Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
yoggy

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa yoggy »

Oni si "hladaju" pracu kazdy vecer ked sa zotmie :lol:
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

hughito napísal:Alebo si nemôžu nájsť prácu kvôli farbe pleti.. som rád, že už aj toto zaznelo viackrát od politikov poslednú nedeľu.
On ti vymenoval reálne dôvody, prečo nemôžu nájsť prácu a ty stále len o farbe pleti... rasista! :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito napísal:Alebo si nemôžu nájsť prácu kvôli farbe pleti.. som rád, že už aj toto zaznelo viackrát od politikov poslednú nedeľu.
- zamestnavatelia maju malo ludi. Ale hladaju takych s ktorymi sa da normalne komunikovat a ich pracovna moralka bude aspon standardna.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Solo_Kamen napísal: On ti vymenoval reálne dôvody, prečo nemôžu nájsť prácu a ty stále len o farbe pleti... rasista! :lol:
Inak srandy bokom, ked vidim tie trendy eskalacie boja "proti" rasizmu uz naozaj mam pocit, ze najvacsi rasisti /samozrejme po gnedych govnach a spol/ su samotni tito zastanci, kt. uz fanaticky vnimaju iba farbu pleti a ostatna argumentacia ide bokom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Solo_Kamen napísal: On ti vymenoval reálne dôvody, prečo nemôžu nájsť prácu a ty stále len o farbe pleti... rasista! :lol:
Ja som spomenul ďalší významný faktor, ktorý je realitou, bez ohľadu na váš trápny sarkazmus a iróniu. A opakujem, som rád, že to otvorene zaznelo aj v nedeľných politických debatách.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

hughito napísal:A opakujem, som rád, že to otvorene zaznelo aj v nedeľných politických debatách.
Poviem ti čo zaznelo nedávno od skupiny cigáňov pri ceste vlakom. Hovorili o ich zamestnaní vo fabrike VW, o tom ako tam vydržia niekoľko mesiacov, kým to bude stačiť v banke na poskytnutie nejakej pôžičky/úveru a potom odtiaľ (z fabriky) odídu. :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

A pointa?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Len taká anekdota zo života pracujúcich rómov..
hughito
Redeemer
Redeemer

To je ten klasický rozpor.. "živíme" Rómov, ktorí poberajú "štedré sociálne dávky," idú nich miliardy z verejných zdrojov či eurofondov, skrátka pomaly by človek chcel byť Róm a užívať si tieto výhody a raj na zemi. A potom sa dozvieme, že realita je taká, že maloleté dievčatá sa musia kurv**** na ulici za 5 €, prípadne nejaký gastráč. Tak čo je potom pravda? Si vyberte. Alebo ide o nejakú formu zábavky, že žijem v pohode a len tak z pasie sa idem predávať na ulicu za drobné?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemusia, ale im to tak vyhovuje a ich vlastne kulturne prostredie to toleruje. Uz som tu ten clanok daval. Mlady sociolog zil vyse roka priamo v osade aj priatelku si tam nasiel. Robil nejaku pracu na tuto temu, rozpraval zil. Vysledkom bolo zistenie ze skutocne ziadnu zmenu nechcu. Pre nich ma najvacsiu cenu to ze nic nemusia robit a smeju sa gadzom ze maju same povinnosti. Kludne presedia na brehu potoka cely den a budu don civiet. Gen predispozicia malokedy pusti..
hughito
Redeemer
Redeemer

A ako si na to prišiel? Robil si výskum v teréne? Prečo stoja ženy na Slovnaftskej v BA? Lebo im to vyhovuje a prostredie im to toleruje? Čiže nie je to dôsledok katastrofálnej chudoby? :roll: A ľudia ako ty budú moralizovať o tom, ako treba voliť "umiernenú pravicu." Ja len dúfam, že ľudia ako ty nezískajú žiadnu politickú moc, resp. politickú reprezentáciu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Doplnil som predch. Tiez su desiatky svedectiev ked si bieli zobrali romca v dobrej viere a nakoniec trpko olutovali. Gen nepusti. Poznam aj osobne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Kde sú tie desiatky svedectiev? Máš nejakú štúdiu v tomto smere? Zhodneme sa na tom, že gény robia cca 50% "človeka." Ak má niekto napr. smolu a adoptuje si Róma, ktorého matka pila a fajčila počas tehotenstva, tak sú tam jasné riziká. Detto aj v tom, aký genetický materiál v zmysle schopností a rozumovej kapacity si dieťa nesie. To však platí všeobecne.
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

