Dovolenka 2010 až 2025
Re: Dovolenka 2010 až 2018
Ked som bol teraz na jesen v Hurghade tak ponuka vyletov bola nielen po okoli ale autobusom ci lietadlom po celom Egypte. Dali sa lacno pozicat motorove clny aj s posadkou a ist snorchlovat na pol dna dalej do mora, lovit ryby, do mesta, akvarium, 4wheels, tereniaky, masaze. Zapadnari do Egypta prestali chodit vo velkom preto ze nechcu byt s Rusmi a ludmi z ostbloku- nie primarne kvoli bezpecnosti. Ale urcite ze take Tajsko je lepsie, lenze sa aj dlhsie cestuje a cena je ina.Apropo ta cast pri Jordansku sa pre turistov neodporuca.
Zaujímavé že ten pokles nastal až s problémami s bezpečnosťou, ale ok
.
O čom sú hlavne rusi vedia všetci. Preto sa aj hotely jemne separujú. Keď si si kúpil last minute za cenu letenky, na ktorú sa ulakomil váňa aj pišta, takú dovolenku budeš mať.
Mne sa najviac páčilo v hoteli, kde bol majiteľ talian a 99% hostí boli taliani, žiadny rus. To znamenalo, že aj strava bola o silný level vyššie ako je bežný all inclusive štandard. Hlavne cestoviny, pizza a káva boli famózne...
Ale určite, bežný západniar mávne rukou nad rozstrieľaným turistom na pláži, veď mne sa to nestane...jaj ale počkaj, chodia tam rusi a odpad z východnej európy, tak to znením destináciu. Jo jo...
O čom sú hlavne rusi vedia všetci. Preto sa aj hotely jemne separujú. Keď si si kúpil last minute za cenu letenky, na ktorú sa ulakomil váňa aj pišta, takú dovolenku budeš mať.
Mne sa najviac páčilo v hoteli, kde bol majiteľ talian a 99% hostí boli taliani, žiadny rus. To znamenalo, že aj strava bola o silný level vyššie ako je bežný all inclusive štandard. Hlavne cestoviny, pizza a káva boli famózne...
Ale určite, bežný západniar mávne rukou nad rozstrieľaným turistom na pláži, veď mne sa to nestane...jaj ale počkaj, chodia tam rusi a odpad z východnej európy, tak to znením destináciu. Jo jo...
Tam kde som bol ja, boli iba cesi,slovaci a par nemcov. A nebali sa prist ani s malymi detmi. Poznam jeden par co chodi do Egypta dlhe roky 2x rocne a vzdy inde a nemali nikdy ziaden problem co sa tyka bezpecnosti. Sinaj je ale nevhodny. Egypt je dobry vtedy ked mozes vypadnu prec iba na tyzden- to sa do Tajska trepat neoplati.
A tí nemci ešte prídu? Či to boli tiež východní? 
No ja som chodil prevažne hore na sinaj, sharm el sheikh kvôli bohatšiemu podmorskému životu.
No ja som chodil prevažne hore na sinaj, sharm el sheikh kvôli bohatšiemu podmorskému životu.
Oni boli aj v Sharme a ok. Ale ano, Egypt je lowbudget, nevyrovna sa napriklad SAE. Pritom personal ochotny, housekeeper prinesie aj tovar z mesta aky chces.
V podstate je, čo mi je celkom jedno. Pre mňa je lákadlo podmorský život, či už na šnorchlovanie alebo potápanie. Je to takmer na skok, takže problém nie je ani predĺžený víkend.
Spoznal som tam pár švajčiarov, ktorí tam roky pracovali v potápačskom centre...Takže mali prehľad o tom kde sa oplatí potápať, kam ísť mimo hotela na výlet a tiež zhodnotiť bezpečnostnú situáciu a atmosféru v krajine.
