Najlepšie žiarovky H4

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Najlepšie žiarovky H4

Príspevok od používateľa heker »

Ono tazko poradit, lebo to co mne svieti pekne, nemusi aj tebe. Zalezi aj od paraboly svetla, cirosti povrchu svetla, vykonu a typu, tam je viac faktorov co to moze ovplyvnit. Neurobis chybu s ani jednym typom.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Tak žiarovky mám už dlhšiu dobu, no svietia len o trochu lepšie ako bežné žiarovky za euro, no stále je to bieda. Rozmýšľal som aj nad prestavbovou xenónovou sadou, či ledkami. Viem, že je to nelegálne, plus musím mať ostrekovače a automatické nastavenie, no o to mi teraz nejde. Ale skoro všade kde som čítal, bolo písané, že budem oslňovať, alebo že nie je nič horšie, ako neoriginál xenóny. Pýtam sa prečo. Keď je svetlo nastavené dobre a dám len silnejšiu žiarovku, konkrétne xenón alebo tú ledku, prečo by to malo svietiť, citujem, "krížom krážom"? Mám na mysli projektorové svetlo, nie klasickú parabolu. Lebo jedna polovica ľudí je za to, že to oslňuje a je hlúposť to prerábať za klasické halogény, druhá za to, že to svieti parádne a vôbec neoslňuje. Tak sa neviem rozhodnúť, nechcem oslňovať druhých, no ale chcem aj vidieť dobre. Aký na to máte názor?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja som kupoval philips Xtreme vision a vydrzali rok cca 30t km. Tak som rovno kupil nejake lacne Osram co vydrzia dlhsie za par eur a hned na to ledky z Aliexpresu co maju philips ledky na sebe tak som zvedavy.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Môžeš mi prosím ťa poslať link?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jasne. su to tieto. uz ich mam na slovensku tak som zvedavy.

http://s.aliexpress.com/ymyQRFbi?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Mohol by si potom urobiť nejaké porovnanie? Tieto halogény čo máš teraz a tie ledky. Lebo mám pocit, že niektoré tie fotky sú trochu prehnané. Najlepšie prí manuálnom nastavení foťáku. Aké máš auto/svetlá?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mozem skusit daku zrovnavacku. mam volvo s60 2013 s klasickym halogenom.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

androidak napísal:Tak žiarovky mám už dlhšiu dobu, no svietia len o trochu lepšie ako bežné žiarovky za euro, no stále je to bieda. Rozmýšľal som aj nad prestavbovou xenónovou sadou, či ledkami. Viem, že je to nelegálne, plus musím mať ostrekovače a automatické nastavenie, no o to mi teraz nejde. Ale skoro všade kde som čítal, bolo písané, že budem oslňovať, alebo že nie je nič horšie, ako neoriginál xenóny. Pýtam sa prečo. Keď je svetlo nastavené dobre a dám len silnejšiu žiarovku, konkrétne xenón alebo tú ledku, prečo by to malo svietiť, citujem, "krížom krážom"? Mám na mysli projektorové svetlo, nie klasickú parabolu. Lebo jedna polovica ľudí je za to, že to oslňuje a je hlúposť to prerábať za klasické halogény, druhá za to, že to svieti parádne a vôbec neoslňuje. Tak sa neviem rozhodnúť, nechcem oslňovať druhých, no ale chcem aj vidieť dobre. Aký na to máte názor?
Projektorom oslnovat nebudes, pokial to budes mat spravne nastavene. Tie hejty su skor od samozvanych zadubenych pseudoodbornikov, ktori s tym nemaju skusenost, nemaju ani zakladne vedomosti z fyziky a kategoricky to budu hejtovat lebo raz ich oslnil nejaky trtko s HIDmi v jednotkovej fobii. Skor by som volil xenony (35W AC, 4300 K) kvoli lepsiemu rozptylu svetla + (obycajne) lepsej ohniskovej vzdialenosti (velmi porovnatelnej so ziarovkou). Ani LEDka by v projektore nemala oslnovat, ale kvoli jej rozptylu svetla moze (ale aj nemusi) byt vysledny efekt horsi, ako pri xenone. Treba vyskusat.

