Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Čiže akože toto mal byť tvoj ultimatívny argument?
ako priklad uvediem adresu:
- meno
- ulica a cislo domu
- mesto
- krajina
Neviem, či si to fakt myslel vážne, alebo si robíš srandu. Lebo áno, aj ja mám hierarchiu v tom zmysle, že sa ráno sa najprv vyseriem, a až potom si idem umyť zuby. Akurát nechápem, v čoho prospech má byť toto argument. Teda dúfam, v zmysle tvojho príkladu ide o ten druhý prípad, a len si si robil srandu.
Ďalej by ma zaujímalo, kde som spochybňoval, že hierarchia funguje naozaj v rôznych oblastiach okolo nás, v takej či onakej miere? Ak ti to ešte nedošlo, tak ja argumentujem v prospech toho, že existuje aj stav/prípady bez nej a bolo by žiaduce a vhodné, aby sa negácia hierarchie pretavovala v čoraz väčšej miere a v čoraz širších oblastiach.
ako priklad uvediem adresu:
- meno
- ulica a cislo domu
- mesto
- krajina
Neviem, či si to fakt myslel vážne, alebo si robíš srandu. Lebo áno, aj ja mám hierarchiu v tom zmysle, že sa ráno sa najprv vyseriem, a až potom si idem umyť zuby. Akurát nechápem, v čoho prospech má byť toto argument. Teda dúfam, v zmysle tvojho príkladu ide o ten druhý prípad, a len si si robil srandu.
Ďalej by ma zaujímalo, kde som spochybňoval, že hierarchia funguje naozaj v rôznych oblastiach okolo nás, v takej či onakej miere? Ak ti to ešte nedošlo, tak ja argumentujem v prospech toho, že existuje aj stav/prípady bez nej a bolo by žiaduce a vhodné, aby sa negácia hierarchie pretavovala v čoraz väčšej miere a v čoraz širších oblastiach.
linkujem na to, ze hierarchia je prirodzena, spolocnost k nej automaticky inklinuje a bojovat proti nej je kontraproduktivne
kontextualne myslenie ti dnes nejde, mozno by si nemal robit tolko veci naraz
kontextualne myslenie ti dnes nejde, mozno by si nemal robit tolko veci naraz
Hierarchia je prirodzená (a bojovať proti nej je kontraproduktívne) lebo
- meno
- ulica ...
Si geniálny mysliteľ. Fakt.
- meno
- ulica ...
Si geniálny mysliteľ. Fakt.
nie, vazne, ukaz mi nejake vseobecne oblasti zivota, kde hierarchia neexistuje
On ale nepíše že neexistuje. Naopak ju priznáva avšak berie ako zlo a chce ju "vymazať" na beztriednu spoločnosť.
Skôr by som chcel príklad, že kde nie je hierarchia a funguje to.
Skôr by som chcel príklad, že kde nie je hierarchia a funguje to.
ja ale stale tvrdim, ze je prirodzena a spolocnost k nej inklinuje automaticky, preto akekolvek jej vymazanie musi byt nasilne
Ja tvrdím, že argument o "prirodzenosti" je biblického charakteru - nič nie je stále a nemenné, v tomto si tvrdý dogmatik na úrovni náboženského bigota. Ďalej tvrdím, že v x vzťahoch sa dá fungovať aj bez nej (a aj sa reálne funguje, samozrejme, bez násilia) a je to veľmi pozitívne a žiaduce, aby hierarchia bola redukovaná - netvrdím, že úplne, v každom prípade a za každých okolností, to pozor. Napr. na operačnej sále musí byť nejaká hierarchia, a teda aj autorita, ktorá rozhoduje. Rozhoduje na základe špecifických podmienok situácie a do svojej pozície sa dostala na základe svojej skúsenosti, schopnosti, atď.
S tým súhlasím beardie.
Celý marxizmus je popieranie ľudskej prirodzenosti, preto nemôže fungovať...resp mali sme možnosť mnohokrát vidieť čo sa z toho nakoniec vždy vykľuje...
Rovnako anarchizmus...
Hugitko - hierarchia tu bola dávno pred "bibliou", aj pred ľuďmi, je to prirodzená vec.
Keď môže byť hierarchia na operačnej sále, prečo nemôže byť vo firme a v štáte?
Celý marxizmus je popieranie ľudskej prirodzenosti, preto nemôže fungovať...resp mali sme možnosť mnohokrát vidieť čo sa z toho nakoniec vždy vykľuje...
Rovnako anarchizmus...
Hugitko - hierarchia tu bola dávno pred "bibliou", aj pred ľuďmi, je to prirodzená vec.