Nepovedal by som, že je to rozpor, ale reprezentatívna vzorka ich mentality. To, že na nich idú miliardy z verejných zdrojov pravda byť môže a aj je, ale to nijako neimplikuje to, že sa k nim tie peniaze reálne dostanú. Takže v podstate sa to zneužíva na politické body, ako teraz napr. minister v poslednej dobe, lebo bodíky spadli dole tak treba niečo robiť. Ďalším faktorom je privilegizmus, napr. takí autobusári alebo revízori by vedeli rozprávať o (ne)platičoch ciganskej komunity.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Kde sú tie desiatky svedectiev? Máš nejakú štúdiu v tomto smere? Zhodneme sa na tom, že gény robia cca 50% "človeka." Ak má niekto napr. smolu a adoptuje si Róma, ktorého matka pila a fajčila počas tehotenstva, tak sú tam jasné riziká. Detto aj v tom, aký genetický materiál v zmysle schopností a rozumovej kapacity si dieťa nesie. To však platí všeobecne.
- zdroje sa daju najst napr u Bakalara Tabu v soc vedach aj inde. A vela pripadov poznam osobne.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

a zase ten Bakalar :lol:

daj tie "inde" prosim ta

myslel som ze pre teba su subjektivne osobne skusenosti bezpredmetne, tak ako skusenosti ostatnych (no-go zony atd)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Opakujem- mnoho pripadov poznam osobne, priamo od tych pestunov. Tie deti su vyrazne problematickejsie. Ale pre uplnost musim povedat ze som poznal aj par sikovnych romov studujucich vs, aj ked nevylucujem ze boli iba "polovicni"
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

gogo956 napísal:Nemusia, ale im to tak vyhovuje a ich vlastne kulturne prostredie to toleruje. Uz som tu ten clanok daval. Mlady sociolog zil vyse roka priamo v osade aj priatelku si tam nasiel. Robil nejaku pracu na tuto temu, rozpraval zil. Vysledkom bolo zistenie ze skutocne ziadnu zmenu nechcu. Pre nich ma najvacsiu cenu to ze nic nemusia robit a smeju sa gadzom ze maju same povinnosti. Kludne presedia na brehu potoka cely den a budu don civiet. Gen predispozicia malokedy pusti..
Cely zivot takto ziju, ono tazko chciet zmenit cloveka ked 40 rokov zije urcitym sposobom. Nema velky zmysel sa zaoberat dospelymi ti uz priestor na zmenu nemajy velky.
hughito napísal:A ako si na to prišiel? Robil si výskum v teréne? Prečo stoja ženy na Slovnaftskej v BA? Lebo im to vyhovuje a prostredie im to toleruje? Čiže nie je to dôsledok katastrofálnej chudoby? :roll: A ľudia ako ty budú moralizovať o tom, ako treba voliť "umiernenú pravicu." Ja len dúfam, že ľudia ako ty nezískajú žiadnu politickú moc, resp. politickú reprezentáciu.
Preco ty vo vsetkom vidis peniaze?

gogo956 napísal:Doplnil som predch. Tiez su desiatky svedectiev ked si bieli zobrali romca v dobrej viere a nakoniec trpko olutovali. Gen nepusti. Poznam aj osobne.
Aky gen? Ty mozes zdedit maximalne nejaku preddispoziciu k nejakemu spravaniu napr. budes citlivejsie reagovat na podnety, budes mat sklon k agresivite ale nemozes zdedit sposob zivota, neexistuje gen ktorom mas program ze chces zit v osade, chces mat sex s vlastnou sestrou, to vsetko je vychova.

K tym genom pekna prednaska:
hughito
Redeemer
Redeemer

Peniaze?
Napísať odpoveď