KLDR
-
javatar
Hardcore addict
Re: KLDR
Hrozba voci JK bola aj predtym - Seoul je totiz v dosahu delostrelectva a ver tomu, ze by vedeli za velmi kratku dobu toho rozbombardovat velmi vela - ako prevencia voci intervencii to uplne staci.
Jadrove zbrane potrebovali na "uznanie" na medzinarodnom poli.
Jadrove zbrane potrebovali na "uznanie" na medzinarodnom poli.
Vláda USA spôsobila smrť ďaleko viac ľudí, ako by kedy vôbec mohla dokázať KĽDR. Akurát, samozrejme, v zahraničí, nie doma. Takisto nezabúdajme na to, že jediná mocnosť, ktorá nedbala tieto zbrane na civilné obyvateľstvo použiť, boli práve USA. To len taká poznámočka na okraj.
Ono samotná existencia takých zbraní v rukách ľudí ((či už jeden (Kim nejaký) alebo druhý (Donald) alebo tretí (x) despota)) nie je žiadna výhra, lebo pre bežných ľudí je to úplne nekontrolovateľná oblasť.
Ono samotná existencia takých zbraní v rukách ľudí ((či už jeden (Kim nejaký) alebo druhý (Donald) alebo tretí (x) despota)) nie je žiadna výhra, lebo pre bežných ľudí je to úplne nekontrolovateľná oblasť.
-
javatar
Hardcore addict
hugo:
1. USA nema monopol na jadrove zbrane
2. USA ta sice zabit moze, ale povacsine je to pre bohatstvo a vplyv, nie ak si dovolis nahlas vyslovit, ze povodny Kim (Ir-Sen?) nie je boh (neschvalujem ani jedno ale stale mi Kimov rezim pride pochybnejsi)
Ale to uz si tradicne nekonzistentny ty... (nedovolil som si odpustit tuto poznamku)
1. USA nema monopol na jadrove zbrane
2. USA ta sice zabit moze, ale povacsine je to pre bohatstvo a vplyv, nie ak si dovolis nahlas vyslovit, ze povodny Kim (Ir-Sen?) nie je boh (neschvalujem ani jedno ale stale mi Kimov rezim pride pochybnejsi)
Ale to uz si tradicne nekonzistentny ty... (nedovolil som si odpustit tuto poznamku)
Ja skôr vidím, ako ste tradične nervózni, keď vám naruším váš zabehnutý naratív.
Tu vôbec nejde o nejaké KĽDR a ich zvrátený režim, ktorý tam praktizuje dynastia nejakých Kimov. Tu ide o to, že o tom vieme všetci, počujeme o tom takmer denne a, samozrejme, málokedy sa zabudne dodať ten nezmysel, že ide o režim "komunistický." Fakty však hovoria jasnou rečou - jediní, kto tieto zbrane použili, boli Američania. Ďalší fakt je ten, že hocijakú metodiku použijeme, USA je nebezpečnejší štát ako KĽDR, o čom by mohli rozprávať (ups, vlastne nemohli, lebo sú už mŕtvi) státisíce, resp. až milióny ľudí - podľa toho, ako ďaleko do histórie zájdeme. Na čele USA sa so železnou pravidelnosťou objavujú militantní kovboji, ktorí neváhajú z pohodlia a bezpečia vlastnej krajiny rozhodnúť o vojne kdesi v treťom svete.. veď, ako podotkol javatar, len pre "bohatstvo a vplyv" istých vrstiev a USA ako takého. Nás na Slovensku to nevyrušuje vôbec, viď vzorka tuto na hojku, ale keby ste sa narodili niekde inde, mohlo by vás to celkom vyrušovať. 
A k tomu monopolu - ďakujem za upresnenie. Podcenil som to tradičné meranie si penisov z Rusmi.
A k tomu monopolu - ďakujem za upresnenie. Podcenil som to tradičné meranie si penisov z Rusmi.