Samozrejme, priamy vplyv na svietovist ma aj stav svetiel - povrchovy plast, sklo sosovky a reflektor. Povrchovy plast sa zvykne poskriabat/zoxidovat/"zozltnut" - pomoze vylestenie. Sklo sosovky sa zvykne zaspinit/zaprasit (a to najma ciastockami, ktore sa uvolnuju pri "vypalovani" reflektora teplom zo ziarovky). Pozri sa na svetlomet (pri zapnutych aj vypnutych svetlach). Je sosovka cira/leskla? Alebo skor matna/mliecna? V druhom pripade dost pomoze vybrat a vycistit. Posledna cast moze byt reflektor projektoru (oznacovany tiez ako parabola). Reflexna vrstva sa zvykne po case vypalit/olupat a uz nie je taka leskla (resp. nema take reflexne vlastnosti), co drasticky znizuje ucinnost svetiel. Pomoze kupa druhych reflektorov (ak zozenies, vacsinou sa to neda) alebo vakuove pokovovanie (NIE pochromovanie). Take porovnanie reflektorov (novy vs. KO) pozri v prilohe.
Prílohy
DSC01404_zpsab000657.jpg
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Šošovka je skôr mliečna ako číra, a parabola na tom možno tiež nebude najlepšie. Myslíš, že by sa dala nejako vyčistiť aj parabola? Nedávno som to chcel rozobrať a vyčistiť, no keď som videl prístup k tomu celému, nechal som som to tak. Treba zhodiť celý nárazník a potom svetlo. No ak by to malo pomôcť, tak by som to možno skúsil. Auto je 2013 a má nabehané 220 000, má denné svietenie, myslíš že aj tak môže byť svetlo zvnútra vypálené/špinavé? Hodím sem potom fotku šošovky, či je skutočne špinavá alebo sa mi to len zdá.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja som sosovku cistil na druhom aute no kedze mam tak naprd svetla ze aby som dal von cely projektor so sosovkou musel by som rozpepit svetlo tak som to vycistil ako sa dalo ale je to lepsie. isto bude po 200tis uz mat nieco za sebou ta parabola prinajhorsom to daj pokovovat a mas :)
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Koľko asi tak stojí to pokovovanie aj s robotou? Nejak som sa nedopátral k cene. No vyzerá to tak, že najskôr asi kúpim xenóny a uvidím, či to bude rozdiel, potom čistenie. Lebo xenóny by som chcel tak či tak.

Ako si čistil šošovku bez nejakej demontáže? Ja som sa k tomu nevedel ani poriadne dostať, nie to ešte vyčistiť :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to pokovovanie neviem ale drahe to nebude. cistil som to ako ch*j :D z vnutornej strany cocky na ceruzku prichytil handricku a s izopropylakolholom a z vonkajsej handricka na drotiku cez otvor preziarovku na dialkove :D taka mliecna zakalena bola ako na foto
Prílohy
received_2089088947991481.jpeg
received_2089079504659092.jpeg
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Bola po čistení tá handrička špinavá? Lebo ja som tú šošovku z vnútornej strany trochu "vyčistil", ale handrička bola ako nová a šošovka stále mliečna. Tak druhé svetlo som už ani nečistil, a nevidím medzi nimi rozdiel.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no spinava ani nie je to velmi male mnozstvo prachu. ked som vycistil z vnutra tiezbl bola stale mliecna. az z vonku pomohlo. ak sa ti da daj von svetla a cely projektor s cockou. ak nie tak ser na to radsej :D
androidak
Medium Professional
Medium Professional

