Ako vybrat kvalitny zasnubny prsten
Ako vybrat kvalitny zasnubny prsten
Ahojte, Vyberam zasnubny prsten a mam z tych vsetkych zlatnictiev velmi zmiesany pocity. Som z Kosic a pobehal som asi vsetky zlatnictva v centre. V jednom z nich sa mi pacili aj 4 prstene. Nevedel som si ani vybrat, ktory z nich je ten naj. Cena bola taka, ze tolko by som bol ochotny dat (v rozmedzi 600-800 EUR). Aj predavacky boli ochotne, mile. Potom vsak prislo vytriezvenie, ked som si zacal citat rezencie na zlatnictva, a prave toto zlatnictvo, kde sa mi najviac pacili prstene, malo dost zle ohlasy. Ludia sa stazovali, ze ked isli reklamovat prsten alebo ho potrebovali zmensit ci zvacsit, tak uz bol pristup predavaciek uplne iny. Najviac ma vsak znepokojilo, ze sa nasli aj ohlasy, ze prsten sa rychlo zosuchal a z bieleho zlata bol miestami zlty prsten, alebo ze vypadol briliant.
Cize hladam prsten z bieleho zlata s briliantom. Ako ale dokazem ja ako laik zistit, ci je prsten kvalitny ? Vsade maju 14-karatove zlato. Ako ale mozem zistit, ze je kvalitny ?
Niekde ponukaju dozivotnu zaruku s pravidelnym servisom - co znamena, ze raz rocne prezru prsten pripadne na nom obnovia rhodium. Dokonca hovoria aj, ze ak by vypadok briliant, tak ho nahradia novym. V takychto zlatnictvach su uz ale ceny nad 1000 EUR. Su aj lacnejsie, ale tam je ten briliant prilis maly. Otazne ale je, ci by aj naozaj ten briliant vymenili keby vypadol.
Mate niekto nejake tipy ako nekupit nejaky smejd ?
Cize hladam prsten z bieleho zlata s briliantom. Ako ale dokazem ja ako laik zistit, ci je prsten kvalitny ? Vsade maju 14-karatove zlato. Ako ale mozem zistit, ze je kvalitny ?
Niekde ponukaju dozivotnu zaruku s pravidelnym servisom - co znamena, ze raz rocne prezru prsten pripadne na nom obnovia rhodium. Dokonca hovoria aj, ze ak by vypadok briliant, tak ho nahradia novym. V takychto zlatnictvach su uz ale ceny nad 1000 EUR. Su aj lacnejsie, ale tam je ten briliant prilis maly. Otazne ale je, ci by aj naozaj ten briliant vymenili keby vypadol.
Mate niekto nejake tipy ako nekupit nejaky smejd ?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako vybrat kvalitny zasnubny prsten
cena je uz tvoj vyber, ale biele zlato sa casom zosucha tak ci tak. Jedine ze by ho pravidelne nosila k zlatnikovi na udrzbu. Ak ti kamen vypadne tak ti ho dokaze aj obycajny zlatnik pripevnit na povodne miesto a nemusis za tuto sluzbu priplacat 400e pri kupe
Cenu prstena najviac ovplyvnuje mnozstvo zlata, ktore v nom je a kamen. Pokial 2 velmi podobne stoja diametralne rozdielne tak vies, ze v tom drahsom je urcite viac zlata a kvalitnejsi briliant (k takemuto prstenu dostanes aj certifikat s hodnotenim). K dozivotnej zaruke, jedna sa o Briliant, resp po novom Mikus? Ak ano, tak sa to fakt oplati. Servis je naozaj taky ako ho popisuju. Do buducna rataj s tym, ze nastavajucej, napr po porode, sa troska zmeni telo. Teda prsten uz nenasadi a bude treba zvacsenie. Vtedy len doplatis rozdiel zlata a o zvysok sa postaraju. Tiez ak od nich zoberies nasledne obrucky dostanes na ne zlavu. Kedysi to bolo 10%(nie som si 100% isty), teraz je to uz asi menej.
Pri velmi vysokej cene prstena by som sa poobzeral po inom. Najma nahrada velkeho kamena za viac mensich spravi dost vela.
Pri velmi vysokej cene prstena by som sa poobzeral po inom. Najma nahrada velkeho kamena za viac mensich spravi dost vela.
Jedna sa o Zlato LUX, ale aj v predajni Mikus ponukali dozivotnu zaruku, no toto zlatnictvo bolo asi zatial najdrahsie. Zlatnictvo Briliant je nieco ine, maju par pobociek v KE ale predavacky su otrasne, nic nevedia, ceny maju ale nizke a ku vsetkemu este akciu. Toto zlatnictvo Briliant mi prislo zatial najhorsie, neviem ale ako sa volal Mikus predtym, ale asi to nie je ten Briliant, ktory je napr. v Dargove.
