Vypojený uzemnovací kábel z autobatérie
Vypojený uzemnovací kábel z autobatérie
Zdravím, chcel by som sa spýtať, vybila sa mi autobatéria, po nabití a znovu nasadení batérie sa mi trocha pokazil závit na svorke. Tým pádom som oň nevedel prichytiť obidva káble teda jeden klasika elektrika a druhý uzemňovací. Aby auto išlo tak som prichytil len elektriku a uzemňovací kábel je vypojený, týmto sa chcem spýtať, že či je problém, keď budem jazdiť bez uzemňovacieho kábla. Ďakujem
Re: Vypojený uzemnovací kábel z autobatérie
Minus pol ide na kostru auta, to nieje uzemnenie. Netaha sa zvlast ku kazdemu "spotrebicu"
A je to problém keď to nemám zapojené ? Čím skôr kúpiť skrutku alebo no stress?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Skús naštartovať a uvidíš, či to bude problém.
Naštartovať normálne ide 
-
Grim
Darca
Aha, minus máš zapojený?
Áno, nemám len ten čo išiel do tej kostry motora ale teraz som si není istý, či patril k plusu alebo mínusu.
-
Grim
Darca
k mínusu...a či pripojiť? Áno, pripojiť.
Dobre myslel som si, že keď to tam bolo tak to tam asi má byť aj keď to ide aj bez toho. Len zo zvedavosti, čo by sa stalo keby na tom jazdím ?
Kvoli elektrike, skratom, uzemneniu. Aby ti neposkodilo elektroniku, aby ta nezabilo. Urcite ho pripoj.
Ďakujem všetkým za reakcie. Posledná otázka je, určite na ňom budem môcť prejsť pár kilometrov kým to pripojím, že?
Par km mozes. Len moze preskakovat staticka elektrina, napriklad krd sa chytis dveri, radia hocicoho. Moze ta skopat, ale aj nemusi.
-
CrazyJerry
Light Star
Stale nechapem o akom kably hovoris?? Ked nemas zapojeny kabel medzi kostrou auta a (-) baterie, tak by si ani nenastartoval. Skor sa mi zda ze si na tej svorke mal pripojeny este nejaky tensi kabel z ineho "zariadenia". A tym ze si ten kabel nezapojil tak ti dane zariadenie nebude "fungovat". Idealne keby si to odfotil a hodil sem foto
-
tacosi
Moderátor
CrazyJerry jeden minus pol ide na kasnu a druhy na ukostrenie motora.
Motor ,prevodovka a vyfuk,su zavesene na silentblokoch a teda minus si karoseria berie uz iba cez loziska prednych kolies cez poloosy.Ak je to ale opacne,ze teraz ma pripojenu karoseriu a motor nie,tak je to uz horsie,pretoze ma starter vysoky odber a zas to pojde cez loziska,co je logicky skodne.
Motor ,prevodovka a vyfuk,su zavesene na silentblokoch a teda minus si karoseria berie uz iba cez loziska prednych kolies cez poloosy.Ak je to ale opacne,ze teraz ma pripojenu karoseriu a motor nie,tak je to uz horsie,pretoze ma starter vysoky odber a zas to pojde cez loziska,co je logicky skodne.
Mna prekvapuju 2 veci.
1) Ze mu to bez toho minusu funguje
2) Ze uvazuje o tom, ze ci to treba pripojit
1) Ze mu to bez toho minusu funguje
2) Ze uvazuje o tom, ze ci to treba pripojit
Ja sa vyjadrím k trom veciam:
1) je mi úplne jedno, či ma tu niekto vyminuskuje, pretože mám pocit, že si to nezaslúžim
2) uvažujem nad tým len ako moc je to urgentné, lebo auto musím používať
3) nechápem ako to funguje bez mínusiek tebe, si arogantný
1) je mi úplne jedno, či ma tu niekto vyminuskuje, pretože mám pocit, že si to nezaslúžim
-
tacosi
Moderátor
Frikso funguje
Z toho usudzujem,ze minus ma len na kasnu a na motor nema.Remikss napísal:Áno, nemám len ten čo išiel do tej kostry motora
Chlape, pokojne, nič som ti neurobil a nie som arogantný. Ani negatívnu karmu som ti nedal.Remikss napísal:Ja sa vyjadrím k trom veciam:
A mne to bez mínusu nefunguje, preto ho mám zapojený.
nechcem rýpať ale jediné čo ho v bežnom aute môže skopať je vysoké napätie pre sviečky čo je na nových autách veľmi málo pravdepodobné, statická elektrina s tým tiež nemá nič spoločné a už vonkocom ho 12V aute nemá ako zabiťheker napísal:Par km mozes. Len moze preskakovat staticka elektrina, napriklad krd sa chytis dveri, radia hocicoho. Moze ta skopat, ale aj nemusi.