Ako sa zbavit pachu po psovi v byte

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako sa zbavit pachu po psovi v byte

Príspevok od používateľa harrison314 »

Zdravim,
kupujem byt, kde mali povodni majitelia dvoch psov a dost to tam po nich citit.
Co vsteko budem musiet spravit aby som sa toho pachu zbavil (neplanujem ziadnu rekonstrukciu ani obijanie omietok)?
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Ako sa zbavit pachu po psovi v byte

Príspevok od používateľa heker »

Podlahy treba vycistit niecim co dezinfikuje, dake Savo alebo Sanytol. Tusim maju verzie aj s chlorom, to je ten hnusny zapach a silne dezinfekcia, potom by som to este presiel tym bez chloru. Steny bude treba omalovat. Nabytok skusit dakym Prontom s vonou citrusov. Problemom moze byt, ak ti tam ostava gauc, postel a podobne vybavenie, tam by bol najlepsi tepovac, oprat co sa da a tak podobne. No a nakoniec by to chcelo ozonovy ionizator, ktory dava poriadnu davku ozonu. Ozon sa bezne pouziva na likvidaciu pachov a plesni, ci uz v aute, domacnosti, kancelariach.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

tak tak umyt a ozon. alebo sinskus poobvolavat upratovacie firmy urcite maju s takym niecim skusenost.
heker
Redeemer
Redeemer

Ak by to dal firme ozonom, tak za byt vezmu aj 100 eur. Beru to podla objemu. Cize ak ma byt 50 metrov, vyska 2,5 metra, to je 125 kubikov po 70 centov ci kolko, tak to je 87,50 eur. Za 20 eur sa da an Aliexpresse kupjt nenormalne silny ozonovy generator, k tomu treba kupit koncovku na kabel a nahodit.

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2018, 9:25)
Toto je ten ozonovy generator, ktory mam aj doma - https://www.aliexpress.com/item/New-Air ... autifyAB=1

Ked to pustim na 20 minut v kupelke a pridem tam, tak vzduch v tej kupelke je az taky do fialova kvoli tomu mnozstvu ozonu, ktore vytvori. Dodava sa vsak iba s kablikom na konci, nema teda konektor na zasuvku. Ja som si kupil obycajny dvojzilovy kabel s dvojkolikovou zasuvkou na konci za asi 3 eura, odstikol som kabel, spojil kabel s generatorom, obalil paskou a ide ako ma. Cena je pod 22 eur, takze neplatis ani DPH z toho.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

neni ozón škodlivý pre človeka? :-o
heker
Redeemer
Redeemer

Pre cloveka, pre zvierata, pre rastliny, pre mikrooranizmy. Prave o tom to je, ze dezinfekcia ozonom nici mikroorgamizmy, zapach, plesne. Preto sa robi v uzavretom priestore z ktoreho sa davaju prec potraviny, hygienicke veci ako mydlo ci zubna kefka, potom sa poriadne vsetko vyvetra, aby zmizol pach ozonu. Ten samozrejme zmizne az po par dnoch.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

osobne sa ozonu dost bojim (dlhodobo).
Ale viem, ze budem musiet vymalovat a vsteko vytriet Savom.
heker
Redeemer
Redeemer

Preco sa ho bojis? Ved to spravis a potom sa dva dni v tom byt nebudes zdrziavat, zatial to vyprcha.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mam mabeh na astmu, nechcem pridusky zbytocne nicim drazdit, pokial to nie je nutne.
Ale to, ze potom tam dva dni nebudem by sa aj dalo zariadit.
heker
Redeemer
Redeemer

Co ti drazdi dychacie cesty viac, plno alergenov ako su roztoce ci nejake alergeny zo psa, ci trochu ozonu, ktory vyprcha? Ak spravis v byte prievan, tak ten ozon mas za hodinu fuc, aj ked uplne vyprchanie charakteristickej vode bude trvat asi den. Okrem toho, zapach chloru zo Sava je urcite drzdivejsie a neprijemnejsi ako ozon.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A co pes a laminatove podlahy? Toho sa bojim viac, aj nieco natieklo pod ne, tak jedine vymenit.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Pokial to chces fakt az takto riesit, tak navrhujem bud kompletnu rekonstrucku, alebo ten byt nekupovat.

Nezabudni, ze psa mohli kupat vo vani, takze v odtoku este stale mozu byt jeho chlpy :)
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Harrison ty si alergicky na psa lebo ma srst v ktorej su roztoce a tie ti tuto alergiu vyvolavaju.
Nieje to nahodov tak, ze keby si sterilizoval psiu srst tak ta nema absolutne cim drazdit?

Tie roztoce potrebuju nejake podmienky na zivot. Myslis ze ak tam nejake mnozstvo chlpov ostane tak ako dlho tam tie roztoce preziju?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

yoggy: Odtok sa da lahko vycistit pripravkami na baze kyseliny sirovej, ktora tie chlpy rozlepta. Kupis ich v drogerii, tusim DM ci 101 ho predava: https://www.drogerie.sk/na-wc-a-odpady-stura-facile
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

jorg22 napísal:Harrison ty si alergicky na psa lebo ma srst v ktorej su roztoce a tie ti tuto alergiu vyvolavaju.
Nieje to nahodov tak, ze keby si sterilizoval psiu srst tak ta nema absolutne cim drazdit?