Spoznal som tam pár švajčiarov, ktorí tam roky pracovali v potápačskom centre...Takže mali prehľad o tom kde sa oplatí potápať, kam ísť mimo hotela na výlet a tiež zhodnotiť bezpečnostnú situáciu a atmosféru v krajine.
politologovia a bezpecnostni analytici pracujuci v potapacskom centre 
Ľudia roky žijúci priamo na mieste. Pre mňa je to viac ako šašo z hojka.
Baldorex, podla mna mas zaujimave zmyslanie a zjavne si myslim, ze ked je niekde ozbrojena straz alebo policajti, ze hned dokazu vsetkemu zabranit. Ty mi pripadas ako slovenski vodici aut - napadne sneh a hned nadavaju na cestarov, ze kde su. Pokial vsak mesto spravuje napriklad 70 kilometrov ciest a ma na to 4 odhrnacie auta a 2 posypacie auta, tak nie je mozne, aby po hodine snezenia bolo hned vsetko odrhnute. Spat k bezpecnosti. Ak by to tak bolo, ze policajci ci straz ma vsetkemu zabranit, tak nie su utoky na Dvojicky, utok v metre v Londyne, utok na letisku v Belgicku, bomba+strelec v Norsku v 2011 a vlastne kade-tade vo svete. To, ze je niekde policia, sbs, straz, kamerovy system a dalsie veci, tak to nezabrani utokom, najma, pokial sa ich rozhodne vykonat jednotlivec. Ked si teraz ja vezmem noz, pojdem v Bratislave do Auparku a dobodam tak 6 ludi, tak potom co povies, ze Aupark mal nedostatocnu ochranu, Slovensko je nebezpecna krajina, je tu terorizmus a nie len do Auparku, ale vlastne do Bratislavy uz nikdy nepojdes, lebo je to nebezpecne? Podla tvojho zmyslania si schopny to povedat. Taktiez by si nemal lietat lietadlom, ved teroristi vyhodili do vzduchu pred Vianocami roku 1988 lietadlo nad Lockerbie, lietadlo Germanwings pred dvomi ci tromi rokmi vo Francuzsku vrazili do sklal po rozhodnuti pilota ci stratene lietadlo MH370 od Malaysia Airlines. Je to o ludoch.
Dalej si uviedol, ze si reagoval na mna a na to, ze v kazdom hotely je ram. Nic take som nenapisal ani netvrdim, ze je v kazdom hotely. Keby chcel clovek nieco spachat, tak to spravi aj kuchynskym nozikom pocas vecere. Nepomoze tam ziadny detektor, ziadny rontgen, ziadna ochranka, nic.
Problemy v Egypte zacali pocas nepokojov domacich voci vlade, voci islamistom a zvrhnutie prezidenta (od roku 2011 podla toho ako som teraz vygooglil). To ale nezasiahlo dovolenkove destinacie vo velkom. Najvacsim problemom bol vybuch ruskeho lietadla iduceho z Egypta v roku 2015. V tomto zlyhalo letisko a jeho bezpecnostne kontroly. Pisalo sa o vybuchu bomby, ako vysetrovanie dopadlo a ci bola zverejnena daka sprava neviem, nezachytil som, ale co som zachytil bolo, ze to bolo bombou v lietadle.
Fascinuje ma akych mas kamaratov, zrejme aj majitel hotela z Talianska bol kamarat, z podmorskeho sveta potapaci zo Svajciarska, potom domaci ludia boli kamarati s tebou, vsetci sa ti zdoverovali, radost zit. Kludne daj na rady tvojich zahranicnych kamaratov a chod sa potapat inde. Ak ta zaujima potapanie, tak skus Bali, niektore casti Thajska, Koralovu barieru v Australii alebo Fidzi. Sice tam nebudes mat kamaratov ako v Egypte, ale urcite si prides pri podmorskom svete na svoje. A ak ta zaujimaju napriklad korytnacky, tak skus Havaj.
