Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa beardie »

este k USA:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čriepky z FB:

Kaliňák útočí na Kisku: Po jeho ceste do Mexika bolo vládne lietadlo povracané.

Kiska zatiaľ najtvrdšie voči Smeru: Kaliňák je bezcharakterný a falošný, zneužil proti mne NAKA.

Kaliňák útočí, ale Kiska tvrďas. Dva články, dva rozdielne metre, jeden autor, jeden Denník (N).
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Chmelára moc nemusím, ale týmto udrel klinec presne.

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/ro ... dlo-296672
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zeman je clovek ktory ma problem s alkoholom po ktorom nevie co hovori. A z Ruska on sam nic nepriviezol, prezidentska funkcia je v podstate formalna zalezitost a o nicom v skutocnosti nerozhoduje. Rozhoduju diplomati a podnikatelia. Vykonna moc europskych prezidentov sa neda porovnavat s vykonnou mocou napr US prezidenta-je to nieco ine. Chmelara som nikdy nepovazoval za zaujimaveho a po tomto clanku som sa v tom iba utvrdil.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Dával som to sem skôr kvôli duetu kiska & kaliňák a pozadiu.

Čo sa týka zemana ako osoby, mám podobný názor ako ty. Avšak čo som sa bavil s ľuďmi, ktorí s ním prišli do styku osobne kvôli práci...tak urobil na nich úplne úplne iný dojem, opačný ako je prezentovaný v médiách. Má triezvy úsudok a veľmi dobrý prehľad o všetkých situáciách čo sa práve dejú. To som popravde nečakal.

No a k tým miliardám. Samozrejme ich nepriniesol on doslovne. Na týchto návštevách sa dohadujú obchody príslušnými osobami a na dohode má svoj podiel politická situácia a nálada - nie osoba prezidenta, je v podstate jedno kto tam je.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Vivat Fico!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

baldorex napísal:Má triezvy úsudok a veľmi dobrý prehľad o všetkých situáciách čo sa práve dejú.
Možno bejvávalo v jeho zlatej ére. Ale na tomto svete nič netrvá večne. Zeman minimálne posledný rok vyzerá tak, ako keby už bol po smrti, len to Ovčáček zatiaľ nepriznal verejnosti.
Cesar
Addict
Addict

Hlavne, že Zeman vyzerá minimálne o 20 rokov starší ako v skutočnosti je. Odhadom by som povedal, že má okolo 90, no má len 72. Asi alkohol spraví svoje. :)

Vladimír Mečiar je o 2 roky starší ale ešte funguje celkom normálne, ten Zeman mne sa zdá, že vyzerá, ako by mohol byť Mečiarov otec. :lol:

Keď Zemana ešte raz zvolia to už bude fakt týranie, mohli by sa nad zním zľutovať. :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Ktosi tu už posmešne vyzýval, že však počkáme si na Eda - teda na jeho vyjadrenie ku momentálnym "čistkám" v RTVS.

A je to tu. Som zvedavý reakcie:

Novinári sú znepokojení. RTVS vraj robí „čistky“. K tomuto silnému tvrdeniu ich viedlo to, že vedenie verejnoprávnej televízie sa vraj rozhodlo zrušiť reláciu Reportéri a vymeniť moderátorov relácie Dejiny.sk. Laik by snáď mohol podľahnúť hystérii, od novinárov by ste však čakali, že si lepšie overia informácie.

1) Celý tím reportérov prechádza do publicistickej relácie Občan za dverami – to sú trochu čudné „čistky“.
2) Vedenie RTVS nehovorilo o zrušení, ale len pozastavení relácie, kým sa nevyrieši jej kvalita – o tom, že nebola v poriadku svedčí aj fakt, že s ňou nebol spokojný ani bývalý šéf spravodajstva a publicistiky Lukáš Diko, ktorý sa po odchode z funkcie denníku N zdôveril, že investigatívu mali robiť inak. Kameňom úrazu bolo totiž veľké množstvo faktografických chýb, ktoré viedli k obrovskému množstvo žalôb, čo bolo pre televíziu platenú z daní nás všetkých naďalej neúnosné.
3) Podobne je to s reláciou Dejiny.sk. RTVS moderátorov nevyhodilo, naďalej zostávajú členmi autorského tímu, ale doplní ich o ďalších autorov. Prvá relácia o vzniku samostatného Slovenska bola totiž tak otrasne jednostranná, že vyvolala celkom oprávnené protesty. Demokracia je totiž ohrozená vtedy, keď chýba rôznorodosť, nie vtedy, keď sa ide zabezpečiť.

