ultrabook - tablet vhodný na prácu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rastr
Light Expert
Light Expert

ultrabook - tablet vhodný na prácu

Príspevok od používateľa rastr »

Čaute, chcem poprosiť o radu alebo nápady pri výbere zariadenia.

Prvé, čo chcem povedať je, na čo budem dané zariadenie potrebovať. Prehliadanie webu, práca s účtovným a sklad. softvérom, občas photoshop. Budú to dlhé hodiny práce, takže zariadenie bude vypnuté len málo. Väčšinu práce budem robiť na softvéroch umiestnených na serveri, vzdialenou plochou. Nebudem hrať žiadne hry ani nič podobné. Občas možno pozriem film.

Mám 2 miesta, kde pracujem + z domu. Na pracoviskách mám počítače, no občas tam potrebujem aj ďalšie zariadenie:
- chcem teda niečo kompaktné, malé, aby som to mohol nosiť všade so sebou
- doma občas pozriem film, takže by som potreboval hdmi vstup
- vždy používam 2 monitory pri práci, takže vga vstup
- usb vstupy na myšku, klávesnicu
- myslím, že to sú všetky požiadavky, ktoré mám ( cena môže byť vyššia aj nižšia, už podľa parametrov by som usúdil, či stojí za to platiť viac)

Díky za prípadné odpovede.
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: ultrabook - tablet vhodný na prácu

Príspevok od používateľa test »

Nie vstupy, ale vystupy. VGA moze byt problem, ma ho tak jedna tretina notebookov. Mal by si dat limit, ze ci 800 eur je akceptovany rozpocet alebo moze byt aj 1200 eur?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Male a kompaktne s dobrou vydrzou: http://datacomp.sk/asus-zenbook-ux410ua ... 37782.html

Este mensi a hlahsi: https://www.alza.sk/asus-zenbook-3-ux39 ... 745147.htm

Pamataj ale, ze tieto male notebooky nemaju numericku klavesnicu a teda pokial ides robit nejake skladove hospodarstvo a natukavat cisla, tak budes obmedzeny chybajucou numerickou klavesnicou alebo pouzijes externu klavesnicu do USB.

Potom klasicky 15,6 palcovy notebook, vaha pod 2kg, numericka klavesnica: https://www.alza.sk/hp-elitebook-850-g4-d4721141.htm
rastr
Light Expert
Light Expert

Dik za tipy.

Ja teraz používam Fujitsu notebook a som dosť spokojný, pracuje stále rovnako rýchlo a rovnako ticho. No pri kompaktnejsich zariadeniach sú dosť vysoké ceny.

Zaujal ma ten zenbook od asusu, pôjdem ho obzrieť do nejakej predajne. S tou klávesnicou rátam. Určite budem používať ext myš, klávesnicu a aj monitory.

Este ma zaujalo toto, len to ešte nie je na trhu. Čosi podobné od iných výrobcov je?...Huawei matebook.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked sa ti zda notebook za 650 eur ci kolko drahy, tak neviem co chces potom vlastne kupit. Potom si nechaj co mas a mas pokoj. V prvom prispevku si pisal, ze "cena môže byť vyššia aj nižšia, už podľa parametrov by som usúdil, či stojí za to platiť viac", ale evidentne je to cez tvoj rozpocet, asi si cakal nieco za 400 eur. Tahas sem Huawei, lenze nich MateBook X zacina niekde cez 1000 eur a tie starsie co sa predavaju za 500-600 eur su parametrovo vlastne podobne ako Zenbook.
rastr
Light Expert
Light Expert

Kde som písal, že sa mi zdá 650€ drahý? Písal som, že som spoko s Fujitsu, no kompaktné zariadenia od nich sú na mňa vysoko...preto zháňam od lacnejších výrobcov.

No nič...dik za rady, ten zenbook zrejme zoberiem...len kuknem kdesi, ak to veľkostne vyzerá.
Napísať odpoveď