ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio, Uni
Re: ZUNO - diskusia/rady/problemy - predchod na mBank, Fio,
jukel toto nie je pravda, toto je kreditna karta. Tam ten produkt zanikol, zrusila sa separatne ta a aj ucet k nej. Oni maju ocividne chybu v systeme, ked tu kreditnu kartu islo pouzit aj 9 mesiacov po ukonceni uveroveho vztahu a vonkoncom, ak uz ani Zuno neexistuje. To je postavene na hlavu. Oni dokonca tie pouzite peniaze ani nikde neeviduju, ocividne v tom maju totalny bordel.
Pardon prehliadal som že ide o kreditnú. Ja som pisal moje divne skusenosti s debetnou
Áno, dávajú si na to tri mesiace, keď som pár rokov dozadu reklamoval zneužitie karty v mbanku, vysvetľovali mi, že 30 dní ma banka + 30 dní vydavateľ karty + 30 dní nejaký sprostredkovateľ či kto.
V mojom pripade to nestihli ani do 90 dni. Informacia ktoru mi po 90 dnoch poskytli bola, ze transakcia presla na uzavretej kreditnej karte (co som vedel sam, kedze kvoli tomu som zacal reklamaciu), nekomentovali moju reklamaciu ohladom sumy nijako a ani sposob, akym to teraz bude vyrovnane (chcem im to samozrejme zaplatit, aby s tym neboli o par rokov opletacky, ked sa spamataju). Asi to podam na financny dozor, maju v tom riadny bordel... Monkey business.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Su nejake zmeny? Potrebujem dalsi ucet,najlepsie samozrejme bez poplatku.
Prijem penazi,1 vyber mesacne,zopar prevodov a platba kartou.
Predtym som mal zuno a to mi absolutne vyhovovalo.
Prijem penazi,1 vyber mesacne,zopar prevodov a platba kartou.
Predtym som mal zuno a to mi absolutne vyhovovalo.
Asi mBank, ale ak chces kartu zadarmo, tak musis zaplatit nad 70 eur mesacne. Vyber zadarmo je nad 70 eur. Alebo UniCredit, ak ti mesacne pride na ucet aspon 400 eur.
-
kukiak
Addict
Ak ti tam bude chodit 400eur minimalne, tak radsej uni. Vybery vo vsetkych bankomatoch po celom svete bez poplatku. Este som im na poplatkoch nedal ani cent, hlavne nechapem preco mi este aj posielaju kazdy mesiac papierovy vypis
.
UniCredit ma sposplatnene nieco bezne, tusim ze zmeny limitov.
mBank nema vybery na pobocke ani vklady.
tacosi - dalsi ucet ku ktoremu - aky mas teraz? Riesenie ktore ma vsetko co pozadujes je aj v nazve temy:
FIO 1 vyber z bankomatu mesacne, vybery nad 50€ na pobocke, zalozenie, vedenie, karta, prevody, platby kartou, vklady na pobocke, vsetko bez poplatkov a bez podmienok.
Jediny poplatok je vlozenie minimalneho zostatku 10€ s ktorym nemozno nakladat.
mBank nema vybery na pobocke ani vklady.
tacosi - dalsi ucet ku ktoremu - aky mas teraz? Riesenie ktore ma vsetko co pozadujes je aj v nazve temy:
FIO 1 vyber z bankomatu mesacne, vybery nad 50€ na pobocke, zalozenie, vedenie, karta, prevody, platby kartou, vklady na pobocke, vsetko bez poplatkov a bez podmienok.
Jediny poplatok je vlozenie minimalneho zostatku 10€ s ktorym nemozno nakladat.
-
tacosi
Moderátor
Mam slsp. Druhy dam asi do fio aj napriek niekolkym negativnym vyjadreniam https://www.bankovnipoplatky.com/neprij ... ?diskuse=1Dreamer napísal:
Akurat maju podmienku,ze ucet musi byt aktivny 4 roky.
Počas doby platnosti platobnej karty nesmie byť účet, ku ktorému je karta vydaná, zrušený.
myslim ze fio je momentalne najlepsi ucet zadarmo ak neratam uni lebo tam je potrebne splnit mesacny obrat 400e.
ale fio je fajn sam ho vyuzivam niekolko rokov
Mbank je podla mna onicom mne osobne vadi ze tak casto menia cennik.
ale fio je fajn sam ho vyuzivam niekolko rokov
Mbank je podla mna onicom mne osobne vadi ze tak casto menia cennik.
Kto potrebuje druhy ucet na to, aby si tam napriklad setril peniaze na dovolenku, priradil si tam PayPal a AliPay, raz za cas zaplatil cez internet ci v obchode, tak mu postaci aj mBank, ktory nema ani pobocku. Ak chce niekto ucet aktivne vyuzivat na platenie, vkladanie penazi, neskor mozno hypoteku, tak mu je lepsie Fio alebo Uni.
