Pôžička

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
taki7
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Pôžička

Príspevok od používateľa taki7 »

Je normálne, aby pri 300 eurovej pôžičke bol potrebný spolužiadateľ ? :roll: Mesačná splátka je necelých 29 EUR (banka SLSP).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Pôžička

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zalezi od toho aky si klient
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Naposledy si chcel požičať 50 eur
Nejak ti to stúpa...

btw, ak je to na rok, tak preplatit 48 euro pri 300 eurach moze len debil, sorry jako
ak je to na 11 mesiacov, tak to je este ako-tak pouzitelne
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

dovody su viac menej len dva bud si preuverovany a nechcu ti dať dalsi uver bez spoludlznika alebo si rizikovy klient kôli prijmu alebo si meskal posledny rok zo splatkou nijakeho uveru..... btw to ako si nemas od koho pozicat 300e?

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2018, 21:56)
skus homecredit cetelem

//autoeditácia príspevku (23 Jan 2018, 21:57)
pripadne napis vysku prijmu a zaväzkou a mozno ti budem vediet poradit kde vziat uver mozno refinancny....
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, mám jednu otázku. Pravdepodobne si budem brať úver na auto. Cena auta sa bude pohybovať cca. okolo 30 000€. Moje terajšie auto by som mal byt schopný predať za 10 až 12 000€. Je rozumnejšie prvé predať moje terajšie auto a požičať si len to co mi bude chýbať, alebo si vziať rovno plnú sumu za auto (cca. tých 30 000) a potom to splácať z predaja môjho terajšieho auta a samozrejme si kazdy mesiac odkladať na ďalšie splátky keď sa mi peniaze z predaja minú, aby som vlastne stále mal z čoho splácať? Úver je 2,5%. Je mi jasné že najvýhodnejšie je si požičať co najmenej a splatiť to čo najrýchlejšie. No ide mi to, že by som tu sumu z predaja auta, chcel mať aj ako rezervu na nejaké nečakane situácie (napríklad servis auta, pokezna práčka atď.). Alebo rozmýšľam zle?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

bude to jazdenka? Aka stara? Lebo celkom nechapem preco dat za pouzivane auto 30K. Ak bude auto nove,v zaruke, tak predsa nemusis nemusis mat peniaze na opravu/servis. Celkovo, vrazat vela penazi do auta pokial ta vyslovene nezivi, je financne velmi nevyhodne, to co mas teraz hovoris ze ma hodnotu aspon 10K, takze vyzera to ze je este v plne funkcnom stave bez vacsich problemov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zalezi ci pozicka bude umoznovat variabilne splatky nad ramec splatkoveho kalendara, ak hej tak ci bez poplatku.
Ak by to bolo bez poplatku tak je myslim lepsie najprv zobrat tu pozicku.

Mam ale par otazok a poznamok.
Preco take drahe auto ked nemas ani polku ceny? Ak ti splatky pozicky vyrazne nezmenia prijem tak potom OK.
Leasing by nebol lepsi?
Neoplati sa ti refinancovat hypo a navysit istinu? Pozicka za cca 0,8% namiesto 2,5%
12k v rezerve ako pises je zbytocne vela.
lukas9206
Addict
Addict

Teraz ste ma prekvapili 😂. Co sa auta týka. Bude to jazdenka, 2-3 ročná z max 50 000km najazdom. Auto ma neživi. To auto v podstate len chcem, bol by to pre mňa nejakým spôsobom splnení detský sen a nejaká forma zábavy, keďže už od malička milujem jazdu autom. V podstate som aj v situácii, kedy mi to príde ako najlepšia príležitosť na kúpu, aj keď potrebnú sumu samozrejme nemám, preto ten úver. Mám priateľku, obaja mame trvalú prácu, a v najbližšej budúcnosti ani neplánujeme potomkov. A terajšie auto mi mometlane pre mňa pride tak trochu zbytočne a vidím v ňom nevyužitý potenciál. Tak kedy ak nie teraz.

Čo sa týka pôžičky, tak ta umožňuje zadarmo platbu nad rámec splátkového kalendára a taktiež zmenu výšky mesačnej platby. Čo sa týka leasingu. Tak to netuším. V podstate to je prvý krát v živote, čo riešim nejakú pôžičku a celkom sa v tom strácam. Keďže do teraz som všetko platil priamo zo svojho.
gogo956
Redeemer
Redeemer

a mohol by si napisat co je to za auto ak to nie je tajomstvo? skus Cetelem aspon zistis aky realny urok ti ponuknu
lukas9206
Addict
Addict

😂 To samozrejme môžem, len som nevedel, že je to také dôležité. Ide konkrétne o Ford Mustang 5.0 najlepšie rok 2018 a vyššie. A ešte asi jedna dôležitá vec ktorú som mal napísať hneď na začiatku je že, už vyše dvoch rokoch žijem v Nemecku a najbližšiu dobu sa ani neplánujem vrátiť na SK, takže to všetko budem riešiť tu v Nemecku.
beardie
Redeemer
Redeemer

riesil by som lizing
gogo956
Redeemer
Redeemer

ak pracujes v zahranici tj nemas slovenskeho zamestnavatela, tak posudzovanie ziadosti o uver v takej vyske je trochu problematickejsie, ale samozrejme za pokus to stoji.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak asi to bude brat v Germanii a nie na Slovensku
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Spotrebný úver na niečo také drahé, ťa bude stáť dosť veľa. To ti už začína kríza stredného veku, keď hovoríš, že svoje auto za 12k nevyužívaš, ale chceš mustang za 30k? :D

Skôr by som si na takúto zábavku našporil a vyplatil to keš. Alebo keď na úver, tak nové auto a na tretinky, štvrtinky...tam máš minimálny úrok. Na niektoré lacnejšie modely aj nulový.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie kazdy si moze povedat "a od zajtra setrim a neprestanem kym nebudem mat 30k" :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Auto na pôžičku?
Hmmm...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

CheZteR napísal: 19 sep 2020, 18:44 nie kazdy si moze povedat "a od zajtra setrim a neprestanem kym nebudem mat 30k" :D
Tak potom sa treba zakrývať len takou perinou, na ktorú mám. Hlavne ak si nechce kupovať kombajn, kamion alebo auto na biznis...

Však je slavic worker v Deutschlande, ti kupuju vacsinou audi A3. :D

Kupovat jazdenku za 30k a na uver, este v tejto dobe, je podla mna rovnako sprostost ako ist na dovolenku na uver alebo kupovat vianocne darceky na uver.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Vsak ho nechajte...
Ked to chce, nech si to kupi.. Ked nebude zvladat uver a bude jest rozky, alebo mu vezmu auto, tak sa nauci...
Pytal sa co je lepsie/vyhodnejsie, tak ak viete, tak mu poradte a nemudrujte :D :D
Ked to neda aspon tu bude dalsia tema, "Ako splatit uver"
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Skor leasing, nez spotrebny uver.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Tiež si myslím že radšej leasing. Alebo, keď tak sú aj tzv. pôžičky na auto. Aspoň môj kolega si tak bral.
Napísať odpoveď