Dalej si uviedol, ze si reagoval na mna a na to, ze v kazdom hotely je ram. Nic take som nenapisal ani netvrdim, ze je v kazdom hotely. Keby chcel clovek nieco spachat, tak to spravi aj kuchynskym nozikom pocas vecere. Nepomoze tam ziadny detektor, ziadny rontgen, ziadna ochranka, nic.
Problemy v Egypte zacali pocas nepokojov domacich voci vlade, voci islamistom a zvrhnutie prezidenta (od roku 2011 podla toho ako som teraz vygooglil). To ale nezasiahlo dovolenkove destinacie vo velkom. Najvacsim problemom bol vybuch ruskeho lietadla iduceho z Egypta v roku 2015. V tomto zlyhalo letisko a jeho bezpecnostne kontroly. Pisalo sa o vybuchu bomby, ako vysetrovanie dopadlo a ci bola zverejnena daka sprava neviem, nezachytil som, ale co som zachytil bolo, ze to bolo bombou v lietadle.
Fascinuje ma akych mas kamaratov, zrejme aj majitel hotela z Talianska bol kamarat, z podmorskeho sveta potapaci zo Svajciarska, potom domaci ludia boli kamarati s tebou, vsetci sa ti zdoverovali, radost zit. Kludne daj na rady tvojich zahranicnych kamaratov a chod sa potapat inde. Ak ta zaujima potapanie, tak skus Bali, niektore casti Thajska, Koralovu barieru v Australii alebo Fidzi. Sice tam nebudes mat kamaratov ako v Egypte, ale urcite si prides pri podmorskom svete na svoje. A ak ta zaujimaju napriklad korytnacky, tak skus Havaj.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja som bol v roku 2011 v hoteli Sunny Days el Palacio v Hurghade, teda hotel v ktorom dobodali ludi v roku 2017: http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/18783 ... e-aj-ceska Uz v roku 2011 bol na vstupe detektor, kontrolovali na obojky na rukach, ze ci sme z hotela, ochranka bola na vstupe, pri recepcii, pri bazenoch. Celkovo tam prevladal klud, klientela najma z Ruska, par ludi z Nemecka, Ceska, Polska, Slovenska a okolia byvalej Juhoslavie. To nie je ale dovod, aby som do toho hotela uz nikdy viac nesiel a odsudil hotel za to, ze niekto dosiel po plazi ci od mora a dobodal ludi. Mohol si vybrat kludne hotel o 200 metrov dalej, ale zial, vybral si prave tento hotel.
Uz som par krat pisal na fore, ze mam kamarata, ktory robil delegata pre velku cestovnu kancelariu. Roky stravil v Egypte, potom isiel do Tuniska. Z Tuniska ho stiahli po utokoch v roku 2012, ktore tam vtedy boli, akurat to bolo vedla jeho hotela, domov sa vracali vladnym specialom. Boli posledne dva ci tri roky bol v Albansku, okrem ineho kratke poznavacie zajazdy chodi na Island, do Maroka a Spojenych Arabskych Emiratov. Teraz v aprili sa po rokoch vracia opat do Egpyta.
Uz som par krat pisal na fore, ze mam kamarata, ktory robil delegata pre velku cestovnu kancelariu. Roky stravil v Egypte, potom isiel do Tuniska. Z Tuniska ho stiahli po utokoch v roku 2012, ktore tam vtedy boli, akurat to bolo vedla jeho hotela, domov sa vracali vladnym specialom. Boli posledne dva ci tri roky bol v Albansku, okrem ineho kratke poznavacie zajazdy chodi na Island, do Maroka a Spojenych Arabskych Emiratov. Teraz v aprili sa po rokoch vracia opat do Egpyta.
Hekuško, nemôžem za to že nemám problém so zoznamovaním. A duplom keď zistíme, že naši spoloční priatelia sú ich susedia vo švajčiarsku...Tak nie je problém pokecať a keďže máme rovnaké koníčky, tak z toho vzniklo priateľstvo. Tí švajčiari boli potom aj tu na slovensku na návšteve, to len tak okrajovo.
