Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-killer

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Tip na monitor: AOC Q3279VWF(75Hz+FS) za 200€ - giant-ki

Príspevok od používateľa heker »

Intel HD Graphics 4000 supports resolution up to 1920×1200 through HDMI and 2560×1600 through DisplayPort.

Takze ak mas len HDMI, tak max. FullHD.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Dreamer napísal:Dalsie otazky a postrehy k monitoru:

- Ako velky problem je leskly displej, da sa s tym nieco robit?
- Nema VESA.
- Nema ani moznost vyskoveho nastavenia? Skoda, je to pravda?
- Nechcel som hrat na nenativnom rozliseni, ale ako by to vyzeralo, horsie ako teraz 1680x1050 na 21" nativ?
- Ake rozlisenie mozem otestovat na monitore 21" kde je nativ 1680x1050 aby bolo co najviac podobne tomu nenativnemu na novom monitore, 1440x900 alebo 1280x800?

Nenativne rozlisenie by som chcel pouzivat asi pol roka, max. rok, potom urcite kupim novu grafiku, aj ked ceny neklesnu, mozno kupim aj skor, ak sa mi ten nenativny obraz nebude pacit, ale ten monitor aj po precitani recenzii vyzera vazne velmi dobre a novy monitor+gpu som chcel uz coskoro kupovat tak ci tak, este kym som nevedel o tom zdrazovani grafik.
Neviem, čo sa každý bojí lesklého displeja (nikdy to nie je zrkadlovo lesklé), čo to spôsobí? Ak máš cez veľmi veľa veľa svetla v izbe alebo okno oproti monitoru, tak je to jemne problém (ale aj matný ten odraz mať bude ale bude rozostrený). Na druhú stranu je obraz čistejší (menej zrna), farby viac vyskakujú a prospeje to samotnému pocitu z obrazu.

VESA nemá (to je asi najväčší problém).

Žiadne nastavovanie.

TO ti GPU neutiahne 2560x1440 aspoň na 60Hz? V hre? No...32" a 1080p (napríklad)? Asi by som musel sedieť minimálne meter od obrazovky (keď nie viac).
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DropDead napísal:TO ti GPU neutiahne 2560x1440 aspoň na 60Hz? V hre?
Pytal som sa ci neutiahne aspon stredne detaily a vychadzal som z tejto odpovede:
heker napísal:Urcite nie pri 1440p. Mozes hrat na nizsom, ktore nebude nativne. Na 1440p bude treba tak GTX 1070.
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2018, 17:58)
Tak som to nasiel, pre GTX 760 2GB "Max Digital: 4096x2160", ale ako tam pojde napr. GTA V, uz teraz 2GB celkom nestaci a musim robit kompromisy, 1440p je 2x viac bodov, ak by som znizil detaily, obraz bude "jemnejsi", ale detaily horsie a tiez vacsia plocha, tak nebude to vyzerat celkovo ovela horsie, aj ak by to islo na nizkych alebo strednych detailoch?

Ked sa uz rozhodnem pre ten monitor, tak bud mi musi stacit GTX 760 2GB alebo musim najst vhodnu grafiku, lebo cakat mozem pol roka, rok a ceny mozu stale stupat, takze z "docasne" mozu byt aj roky, co by som teda mal z velkeho monitora, ked budu hry vyzerat horsie?
heker
Redeemer
Redeemer

Nastav si na tvojom aktualnom pocitaci nizsie rozlisenie, napriklad 1280 alebo 1024 a uvidis.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Sakra, navnadil si ma...dlho som si hovoril, ze chcem vacsi monitor, ale vzdy som pozeral skor po IPS. Ale toto je velmi zaujimava ponuka. Aj podla tej recenzie to vyzera na dobre podanie farieb, co je moja hlavna obava. Skoda, ze nema g-sync, ale to sa pri tejto cene ani neda cakat. Asi do toho pojdem, ale este si pozriem nejake benchmarky pre moju GPU v tomto rozliseni, no malo by to byt ok.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Prave skusam nizsie rozlisenie na otestovanie ako by vyzeralo nenativne a ked som znizil az na 800x600 pri rovnakych detailoch, poziadavky na VRAM klesli iba o 200MB, co to znamena, ake by boli poziadavky pri 1440p, neutiahla by to nakoniec ta moja grafika?

