Vyclievacie oddelenie
Vyclievacie oddelenie
Dobrý deň chcel by som sa spýtať či by mi niekto vedel poradiť ako ďalej postupovať zo zadržaním zásielky na colnici. Objednal som ovládač na PS2 originál SONY z Číny. Prišlo mi poštové oznamenie že balík je zadržaný na colnici (podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva).Tak som tam volal a povedali mi aby som im poslal doklad ako som to platil atď. napísal že som tam aj že som si to objednal výlučne pre osobné použitie. Na druhý deň prišiel email že colny úrad neakceptoval colne vyhlásenie na prepustenie tovaru a že colny úrad požaduje aby sa colné konanie začalo podanym štandardného colného vyhlásenia. Musím teraz to vyhlásenie podať alebo mám poslať návratku že zásielku nepreberám?
Pretože sa mi to vôbec nechce riešiť a ja vôbec neviem čo mi ten číňan poslal aj tak nijako nedokážem že to neni fake,vraj tam chýba nejaká ochranná známka. Ďakujem za radu
Pretože sa mi to vôbec nechce riešiť a ja vôbec neviem čo mi ten číňan poslal aj tak nijako nedokážem že to neni fake,vraj tam chýba nejaká ochranná známka. Ďakujem za radu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vyclivacie oddelenie
Vsak ti jasne povedali co od teba chceli. Chceli doklad o zaplateni a kde si to nakupoval, cize chceli vidiet vypis z eBayu, Aliexpressu alebo nieco podobneho a k tomu vypis daneho obratu z bankoveho uctu alebo vypis z PayPalu. Na zaklade toho by sa pozreli, ze ci je ten ovladac skutocne original Sony alebo je to len nejaka napodobenina z AliExpressu. Ak by to bol original, resp. by si to ty alebo ten obchod vedel dokladovat, tak by tovar dalej pustili. Kedze je podozrenie, ze je to napodobenina a porusuje ochrannu znamku/znacku Sony, tak ti to nepustili. Tu mas navod k colnemu vyhlaseniu, ktore je dost zlozite: https://www.zive.sk/clanok/125719/navod ... yhlasenie/ Ak im to neposles, tak tu zasielku budu brat automaticky tak, ze ju nepreberas. A je mozne, ze prides aj o ovladac, aj o peniaze. Mna by len zaujimalo kolko ta ten ovladac stal a ze ci sa ti to odtial oplatilo kupovat, kedze ovladac na PS2 vies kupit rozne znacky uz za 10 eur aj na Slovensku.
Re: Vyclievacie oddelenie
No veď ja som im ten výpis z ebay poslal.Len im to nestačí keď chcú to colne vyhlásenie.Ja viem že je to zložité preto to nechcem ani riešiť nech si to nechajú,chcel som len vedieť keď im pošlem tú návratku či mi dajú pokoj.A ovládač stál tuším 30 dolárov,ja som chcel nový a originál sony preto som ho objednal tu sa to uz neda zohnať.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Aj obchod si im poslal, ze kde si to kupoval???
Veď píše že výpis z ebay. Aj keď je to zvláštna formulácia
.
Štandardne stačí vytlačiť mail s potvrdením objednávky a k tomu kópiu platby z Paypal.
Štandardne stačí vytlačiť mail s potvrdením objednávky a k tomu kópiu platby z Paypal.
No zle som sa vyjadril z paypalu ten výpis som posielal
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 13:40)
Dobrý deň,
Colný úrad neakceptoval colné vyhlásenie na prepustenie tovaru vo Vašej zásielke do voľného obehu podané úkonom jej predloženia colnému úradu podľa článku 144 Delegovaného nariadenia Komisie (EÚ) č. 2446/2015 v platnom znení, nakoľko zásielka skladové číslo xxx podlieha obmedzeniam pretože na tovare v nej je umiestnená chránená ochranná známka (značka) SONY a colný úrad má dôvodné podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva.
Colný úrad z uvedeného dôvodu požaduje aby sa colné konanie začalo podaním štandardného colného vyhlásenie spolu s príslušnými dokladmi v zmysle článku 162 – 163 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 952/20013, ktorým sa ustanovuje Colný kódex Únie.
Štandardné colné vyhlásenie sa podáva osobne, elektronicky (ak máte elektronický podpis a software na komunikáciu pre účely colného konania schválený FR SR ) alebo prostredníctvom splnomocneného zástupcu
najneskôr do 20 dní od dátumu prijatia (uvedeného na „Poštovom oznámení“). Štandardné colné vyhlásenie v papierovej forme sa podáva na tlačive jednotný colný doklad – JCD, ktoré je možné získať v predajniach s tlačivami (napr. ŠEVT). Spôsob vypĺňania je uvedený v Prílohe B Delegovaného nariadenia Komisie (EÚ) č.2446/2015, Prílohe B Vykonávacieho nariadenia Komisie (EÚ) č.2447/2015 a Prílohy č. 6 a 7 Vyhlášky MF SR č.161/2016 Z. z.