O čo teda ide? Je zvláštne, že keď za Václava Miku vyhodili zo Slovenského rozhlasu Juraja Hrabka, nikto z novinárov sa na jeho obranu neozval. A nikto neprotestoval, keď koncom roka stiahli dlhoročného moderátora Mira Frindta z relácie Správy a komentáre – Frindt má totiž iné politické názory ako väčšina doteraz nedotknutého Dikovho tímu. Nikomu neprekážalo, že spravodajstvo verejnoprávnej televízie vyzeralo v posledných mesiacoch ako sabotáž – chýbalo pokrytie základných udalostí a niektoré boli spracované s takou výraznou jednostrannosťou (bez poskytnutia priestoru opačným názorom), že by si to nedovolilo ani súkromné médium. Takže áno, po nástupe Rezníka bolo spravodajstvo čoraz horšie – nezakryto naklonené opozícií a predovšetkým: vysoko neprofesionálne.

Čo teda prekáža kritikom súčasných zmien? Snaha o nápravu vecí smerom k vyššej objektivite a pluralite? Keď tam zostanú všetci kamaráti jedného straníckeho trička, ktorí sa ani nepokúšajú predstierať nestrannosť a sú viac aktivistami ako žurnalistami – vtedy to bude v poriadku? Má sa vari naďalej porušovať Zákon o RTVS, ktorý v § 3, ods. 3 celkom jednoznačne zaväzuje tvorcov Rozhlasu a televízie Slovenska, že musia poskytovať nestranné, neskreslené, vyvážené a pluralitné informácie o dianí v republike, aby si každý občan mohol kompetentne a slobodne vytvoriť vlastný názor?

Nedajme sa teda vyrušiť hysterickými hlasmi, ktoré kričia o čistkách a cenzúre. Vyrušuje ma, že zmeny nepožadovala odborná obec, ale politici z vládnej koalície. Politici sa do toho nemajú čo starať, ale odborná obec v tomto prípade hanebne zlyhala. Tá totiž najlepšie rozumie tomu, že takto jednostranne verejnoprávne médium nemôže fungovať. Chcel by som sa už konečne dožiť takej verejnoprávnej televízie, ktorá nebude vylučovať z dialógu nikoho. Kvalitná verejná diskusia si vyžaduje rovnocenne vyvážený pluralitný dialóg, v ktorom budú zastúpené všetky relevantné názorové prúdy v spoločnosti. To súčasná štruktúra a personálne obsadenie spravodajstva a publicistiky nezabezpečovalo ani omylom. Budem prvý, kto bude kričať, ak sa začne spravodajstvo a publicistika v RTVS nenáležite politizovať. Dovoľujem si tvrdiť, že mám na to dostatok odborných skúseností, dostatočne citlivý nos a najmä nie som súčasťou ani jedného z bojujúcich táborov. Ale ak súčasné zmeny povedú k väčšej pluralite a kvalite verejnoprávneho vysielania, môžem povedať jediné: už bolo načase. Voči väčšej rôznorodosti nemôže protestovať žiaden demokrat.
beardie
Redeemer
Redeemer

baldorex napísal:Chmelára moc nemusím, ale týmto udrel klinec presne.

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/ro ... dlo-296672
zase Edovina...

kolko miliard doniesol Danko, okrem hanby?