Tie roztoce potrebuju nejake podmienky na zivot. Myslis ze ak tam nejake mnozstvo chlpov ostane tak ako dlho tam tie roztoce preziju?
Nie som alergicky, ale proste mi to smrdi a to som mal natchu, ked som ho bol pozerat. Viem, ze sa to da riesit, no som v situacii, ked nemozem robit kompletnu rekonstrukciu, hlavne z casovych dovodov.
Ako ten byt ma skvelu polohu aj orintaciu, no predava sa ako kompletne zrekonstrovany (cenovo, no omietky a elektrika su povodne) no realne ak by som musel kvoli tym psom menit podlahu, a omietky v dohladnej dobe tak sa mi to neoplati.

Co sa tyka kupelne toho sa nebojim, kupena a odtok sa da doslovy vysprchovat luhom, to rozpusti vsetko.

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 9:14)
yoggy napísal:Pokial to chces fakt az takto riesit, tak navrhujem bud kompletnu rekonstrucku, ale ten byt nekupovat.
Pojdem sa tam este raz pozriet, hoci uz realitneho agenta asi stvem, no momentalne sa priklanam k tomu ze sa porozhliadnem dalej.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

A aký je ten pach po psoch? Čo vlastne cítiš?

Lebo za normálnej situácie psy v byte nesmrdia, prezradia ich akurát tak chlpy na koberci. Jedine že by v byte vykonávali potrebu a cikali na gauč.

Nie je ten smrad z niečoho iného?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Tiez sa mi nezda ze by po psoch nejako ostaval smrad v dome/byte, aspon som si to zatial u nikoho nevsimol kto mal psa doma, sice aj ja mam doma psa takze moze byt ze by som bol zvyknuty na nejaky zapach, ale ani predtym ako som mal psa som si nevsimol ziadny zapach u znamych co mali psov doma, teda urcite nie nieco take ako ked mas doma zajaca...

A v tvojom pripade (sice neviem presne o aky stary byt ide) by som sa viac obaval toho ze je tam spravena prerabka s povodnou elektrikou ako nejakeho zapachu, kamos tiez takto kupil byt s takouto "prerabkou" a povodnou elektrikou a rok po nastahovani uz prerabal elektriku, kedze pri zapojení viacerych spotrebicov mu stale vyhadzovalo poistky ale tak to bol skoro 50 rocny panelak...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

heker napísal: Toto je ten ozonovy generator, ktory mam aj doma - https://www.aliexpress.com/item/New-Air ... autifyAB=1

Ked to pustim na 20 minut v kupelke a pridem tam, tak vzduch v tej kupelke je az taky do fialova kvoli tomu mnozstvu ozonu, ktore vytvori. Dodava sa vsak iba s kablikom na konci, nema teda konektor na zasuvku. Ja som si kupil obycajny dvojzilovy kabel s dvojkolikovou zasuvkou na konci za asi 3 eura, odstikol som kabel, spojil kabel s generatorom, obalil paskou a ide ako ma. Cena je pod 22 eur, takze neplatis ani DPH z toho.
heker, používaš pre ten ozónový generátor aj ventilátor? Neprehrieva sa ti, keď je zapnutý dlhší čas? Našiel som totiž aj verziu s ventilátorom za 40$, ale za to by som už musel najskôr platiť DPH, takže rozmýšľam, či by stačil aj ten bez ventilátora alebo nie...

https://www.aliexpress.com/item/Newest- ... 262.urkAvF
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

baldorex napísal:A aký je ten pach po psoch? Čo vlastne cítiš?

Lebo za normálnej situácie psy v byte nesmrdia, prezradia ich akurát tak chlpy na koberci. Jedine že by v byte vykonávali potrebu a cikali na gauč.

Nie je ten smrad z niečoho iného?
Som z dediny, sam psa nemam, ale stara mam ho mala vonku.
Bola to kombinacia psich granul, zmoknuteho psa a asi aj potreby na dlazku. Prosto ten neprimny zvieraci pach, pri tom tam ti psici neboli a byt bol vycitseny tak, ze sa bliskal.
Ludia co chovaju psa to asi necitia, ale ja hej.
heker
Redeemer
Redeemer

Ventilator netreba. Okrem toho kov a vlhkost nici ozon. Ozon je navyse silno oxidacny, tusim az 7x zrychli oxidaciu. Preto ventilator z kovu nie je moc vhodny. Ventilator ti vobec netreba. Aj ked som ho pustil v kupelke o ploche asi 5 metrov stvorcovych, tak uz za 5 minut ked som tam vbehol, tak bolo vidiet fialovy nadych vsade, cize sa ozon dostal vsade, kedze je v plynnom skupenstve. Preto neni problem, len ho das do stredu miestnosti, aby sa dostal uplne vsade. Ventilator mavaju velke zariadenia, ktore davaju viac ozonu a pouzivaju sa na dezinfekciu velkych ploch, na doma ti to je zbytocne. Prehrievat sa prehrieva, kedze je dost vykonny a ozon tam vnika pomocou tej UV plochy. Neni ale pusteny dlho, v aute stary generator bezal az hodinu, tento postaci na 15 minut a rozdiel citit hned. Cize na daku miestnost o ploche 20 metrov ti v pohode postaci pol hodina, potom ho nechas 15 minut vychladnut a mozes pouzit inde. Ako, mal som ho pusteny aj hodinu v kuse, zvladol to v pohode, bol vsak horuci.

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 18:47)
Viem aky zapach myslis. Proste je to nieco ako pes s dlhsou srstou, ktory zmokol na prechadzke a pachne.
Napísať odpoveď