Ak predsa nie, mozno by som nepotreboval RX 570/580, mate tip na lacnejsiu grafiku s FreeSync ktora je dostupna a cena nestupala tak drasticky? Stacilo by nech mi ide GTA V na Very High v 1440p. Prip. ak by nic nebolo, tak mozno aj bez FreeSync.

Este pri zmene rozlisenia sa mi obraz zmensil, pouzivam Windowed Borderless, neslo by nastavit sirokouhle rozlisenie kde by bola plna alebo takmer plna sirka a mal by som hore a dole cierne pruhy, docasne by to slo, velkost plochy by sa zvacsila a nepotreboval by som zatial novu grafiku. Alebo je to nezmysel?

To nenativne rozlisenie som nastavil na 1366x768, kedze ine mi nezachovali plnu plochu, dopadlo to ako som ocakaval, priserne, text este horsi, dokonca aj z viac ako metra, uplne nepouzitelne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Objednal som ho, zajtra pride :D
Dreamer: 2 GB VRAM je na hranie v 1440p zalostne malo. Napriklad novy Tomb Raider berie pri ultra detailov v 1440p cca 4 GB VRAM na GTX 1060. Da sa to znizit hlavne vypnutim AA, ale zazraky necakaj. Ja mam GTX 1060 6 GB a som pripraveny na znizovanie detailov, s GTX 760 to bude akurat na jednoduche hry.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Gothar - potom napis prve postrehy.

Aku grafiku teda kupit, vazne ziadna okrem nedostupnych RX 570 / 580 s freesync nie je? Co napr. RX 560, 550, nestacili by, alebo nieco ine?
DropDead
Addict
Addict

Inak, aj na inom fóre sa už zbierajú majitelia, konkrétne jeden včerajší príspevok
Už som si aj ja jeden zadovážil.
Ďakujem za tip, už bolo na čase vymeniť 27" tn fhd panel :)
Farby aj profil natiahnuté z recenzie a zmena je viditeľná a dobrá.
Celkovo ma tento monitor prekvapil a nakoniec mi ani nevadí, že nemá matný screen.
75hz je len malý rozdiel oproti 60hz ale pozorovateľný.

Plusy
1440p 75hz (musel som vytvoriť custom profil, bol detekovaný ako 60hz)
Cena !
Príjemné podanie farieb
Podsvietenie je OK, zatiaľ nič nebadám

ako mínusy uvediem:
chýba VESA
Lacný stojan
Hrubé rámy
Potreba veľkého stola- 80cm šírka ideálne
Lesklý screen (v tej cene ale úplne OK)
MVA(jemný ghosting pri vertikálnom scrolovaní)
na GTX680 2gb oc si moc nezahrám na 1440p75hz :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Moje dojmy su podobne, tiez som presiel z 27" full HD iiyama s TN panelom. Farby su subjektivne podobne, ale cierna je o dost lepsia. Kontrast je taktiez omnoho lepsi. Ramik je na moj vkus celkom tenky, ale to je aj tym, ze predchadzajuci monitor ho mal hruby.
Windows 10 ho cez HDMI detekoval ako 75 Hz, aj ked defaultne nastavil 60 Hz, ale stacilo to prehodit a uz je ok. Stojan je uplne v pohode a dostatocne robustny, hlavne je prijemne vysoko.
Co sa tyka herneho vykonu, tak GTX 1060 6 GB to zvlada s odretymi usami. Zatial som z novsich hier skusil iba GTA V a na very high detailoch ide pekne na 75 fps s vsyncom.
Dreamer: zaplo mi to vo full HD a vobec sa mi to nepacilo, nativne rozlisenie je omnoho lepsie.
DropDead
Addict
Addict

Tak ono 1080p je neprípustné, možno nejaké custom cez DSR niekde medzi ale ani to nemusí vyzerať lepšie.

