so zamestnávateľom som sa dohodol na ukončení pracovného pomeru dohodou ku dňu 28.2.2018.
Do nového zamestnania nastupujem 1.3.2018. Dnes mi, ale šéfka iného oddelenia v podstate ponúkla môj dream job od 1.6, s tým, že by som ostal na terajšom mieste do konca mája. (Sú tam dohody s konateľom, terajšou šéfkou a novou).
Ako postupovať?
Môžem sa odvolať na toto v novom zamestnaní?
Taktiež aké dokumenty v terajšej firme podpísať, predsa len, nechcem, aby na mňa 1.3. vytiahli ukončenie prac. pomeru dohodou s otázkou čo tu robím...,atď.Možnosť odstúpenia zamestnanca od PZ je daná z dôvodov uvedených v ust. § 19 odst. 1 ZP z dôvodu : "Účastník, ktorý konal v omyle, ktorý druhému účastníkovi musel byť známy, má právo od zmluvy odstúpiť, ak sa omyl týka takej okolnosti, že by bez neho k zmluve nedošlo."
Podľa ust. § 1 ZP "ak ZP v prvej časti neustanovuje inak, vzťahujú sa na právne pracovnoprávne vzťahy všeobecné ustanovenia Občianskeho zákonníka". Podľa ust . § 49 OZ platí, že "účastník, ktorý uzavrel zmluvu v tiesni za nápadne nevýhodných podmienok, má právo od zmluvy odstúpiť."
ďakujem