Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...

Príspevok od používateľa jackb »

standardnych 35? nech da Spagetove monstrum vecneho zdravia mojmu superturbo kapitalistovi, ktory ma vykoristuje 48 a niektori kolegovia sa nechaju aj 56, aby si nadrobili dovolenky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hughito

narast mzdy o 4,3 percenta je to velke vitazstvo? to je pri pocitani priemernej mzdy 3775€ cca 162€-ale hrube!
Pre nemca je to v cistom nepodstatna suma. Stali tie hospodarske straty za toto "vitazstvo"?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

gogo som rád, že sa z teba stáva ľavičiar a v boji by si pokračoval, aby bolo to percento vyššie. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Nemam nic proti odborom ako takym, sam som clenom. Len nevidim velky zmysel v tejto konkretnej akcii. To ze dostali viacej na pevnej zlozke sa odzrkadli asi tak, ze dostanu menej na inej pohyblivej nenarokovatelnej.. A nezabudnut na tie zbytocne hosp. straty..
hughito
Redeemer
Redeemer

Včera som čítal napr. Der Spiegel, tam komentátor hodnotil štrajk veľmi pozitívne, dokonca ako win-win situáciu, ale najmä pre odbory, ktoré vyšli z defenzívy posledných rokov. Hlbší prieskum som však nerobil.

To, že si odborovo organizovaný ma teší. Neviem však, ako takýto zločin prekúsne beardie a ďalší, veď byť v odboroch, to je čistý komunizmus, 100 000 000 mŕtvych a pod. veci.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

beardie napísal:ved mi vysvetli tie rozdiely :)

pripadne nejake vseobecne oblasti zivota, kde hierarchia neexistuje
tolko k tebe ;-)

a tymto vyzyvam aj ostatnych, aby od neho pytali odpovede na otazky, na ktore nechce odpovedat
gogo956
Redeemer
Redeemer

H.
Povodne chceli myslim nieco cez 8percent. Po strajku dostali 4. To iste by pravdepodobne dostali aj bez strajku a mohok sa odpustit ten cely drahy cirkus. Odbory podporujem, ale som proti radikalnym metodam typu strajk, okrem vynimocnych pripadov. Som zastanca volneho trhu a odbory si pracujuci zasluzia- ak ich chcu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Málokedy sa dosiahne pôvodne požadovaná hranica, to o vyjednávaní a možno aj istom nadsadení požiadavky. Nespomínaš však ten pracovný čas. ;)

__

Pripájam jeden pekný obrázok.
Prílohy
27540744_340797886422361_2843795599857579732_n.jpg
27540744_340797886422361_2843795599857579732_n.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

hughito: Nechapem preco reportujes beardieho prispevok v ktorom ta vyzval (a aj ostatnych), aby si odpovedal na otazky. Ten prispevok nie je offtopic a pokial nedokazes odpovedat na otazky, tak si diskuter ako Fico - sam v TA3, sam v RTVS, ziadne otazky novinarov po tlacovej konferencii.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lebo po prvé som mu odpovedal a po druhé jeho nezmyselné výzvy len reprodukujú off-topic, ktorý vznikol. Ja nemôžem za jeho neschopnosť pochopiť písaný text a jeho kontext, prípadne za jeho zámerný trolling. Preto som začal takéto príspevky popri ignorovaní aj reportovať (vrátane tých ad hominem). Stačí takto? Fico bol veľmi zlý príklad, tu je diskusné fórum, nie relácia v TV. Keby som tu nediskutoval, a teda aj neodpovedal na otázky, neviem, kde by som nabral tie príspevky.
beardie
Redeemer
Redeemer

kde je ta odpoved na moju otazku, v ktorej oblasti zivota neexistuje hierarchia? tvoja odpoved, ze existuje aj stav bez, nie je dostatocna
pripadne, rozdiely medzi riadenim operacie a firmy?