No skúsim ju teda ešte nejako zvonku vyčistiť, lebo to som vtedy neskúšal. Ale vyberať celý projektor asi nebudem, lebo nechce sa mi kvôli tomu rozoberať pol auta :D Takže asi kúpim xenóny a budem dúfať že to bude svietiť.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tak najlepsie bude vybrat cely svetlomet a v lepsom pripade sa ti bude dat vybrat cely projektor cez otvor na vymenu ziarovky (ak je dostatocne velky). V opacnom pripade budes musiet otvorit svetlomet (odlepit predny plastovy kryt - ten ciry) a tak sa k tomu dostanes. Je to dost drasticka procedura a velmi to neodporucam, ak si to este nerobil. :) Ak sa ti podari projektor vybrat, tak vycisti sklo sosovky z jednej aj druhej strany, napr. niecim na umyvanie okien. Aby tam nezostali smuhy a zrnka prachu. Parabole velmi nepomozes, skor je pravdepodobne, ze ked sa ju budes pokusat umyvat, tak len zlupes reflexnu vrstvu. Mozes ju skusit jemne suchou handrickou utriet od prachu. Ale velmi pomaly, opatrne a jemne. Ak uvidis, ze sa reflexna vrstva lupe, tak to dalej ani neskusaj. Alebo ked uvidis nieco tmave - nie, nie je to spinka/necistota, ale miesto, kde sa uz reflexna vrstva odlupla a cim viac sa bude snazit "vycistit tu necistotu", tym viac sa ti podari odlupat reflexnej vrstvy. :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

MFa napísal:Projektorom oslnovat nebudes, pokial to budes mat spravne nastavene. Tie hejty su skor od samozvanych zadubenych pseudoodbornikov, ktori s tym nemaju skusenost, nemaju ani zakladne vedomosti z fyziky a kategoricky to budu hejtovat lebo raz ich oslnil nejaky trtko s HIDmi v jednotkovej fobii. ...
Tiež ma to zaujímalo a podarilo sa mi dostať info priamo z vývoja, a bolo mi povedané, že geometria projektoru je navrhnutá na mieru danej halogény resp. výbojky, pre ktorú je projektor určený. V aute mám v stretávačkách H11 a keď porovnám halogén a výbojku pre túto päticu rozdiely v konštrukcii sú zrejmé a podľa slov konštruktéra milimetrové rozdiely dokážu robiť problémy (nemusí to hneď oslňovať ale napr. horšie svietiť). A toto nie sú slová nejakého obchoďáka ale priamo optika, ktorý projektory navrhuje.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Najviac ma fascinuju socky, co si kupia LEDky do Feldy za 20 dolarov z aliexpressu a v parabole im to svieti vsade len nie na cestu. :roll: Za toto by som okamzite bral technicaky. Projektor je trochu lepsi, ale stale nie optimalny, ale pokial si svetla sklopite uplne dole tak budis.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Takže tie stretávačky nechám asi tak, majú tam byť halogény, tak nech sú. No teraz ma zaujímajú diaľkové :D Neviem, či tak majú svietiť, alebo je niečo zle. Sú tam H3 žiarovky. Na inom aute sú H4 a tie svietia pekne aj do diaľky, aj viac do výšky aj do šírky. No tieto H3 svietia len do diaľky, takú bodku. Proste keď sú už malé zákruty, tak nie je vidno rozdiel medzi stretávačkami a diaľkovými. Čiže ich skoro ani nepoužívam. Rozmýšľal som nad druhými žiarovkami, no neviem či by to pomohlo. Čítal som, že diaľkové sa nedajú zvlášť nastaviť, čiže sa nastavujú so stretávačkami, a tie sú nastavené dobre.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak dorazili mi ledky H7 ktore boli povodne urcene do volva S60 2013 s halogenmi. po montazi svietili dobre ale svietili nizsie ako halogenyco by nebol problem trochu zdvihnut a potom pripadne na palubovke dat dole ale horsie bolo ze ten plast s ktorym sa zatvara svetlo sa uplne dotykal zadnej casti toho led svetla kde je ventilator. v zime to bude asi OK ale v lete by sa mohlo prehrievat tak som ich dal von a dal ich do XC70 do dialkovych kde je miesta dost. Prikladam aj foto z S60 aj z XC. Navyse dnes prisli LED ziarovky H8 do hmloviek a do parkovaciek tak som to rovno nahodil.
Prílohy
S60 halogen
S60 halogen
V lavo led v pravo halogen
V lavo led v pravo halogen
S60 Led
S60 Led
S60 Led
S60 Led
xc70 halogen dialkove
xc70 halogen dialkove
xc70 led dialkove