//autoeditácia príspevku (10 Jan 2018, 15:42)
baldorex napísal:Dával som to sem skôr kvôli duetu kiska & kaliňák a pozadiu.
"Nechcem sa k tomu vracať, myslím si, že oni veľmi dobre vedia, aký žúr tam bol na tej palube, a asi to nesúviselo s tým, že by sa niekto bál lietania alebo turbulencie či niečoho podobného. To je trápna obrana a viac sa k tomu vyjadrovať nebudem," okomentoval Kaliňák v stredu po rokovaní vlády.

Vrátil sa tiež k faktúram za lety. Tvrdí, že si už nepamätá, kam posielali faktúry, ktoré ministerstvo vnútra vystavovalo za lety prezidenta Kisku domov.

"Sú to štyri roky a ja už neviem, kam sa tie podklady posielali," povedal. Ide o Kiskove lety po nástupe do funkcie v roku 2014.

Ten využíval vládnu letku aj na súkromné účely, za čo mu rezort vnútra vystavil faktúry.

Tie sa však podľa tvrdení Kaliňáka vrátili neuhradené a tak od fakturácie upustili. "Faktúry sa neplatili, a tak boli stornované. Išlo o cesty prezidenta Kisku domov respektíve na súkromné účely," uviedol Kaliňák.
Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/20734698/kalinak ... z53nDcgxV6

ha ha, debil, zosobnit mu to
Cesar
Addict
Addict

RTVS je štátna televízie, presnejšie vládna, lebo parlament volí riaditeľa väčšinou, čo je samozrejme vládna väčšina.

Ja vidím 3 možnosti:

- spraviť v STV veľký reset a zabezpečiť úplnú nezávislosť od vlády a parlamentu,
- úplne zrušiť,
- alebo nech ostane takto, nech ich platí štát cez štátny rozpočet priamo bez poplatkov od ľudí a treba zminimalizovať na 1 kanál a nech ostanú len kultúrne podujatia, prenosy z parlamentu, folklór, ten úplný minimum a len to, čo iné televízie neponúkajú. Žiadne filmy, seriály. A nech ich financuje štát.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak velmi sa nic nedeje, ze sa az redaktori Reporterov buria
https://dennikn.sk/996451/reporteri-rtv ... i/?ref=mpm
hughito
Redeemer
Redeemer

Osobne to vnímam takto. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že istá časť politického spektra a časť aktivistov si až vymodlila túto situáciu, lebo po nástupe Rezníka sa vlastne nič nestalo a všetok ten humbug bol, ako veľakrát, úplne mimo (nevraviac o tom kontexte a minulosti ohľadom Miku).

Teraz sa však konečne čosi stalo, akurát, že sa nič nezrušilo, len pozastavilo, a v druhom prípade sa nikto neodstavil, len sa doplnil tím - čo sú obsahovo úplne odlišné záležitosti. Prezentovať to ako "čistky" je mimo. Samozrejme, treba to pozorne sledovať a dať tomu chvíľku času. Ja som reportérov sledoval pravidelne a som presvedčený, že takáto relácia by mala fungovať ďalej. Každopádne, neviem úplne jasne posúdiť, aká je pravda ohľadom toho, že tie reportáže boli napádané, slabo podložené a spôsobovalo to problémy. Môže to byť pravda, a teda sú potrebné nejaké zmeny, alebo to môže byť len obyčajná zámienka. Ja neviem. Samozrejme, niektorí to vedeli úplne jasne hneď od začiatku, lebo zablikala kontrolka politického spektra, zistilo sa, že sa dá kopnúť do koalície, a bolo vybavené.

To, že istá pani županka vymätá diabla z úradu, čím nás posúva kamsi do stredoveku, už nie je také zaujímavé pre túto časť politického spektra a aktivistov. Taký Smatana napísal, že išlo o normálnu modlitbu, jasné, pohodička.

