Dovolenka 2010 až 2025

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kutya
Medium Star
Medium Star

Re: Dovolenka 2010 až 2018

Príspevok od používateľa kutya »

Mate niekto prehlad aka je situacia v Egypte a Turecku ? Je podla vas bezpecne tam ist na dovolenku ? Pretoze tie ceny su tam ozaj velmi nizke aj za all inclusive dovolenky.
FILMANN
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa FILMANN »

Je ot bezpečné pokiaĺ budeš ostávať v rezortoch, tam sa ti nić nestane. Ja idem do egypta za mesiac a nemám z toho strach zatiaľ, nemam prečo.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

v Egypte zavisi kam, ale v turistickych centrach je to ok, len to trosku zvlastne posobi, ked mas kazdu chvilu na ceste policajnu kontrolu so samopalmi a v budovach detektory kovu..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aky je problem s detektormi kovu? Tie najdes aj inde ako v Egypte.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tie dektory kovu sú však zbytočné nie? Každý kto cez neho ide tak pípne - hotelový hosť, personál, domáci - a ten pán v uniforme nikdy ani okom nemihol.
Čiže je to tam len naoko.

Na druhej strane, tie ozbrojené jednotky na vstupe do komplexu, ešte len keď ideš do areálu, tak ma tam nechceli pustiť.
Boli sme na štvorkolkách a prišli sme z púšte. Trvalo štvrť hodinu kým si overili že som naozaj hosť.

To ale nerieši prípad, keď chlap doplával na hotelovú pláž z neďalekej verejnej pláže a na zabíjanie použil zbrane ukryté v slnečníku.

Aktuálne by som tam nešiel ani zadarmo a to egypt milujem kvôli potápaniu.
heker
Redeemer
Redeemer

Zalezi od hotela a ochranky. Ked som bol ja v zahranici a bol tam detektor, tak to poctivo kontrolovali. Ale nedivil by som sa ani tomu, ze z 10 ludi zapipa 9 ludi kvoli penazenke, fotaku, hodinkam..., pricom to ta ochranka ignoruje.

Nazor baldorexa je pre mna pritiahnuty za vlasy, pride mi to taky ubohy, staromodny nazor, presne ako nazor mojho kamarata. Staci si precitat dake diskusie a clovek hned zisti, ze Egypt je uplne v pohode, bezpecny a neni sa coho bat pokial sa clovek zdrzuje v komplexe, blizko centra mesta (ak neplati vystraha) a ide na par organizovanych vyletov.

Ci coho sa mam bat, ze pred rokmi vybuchlo lietadlo s rusmi? Tak vybuchlo, rovnako tak vrazilo lietadla do dvojiciek, pilot ho zrutil do skal vo Francuzsku alebo co. Stat sa to moze, ale je to taka mala nahoda, az nerealna. Alebo ze niekto na plazi pred rokmi doplaval a strielal ci bodal ludi nozom? No a? Ved toto sa moze stat aj v Kosiciach na namesti alebo v Trencine na trznici, ak niekomu prepne v hlave. Co ak sa to stane niekde vo vlaku v Margecanoch? Teraz sa mam bat chodit vlakom hocikde, ist do Trencina alebo sa mam bat lietat? Skor ma zrazi auto na prechode alebo zomriem na infarkt, nez nech som priamym ucastnikom utoku niekde v Egypte. Poviem to takto, aj ked neslusne. Sraci ako baldorex nech s takymto nazorom sedia doma alebo idu na 2x drahsiu dovolenku do Grecka a my, co sa nebojime, my pojdeme za polovicnu sumu do Egypta.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak ponuky su momentalne celkom slusne 420e na 15dni allinclusive, pokial nezapocitavam najom, tak ma to lacnejsie vyjde byt na dovolenke ako doma :D ach skoda, ze mam len 20 dni dovolenky do roka :D
baldorex
Addict
Addict

Áno každý pípa kvôli mobilu, peňaženke atď a preto sa ten rám ignoruje. Vďaka tomu nikto neodhalí zbraň.

Môj názor môžeš brať ako staromódny, je mi to jedno. V egypte som bol mnoho krát kvôli potápaniu, na rôznych miestach, takže mám aký taký prehľad...kurz som si robil v egypte v jednom centre a celkom som sa tam zoznámil aj s miestnymi...okrem potápania sme chodili aj do púšte na štvorkolkách, mimo tých ponúk čo sú v každom hoteli.

