alternatíva photoshopu

Informácie o software, ankety...
radko.
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

alternatíva photoshopu

Príspevok od používateľa radko. »

Zdavím , tak keď už som si v jednej téme vyriešil notebook na photoshop teraz potrebujem alternatívu k photoshopu :D
Ide mi o to že nedám za to sám 700 eur, ale potrebujem niečo čo je na profesionálnu úpravu fotiek takže žiadny Gimp. Nemusí byť zadarmo to určite nie, len nech to nie je tak hrozne drahé.
Pozeral som niečo, a zatiaľ mi najlepšie vychádza Affinity Photo a Affinity Designer, máte niekto skúsenosti s aternatívami k photoshopu ?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: alternatíva photoshopu

Príspevok od používateľa cinges »

Photoshop mas za 10 dolarov mesacne, ked chces, je to s predplatnym.. Ale inak Affinity urcite asi najlepsia alternativa, vela ludi to zacalo pouzivat, na nete je milion tutorialov, funguje to dobre, ludia su s tym spokojni.. Keby nie photoshop, tak urcite Affinity..
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

PS si urcite zabezpec cez Adobe Creative Cloud, kupovat to podla mna nema zmysel
radko.
Light Expert
Light Expert

a cez ten creative cloud je to normálna plná verzia áno ?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

V prvom rade este napis, ze co presne chces v PS robit.. Normalne stoji PS cez cloud 24e mesacne. Ale mas tam adobe cloud 100gb, ich premium fonty a podobne nezmysly. Mozes si ale kupit za 12e mesacne Ligtroom classic, kde je k tomu aj Photoshop CC. Len nemas tolko priestoru v cloude, nemas pisma z adobe, a mozno nejake specialne 3d funkcie su okresane, ale uz sa mi to nechcelo dalej studovat..
radko.
Light Expert
Light Expert

No ja sa potrebujem naučiť vo photoshope, v obore ktorý študujem to začína byť vyžadované už od nástupu už. Akurát som zistil že študentský creative cloud by mal byť balík Photoshop aj Lightroom za 145e na rok, to je fajn ak sú to full verzie. A asi aj všetky fonty
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

hej, mas to full... full verzia Photoshopu je aj pro tom Lightroome, cize pohodicka.. ak to mas ako student za tu cenu, tak to je v pohode..
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

No to mas fajnovu cenu, za tych par supov nie je o com :)
radko.
Light Expert
Light Expert

Len bude sranda sa v tom naučiť robiť... ale videl som že adobe má na stránkach nejaké guide videá tak snaď to pomôže
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

adobe produkty sa naucis rychlo, ide uz len o tvoju fantaziu a kreativitu, nic viac.. a pouzivaj youtube tutorialy, je tam toho miliarda, perfektne komentovane tutorialy, najdes tam uplne vsetko, na co si len spomenies.. Ak sa ti nieco paci, najdi si na youtube, ako sa to robi v PS, alebo Illustratore.. a naucis sa..hlavne pouzivaj anglicky PS, je nezmysel to mat v cz... hlavne v tejto dobe..:D
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Nerád by som rozpútaval nejakú vojnu open-source vs. komerčný software, ale to by ma teda naozaj zaujímalo v čom je GIMP taký "neprofesionálny", oproti PS-ku. Ak teda neberieme do úvahy ten klasický GIMP, ale verziu 2.9.0+, prípadne prichádzajúcu 2.10.

Inak ako alternatíva pre rastrovú grafiku je ešte dobrá Krita, a na vektorovú napr. Gravit Designer, ktorý je naozaj multiplatformový, a dokonca ide aj v prehliadači. Inkscape je už trochu zastaralý.

