Windows 10

Informácie o software, ankety...
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa 4040 »

Ak si zadal kľúč až po nainštalovaní, tak skús ešte raz inštaláciu a zadaj kľúč priamo pri inštalácií.
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

skúšal som aj to tam mi to zobralo, a nainštalovalo ale po nainstalovaní mi to hlasilo že nie je aktivovane. Inač teraz som rozmýšľal a inštaloval som to z USB kde som mal inštalačku pre svoj PC, teraz som začal stahovať inštalačne medium pre iný PC tak hádam tam bude chyba, aspoň dúfam.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Divný problém, náhodne v podstate každý deň mi crashuje explorer.exe; zrazu spadne (zmizne GUI aj wallpaper) a po chvíli sa reštartuje.

Nestretli ste sa s tým? Updatol som pre istotu ovládač iGPU ale nepomohlo.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Daniel, vrat ten kluc a ziadaj novy. Ak je z eBayu, tak nebude problem.
Daniel9911
Professional
Professional

veru to bude asi najjednoduchšie riešenie , z ebay to nemam je to z hrk games , odtiaľ som už mal asi 2 win key a všetky boli bez problémové. Lebo neviem čo mi povedia v pondelok cez ms support ak by som im tam zavolal, lebo čo som našiel na nete tak to je zle prenesení key bud z win 7 alebo 8 a preto mi to nechce zobrat.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Inštaluješ správnu verziu OS ?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

isto to bude zavisle ci si kupil x86 alebo x64. alebo mozno aj od jazykovej verzie.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

HOME alebo PRO je rozdiel.
heker
Redeemer
Redeemer

Pro su multijazycne.
Daniel9911
Professional
Professional

na stránke hrk je písané, že je to globál key aj pre 32 aj 64 bit takže jazykovo by to malo byť asi jedno podla mňa, lebo čo som tam naposledy kupoval key ten isty aj Home verziu tak som stiahol 64 verziu a jazyk SK a v pohode mi to zobralo key na prvý pokus. Čo sa týka verzie Home a Pro tak po novom čo som sťahoval cez mediacreationtools tak nemám na výber zvlášť verziu ono to stiahne už asi all in one windows len musíš vybrať bitovú verziu. Stiahol som už aj verziu 32 a 64 bit a po zadaní keyu pri inštalácii mi automaticky vybralo Windows 10 home podla keyu, takže problém bude asi v licencii. Aktuálne to riešim s HRK napísali, že preveria key, ja osobne by som to tiež preveril ale kedže je víkend tak sa do Microsoftu slovenska nedovolám a angličtinu nemám nemám najlepšiu aby som hovoril s anglickým Support. A kedže to nie je moc PC a zajtra ho dotyční potrebuje tak moc na výber nemám aby som počkal do pondelka a zavolal na podporu aktivácie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Daniel9911: Vysvetli znamenu to, ze kluc nejde, ze mu za par eur kupis novy a nech ti ho zaplati. Ak ti za ten prvy kluc vratia peniaze, tak ich vratis aj ty jemu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DropDead napísal:Divný problém, náhodne v podstate každý deň mi crashuje explorer.exe; zrazu spadne (zmizne GUI aj wallpaper) a po chvíli sa reštartuje.

Nestretli ste sa s tým? Updatol som pre istotu ovládač iGPU ale nepomohlo.
Zvlastne, pokial je to mozne, vyskusaj System restore, mne velakrat pomohol, ak to problem vyriesi, tak sleduj kazdu zmenu, mozno na nieco prides.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Nemal som zapnuté body obnovy, bohužiaľ...

A k téme vyššie, jazyk je irelevantný, či máš Home, Pro alebo Déžo, tak si vieš stiahnuť hocijaký jazyk z ponuky a mať v ňom celý Win.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

To není vôbec pravda je aj licencia Single language kde si žiadny ďalší jazyk nestiahnes. Viem to na 100% lebo takú licenciu mam v notebooku.
Daniel9911
Professional
Professional

Takze problem vyriešený bratranec zavolal na us zakaznicku linku microsoftu a key sa pouzival v inom pc, takze sme pisali do hrk a do 5 minut som mal novy key od nich a ten uz fungoval bezproblémovo. A jazyk si vies do home verzie stiahnut bez problémov aj dodatočné, uz to nie je tak obmedzene ako pri win 7 a starších verziách.
heker
Redeemer
Redeemer

Starter a Home pri Win7 mali bloknute stahovanie jazykov.

Some people have never even heard of Windows 10 KN, Windows N and Windows 10 SL.

Differences may seem minor, but actual performance difference is major.

Windows 10 - All features such as Media, Apps and many more

Windows 10 KN - The KN version stems from an antitrust ruling in South Korea. This version removes Windows' media playing capabilities. At the time, it also removed the now-defunct Windows Messenger. The December 2005 ruling by the Korea Fair Trade Commission (KFTC) also fined Microsoft $34 million.

Windows 10 N - The N version of Windows comes without a media player baked into the system. This version stems from a European Commission order back in 2004, which fined Microsoft €497 million for anti-competitive practices.

Windows 10 Single Language - It can be installed with the only selected language. You cannot change or upgrade later on to a different language.

Windows 10 KN and N were specially developed for South Korea and Europe. Not many people know this but before Windows 10 KN, It was called Windows 10 K for Korea. However, due to major backslash South Korea allowed Microsoft to create Windows 10 KN which could have Media player but also included links to other media players to remove anti-competition practices.

If you reside in United States, I would recommend using Windows 10 or Windows 10 Single Language.
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Čaute,

Jedného krásneho dňa si zapnem PC a naskočí mi toto okno. Skúšal som reštartovať a aj opraviť a aj spustiť pred poslednou aktualizáciou, ale stále neúspešne. Neviete mi prosím poradiť ako sa to dá vyriešiť? Odišiel mi disk, alebo sa nainštalovala zle aktualizácia?

Ďakujem za pomoc.

[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201801 ... fc0ef4.jpg[/IMG]
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To moze byt diskom, Windowsom, kadecim... Skor si myslim, ze je poskodeny Windows, pripadne nieco zlyhava pri starte. Skus nudzovy rezim alebo opravu pri spusteni.
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa OFFENSE »

pekny den, chcem sa opýtať, zdá sa mi že mi zalaguje windows z času na čas a stale ked sa pozriem na výkon, vidím iba že RAm sa nikdy nevyužiivala nad 13,7 GB, neviete čo v tom môže byť?
Prílohy
Snímka.PNG
heker
Redeemer
Redeemer

Zalaguje v akom zmysle? Na vine moze byt aj disk, procesor, daka aplikacia, chcelo by to lepsie opisat ako sa to sprava.
Napísať odpoveď