Práca v druhej firme bez zmeny TPP

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Práca v druhej firme bez zmeny TPP

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ahojte potrebujem vyriesit jednu vec. Moji rodicia maju firmu kde som zamestnany.
Potrebujem vsak teno mesiac pomoct kamaratovi v jeho firme. Ako docielim to ze mozem byt v jeho firme
narabat s jeho ovarom, pouzivat jeho firemne vozidla? Napr v pripade ze ma zastavi policia.
Splnomocnenie na vedenie firemnych vozidiel asi len nebude stacit. Treba nejaku zmluvu, napr o spolupraci medzi firmami s tym, ze na konci mesiaca bude napr
moja firma fakturovat jeho firme "pomocne prace", 3 hodiny, v celkovej sume napr 20€ ?

dik :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Práca v druhej firme bez zmeny TPP

Príspevok od používateľa wladas »

O ziadnom splnomocneni ani nejakom doklade ze toto auto mi zverila firma neviem. Nikdy som ho nemal. Skor by bol problem keby si niekoho zranil pri dopravnej nehode a niesi tam zamestnany. Mozu mas z toho problem.
Kamos v jednej firme ma zakazane nieze poziciavat auto ale nemoze nikoho posadit do auta kto nerobi vo firme. Ci je to adekvatne to netusim.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Robi sa aplnomocnenie na jazdu autom. Vyzaduju to castokrat aj na Slovensku, ale najma v zahranici (najma Rakusko, Madarsko, Chorvstsko). Okrem toho by tam mala byt aj taka karta o skoleni z autoskoly, je to dvojhodinovy kurz a stoji to okolo 15 eur. Postaci vsak splnomocnenie.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Firma tvojich rodičov môže druhej firme fakturovať, otázka je akú činnosť či službu - teba myslieť na to, že môže fakturovať iba to čo má napísané v obchodnom registri.
Ak tam má maloobchod a veľkoobchod, nemôže fakturovať inštalatérske práce.

Tu sa tie firmy musia dohodnúť.

Druhá vec je hmotná zodpovednosť a auto. V jeho aute nemáš čo robiť a čo ak mu na firme spôsobíš škodu?
On tebe ani firme na použitie auta splnomocnenie dať nemôže, to sa dáva zamestnancom, zvyčajne keď idú cez hranice.

To auto môže vašej firme prenajať, opäť pozor na činnosti aké má daná firma v povolení.

No a môj názor, aby bolo všetko ok, tak imho by bolo najlepšie, ak kamoš s tebou podpíše dohodu o pracovnej činnosti na ten mesiac.
Ty budeš mať legálny príjem, on legálny výdaj a nebude problém s autom, hmotnou zodpovednosťou, ani prípadným podozrením na nelegálne zamestnávanie - ak by kamošovi prišla kontrola...
Napísať odpoveď