2/3 personálu toho centra "odišlo" radšej domov (západná európa a usa) kvôli bezpečnosti.

Moja kolegyňa v robote sa tiež nebála ísť do egypta, že veď už si teraz dávajú všetci pozor na bezpečnosť. Prišla v pohode domov. Týždeň na to bol ten masaker na pláži, o 2 hotely vedľa bola ubytovaná.
Takže aj ona môže stále tvrdiť že je tam fajn a bezpečne, ale tento rok tam asi nepôjde...

A ja budem radšej "staromódny"...
A pre hovno z fóra "sráč" :) ty hrdina...

heker napísal:Sraci ako baldorex nech s takymto nazorom sedia doma alebo idu na 2x drahsiu dovolenku do Grecka a my, co sa nebojime, my pojdeme za polovicnu sumu do Egypta.
Ale aspoň si sa krásne odhalil :).
Žobrák čo sa rád zavrie na hoteli, hlavne že to bolo lacné!
:)
heker
Redeemer
Redeemer

Asi ta sklamem, ale nechodim do Egypta. Nepopieram vsak, ze som tam v minulosti bol, podmorsky svet sa mi velmi pacil a stvorkolky mi prisli uplne trapne. Ja som za volnost, aktivne a sportove dovolenky. Takze uprednostnujem juh Europy (Taliansko a Francuzsko). Ucarovala mi aj Azia. Pre tvoje sklamanie, nie som zastanca all inclusive dovoleniek a to preto, ze som limitovany viacmenej na jedno miesto, jeden komplex. Ja chcem toho vidiet viac, preto mi je lepsie ist autom az do Francuzska a prebehnut si cele Azurove pobrezie, stravit 3 dni na jednom mieste, tri dni na dalsom mieste, spravit si jednodnove vylety po okolii, ale sa aj okupat. Okrem toho preferujem hory, aj turistiku, takze okrem Slovenska ma to taha skor do Rakuska a Talianska. Mozno sa mi casom podaria aj Julske Alpy v Slovinsku. Ak nieco kratke, tak potom Praha, Krakow, Zakopane ci Vieden. Za dobrym jedlom a exotikou ma to taha do Azie, tam je to rozmanite a divoke, teda az prilis. Naposledy som bol v Azii minuly rok a ak sa podari, tak tento rok by som chcel nieco nove - Vietnam a este aj Bali. Mozno som pre teba zobrak, tvoj nazor ti neberiem, ale aspon ta vyvediem omylu s tym, ze sa zavriem na hotel, all inclusive a hlavne, ze je to lacne. Ak hodnotis dovolenky podla ceny, tak mi ta je luto, pretoze to len vypoveda o tom aky si clovek a ze sa na veci pozeras cez peniaze. Zrejme aj kvalitu jedla, oblecenia, elektroniky alebo ludi hodnotis podla penazi. A ten kto nema vela penazi alebo ide do Egypta, kedze je to teraz lacne, tak je jednoducho podla teba zobrak.

S pozdravom zobracik heker.
baldorex
Addict
Addict

Organizované štvorkolky sú pre hotelových hostí, ich úroveň je nastavená tak, aby to zvládol aj ten, čo na nich nikdy nesedel. Takže pre toho kto vie jazdiť je to nuda.
Ja som bol na voľno s domácimi, takže to bol adrenalín a spoznávanie okolia. Tiež preferujem aktívnu dovolenku.

A odporúčam ti vyliečiť schizofréniu.

Nazveš ma sráčom, že ty do toho lacného egypta aj tak ideš a potom v druhom príspevku si sereš do huby.
heker
Redeemer
Redeemer

Nikde som nenapisal, ze sa tam teraz chystam. Ak budem chciet lezat len a len na plazi, nic ine nerobit, tak si zvolim Egypt, kedze je lacny a je tam istota slnecneho pocasia.

S pozdravom zobracik heker
baldorex
Addict
Addict

heker napísal:Sraci ako baldorex nech s takymto nazorom sedia doma alebo idu na 2x drahsiu dovolenku do Grecka a my, co sa nebojime, my pojdeme za polovicnu sumu do Egypta.
Je mi ťa tak trochu ľúto no...
heker
Redeemer
Redeemer

Zbytocne ma chytas za slovicka. Je to reakcia na to, ze sa tam nebojim ist a ako som napisal, keby som chcel lezat na plazi v komplexe, tak si zvolim kvoli cene a istote pocasia Egypt.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

to sa stane ked baldorex vyjadri svoje primitivne nazory pomimo tem v politike, kde sa obkolesuje povacsinou uzivatelmi s rovnakymi nazormi :lol:
baldorex
Addict
Addict