Je to už až neuveriteľné, ako nekriticky a jednostranne analyzujú udalosti tieto dva tábory a ich podporovatelia. Žijú vo vlastných bublinách a iracionálne a automaticky reagujú na spoločenské javy podľa vopred stanovej šablóny, resp. schémy.
beardie
Redeemer
Redeemer

Vidím to len úvod začiatku, včera bola zrušená zmluva so Sitou, zostáva len TASR, kde má Reznik bývalých kamarátov. Do podrobna to ale nesledujem, uvidíme, ako to dopadne
hughito
Redeemer
Redeemer

Vo Viedni obrovské protesty na čele s radikálnou ľavicou proti novej rakúskej koalícii. Okolo 20 000 ľudí, aj keď videl som aj údaj 60 000, čo však bude zrejme prehnané.
Cesar
Addict
Addict

Boli voľby, voliči rozhodli, nie je čo riešiť.

Ešte podpáliť pár áut a rozbiť a podpáliť výklady, obchody a všetko bude fajn. Komunistickí debili sa aktivizujú. Koho zaujíma názor 20 tisíc extrémistov, vo voľbách to boli milióny, čo hlasovali a sa rozhodli, že nechcú ľavicovú špinu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Edo. ozvracene lietadlo, Reporteri...
preco sa niekto rozprava s chlapom, ktory podvadzal pri registacii strany a ani pri pisani mu to neslo s kostolnym poriadkom - https://domov.sme.sk/c/4846675/eduard-c ... z5498zn2lu.

Preco, okrem srandy, musime poznat nazor tejto osoby na veci?
Cesar
Addict
Addict

To je fico-propaganda, preto, tak isto ako ta3, Chmelár a ostatní, ktorých tam púšťajú.

Tak isto STV aj ta3 s politickými reláciami, kde moderátori majú IQ max. 50 a celá relácia je na úrovni "Čo dokáže ulica", trápenie to počúvať alebo pozerať.

Keď moderátor v O 5 minút 12 každú vedu začína alebo uzavrie, že: počul som niekde.... zdá sa mi... čítal som niekde... nie som si istý ale.. ako keby... možno, že povedal... azda už niekde bolo uvedené... hovorilo sa niekde o tom... debili non plus ultra každý jeden aj na ta3 aj na STV. Buď nech sa pripraví čo a kde a ako, fakty nie že vypráva, že niekde niečo možno počul, alebo že by sa mu to snívalo? Idiotizmus už nie je kam stupňovať. Je už nepríjemné sledovať to trápenie, aj keď je málo relácií normálny človek nemôže počúvať tých idiotov.

Keď človek pozrie profesionálne pripravenú politickú diskusiu v zahraničí tak neviem či sa treba smiať alebo plakať čo tu robia títo moderátori.

Na Slovnesku moderátor politickej "diskusie" aj vlastné meno vie povedať len s 80%-nou istotou a to aj len preto, lebo sa mu tak prihovárajú a tak sa na to azda pamätá alebo niekde to už čítal a azda sa volá tak, možno.

Alebo ešte tie hodinové monológy vládnych politikov, už sa im nechce ani symbolicky diskutovať s nikým už najlepšie, keď pár vládnych politikov porozpráva svoju rozprávku a koniec relácie, to je ale politická diskusia s jedným politikom, jedna radosť. Moderátor len ako inventár, možno aby s vládny politik necítil sám v štúdiu.

Faktom je, že na Slovensku politické relácie sú len fico propagandou na úrovni relácie Andrásyho a Vacvalovej ale skôr na zaplakanie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

kde potom RTVS skryva Dobsinskeho, ktory okrikol aj Meciara, aby mu neskakal do reci, alebo konfrontoval Danka s nakupom transporterov (https://dennikn.sk/minuta/971826/)? alebo on je v radiu a na obrazovke bol len s Ocom naroda?
Cesar
Addict
Addict

Možno, že naši na to skrátka nemajú ale úroveň politickej diskusie na nedá ani len porovnať s inými v zahraničí. Vždy je tu všetko jednostranné, táraniny, hocičo, väčšinou vládna propaganda, inokedy ako nejaký bulvár.

Jednotný názor je len na to, že každý vždy klame a tým je vec uzavretá. :lol:

Že by niekto preveril fakty, skutočnosť, to nie, stačí tárať.
Napísať odpoveď