Talian kamarát nebol, nepotrebujem prekrúcať a vymýšľať si, honiť si tu egíčko ako ty...na to si expert ty.
Jo, s tým rámom som sa sekol, moja chyba.
Hojko - nemám problém sa do egypta vrátiť, mám to tam rád a keď bude lepšia situácia, hneď tam pôjdem. Zatiaľ mám iné destinácie.
Moja kolegyňa mala rovnaký názor ako ty, no tesne ju to minulo a teraz jej už nie je všetko jedno, ani za tie smiešne peniaze...
Áno, zajtra ju môže cestou do roboty prejsť auto na prechode...
No a k tvojmu kamarátovi, nech sa mu tam darí. Že mám aj ja kamaráta delegáta písať nebudem, hekuško by to už neprekusol
Talian kamarát nebol, nepotrebujem prekrúcať a vymýšľať si, honiť si tu egíčko ako ty...na to si expert ty.
Jo, s tým rámom som sa sekol, moja chyba.
Hojko - nemám problém sa do egypta vrátiť, mám to tam rád a keď bude lepšia situácia, hneď tam pôjdem. Zatiaľ mám iné destinácie.
Moja kolegyňa mala rovnaký názor ako ty, no tesne ju to minulo a teraz jej už nie je všetko jedno, ani za tie smiešne peniaze...
Áno, zajtra ju môže cestou do roboty prejsť auto na prechode...
No a k tvojmu kamarátovi, nech sa mu tam darí. Že mám aj ja kamaráta delegáta písať nebudem, hekuško by to už neprekusol
zaujimave ze v tvojom zivote sa vyskytuju len ludia ktori dokonale potvrdzuju tvoje nazory
stavim sa ze aj ten tvoj kamarat delegat ma urcite uplne opacne skusenosti ako ten hojkov
stavim sa ze aj ten tvoj kamarat delegat ma urcite uplne opacne skusenosti ako ten hojkov
-
Andi_Cibula
Addict
Ty to tak nemáš ? 
Obklopuj sa tými, ktorých máš rád a ktorí tvoria tvoju sociálnu bublinu a žiješ šťastný život.
Obklopuj sa tými, ktorých máš rád a ktorí tvoria tvoju sociálnu bublinu a žiješ šťastný život.
ano confirmation bias je zaujimava vec, no nie vždy sa to dá, plus sa snažím byť nezaujatý
-
chlapec10
Addict
v septembri som bol par dni v Kahire, bez cestovky, absolutne ziaden problem ani strach, sice vsade kontroly a vojaci, ale tie tam su aj pre tvoju bezpecnost... Inac velmi pekne mesto.. Odporucamkutya napísal:Mate niekto prehlad aka je situacia v Egypte a Turecku ? Je podla vas bezpecne tam ist na dovolenku ? Pretoze tie ceny su tam ozaj velmi nizke aj za all inclusive dovolenky.
Asi nemá a ťažko sa mu potom chápe, keď to má druhý inakAndi_Cibula napísal:Ty to tak nemáš ?
-
hojko
Site Admin
baldorex: Ten tvoj kamarat je delegatom kde, v Egypte??? Pre aku cestovnu kancelariu???
V egypte nie. Ak si dobre pamätám,v egypte som mal vždy delegáta egypťana, slováka nikdy. 
Cestovnú kanceláriu ti asi nebudem hovoriť, načo?
Cestovnú kanceláriu ti asi nebudem hovoriť, načo?
-
hojko
Site Admin
Tak co ma potom spolocny tvoj kamarat delegat s tym, o com sa diskutuje na poslednych dvoch stranach tejto temy, kedze je tu diskusia o Egypte???
Začínaš mať hekerov syndróm, domýšľať si čo nepíšem?
Bola to obyčajná narážka mňa hekera
Bola to obyčajná narážka mňa hekera
heker napísal: Fascinuje ma akych mas kamaratov, zrejme aj majitel hotela z Talianska bol kamarat...