Soľ sa dáva podľa tvrdosti vody.
Tú si zistíš u svojho dodávateľa a podľa toho nastavíš umývačku, resp jej dávkovanie soli, stupnica je tuším od 1 po 10.
U mňa je taká tvrdosť vody, že podľa tabuľky tú dodatočnú nemusím dávať vôbec. Takže by mi stačilo kúpiť iba all in one tablety, kde v malej miere soľ aj leštidlo je.
Keďže som tú som už kúpil, tak som ju tam predsa len dal, jedno naplnenie mi vydrží rok, takže to vôbec neriešim
V umyvacke je zivica ktora zmakcuje vodu. Zivica zachytava vodny kamen ako spongia. Ked sa ale nasiakne nad kriticku mez tak je treba ju regenerovat a prave na to sluzi sol. Je to vlastne klasicky katexovy zmekcovac. Cize bez soli sa zivica uplne ucpe a potom povie servisak ze oprava stoji 180€.
Foter (servisak) mi par krat hovoril ze typek pravidelne umyval na eko rezime (treba setrit energie nee) ktory ale neprecisti katexovy filter pred umyvanim. Vysledok je samozrejme spominany ucpaty katexovy filter.
Nemate nahodou nejaku metodu, ako co najlepsie vycistit vnutro umyvacky? nemyslim teraz klasicke tablety na umyvanie umyvacky, pripadne tie cistiace gely, ale mozno nieco agresivnejsie
Pred par dnami nam zacala strajkovat umyvacka (program sa normalne pusti, ale po case sa prerusi a na spodku umyvacky ostava voda. Tipujem, ze je nieco vnutri upchate (mozno nejaky papierik alebo nieco podobne, neviem) inac je umyvacka cista.
Umyvacka by mala mat filter, mozno aj dvojity filter, ak mas novsiu. Da sa do vykrutit a pozriet co je v tom zachytene. Odtiak to potom ide dalej do hadice. Teoreticky moze byt aj hadica upchata. Cize skusit mozes najskor ten filter, pripadne v predajni elektra najdes cistisce prostriedky. Rozmyslat by sa dalo aj o nieco agresivnejsom co sluzi na cistenie upchatych odpadov a zachodov, lenze to by si potom musel po case dako zaliat, pretoze je to dost agresivne a nasledne pustit program, aby to uplne odcerpalo vodi z pracky (ak sa podari).
no filter ten zakladny "sietkovy" som vyberal, bol relativne cisty ale aj tak som ho preplachol, tam problem nie je. Skor si myslim, ze sa do odtokovej hadice (alebo niekde do "čriev" umývačky) dostalo niečo, čo voda nevie tak ľahko rozložiť a nevie to prejsť systémom. Lebo skúšal som aj odpojiť hadicu z odpadu, a pustiť program, tak voda v nejakom cykle vytekala, aj celkom rýchlo, nemal by som pocit, ze sa umývačka nejako "trápi" vytlačením vody von, ale cca v polovici najdlhsieho programu proste vyhodi chybu a program sa nedokonci.
Sol je doplnena, klasicke prostriedky na cistenie (nejaky finish gel) pozuivame priebezne raz za 2 mesiace cca.
Ked som pozeral na youtube najake videa, chlapik mal pobobny problem s tym, ze sa tam nejakym sposobom dostal do obehu papier (mozno z nejakych flasiek a pod) a ten tam ubil prechod. Ja sa vsak neviem dostat do toho miesta, pretoze po odobrati filtra moja cesta skoncila. Je to tam vsetko akoby z jednho kusu
Uz so aj objednal servis, chcel by som si to vsak skusit najskor sam "ošahať" aby som nevysolil vela penazi zbytocne
//autoeditácia príspevku (20 Jan 2018 13:14)
Proste pocas programu ako ma vypustat bordel, tak pocut ako najskor odtok funguje a zrazu akoby nieco upchalo motor, alebo co, chvilu vyhava cudny zvuk a potom sa vypne s chybou
To bude ucpata hlavna stena na distribuciu vody. Alebo nejaky iny problem ktory programator vyhodnoti a nemusi sa jednat o ucpatie. Toto jedine uz servis.