A v konečnom dôsledku majú takéto 2d programy takmer rovnaký workflow, takže keď sa naučíš pracovať v jednom programe, tak zvládneš v podstate všetky.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

v skole sa ucia v PS, tak naco sa bude ucit v GIMP... Ja neviem, v PS a Illustratore viem robit, ale spravit nieco v gimpe bolo pre mna tazke, vobec to nebolo intuitivne, a neviem z akeho dovodu si prisiel na to, ze by to clovek mal ovladat. Ked sa naucis v gimpe robit, budes v nom asi vediet spravit to co v PS. Na druhu stranu na dizajn su aj lepsie programy, ako PS.. Bohuzial je to tazko porovnavat, hlavne je malo ludi, mozno ziadni, ktori by vedeli rovnako ovladat GIMP ako Photoshop. aby to mohli adekvatne porovnat.. Nicmenej, v profesionalnej sfere sa vyhradne pouziva PS, niektore stotisic rocne zaostale firmy pouzivaju hrozostrasny corel.. Gimp nepouziva prakticky ziadna firma.. A ked budes mat v zivotopise PS, je to samozrejme lepsie, ako GIMP, nevidel som nikde inzerat, kde by hladali ludi, ktori vedia ovladat Gimp.. Takze, Gimp moze byt super, ked si robis pre seba, vies v nom zadarmo spravit to co v PS, ale ked to do buducnosti myslis vazne, tak ci tak musis ovladat PS..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Musím potvrdiť, v práci mám Gimp a doma "zakúpený" PS. V práci som sa v Gimpe naučil robiť všetko pre mňa potrebné, ale keď som potom prišiel domov a chcel spraviť niečo jednoduché v PS, šiel som roztrieskať PC od nervov, kým som prišiel na postup! :D

Ale Creative Cloud vyzerá naozaj cenovo zaujímavo, asi do toho tiež pôjdem.. ;)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Veď v poriadku, nech si každý robí v čom chce, mňa len zaujal ten jeho výrok, že chce niečo na profesionálnu úpravu fotiek, takže žiadny GIMP.
No a neviem kďe som napísal že by to človek mal ovládať, zle si si to vyložil cinges. Písal som len o tom že v základe sú si všetky tie programy dosť podobné, a keď sa naučí pracovať v jednom (to je jedno v ktorom presne), tak ostatné mu už nebudú robiť nejaké veľké problémy.
radko.
Light Expert
Light Expert

Nemyslel som to niejako ofenzívne, skôr ide o to že väčšina ponúk má práve PS ak vstupnú požiadavku, a neviem či by GIMP v životopise uznali ako relevantnú náhradu :D V GIMPE som robil naposledy na základke na informatike takže verím že odvtedy sa posunul, ale aj tak pôjdem radšej do PS
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kto chce program na profesionálne účely, robiť s tým v práci, tak zrejme treba ps, kto len doma chce upraviť pár fotiek sem-tam tak jednoznačne stačí gimp, ba na totálne základné veci ešte aj obyčajný skicár. :)

A lepšie začať s tým, čo človek bude dlhodobo používať, lebo dosť ťažko si zvykať na iný soft, na začiatku dosť trápenie pri prechode na niečo iné.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Ja by som to zhrnul tak, ze PS nedokaze o nic viac ako GIMP ale s tym, ze v PS to spravis lusknutim prsta a v GIMPe by boli niektore veci prehnane narocne. Ak si profesional potrebujes pracovat rychlo. Ak na domace pouzitie a mas cas sa stym hrat tak jednoznacne GIMP lebo je free.

Inac ten kto sa pyta preco je PS lepsi ako GIMP tak to znamena, ze PS nikdy neskusal. Takze staci si to zapnut a hned vam vsetko bude jasne.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Tusim ze Photoshop CS2 je uz free, mozno aj CS3. Ale je to uz riadna starinka, neviem ci by Ti postacoval.
Ja pouzivam v praci CS3, na jednom pc dokonca CS2, doma mam CC2018, ale je pravda ze fotky moc nerobim.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Davam do pozornosti este https://www.photopea.com/. Je to online kopia photoshopu od jedneho chalana z Ceska. Teraz sa ti to asi nehodi, ale je fajn vediet, ze nieco take existuje.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

oživím tému, ktorá je najbližšia
Affinity photo je teraz v 50% akcii (649,-czk. neukazuje mi v €). na také domáce žuvanie super SW so skvelou cenou. vážne uvažujem :hmm:
Napísať odpoveď