Myslim ze vsade je dolezity ludsky faktor, ale tak vela negativnych reakcii ma prekvapuje.tacosi napísal:Druhy dam asi do fio aj napriek niekolkym negativnym vyjadreniam https://www.bankovnipoplatky.com/neprij ... ?diskuse=1
Moje skusenosti su velmi dobre, uz pri zakladani uctu mi vsetko vysvetlili, upozornili na niektore veci, nemusel som sa ani pytat, na dalsie otazky odpovedali, zriadenie uctu bolo jednoduche, rychle, vklady a vybery vzdy bez problemov, platby kartou, aj v eshopoch mimo SR bezproblemove, rovnako prevody - aj z/do CR.
Raz mi zablokovali kartu, bol tusim vikend, dovolal som sa lahko, kartu mi odblokovali, dovodom vraj bolo to, ze ked som zvysil limit cez IB, tak to vyzeralo ze to preslo, ale mali tam problem a v skutocnosti sa limit nezvysil a preto nasledujuca platba nepresla a karta sa zablokovala.
Ja som mal zle skusenosti s Tatra bankou a teraz som zistoval vysku poplatku jednej sluzby, pytal som sa a vo VUB na mna pozerali ze co to chcem, posuvali si ma na treti pokus to niekde nasli.
heker uprimne nevidim dovod pouzivať mBank.
fio vybavis cez internet mozno okrem hypoteky naozaj vsetko hotovosť ja na ucet vkladam mozno 3 krat do roka a u nas aj je pobocka.
mBank vs fio vedie fio jednoznacne.
fio vs uni vedie uni no tam je potrebny ten obrat 400e ak mas viac ako 27 rokov. co pre cloveka co ma zamestnanie by nemal byt problem no pre dôchodcou je urcite lepšie fio napriklad.
mBank pravidelne otravuje vyvolava z ponukami na uvery sporenie a pod. Celkovo ich filozofia spravanie sa a politika zmeny sadzobnika poplatkov mi nevyhovuje.
fio vybavis cez internet mozno okrem hypoteky naozaj vsetko hotovosť ja na ucet vkladam mozno 3 krat do roka a u nas aj je pobocka.
mBank vs fio vedie fio jednoznacne.
fio vs uni vedie uni no tam je potrebny ten obrat 400e ak mas viac ako 27 rokov. co pre cloveka co ma zamestnanie by nemal byt problem no pre dôchodcou je urcite lepšie fio napriklad.
mBank pravidelne otravuje vyvolava z ponukami na uvery sporenie a pod. Celkovo ich filozofia spravanie sa a politika zmeny sadzobnika poplatkov mi nevyhovuje.
Nesuhlasim, prave ako druhy ucet sa mBank nehodi, hlavne kvoli podmienkam, je nutne tam platit alebo aj posielat si pravidelne peniaze a aj ked to nie je vela, treba si to strazit, kontrolovat, inak pridu poplatky a ako pise kompi, velmi casto sa tam zasadne menia podmienky, poplatky a pod.heker napísal:Kto potrebuje druhy ucet na to, aby si tam napriklad setril peniaze na dovolenku, priradil si tam PayPal a AliPay, raz za cas zaplatil cez internet ci v obchode, tak mu postaci aj mBank, ktory nema ani pobocku.
K tomu spamu mBank, ja som si to zablokoval v IB, tiez kartu, predtym som dostaval pravidelne otravne SMS a emaily, teraz mam uz roky pokoj.
FIO mi posiela iba zmeny podmienok emailom, co vnimam pozitivne, vsetky zakladne sluzby su stale bezplatne, ine banky zvysuju niektore poplatky aj dvojnasobne, FIO niektore poplatky zvysovala minimalne a niektore aj znizovala.
Ja nikoho nenutim na mBank. Pokial sa niekomu zda lepsie Fio, tak preco nie, ved Fio ma velku vyhodu v pobockach a teda mas moznost vkladu a vyberu. Len ako som pisal, ze pokial to mas ako daky setriaci ucet a internetove platby, tak ti postaci aj mBank, respektive to mas jedno. Ja som do mBanki presiel ako castu ludi tu z fora po tom ako skoncilo Zuno. Cize teraz okolo februara ci marca tomu bude 1 rok. Nevolali mi ani raz s ponukou na kreditnu kartu, na pozicku, na hypoteku. A to som si tam spravil obraty kvoli akejsi fiktivnej bonite. Teda som tam poslal 2-3000 eur, podrzal tri dni a poslal na dalsi ucet, odtial spat do mojej primarnej banky. A takto par krat. Okrem toho tam drzim peniaze na dovolenku, obcas aj zaplatim v obchode. Opakujem, ani raz mi nevolali. A keby aj zavolali, tak im poviem, ze si nezelam, aby ma obtazovali s takymi telefonatmi a poprosil by som ich, aby si to poznacili do systemu.