Nakoľko majiteľ vyššie uvedenej ochrannej známky požiadal finančnú správu v zmysle nariadenia Rady (EU) č. 608/2013 o prijatie opatrenia v prípade dovozu tovaru nesúceho ich ochrannú známku a vykazujúceho známky falzifikátu, colnú úrad je povinný po prijatí štandardného colného vyhlásenia tovar zaistiť a kontaktovať držiteľa ochrannej známky.
Ak držiteľ ochrannej známky potvrdí podozrenie colného úradu, že ide o falzifikát, v zmysle nariadenia Rady (EU) č. 608/2013 a zákona NR SR č. 486/2013 Z. z. sa bude s Vami chcieť dohodnúť na zničení predmetného tovaru, resp. ak nebudete súhlasiť s jeho tvrdením môže požiadať súd o určenie skutočnosti či ide o falzifikát. Toto mi prišlo,mohol by som dať pošte splnomocnenie aby to vyhlásenie spravili oni ale v tomto prípade to asi nepôjde keďže tá zásielka podlieha obmedzeniam. Takže najlepšie bude asi keď to nepreberem.
//autoeditácia príspevku (27 Jan 2018, 13:40)
Dobrý deň,
Colný úrad neakceptoval colné vyhlásenie na prepustenie tovaru vo Vašej zásielke do voľného obehu podané úkonom jej predloženia colnému úradu podľa článku 144 Delegovaného nariadenia Komisie (EÚ) č. 2446/2015 v platnom znení, nakoľko zásielka skladové číslo xxx podlieha obmedzeniam pretože na tovare v nej je umiestnená chránená ochranná známka (značka) SONY a colný úrad má dôvodné podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva.
Colný úrad z uvedeného dôvodu požaduje aby sa colné konanie začalo podaním štandardného colného vyhlásenie spolu s príslušnými dokladmi v zmysle článku 162 – 163 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 952/20013, ktorým sa ustanovuje Colný kódex Únie.
Štandardné colné vyhlásenie sa podáva osobne, elektronicky (ak máte elektronický podpis a software na komunikáciu pre účely colného konania schválený FR SR ) alebo prostredníctvom splnomocneného zástupcu
najneskôr do 20 dní od dátumu prijatia (uvedeného na „Poštovom oznámení“). Štandardné colné vyhlásenie v papierovej forme sa podáva na tlačive jednotný colný doklad – JCD, ktoré je možné získať v predajniach s tlačivami (napr. ŠEVT). Spôsob vypĺňania je uvedený v Prílohe B Delegovaného nariadenia Komisie (EÚ) č.2446/2015, Prílohe B Vykonávacieho nariadenia Komisie (EÚ) č.2447/2015 a Prílohy č. 6 a 7 Vyhlášky MF SR č.161/2016 Z. z.
Nakoľko majiteľ vyššie uvedenej ochrannej známky požiadal finančnú správu v zmysle nariadenia Rady (EU) č. 608/2013 o prijatie opatrenia v prípade dovozu tovaru nesúceho ich ochrannú známku a vykazujúceho známky falzifikátu, colnú úrad je povinný po prijatí štandardného colného vyhlásenia tovar zaistiť a kontaktovať držiteľa ochrannej známky.
Ak držiteľ ochrannej známky potvrdí podozrenie colného úradu, že ide o falzifikát, v zmysle nariadenia Rady (EU) č. 608/2013 a zákona NR SR č. 486/2013 Z. z. sa bude s Vami chcieť dohodnúť na zničení predmetného tovaru, resp. ak nebudete súhlasiť s jeho tvrdením môže požiadať súd o určenie skutočnosti či ide o falzifikát. Toto mi prišlo,mohol by som dať pošte splnomocnenie aby to vyhlásenie spravili oni ale v tomto prípade to asi nepôjde keďže tá zásielka podlieha obmedzeniam. Takže najlepšie bude asi keď to nepreberem.
Je tu este jedna moznost ze by si skusil vypytat od predajcu trademark license (doklad o tom ze SONY povolilo predajcovi pouzivat ich ochrannu znamku), poziadat postu aby ta zastupovala v colnom konani a samozrejme im poslat tu licenciu. Potom uz je na colnikovi ci to pusti do volneho obehu.
Hmm pochybujem že niečo také bude mať. Ide mi len o to aby som mal s tym pokoj nechcem to riešiť nech si ten ovládač spalia alebo pošlú späť je mi to jedno. Chcem len vedieť keď nepreberiem zásielku či už ma nebudú riešiť.
Nebudu.
Napíš im, nech zoškrabú značku Sony.