Keď môže byť hierarchia na operačnej sále, prečo nemôže byť vo firme a v štáte?
v com sa v globale lisi riadenie operacie od riadenia firmy?hughito napísal:Napr. na operačnej sále musí byť nejaká hierarchia, a teda aj autorita, ktorá rozhoduje. Rozhoduje na základe špecifických podmienok situácie a do svojej pozície sa dostala na základe svojej skúsenosti, schopnosti, atď.
Vo veľa veciach. Každopádne, riešime tu veľa vecí, ktoré sú na hrane, resp. dávno za hranou tejto témy, čiže dovolím si uťať túto diskusiu a prípadné reakcie nech sa presunú do inej, príslušnej témy, tu na to reagovať nebudem.
___
Priama akcia na nemeckom vysielaní RTVS:
Mit den Sachen rund um die Arbeit und den Problemen auf dem Arbeitsplatz beschäftigt sich in der Slowakei auch die Organisation „Priama akcia", was übersetzt „Direkte Aktion" bedeutet. Es gibt sie seit dem Jahr 2000. Sie ist ein Teil der Internationalen Arbeiter-Assoziation (IAA), die momentan 17 Länder vereint. Priama akcia hat schon einige Konflikte mit den Arbeitgebern gelöst. Ihr Mitarbeiter Michal Kovarovský erzählte uns mehr über ihre Erfolge...
http://dersi.rtvs.sk/clanky/gesellschaf ... kte-aktion
___
Priama akcia na nemeckom vysielaní RTVS:
Mit den Sachen rund um die Arbeit und den Problemen auf dem Arbeitsplatz beschäftigt sich in der Slowakei auch die Organisation „Priama akcia", was übersetzt „Direkte Aktion" bedeutet. Es gibt sie seit dem Jahr 2000. Sie ist ein Teil der Internationalen Arbeiter-Assoziation (IAA), die momentan 17 Länder vereint. Priama akcia hat schon einige Konflikte mit den Arbeitgebern gelöst. Ihr Mitarbeiter Michal Kovarovský erzählte uns mehr über ihre Erfolge...
http://dersi.rtvs.sk/clanky/gesellschaf ... kte-aktion
ked sa pomylis aj pravdu povies ^^
Len na zakladnej urovni, v globale to bez hierarchie nefunguje, predpokladam ze sa obklopujes rovnakymi ludmi ako si ty a z toho mas mylny dojem. Opakujem nesud podla seba celu spolocnost.hughito napísal: Samozrejme, že ľudia sú kolektívni, nebyť toho, spoločnosť nemôže fungovať. Princíp kooperácie bol významným činiteľom aj v rámci evolúcie. Hierarchia nemusí byť, ona je preto, že to vyhovuje tomu 1% ľudí. Potom tu máme nadstavbu, ktorá vytvára ideológiu obhajujúcu terajší stav a takisto inštitúcie, ktoré udržiavajú status quo. Systém je nastavený tak, že môže byť len veľmi málo "víťazov." Zbytok sú porazení, pričom tí sa ešte vetvia v rôznych triedach.
Je mi jedno kto nastavil pravidla, pytam sa, platia pre vsetkych?hughito napísal: Tie pravidlá nastavila a udržuje vládnuca trieda, v skratke to 1% populácie, ktoré zo systému a vykorisťovania zbytku brutálne ťaží, zatiaľ čo tu existuje obrovská príjmová nerovnosť, z toho vyplývajúca chudoba a zároveň aj extrémna chudoba, ktorá vyslovene dennodenne zabíja tisíce ľudí, ktorí umierajú napr. len kvôli tomu, že nemajú ani čo piť, nieto ešte jesť.
Prezilo aj nabozenstvo, rasizmus..hughito napísal:
Anarchia prežila v rôznych prípadoch rôzne časové obdobie, ale určite viac ako deň a bola potlačená len fyzickým násilím, nezanikla sama z dôvodu neschopnosti fungovať - viď téma Anarchia.
Ja som si vedomý aj opaku, toho, ako je spoločnosť atomizovaná, ako pôsobí kapitalistického neoliberalizmu atď., len to odmietam a keď sa tu bavíme o lepšej alternatíve, tak ju opisujem.Len na zakladnej urovni, v globale to bez hierarchie nefunguje, predpokladam ze sa obklopujes rovnakymi ludmi ako si ty a z toho mas mylny dojem. Opakujem nesud podla seba celu spolocnost.
Pravidlá zďaleka neplatia pre všetkých, lebo do tej hry nevstupujú ľudia z rovnakej štartovacej čiary.
Pôvodne si tu bľabotal čosi o neprežití ani jeden deň, čiže na to som reagoval.Prezilo aj nabozenstvo, rasizmus..