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 0:20)
Dreamer - Peniaze si tam posielat nemusis. Ucet mas zadarmo. Ak chces platobnu kartu, tak musis zaplatit tou kartou mesacne za 70 eur. To spravim hocikedy - eBay, AliExpress, Booking, jeden velky nakup v obchode - potom si tam poslem peniaze z druheho uctu.
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 0:20)
Dreamer - Peniaze si tam posielat nemusis. Ucet mas zadarmo. Ak chces platobnu kartu, tak musis zaplatit tou kartou mesacne za 70 eur. To spravim hocikedy - eBay, AliExpress, Booking, jeden velky nakup v obchode - potom si tam poslem peniaze z druheho uctu.
Mne sa tie negativne nazory na FIO zdali az podozrive, nie som sam, zacitujem:
"Možná konkurence | ( Milan 1 | 29. 10. 2010 21:00:25 )
Možná je za příspěvkem konkurence. Naše družstvo nemá s Fio žádný problém. Pokud si manažer KB, ČS apod.čte hodnocení Fio, může napsat i uvedený článek. Ale vždy je za jednáním na přepážce pouze člověk, někdy i se svými problémy. Přeji všem pěkné dny!"
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 0:31)
OK a peniaze si tam posielat nemusis, ale ak chces kazdy mesiac platit 70€ a vklad na pobocke nie je mozny, tak nejak sa tam peniaze musia dostat, poslat.
Bez karty je ucet pouzitelny mozno na sporenie, inak sa prilis vyuzit neda.
"Možná konkurence | ( Milan 1 | 29. 10. 2010 21:00:25 )
Možná je za příspěvkem konkurence. Naše družstvo nemá s Fio žádný problém. Pokud si manažer KB, ČS apod.čte hodnocení Fio, může napsat i uvedený článek. Ale vždy je za jednáním na přepážce pouze člověk, někdy i se svými problémy. Přeji všem pěkné dny!"
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 0:31)
Ja som pisal svoj nazor na to, ze sa mBank nehodi ako druhy ucet, ked ho pouzivas "raz za cas", ak platis pravidelne kazdy mesiac, OK, ale to uz nie je celkom druhy alebo vedlajsi ucet, skor su to dva vyrovnane ucty.heker napísal:Dreamer - Peniaze si tam posielat nemusis. Ucet mas zadarmo. Ak chces platobnu kartu, tak musis zaplatit tou kartou mesacne za 70 eur. To spravim hocikedy - eBay, AliExpress, Booking, jeden velky nakup v obchode - potom si tam poslem peniaze z druheho uctu.
OK a peniaze si tam posielat nemusis, ale ak chces kazdy mesiac platit 70€ a vklad na pobocke nie je mozny, tak nejak sa tam peniaze musia dostat, poslat.
Bez karty je ucet pouzitelny mozno na sporenie, inak sa prilis vyuzit neda.
Tiež mi z mbank občas volali, to mi nevadilo, vadilo mi že operátor chcel vždy overiť moju totožnosť, aby som im diktoval osobné údaje...to som vždy odmietol a hovor s ponukou nemohol pokračovať.
Potom som zistil, že povolenie či ma môžu kontaktovať s ponukami, sa nastavuje jednoducho rovno v ib. Stačilo zrušiť zatržítko a odvtedy nikto nevolal
.
Btw účet aktívne používam, poplatky 0, naopak dostávam mesačne 10-20€ naspäť za platby kartou...Ja som tam spokojný.
Potom som zistil, že povolenie či ma môžu kontaktovať s ponukami, sa nastavuje jednoducho rovno v ib. Stačilo zrušiť zatržítko a odvtedy nikto nevolal
Btw účet aktívne používam, poplatky 0, naopak dostávam mesačne 10-20€ naspäť za platby kartou...Ja som tam spokojný.
Kedze ho chces pouzivat ako vedlajsi ucet, tak pocitam s tym, ze na primarnom ucte mas peniaze, vkladas tam peniaze alebo ti tam chodia peniaze. Teda nemoze byt problem poslat na ten vedlajsi ucet peniaze z primarneho uctu.
-
yoggy
hmm mbank nema pobocku? neustale som prechadzal okolo mbank stanku v avione, ze by to boli nejaky podvodnici, ktory sa udavaju za mbank? vies o niecom, o com ja neviem?heker napísal:Kto potrebuje druhy ucet na to, aby si tam napriklad setril peniaze na dovolenku, priradil si tam PayPal a AliPay, raz za cas zaplatil cez internet ci v obchode, tak mu postaci aj mBank, ktory nema ani pobocku. Ak chce niekto ucet aktivne vyuzivat na platenie, vkladanie penazi, neskor mozno hypoteku, tak mu je lepsie Fio alebo Uni.
Je to skôr informačný kiosk. Skús si tam ísť vložiť alebo vybrať peniaze
.
Maximálne tam uzatvoríš zmluvu...
Maximálne tam uzatvoríš zmluvu...