to, ze ty odpovies na otazku, ktoru ti nikto nepolozil, pripadne neodpovies vobec, nie je chyba na mojej strane prijimaca :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Odpoveď je tu:

Ako som písal - v bežných interakciách medzi priateľmi, v rodine, ale aj v kontakte s cudzími ľuďmi sa neautomatizuje nejaký hierarchický vzťah. Jasne daná hierarchia platí globálne najmä na pracoviskách + štát ako taký je hierarchická inštitúcia, keďže dnešná demokracia je o tom, že si volíme vládcov na isté obdobie. Ďalej napr. školský systém má do značnej demokratický deficit na úkor pevne stanovenej hierarchie, čo má značné negatívne dôsledky, keďže isté ideové vzorce, výchova sa vštepuje do do hláv detí (na úkor rovnosti, samostatnosti, kritického myslenia a pod.).

post2297087.html#p2297087

Na otázku o rozdieloch riadení firmy a operácie som odpovedal:

Vo veľa veciach. Každopádne, riešime tu veľa vecí, ktoré sú na hrane, resp. dávno za hranou tejto témy, čiže dovolím si uťať túto diskusiu a prípadné reakcie nech sa presunú do inej, príslušnej témy, tu na to reagovať nebudem.

post2297136.html#p2297136

Do inej témy si neprešiel, len reprodukuješ OT svojimi výzvami. Ďalej nikde nie je napísané, že som povinný odpovedať na každú otázku, hoc ju aj považujem za nezmyselnú, provokačnú alebo OT. Tým, koľko argumentov, grafov, faktov a štatistík si odignoroval ty, je až zbytočné sa zaoberať.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Ako som písal - v bežných interakciách medzi priateľmi, v rodine, ale aj v kontakte s cudzími ľuďmi sa neautomatizuje nejaký hierarchický vzťah.
nesuhlasim, s kamaratmi si iba na rovnakej urovni, preto tam mozno na prvy pohlad hierarchiu nevidis, ale realita je taka, ze eticke kodexy hierarchiu priamo vyzaduju
starsi pred mladsimi, zeny pred muzmi, nehovoriac o pracoviskach, kde to ale samozrejme moze byt vyrazne upravene, ale nikdy odstranene
aj v beztriednom podniku budu jednotlivci podriadeni rozhodujucim skupinam, je jedno v akej forme

este nejake priklady, kde hierarchia nie je?
Vo veľa veciach.
odpoved "vo vela veciach" naozaj nie je odpoved

takze skus znova a lepsie, pokojne vo vhodnejsej teme

k odborom sa vratim, vyzaduje to trochu casu
este na nieco ti mam odpovedat? staci pripomenut
hughito
Redeemer
Redeemer

Napísal som aj:

Ďalej by ma zaujímalo, kde som spochybňoval, že hierarchia funguje naozaj v rôznych oblastiach okolo nás, v takej či onakej miere? Ak ti to ešte nedošlo, tak ja argumentujem v prospech toho, že existuje aj stav/prípady bez nej a bolo by žiaduce a vhodné, aby sa negácia hierarchie pretavovala v čoraz väčšej miere a v čoraz širších oblastiach.

aj

Ja tvrdím, že argument o "prirodzenosti" je biblického charakteru - nič nie je stále a nemenné, v tomto si tvrdý dogmatik na úrovni náboženského bigota. Ďalej tvrdím, že v x vzťahoch sa dá fungovať aj bez nej (a aj sa reálne funguje, samozrejme, bez násilia) a je to veľmi pozitívne a žiaduce, aby hierarchia bola redukovaná - netvrdím, že úplne, v každom prípade a za každých okolností, to pozor. Napr. na operačnej sále musí byť nejaká hierarchia, a teda aj autorita, ktorá rozhoduje. Rozhoduje na základe špecifických podmienok situácie a do svojej pozície sa dostala na základe svojej skúsenosti, schopnosti, atď.

... a veľa iného.