To je tak keď sa stretnú dvaja chudáci, aby si pohonili ego :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

baldorex napísal:Áno každý pípa kvôli mobilu, peňaženke atď a preto sa ten rám ignoruje. Vďaka tomu nikto neodhalí zbraň.
Lebo ty kebyže si na mieste toho arabského uja z SBSky, tak hneď vyťahuješ latexové rukavice a spravíš prehliadku dutín každému doružova opálenému belochovi vo fejkových crocskách, či náhodou nemá niekde v ladvinke schovaný AK47. :wink:
baldorex
Addict
Addict

To bolo konštatovanie reality, bez kritizovania situácie.
Bola to reakcia na hekerov argument o bezpečnosti, že v každom hoteli je rám.

Čiže áno, rám tam je, ale pípa každý, nikto nikoho nekontroluje = nikto nerieši či ti to pípne kvôli minci alebo zbrani vo vrecku = žiadny argument za bezpečnosť.

Máš s tým tvrdením nejaký problém?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hm. Nikto nikoho nenuti lezat celu dovolenku v rezorte na plazi. Kazdy hotel predsa ponuka desiatky fakultativov, pripadne sa dohodnes s personalom individualne neoficko a urobia za dobru cenu akykolvek vylet. Apropo aj na plazi je staff ktory kontroluje kto prichadza na plaz z druhej. Ale netvrdim ze je to dovolenka snov pre kazdeho, skor pre dochodcov. A koraly maju naozaj krasne.
heker
Redeemer
Redeemer

Ked som bol davnejsie v Egypte, tak v rezorte bolo dost aktivit. Od volejbalu, futbalu, petangu, fitness cvicenie, vodne cvicenie pre zeny, az po snorchlovanie, nejaky vylet s tavami a neviem dalsie. Samozrejme plno animatorov ako pre deti, tak aj dospelych. Platenych fakultativnych vyletov tam bolo dost, tie klasiky ako pyramidy, stovrkolky, potapanie, vylety na dake ostrovy v okolii. Takze ak tam clovek isiel napriklad na 10 dni, mohol si 2 dni polezat na plazi, potom vylet, zase 2 dni na plazi, zase vylet. A takto sa to dalo celkom obmenit.

Ako pise gogo956, nie je to vysnivany typ dovolenky pre kazdeho, to lezanie na plazi je asi skor pre starsich ludi. Ked si to porovnam ale s Chorvatskom, tak o com je Chorvatsko? O dlhej ceste niekde na kamenistu plaz, ceny sa posledne roky slusne dvihli (aj myto, aj ubytovanie, aj restauracie) a pre mna nie je moc dovolenka to, ze si mam doniest plne auto jedla a vecer si robit veceru. Pokial ide clovek na aktivnu dovolenku na hory, tak s tym problem nemam, ze si trebars rano skoncim do obchodu nieco kupit, cez den chodim po horach, dam si niekde polievku na chate, kavicku s kolacikom na druhej chate, na veceru sa zbehne niekde do restauracie pretoze clovek je po celom dni unaveny. Vratim sa ale k Chorvatsku, ze ta cena za Chorvatsko nie je o moc nizsia ako daky Egypt. Navyse tych piesocnych plazi Chorvatsko nema az tak vela, na peknu a cistu vodu treba tiez najst svoje lokality.
baldorex
Addict
Addict

A kde bol ten personál keď sa na pláži strieľalo?

Rovnako mi argumentovala kolegyňa keď tam šla, že veď už teraz si tam dávajú väčší pozor a všade je ochranka...a potom čo pár metrov od jej hotela metalo pár turistov, bola akosi ticho a tento rok mení destináciu.

Ale ok, kľudne tam choďte, je to každého osobná vec ako sa rozhodne. Len tu nedávajte falošné argumenty o bezpečnosti, keď je realita aká je.

V čase môjho posledného pobytu v egypte bolo odporúčané "zabudnúť" na fakultatívne výlety smerom k jordánsku, dosť intenzívne sa tam pohybovala armáda. Ale to bolo asi kulisy...

Egypt je úžasná krajina, s fantastickým podmorským svetom dostupným aj pre slováka. Dovolenka sa dá stráviť aj len na hoteli, ale aj aktívne, ako komu vyhovuje, atraktivitu egyptu neupieram :).
Napísať odpoveď