Áno, to je istý súčasný trend, ktorý pretlačajú neoliberálne sily, ale neznamená to, že to tak naozaj je. Myslím si presný opak. Mám dojem, že som sem aj posielal články, ktoré sa tejto téme venovali a argumentovali, prečo je delenie ľavica/pravica stále prítomné a prečo má zmysel. Môžeme sa o tom baviť.Inac neviem ci sa moc nesustredujes na to take primarne rozdelenie, ktore pomaly uz nikoho v dnesnej dobe netrapi - lavica/pravica... Podla toho si ludia robili poriadok v politike, tak mozno pred desiatimi rokmi, dnes volia na zaklade inych podnetov...
Progresivne Slovensko
Re: Progresivne Slovensko
Beblavý je politický prebehlík a smiešna je napr. ich sebaprezentácia, napr. štylizácia ako Legolas/Gimli (a iné), trošku politický bizár, ale ak sa to niekomu páči, v pohode.
Prebehlik, dve strany v ktorych bol uz neexistuju... Jemu fakt jedine co sa da vytknut je ze sa nepostavil raznejsie Prochazkovi v Sieti... Ak by to urobil, mozno by strana dnes existovala a mozno (velke snivanie) by bola dnes ina vlada...
To co najdes na FB, je uletene, no ze ma to malo od nich odlakat, to vobec... popravde na nete, co je dnes asi najsilnesjie medium, treba skusat... Ludi moc neprehovoris, foteckami ako vencis psov po vikendoch...
To co najdes na FB, je uletene, no ze ma to malo od nich odlakat, to vobec... popravde na nete, co je dnes asi najsilnesjie medium, treba skusat... Ludi moc neprehovoris, foteckami ako vencis psov po vikendoch...
Celkom zaujímavá diskusia teraz bola, Beblavý - Štefunko - Hlina. Je to na FB SME, prípadne aj PS.
Ku PS sa pridava Zuzana Čaputová, kebyze ma niekto este pochybnosti ze v tom hnuti su naozaj sikovni ludia...
Som zvedavý na ich ďalšiu profiláciu a najmä konkrétny ekonomický program. Ono tým, že sa profilujú ako centristi, tak bude zaujímavé, v ktorých oblastiach sa priklonia viac doprava a v ktorých viac doľava. To bude veľmi zaujímavé. Zatiaľ to vyzerá tak, aj vzhľadom na tie osobnosti, že silnejšia bude "pravá" časť.
Názor bývalého armádneho spravodaja, ktorý nedávno záčal písať analýzy a kritiky. Kto sa zaujíma o dianie ako doma tak aj v zahraničí, tak odporúčam sledovať jeho stránku.
https://www.orientacia.sk/domaca-politi ... j-politiky
https://www.orientacia.sk/domaca-politi ... j-politiky
https://dennikn.sk/1004044/stefunko-pov ... /?ref=tit1
ani to neboleloTrúfame si na desať až pätnásť percent, hovorí nový predseda hnutia Progresívne Slovensko Ivan Štefunko. Odmieta vládu so Smerom a hovorí, že spájanie sa so stranou Miroslava Beblavého „nie je na programe dňa“.
Grc.
"Skúste v odpovedi na túto otázku skombinovať istú predstavivosť s trochou realizmu: ktoré súčasné strany by podľa vášho pohľadu mali byť súčasťou ideálnej vlády a kto by ju viedol?
Niektoré strany som už vylúčil, niektoré sú vylúčené prirodzene, lebo sme veľmi zásadne orientovaní protiautoritárne a antifašisticky. Zostávajú strany, ktoré boli dlho mimo moci a ktoré by mali mať chuť sa dohodnúť na alternatívnej vláde. Najlepšie by bolo, keby to bola vláda z čo najmenšieho počtu strán s čo najväčším ideovým prienikom. Sme centristická liberálna strana, nechceme sa tri roky hádať o Vatikánskej zmluve. Ideálne by dajme tomu bolo, keby boli vo vláde OĽaNO, SaS, Miro Beblavý a my."
"Skúste v odpovedi na túto otázku skombinovať istú predstavivosť s trochou realizmu: ktoré súčasné strany by podľa vášho pohľadu mali byť súčasťou ideálnej vlády a kto by ju viedol?