A tie farby nie sú ani zďaleka podobné. lesklé spracovanie, VA panel a daný kontrast...ani zďaleka.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No co ti poviem, mal som ich vedla seba a okrem kontrastu a ciernej to nebol taky rozdiel aby som si povedal WOW. Kazdopadne tento monitor ma vela inych vyhod, ktore ho radia na popredne miesta v pomere cena/vykon.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DropDead: Ty mas toto AOC, ked to takto hodnotis???
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako sa pripaja ten stojan, alebo je napevno? Je mozne ze by som ho prenasal.

Co grafiky, vazne som bez sance? Kedy moze byt dostupna RX 580 8GB?

Inak viem ze je to OT, ale v tomto clanku to riesia, aj ked myslim ze to velmi realne nie je.

https://www.zive.cz/clanky/nvidia-obcho ... fault.aspx
Gothar
Moderátor
Moderátor

Hojko: ja som sa v prvom prispevku nevyjadril uplne jasne, celkovy obraz je viditelne lepsi vdaka VA technologii - lepsi kontrast, sytejsia cierna a pomahaju aj sirsie pozorovacie uhly. Ale od samotnych farieb som cakal trochu viac. Ked som pred 4-5 rokmi menil najlacnejsi Philips monitor za iiyama strednej triedy, tak tam bol jasny rozdiel v sytosti farieb a preto som mal aj od zmeny TN > VA podobne ocakavania.
Stojan je na pevno, odpojit sa da iba ta spodna plocha cast.
Bez sance nie si, ale hranie s tvojou kartou na takom velkom monitore by bolo plne kompromisov a nie som si isty ci velkost vyvazi rapidne znizenie detailov, pripadne hranie v nenativnom rozliseni.
Co sa tyka dostupnosti kariet, tak najlepsie bude ked oslovis priamo predajcov.
DropDead
Addict
Addict

hojko napísal:DropDead: Ty mas toto AOC, ked to takto hodnotis???
Mám väčšie VA monštrum, takže viem, o čom tie VA sú. Preto sa mi to nezdalo, lebo VA je rovnako ako IPS omnoho presnejšie s farbami ako TN. A vidím výsledky AOCčka z recenzie, aby som vedel, že tento nie je výnimkou.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ho mam doma, ale ani som ho nezapol, stojan drzi na jedinej skrutke, ta nesla celkom zaskrutkovat, skusal som ho opatrne polozit na stol, istil som ho, ale nejak sa hojdal a horna cast bola uplne zaklonena dozadu, nasledne som odmontoval stojan a zistil som ze sa hybe.

Este pred rozbalenim som nasiel 2 nalepky ciaroveho kodu na sebe a odtrhnutu cast krabice, nasledne stojan bol v rohu poskriabany a bol v otvorenom sacku. Myslim ze to niekto zlomil alebo nalomil kvoli tomu ze bol zly zavit.

Som sklamany, cele to posobi velmi krehko, monitor je riadne tazky a ten stojan je velmi slaby, tak zvazujem ci vobec objednavat novy, planujem sa stahovat a neviem ci to novy prezije, tiez by som sa zrejme obaval ho vobec dotknut. :(
heker
Redeemer
Redeemer

Drop to tu ospevoval ako keby bol distributor a pritom na hojkovu otazku odpisal v style, ze ma VA panel a vie o com to je, pritom toto AOC jednoznacne nema. Ty si dreamer vlastne potvrdil, ze sice obraz a parametre moze mat fajn, ale cena bude dokazovat lacne spracovanie celeho monitoru a pojde o lacny sunt.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz som nasiel aj podobny problem na alze. Musim sa na to vyspat, ale teraz nemam chut objednavat dalsi. :nono:

"Není co vytknout.Za ty peníze snad nic lepšího koupit nejde.Jediné mínus je pribalený stojanek,i pri smontování nedržel,ale vše vydržela podložka pod danný šroub"
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja som so stojanom nemal problem, stacilo to spravne zacvaknut a dotiahnut skrutku. Tebe ocividne predali rozbaleny kus, ak mas niekde blizko pobocku, tak odporucam vymenu. Uz len pre ten pocit, ze si platil za novy a nie za rozbaleny.
Napísať odpoveď