Rob niečo s tou neschopnosťou chápať text. Inak je diskusia s tebou totálne kontraproduktívna.
beardie
Redeemer
Redeemer

ale to neboli relevantne odpovede na moje otazky :)

mozno este k tomu, ze je vo vsetkych oblastiach - ano je, je na to dovod, zjednodusuje to komunikaciu, riadenie, zivot

stale sa drzis ideologie miesto toho, aby si sa nad otazkami zamyslel a odpovedal na ne, ak sa nahodou utrhnes, tak napises, ze hierarchiu potrebujes na operacnom stole, ale nie vo firme? nonsens

mozes zase utiect a citat si potajomky, nebolo by to prvykrat ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Neboli relevantné podľa teba.
ak sa nahodou utrhnes, tak napises, ze hierarchiu potrebujes na operacnom stole, ale nie vo firme? nonsens
To nie je o utŕhaní sa, ale o akceptácii špecifických situácií, kde možno hovoriť o dočasnej hierarchii/autorite a jej akceptácii v zmysle jej NEVYHNUTNOSTI. S firmami to tak nie je, ako existuje x empirických aj teoretických dôkazov.
mozes zase utiect a citat si potajomky, nebolo by to prvykrat
Presne to spravím, snažiť sa obnoviť diskusiu s tebou bol skrátka omyl. O čítanie nejde, ide o nestrácanie čas s človekom, ktorý namiesto diskusie predhadzuje len otravné floskuly a je ťažký ignorant. Čiže bude to po druhýkrát, ale posledný. Baj baj.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Neboli relevantné podľa teba.
ani baldorexovi sa nepacili, 2 vs 1, prehral si na statistiku :lol:
hughito napísal:To nie je o utŕhaní sa, ale o akceptácii špecifických situácií, kde možno hovoriť o dočasnej hierarchii/autorite a jej akceptácii v zmysle jej NEVYHNUTNOSTI. S firmami to tak nie je, ako existuje x empirických aj teoretických dôkazov.
empiricky si vedel dodat jednotky, mozno desiatky, nepodstatne z globalneho hladiska
co myslis, preco to tie firmy robia? aj novovznikajuce, ktore nikto nenuti?
ako som uz spominal prislovie: jedna lastovicka leto nerobi
k tym teoretickym dokazom, ano, teoreticky je aj komunizmus uzasny, skoda len, ze vzdy konci milionmi mrtvych :nono:
Presne to spravím, snažiť sa obnoviť diskusiu s tebou bol skrátka omyl. O čítanie nejde, ide o nestrácanie čas s človekom, ktorý namiesto diskusie predhadzuje len otravné floskuly a je ťažký ignorant. Čiže bude to po druhýkrát, ale posledný. Baj baj.
maj sa a pozdravuj Retneho ;-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Odborári chcú zastropovať odchod do dôchodku na 64 rokov.

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... -dochodku/
gogo956
Redeemer
Redeemer

hm, to potom tie dochodky budu naozaj velmi nizke, na urovni dnesnych soc davok../v dobe ked pojdeme my do dochodku/. Je dobre si uvedomit, ze obyvatelstvo starne a v buducnosti bude dochodcov vela pracujucich malo. A ak sa to bude snazit vlada riesit vysokymi odvodmi, tak potom z Svk odidu aj posledni mladi. Zostanu len stari a "obcania trvallo nepracujuci"..
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som nad tým uvažoval skôr v kontexte, že niektorí prognostici a vizionári tvrdia, že o pár desaťročí dospejem do stavu, že ľudia si budú môcť dovoliť "predĺžiť" aktívny život aj o 30-40 rokov (v zmysle medicínskeho pokroku). Otázne je, nakoľko sa to stane realitou, to po prvé, po druhé, nakoľko, ak to aj bude realitou, pôjde o záležitosť dostupnú širokým masám (alebo si to bude môcť dovoliť len malé % ľudí).
Napísať odpoveď