Co sa tyka mnozstva zlata, tak zatial vsade mali 14-karatove zlato, cize to by malo byt rovnake. Ale nechapem jendu vec - niekde mi tvrdili, ze ich zlatko je ozaj biele zlato aj vovnutri, teda ked sa prereze. Inde mi zas hovorili, ze biele zlato ako take neexistuje, ze je to len nejaka vrchna vrstva s Rhodiom, ktora sa casom osucha, a ze prave preto treba pravidelne chodit na servis, aby sa to Rhodium stale obnovilo.
Co sa tyka mnozstva zlata, tak zatial vsade mali 14-karatove zlato, cize to by malo byt rovnake. Ale nechapem jendu vec - niekde mi tvrdili, ze ich zlatko je ozaj biele zlato aj vovnutri, teda ked sa prereze. Inde mi zas hovorili, ze biele zlato ako take neexistuje, ze je to len nejaka vrchna vrstva s Rhodiom, ktora sa casom osucha, a ze prave preto treba pravidelne chodit na servis, aby sa to Rhodium stale obnovilo.
-
guess.whoo
Redeemer
srsly? viac zlata v prsteni co ma rovnake mnozstvo karatov? iba chce zlatnictvo viac zarobit.sundevil napísal:Cenu prstena najviac ovplyvnuje mnozstvo zlata, ktore v nom je a kamen. Pokial 2 velmi podobne stoja diametralne rozdielne tak vies, ze v tom drahsom je urcite viac zlata a kvalitnejsi briliant
biele zlato neexistuje. vsetky su upravovane Rhodiom.
ano, vazne
-
guess.whoo
Redeemer
to mas odkial takuto info? ved ked je raz 14 karatovy prsten tak ma presne urceny podiel zlata oproti primesiam a dva 14 karatove prstene budu mat rovnaky podiel zlata:
14kt zlato – obsah zlata tvorí 58,5 % ide teda o najčastejšiu „klasickú“ formu ušľachtilého kovu, ktorá je zlatou strednou cestou
https://www.sperky-a-diamanty.sk/tipy-n ... -materialu
14kt zlato – obsah zlata tvorí 58,5 % ide teda o najčastejšiu „klasickú“ formu ušľachtilého kovu, ktorá je zlatou strednou cestou
https://www.sperky-a-diamanty.sk/tipy-n ... -materialu
Nedavno som bol kamaratovi na svadbe. Este pred svadbou sme sa bavili a vravel, ze kupil zasnubny prsten a potom manzelske obrucky. Jedna obrucka stala 600 ci 650 eur, ale je to obrucka na cely zivot. Na co investovat do zasnubneho prstenu, ved ho bude mat na ruke pol roka, mozno rok, pripadne dva roky a potom skonci v sufliku. Mozno raz za cas si ho da k spolocenskym satam a potom opat pojde do suflika. Alebo sa mylim v tejto veci? Lebo okej, manzelske obrucky kludne drahe, kvalitne, tam problem nevidim. Len pri snubnom prsteni mi to pride zbytocne.
Napriklad na izlato.sk maju kopu zasnubnych prstenov, aj v bielom zlate, rozne velkosti, skladom, vymena tovaru 30 dni - https://www.izlato.sk/zlato/zlate-zasnu ... zlata.html
Neviem, ze ci to ides kupovat s nou, ale podla toho co pises mi to pride tak, ze ho vyberas sam a ma to byt prekvapenie, cize bude dost rozhodujuca velkost. Ak ma napriklad velkost 54 a ty kupis 56, tak ho bude treba zmensovat. Alebo ti ho vymenia? Lebo v tomto shope ho vymenia. Pripadne si kupit merac na prst a v spanku jej odmerat velkost.
Napriklad na izlato.sk maju kopu zasnubnych prstenov, aj v bielom zlate, rozne velkosti, skladom, vymena tovaru 30 dni - https://www.izlato.sk/zlato/zlate-zasnu ... zlata.html
Neviem, ze ci to ides kupovat s nou, ale podla toho co pises mi to pride tak, ze ho vyberas sam a ma to byt prekvapenie, cize bude dost rozhodujuca velkost. Ak ma napriklad velkost 54 a ty kupis 56, tak ho bude treba zmensovat. Alebo ti ho vymenia? Lebo v tomto shope ho vymenia. Pripadne si kupit merac na prst a v spanku jej odmerat velkost.
Manzelka nosi zasnubny prsten stale - aj po svadbe. Takze aspon u nas neplati, ze ho po svadbe vlozila niekam do suflika 
Btw ja som zasnubny prsten v KE kupoval v zlatnictve Safir. Ujo sa mi videl, ze sa tomu rozumie (urcite je ale aj dobry obchodnik) a zatial (po cca 2r) nelutujem.
Btw ja som zasnubny prsten v KE kupoval v zlatnictve Safir. Ujo sa mi videl, ze sa tomu rozumie (urcite je ale aj dobry obchodnik) a zatial (po cca 2r) nelutujem.
Zasnubak bude urcite nosit stale, spolu s obruckou. Vela zien to tak robi.
Co sa tyka zmensenia alebo zvacsenia, to je bezna sluzba ktoru poskytuju skoro vsade bezplatne.
Co sa tyka zmensenia alebo zvacsenia, to je bezna sluzba ktoru poskytuju skoro vsade bezplatne.
