Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa -AA- »

gogo956 napísal:-AA-
myslienka nejakych " postupnych odsunov do Indie" je absurdna, pretoze je politicky a spolensky uplne nepriechodna. Take nieco by celkom teoreticky mohlo vzniknut iba vtedy, keby cele Eu ovladli ultrapravicove strany- to sa ale nikdy nestane. Nehovoriac o tom, ze s tym navrhom by musela suhlasit India ktora by na takom niecom nemala ani najmensi zaujem. A dalej by s tym museli suhlasi ti ktorych sa to tyka. Realne riesenie sa vola "aktivna praca s r. minoritami"- nic lepsie nevymyslime.
Tá myšlienka nie je vôbec spoločensky nepriechodná, problém je v tom, že dnešný systém, nepracuje v záujme spoločnosti.

"Aktívna práca s Rómami" nie je žiadne zaručené riešenie, len zbožné prianie a predlžovanie utrpenia všetkých.

Európski Slováci demograficky upadajú a ekonomicky sú nútení vstupovať do dlhových otroctiev .. kde zoberieš ochotu a vôľu v tejto situácii ešte civilizovať Cigánov?

Jediný prechodný spôsob ako k tejto otázke pristupovať je po právnej stránke rovnako tvrdý prístup k Cigánom a znemožnenie zneužívania sociálneho systému. Z ĽSNS v tomto ohľade predložili do parlamentu nejaké návrhy.

Nekompromisný musí byť v tom prípade aj prístup k problému zvýšenej kriminality alebo rabovania (ako poznáme z minulosti).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Bez ohladu na to ci tie navrhy su konstruktivne alebo nie, ja ich nepoznam, myslis ze ich podpori niekto mimo Lsns?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal:Bez ohladu na to ci tie navrhy su konstruktivne alebo nie, ja ich nepoznam, myslis ze ich podpori niekto mimo Lsns?
Veď ja viem, že to bude pri liberálnych-demokratoch (ako si hovoria štandardní politici) len horšie..

Nepoznám motív toho čo poslal jackb, ale možno na ten spôsob a ešte viac.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackov link nejde nacitat, ale asi ide o toto: https://m.novinky.cz/articleDetails?aId ... shYbc1aDWY

Je to dokaz toho ze aj bieli maju obcas problem s inteligenciu: za nelegalne ozbrojovanie a strelbu na dom v ktorom boli v tom case male deti vyfasuju trest ktory si za klobuk nestrcia.. Fakt biely vykvet.. Auto z ktoreho strielali si potom zaparkovali pred domom- stupidita par excelence.
Mpzno zistia ze su svihnuti a pojdu k chocholouskovi na lieciky.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Extrémizmus aj rasový motív bol vyučený.

Žumpy z dediny si chceli zaje8ať a keď sa nezadarilo, chceli na seba upozorniť streľbou. Dom vybrali náhodne.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

hughito: Súterén? Takže inými slovami - ty (a tvoja krvná skupina) si doslova privlastňuješ možnosť označiť iných za fašistov / náckov, prípadne "trápnučkých fašistov" (ako keby to prídavné meno malo nejako zľahčovať význam samotného podstatného mena), no ak na teba niekto odpálkuje (opýtal som sa a ty si pozitívne odpovedal) tvoj vlastný sebecký, konfrontačný a ofenzívny prístup, tak to celé zbalíš a nazveš to "súterénom"?

Neobviňuj ma v ďalších diskusiách z tvojich vlastných sprostostí a postojov. Myslím si, že za tie roky, čo sme tu na tomto fóre, by si si už mohol vo svojej hlave spraviť nejaký ten stručný názor o tunajších a mohol by si vedieť, že medzi fašistov určite nepatrím. A iba preto, lebo mám svoj (iný) názor na JEDINÚ skupinu obyvateľstva v krajine, nemáš nejaké právo nazývať ma fašistom alebo náckom, prípadne to naznačovať. Popravde, bolo by mi to vcelku jedno, ak by som tu diskutoval anonymne, čo tak ale nie je. Takže pre budúcnosť - upokoj sa. Je tu dostatok naozajstných náckov, ktorí si toto (alebo alternatívne, dúfam, že sa nebudeme naťahovať na slovíčkach) označenie zaslúžia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Opakovať sa nebudem.

Inak poukážem na jednu zaujímavosť. Každý piaty príspevok tu blúzni o tom, ako sa akýkoľvek útok na Rómov automaticky berie ako prejav rasizmu atď. Teraz nejaká partička strieľala samopalom na rómsky dom a výsledok? "Extrémizmus aj rasový motív bol vyučený." V poriadku, akceptujme túto verziu. Troška to však podkopáva to blúznenie, ktoré sa šíri ako jeden zo základných mýtov vo vzťahu k Rómom? Dotknutí nech si to upracú v hlavičkách.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

jaj hughito, ako vies ze to neboli napr. uzernici? mozno dokonca tiez romovia...
je trosku rozdiel ked niekoho dobijem so slovami skur**** gagzo, cigan, moslim a pod. a je rozdiel ak mam s niekym (hoci aj inej farby pleti/inecho vierovyznania) problem a riesim ho priestupkom/trestnym cinom ale bez prejavov rasizmu...

inak aj ten dom bol cierny? :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Nerozumiem reči tvojho kmeňa.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal:Každý piaty príspevok tu blúzni o tom, ako sa akýkoľvek útok na Rómov automaticky berie ako prejav rasizmu
Vtipné, že to píšeš ty, čakal by som, že si práve z tých čo sami ten "rasový motív" v podobných prípadoch zdôrazňujú .. a najskôr to bol aj dôvod, prečo to sem jackb dal.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš ako, ja nedelím ľudí podľa farby pleti ako ty. Keď sa dostanem do konfliktu s Rómom a budem mu musieť do po papuli, prečo by som to mal brať ako prejav rasizmu? Plno bielym som už po papuli dal, ako prejav rasizmu voči bielym som to nevnímal a ani nikto na okolí.