A nie je to nahodou lepsia alternativa len pre teba?hughito napísal:Ja som si vedomí aj opaku, toho, ako je spoločnosť atomizovaná, ako pôsobí kapitalistického neoliberalizmu atď., len to odmietam a keď sa tu bavíme o lepšej alternatíve, tak ju opisujem.
Pravidlá zďaleka neplatia pre všetkých, lebo do tej hry nevstupujú ľudia z rovnakej štartovacej čiary.
Nikto nikdy nebude startovat z rovnakej ciary s tym sa zmier, svet nie je spravodlivy, idealizmus je utopia.
Určite nie len pre mňa, ale aj pre tie ďalšie neprivilegovaných, a to ešte v oveľa väčšej miere ako v mojom prípade.
Zase taký biblický dogmatický výklad v štýle zjavenej pravdy a nemennej dogmy, choď sa potlapkať po pleciach s beardim, vy diskutovať nepotrebujete.Nikto nikdy nebude startovat z rovnakej ciary s tym sa zmier, svet nie je spravodlivy, idealizmus je utopia.
nemozes obratit realitu len preto, ze to nevyhovuje tvojmu svetonazoru
Beardie, nemôžeš obrátiť realitu len preto, že nevyhovuje tvojmu svetonázoru.
___
HORÚCI ODBORÁRSKY ROK 2017
Keďže sa zvykne tradovať, že slovenské odbory sú pasívne a nič pre svojich členov-odborárov nerobia, rozhodli sme sa urobiť sumár odborárskych aktivít za celý rok 2017, aby bolo možné posúdiť, aký je reálny stav.
___
HORÚCI ODBORÁRSKY ROK 2017
Keďže sa zvykne tradovať, že slovenské odbory sú pasívne a nič pre svojich členov-odborárov nerobia, rozhodli sme sa urobiť sumár odborárskych aktivít za celý rok 2017, aby bolo možné posúdiť, aký je reálny stav.
http://poleblog.sk/horuci-odborarsky-rok-2017-2/Pritom je potrebné zdôrazniť, že zamestnanci na Slovensku zastupovaní odbormi majú v priemere približne o 20 % vyššie mzdy, ako zamestnanci nezastupovaní odbormi.
ty si ten, co sa stavia proti hierarchii, nespravodlivosti sveta, atd 
btw, co ta hierarchia pri operacnom stole a vo firme, uz vidis suvis? pokojne odpovedz do temy pre to vhodnej
btw, co ta hierarchia pri operacnom stole a vo firme, uz vidis suvis? pokojne odpovedz do temy pre to vhodnej
Súvis vidíš ty, tak si ho tam rozoberaj do úmoru, ja som sa vyjadril zreteľne. 
_____
Nemci v priemysle budú mať vyššie platy a kratší pracovný čas
Nemecké odbory IG Metall uzavreli po dlhých rokovaniach a vlne štrajkov v pondelok v noci so zamestnávateľmi dohodu o mzdách a pracovnej dobe priemyselných pracovníkov v juhozápadnom Nemecku.
Mzdy sa od apríla zvýšia o 4,3 percenta. Zamestnanci tiež získajú možnosť pracovať až dva roky namiesto štandardných 35 len 28 hodín týždenne, napísala agentúra DPA.
Nemeckí pracujúci si vybojovali lepšie podmienky. Neustále sa potvrdzuje to, čo tu píšem, napriek pravicovému krikľúnstvu a blábolom. Ešte by ma ale zaujímalo, či aj nemecké médiá počas štrajku neustále písali o odchode firiem do Rumunska a pod.
_____
Nemci v priemysle budú mať vyššie platy a kratší pracovný čas
Nemecké odbory IG Metall uzavreli po dlhých rokovaniach a vlne štrajkov v pondelok v noci so zamestnávateľmi dohodu o mzdách a pracovnej dobe priemyselných pracovníkov v juhozápadnom Nemecku.
Mzdy sa od apríla zvýšia o 4,3 percenta. Zamestnanci tiež získajú možnosť pracovať až dva roky namiesto štandardných 35 len 28 hodín týždenne, napísala agentúra DPA.
Nemeckí pracujúci si vybojovali lepšie podmienky. Neustále sa potvrdzuje to, čo tu píšem, napriek pravicovému krikľúnstvu a blábolom. Ešte by ma ale zaujímalo, či aj nemecké médiá počas štrajku neustále písali o odchode firiem do Rumunska a pod.
ved mi vysvetli tie rozdielyhughito napísal:Súvis vidíš ty, tak si ho tam rozoberaj do úmoru, ja som sa vyjadril zreteľne.
pripadne nejake vseobecne oblasti zivota, kde hierarchia neexistuje