Niektoré strany som už vylúčil, niektoré sú vylúčené prirodzene, lebo sme veľmi zásadne orientovaní protiautoritárne a antifašisticky. Zostávajú strany, ktoré boli dlho mimo moci a ktoré by mali mať chuť sa dohodnúť na alternatívnej vláde. Najlepšie by bolo, keby to bola vláda z čo najmenšieho počtu strán s čo najväčším ideovým prienikom. Sme centristická liberálna strana, nechceme sa tri roky hádať o Vatikánskej zmluve. Ideálne by dajme tomu bolo, keby boli vo vláde OĽaNO, SaS, Miro Beblavý a my."
Ak nechceš, aby Slovensko stagnovalo, tak iná alternatíva nie je
Konecne nejaka perspektiva.
Tam je úsmevné to, že niektorí naivne verili v nejakú "ľavicovosť" PS + podaktoré médium tento nezmysel stále šíria, lebo pre nich je ľavicové všetko naľavo od fanatického neoliberalizmu. Každopádne, odmietli SMER. Naopak, vyháňači démonov z Oľano sú fajn.
Tie náznaky tam už boli dávnejšie, ak sa bude dať, tak skočia do košiara so SaSkou.
ked vyzenu demona von Bonaparte, tak to bude len dobre
hughito, uz len v tom su asi najlavicovejsia strana na Slovensku, ked jednou s ich top priorit je skolstvo, nie?
No, podaktorí to tak asi chápu. 
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2018, 0:05)
Ten dnešný svet.. konzervatívny a katolícky .týždeň propaguje a ospevuje PS, ešte viac konzervatívny Postoj naopak kritizuje PS zľava.
https://www.postoj.sk/30276/progresiviz ... iberalizmu
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2018, 18:30)
PS 1,9%.. to je výsledok ako KSS či Vzdor, tých však nikto mediálne nepretláča. Možno je ešte skoro a časom to naskočí, ale neviem, či tomu pomôžu takéto rozhovory.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2018, 0:05)
Ten dnešný svet.. konzervatívny a katolícky .týždeň propaguje a ospevuje PS, ešte viac konzervatívny Postoj naopak kritizuje PS zľava.
https://www.postoj.sk/30276/progresiviz ... iberalizmu
//autoeditácia príspevku (02 Feb 2018, 18:30)
PS 1,9%.. to je výsledok ako KSS či Vzdor, tých však nikto mediálne nepretláča. Možno je ešte skoro a časom to naskočí, ale neviem, či tomu pomôžu takéto rozhovory.
Ja mam pocit ze Stefunkovi dost chyba akysi tah na branu. Videl som/cital som s nim v poslednej dobre dost rozhovorov a neutkvelo mi v pamati v podstate nic. Na nic nema nazor, ku nicomu sa priamo nevyjadri, totalny alibista.
tento tyzden o tom hovorili v podcaste Dobre rano (sme) na stvrtok. vraj bolo vela "vacsich" stran, ktore tiez zacinali a malych percentach a dnes su v Parlamente.
Napr. SaS mala 2% po pol roku. O PS sa hovori uz rok a pol, ma dvorne media SME aj N-ko a tiez to dala na 2%. Z tohto hladiska je ich vysledok slabsi, na druhu stranu idu oproti SaS do omnoho viac presyteneho politickeho priestoru, este ked sa tam prida SPOLU, tak bude jasne ze sa nejake strany budu musiet spojit / odstupit z volieb, inak im kopec percent prepadne. Som zvedavy ci na to potom budu mat charakter, alebo ci slovenska opozicia spacha dalsie volebne harakiri.
Vsak PS na to dlho ako sa o nich hovori, tak fakticky s nicim neprisli, nic nepovedali. Este maju aj lidra, ktoreho by som oznacil spojenim nemastny-neslany.
ano, aj to sa v tom podcaste hovori: nie je to az tak nova strana, kedze mala dost medialneho priestoru pred svojim oficialnym vznikom
Ak pod ťahom nad bránu myslíš priposranosť a snahu zaľúbiť sa všetkým, tak určite. Podľa mňa je vrchol, aby sa on ako osoba musel na stránkach katolíckeho, konzervatívneho, proamerického a pravicového týždenníka pomaly ospravedlňoval za svoju zlú ľavicovú minulosť a adoroval SDKÚ.eMPiko napísal:Ja mam pocit ze Stefunkovi dost chyba akysi tah na branu. Videl som/cital som s nim v poslednej dobre dost rozhovorov a neutkvelo mi v pamati v podstate nic. Na nic nema nazor, ku nicomu sa priamo nevyjadri, totalny alibista.