-
guess.whoo
Redeemer
podla mna su to vyhodene peniaze..das dokopy 2 litre za zasnubak a obrucky. keby si kupil za tie peniaze inu formu zlata mal by si ho viac.
nase obrucky stali tusim do 550 2 kusy a uplne stacia
ale tak kazdy podla svojich moznosti a uvazenia
kazdopadne by som este rad videl odkial berie informacie sundevil o tom zlate
nase obrucky stali tusim do 550 2 kusy a uplne stacia
ale tak kazdy podla svojich moznosti a uvazenia
a rozmýšľal si o platinovom prsteni ? Reálne skúsenosti s ním nemám, ale rozmýšľal som, že požiadam priateľku o ruku a a kúpil by som prve platinový... Vraj vydrží najviac, ale je trochu drahší
Neuvazoval som nad platinovym, ten je pre mna uz prilis drahy. Asi pojdem do bieleho zlata z ALO, Mikus alebo ZlatoLUX, kde poskytuju cellozivotny servis. Sice tam ej kusok drahsie, ale aspon sa mozem spolahnut, ze o prsten bude postarane. Predsa len kupujem ho len raz za zivot. Ale neviem ci sa oplati az tolko priplatit ze ist do platiny.
-
cORP.
Addict
no tak zrovna ALO diamonds by som vynechal uplne, ten ich dozivotny servis je sice pekny, no to ze prstene su robene prevazne v azijskych krajinach a nadhodnotene kludne aj o dvojnasobok je vec ktora ma vzdy od nich odradila, v Ke zial poradit neviem, v Ba beriem dlhodobejsie od vipGOLD a mam s nimi len dobre skusenosti, ALO je predrazena fraska, to ti nevnucujem teraz spomenute klenotnictvo no ALO vyslovene neodporucam, teda ak chce vyhodit zbytocne vcasi obnos penazi tak kludne chod aj cez nich 
Tiez som toho nazoru, tak skor sa priklanam k Mikus diamonds, kedze to je vyrabane na Slovensku. Ale tak uvidim este podla ponuky. Pred valentinom snad budu nejake zlavy na zasnubne prstene.
Vyssie som pisal o izlato.sk. Precital som si vsak recenzie a diskusie na ten obchod. Podla toho co som cital, tak ludia su strasne nespokojni, tovar pochadza z Turecka, biele zlato meni farbu, kamene vypadavaju. Pozeral som recenzie aj na dalsi obchod a to Glamira.sk, to iste - nekvalitne, problematicka reklamacia, zly servis. Podobne aj Alo Diamonds. Ludia nadavali aj na Sperk Holic. Dobre recenzie ma daky pan z Trencina, stranku ma loretta.sk, pripadne klasika Zlatokov co ma predajne po Slovensku. Ono to asi nie je take jednoduche kupit kvalitny prsten.
Ja som bral zásnubný prsteň aj s briliantom z iZlato, aktuálne má niečo cez tri roky a farbu nezmenil a ani kameň nevypadol (manželka ho nosí denne)
Ale ťažko povedať, asi to bude aj kus od kusa.
Taktiež som odtiaľ bral aj obrúčky, (dali aj peknú zľavu) kombinácia biele a žlté zlato a tiež nie je žiaden problém.
Taktiež som odtiaľ bral aj obrúčky, (dali aj peknú zľavu) kombinácia biele a žlté zlato a tiež nie je žiaden problém.
Veru skoro na kazde zlatnictvo sa najdu aj zle recenzie. Podla mna to ale zavisi aj od konkretneho sperku a take vypadavanie diamantov aj od sposobu uchytenia. Niektore sposoby uchytenia su proste viac nachylne na vypadnutie a niektore menej. Ked je briliant prichyteny uchopkami tak nevypadne tak lahko ako ked je len vlozeny do zlata. A kazde zlatnictvo ponuka rozne typy uchytenia. Co sa tyka kvality zlata, tak tam neviem. Predpokladal som, ze ked ma puncovu znacku tak je vsade rovnake to zlato. No asi to tak nie je, ked niekde zltne a inde nie.
-
guess.whoo
Redeemer
aj s tym zltnutim je to tak, ze pokial si dava majitel pozor na to, aby sa s nim nesaunoval, nekupal v slanej vode, neumyval s nim riad tak vydrzi dlho. ale pokial sa neobmedzuje a nedava si pozor tak to "vybledne" do zlta a potom sa ludia stazuju.
ten proces je takisto rovnaky, neviem do akej miery sa da to pokovovanie odflaknut, ale podla mna tam velky priestor nie je.
ten proces je takisto rovnaky, neviem do akej miery sa da to pokovovanie odflaknut, ale podla mna tam velky priestor nie je.
Takymto pristupom by clovek povedal, ze je jedno kde ten prsten kupi, ked su pouzite materialy rovnake. Ja uz kusok zvazujem aj to, ze kaslem na recenzie a vyberiem proste co sa mi paci. Ktovie ci tie recenzie nepisu nejake pipky, ktorym muz nakecal ze maju biele zlato a diamant a pritom maju daco ine a potom sa stazuju.