktory premiena glukozu na glykoden co je v podstate uz cista energia pre organizmus. A ako si uz napisal tak ak tato energia nieje aktualne potrebna tak sa premiena na tuk. A kedze tvorba inzulinu nieje dokonala (resp reakcia na velke vykyvy cukru) tak nasledne je zas malo cukru v krvy co vyvola pocit hladu. A prezieraci cyklus pokracuje :D
Napísať odpoveď