- Prílohy
-
- 5b30c1adce7f6d79401f6158ce951efe.png (2.82 KiB) 2243 zobrazení
pytal som sa preto, ze tie pocty su v skutocnosti iba z prsta vycucane odhady a tym vazne spochybnujem informacnu hodnotu danej prilohy. Dokazom je, to, ze napr Izrael nikdy vlastnictvo jadrovych zbrani oficialne nepriznal takze je zahada ako sa do grafu dostalo 80hlavic. Tj aj udaje o ostatnych statoch nebudu zjavne velmi presne.
-----
Ano USA vlastnia jadrove zbrane. Na to, aby drzali komunistickych pošahancov aspon trochu na uzde.
Ked koncila 2.sv. v. tak americki vojaci pri oslobodzovani zap. Europy rozdavali čokoládu, zuvacky a kavu. Ked "oslobodzoval" vychodnu a strednu Europu bolševik tak vojaci civilistom brali cokolvek-nielen povestne hodinky. A to je ten zasadny rozdiel medzi Usa a komunizmom, osobne dam vzdy prednost tomu prvemu pred tym druhym.
-----
Ano USA vlastnia jadrove zbrane. Na to, aby drzali komunistickych pošahancov aspon trochu na uzde.
Ked koncila 2.sv. v. tak americki vojaci pri oslobodzovani zap. Europy rozdavali čokoládu, zuvacky a kavu. Ked "oslobodzoval" vychodnu a strednu Europu bolševik tak vojaci civilistom brali cokolvek-nielen povestne hodinky. A to je ten zasadny rozdiel medzi Usa a komunizmom, osobne dam vzdy prednost tomu prvemu pred tym druhym.
-
javatar
Hardcore addict
hugo:
Ja chapem, ze sa na to pozeras hlavne ideologickymi ocami a tvoje videnie v tomto smere nabera na ciernobielosti ale:
1. Americania co pouzili jadrove zbrane nie su ti ktori ich maju teraz - ako odporca kolektivnej viny by si si to mohol uvedomit
2. Som rad, ze si spomenul "iste vrstvy" ktore z "exportu demokracie" profituju - aj ked by som ich nenazyval vrstvou, priamy profit ma len velmi uzka skupina ludi, opat - nieco ako "USA celkovo" je tazke si predstavit
3. Na vyhubenie ludstva tusim potrebujes len okolo 300 modernych vodikovych bomb (uz teraz neviem ktora sa pri vypoctoch pouzila ako referencna)
4. V historii si zdatnejsi ako ja tak vies, ze diktatori v pokoji a mieri nerezignuju. Mame tu neudrzatelny rezim ktoreho vodca to sam neskonci a vdaka tomu ako ma u prdele vlastny lud mozme predpokladat, ze existuje realna sanca na odchod typu "beriem vas so sebou co najviac" - takuto hrozbu USA nepredstavuje aj ked robia zverstva vo velkom
Ja chapem, ze sa na to pozeras hlavne ideologickymi ocami a tvoje videnie v tomto smere nabera na ciernobielosti ale:
1. Americania co pouzili jadrove zbrane nie su ti ktori ich maju teraz - ako odporca kolektivnej viny by si si to mohol uvedomit
2. Som rad, ze si spomenul "iste vrstvy" ktore z "exportu demokracie" profituju - aj ked by som ich nenazyval vrstvou, priamy profit ma len velmi uzka skupina ludi, opat - nieco ako "USA celkovo" je tazke si predstavit
3. Na vyhubenie ludstva tusim potrebujes len okolo 300 modernych vodikovych bomb (uz teraz neviem ktora sa pri vypoctoch pouzila ako referencna)
4. V historii si zdatnejsi ako ja tak vies, ze diktatori v pokoji a mieri nerezignuju. Mame tu neudrzatelny rezim ktoreho vodca to sam neskonci a vdaka tomu ako ma u prdele vlastny lud mozme predpokladat, ze existuje realna sanca na odchod typu "beriem vas so sebou co najviac" - takuto hrozbu USA nepredstavuje aj ked robia zverstva vo velkom
Rusko ako postkomunisitcka krajina ma najviac hlavic, dalsie sa z byvaleho ZSSR tulaju po svete, vratane spinavych projektilov pre delostrelectvo. v mene ochrany komunizmu bola postavene a vyskusana najsilnejsia vodikova bomba vobec ale USA su aj tak najhorsie