Podstata môjho príspevku ale bola o blúznení, ktoré tu na Slovensku funguje. S časti Rómov, ktorí žijú na samom okraji spoločnosti v otrasných podmienkach, sa vytvára vraj akási chránená sorta ľudí, ktorá dostáva veci zadarmo atď., a teda vlastne by človek takmer nabral dojem, ako je im super, aká je to paráda byť príslušníkom minority a ešte byť navyše sociálne vylúčený. A jeden z čriepkov tohto mýtu spočíva práve v tom, že vraj každý, akýkoľvek útok bielych voči Rómom, sa chápe ako prejav rasizmus, pričom naopak to vôbec neplatí. Tento prípad, ako aj mnohé iné, ktoré som tu ja alebo iní poslali (kde bol Rómom priznaný rasistický motív), negujú túto demagógiu.

karmista: Nemám malý penis.

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2018, 13:45)
V noci z 1. na 2. října 1928 vtrhlo asi padesát útočníků, ozbrojených dřevěnými tyčemi, kameny a několika střelnými zbraněmi, na okraj obce Pobedim, ležící přibližně deset kilometrů severně od Piešťan, kde žila přibližně stovka Romů. Začali házet kamení na domy, zřejmě proto, aby Romy přinutili vyjít ven, a přinejmenším do jednoho z domů vnikli. Zastřelili muže stojícího ve dveřích, k smrti ubili v ložnici ukrytou ženu i její půldruhého roku staré dítě. Mnozí Romové se pokusili utéct přes pole do sousedních obcí. Tři z nich byli chyceni a umláceni k smrti.

https://www.advojka.cz/archiv/2017/1/pozabijat-ciganov
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

hughito napísal:S časti Rómov, ktorí žijú na samom okraji spoločnosti v otrasných podmienkach, sa vytvára vraj akási chránená sorta ľudí, ktorá dostáva veci zadarmo atď., a teda vlastne by človek takmer nabral dojem, ako je im super, aká je to paráda byť príslušníkom minority a ešte byť navyše sociálne vylúčený.
No ale bohužiaľ, naozaj takto vznikli nepostihnuteľní ľudia.

Že sú chudobní, za to si môžu sami. Nulové vzdelanie, nulová ochota a neskôr aj možnosť pracovať, nulové hygienické návyky.
Ich spôsob života alá india im nie je cudzí, zo spoločnosti sa vylúčili sami, nakoľko nie sú ochotní žiť ako majorita.

Keďže sú na sociálnych dávkach - štát ich nemá finančne ako trestať. Môžu si dovoliť robiť akékoľvek priestupky, nakoľko peňažné pokuty majú silno na háku...exekútor nemá šancu. Sú de facto nepostihnuteľní a náležite to využívajú.

A na druhú stranu sú aj cigáni (áno, tí si hrdo hovoria cigáni, nie rómovia), ktorí mali snahu začleniť sa do spoločnosti a žijú podobne ako majorita. Majú vzdelanie, pracujú na bežných pozíciách...sú proste začlenení do spoločnosti. S nimi nikto nemá problém.

Bohužiaľ, na jedného takéhoto cigáňa pripadá 10 rómov z osady. To je môj odhad, nie oficiálna štatistika.
hughito
Redeemer
Redeemer

Rómovia na Slovensku. Kapitalizmus vs bývalý režim. Nech sa páči. Aj odhliadnuc od prírastku Rómov, stále je to veľmi zaujímavé. Ale kali vytiahol zo skrine uniformu a ide robiť represiu, to ma upokojilo.
Prílohy
26168530_1543579262363807_7999585130908987594_n.jpg
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

vieš aj vyvodiť záver prečo sú tie hodnoty také aké sú? alebo to tu dávaš len preto že sú tie čísla tebe na oko pekné?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ci to ono nahodou malo nieco spolocne s prehnanou urbanizaciou, kriminalizaciou nezmestnanosti, naslednou prezamestnanostou, znarodnenim bytov v centrach miest, atd, atd
hughito
Redeemer
Redeemer

TK1991 napísal:vieš aj vyvodiť záver prečo sú tie hodnoty také aké sú? alebo to tu dávaš len preto že sú tie čísla tebe na oko pekné?
Dávam to tu predovšetkým na diskusiu. Každopádne, bez ohľadu na také či onaké ideové presvedčenie, je ten regres po roku 1989 značný.
gogo956
Redeemer
Redeemer

je to jednoduche: Romovia odchadzaju z miest do dedin a osad preto, ze su vystahovavani z dovodu neplatenia za sluzby ci uzivanie bytu. Hlavnym problemom romov z osad je, ze nehovoria s detmi Slovensky ale iba Romsky a tym padom neovladaju poriadne rec a bez toho nemozu skoncit strednu skolu ani si najst pracu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Alebo si nemôžu nájsť prácu kvôli farbe pleti.. som rád, že už aj toto zaznelo viackrát od politikov poslednú nedeľu.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Samozrejme kazdy zamestnavatel je rasista. A samozrejme hladaju pracu jak hluchi. Ty si podla mna videl osadu len v clanku na internete.
Napísať odpoveď