IT Stáž v zahraničí
IT Stáž v zahraničí
Čaute, som teraz v 3. ročníku na výške a prenášam jeden predmet do budúceho roka, to znamená, že v zimnom semestri mam iba jeden predmet a nemusím teraz riešiť bakalárku.
Chcel by som sa spýtať, že ako, kde alebo cez koho je najlepšie nájsť si platenú IT stáž v zahraničí(nemyslím ČR) ale napríklad Londýn alebo také niečo... na to aby som niečo také riešil cez školu je neskoro, radšej by som to vybavil sám
Chcel by som sa spýtať, že ako, kde alebo cez koho je najlepšie nájsť si platenú IT stáž v zahraničí(nemyslím ČR) ale napríklad Londýn alebo také niečo... na to aby som niečo také riešil cez školu je neskoro, radšej by som to vybavil sám
-
javatar
Hardcore addict
Re: IT Stáž v zahraničí
Ked som pozeral naposledy (3 roky dozadu) tak boli tie staze v Londyne strasne biedne platene.
Pogoogli Apprenticeships in London aj s oblastou v ktorej by si chcel robit. Good luck.
Pogoogli Apprenticeships in London aj s oblastou v ktorej by si chcel robit. Good luck.
Áno našiel som ich pár v Londýne s platom okolo £200 za týždeň, čo naozaj nie je bohviečo, keďže chcem z toho vyžiť a ešte aj zarobiť, taký plat môžem mať aj na Slovensku 
Vieš o lepšej oblasti, prípadne či hľadať niečo iné ako stáž? Ale najlepšie na 3 mesiace
Vieš o lepšej oblasti, prípadne či hľadať niečo iné ako stáž? Ale najlepšie na 3 mesiace
-
javatar
Hardcore addict
Jop, za £200/tyzden v Londyne nevyzijes. Jedna kamaratka bola na stazi vo Finsku (este v Nokii), a bolo jej tam fajn. Mohla ale byvat na intraku takze to bolo o niecom inom.
staz byva neplatena alebo slabo platena, hladaj skor kontrakt na kratku dobu
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
alebo staz, kde ti budu hradit ubytko a stravu
Neviem čo konkrétne pod IT očakávaš, prišiel som teraz z Fínska a ako bolo už spomenuté, je pravda že aj teraz Nokia v Tampere hľadá zopár ľudí.
Niekde vo svete koncia studenti vysku s -50 000$ na konte, inde si studenti hladaju staz v londyne, z ktorej by chceli zaplatit vsetky naklady, plus si nieco zarobit... a to ako tretiak na vyske...
ako to povedal ten prochazka... chlapci vam musi je.......
Konkrétnejšie v IT som myslel programator, najlepšie asi .NET
Môžem sa spýtať, na čo narážaš? Alebo čo sa ti na tom nevidí?Retne napísal:Niekde vo svete koncia studenti vysku s -50 000$ na konte, inde si studenti hladaju staz v londyne, z ktorej by chceli zaplatit vsetky naklady, plus si nieco zarobit... a to ako tretiak na vyske...
V prvom rade sa sustred na aktivity, ktore ti daju nieco do tojho profesionalneho zivota... to ci si pri tom nebodaj zarobis, je druhorade...
práve preto chcem ísť do zahraničia, aby som sa zlepšil v angličtine a nechcem tam ísť s tým, že ešte na tom prerobím, podľa mňa je úplne normálne keď chcem aby mi to vykrylo všetky náklady. Ty si nemyslíš, že robiť v Londýne za 800 libier mesačne je trochu hlúpe, keď teraz ako brigádnik v IT firme mám výplatu naozaj len o máličko menšiu a predsa len náklady na život na Slovensku sú menšie ako niekde v Anglicku? Ale tak možno mám naozaj len zle určené priority...¯\_(ツ)_/¯
za 800 libier mesacne v Londyne? z toho neusetris ani na ten medzirocnik, a naklady na zivot pokryjes tak, ze ti pred vyplatov ostane par penci.
plus neviem ci nie je trosku neskoro na staze, kedze prave dnes sef hovoril o tom, ze uz maju CVcka a budu v dohladnej dobe vyberat stazistov.
okrem toho, firmy prioritizuju ludi z univerzit, na ktore ich manazeri predtym chodili. takze ak ich chces presvedcit, musis mat velmi dobry skillset, aby si prekonal vsetkych uchadzacov z celej UK.
ale velmi vela stastia.
plus neviem ci nie je trosku neskoro na staze, kedze prave dnes sef hovoril o tom, ze uz maju CVcka a budu v dohladnej dobe vyberat stazistov.
okrem toho, firmy prioritizuju ludi z univerzit, na ktore ich manazeri predtym chodili. takze ak ich chces presvedcit, musis mat velmi dobry skillset, aby si prekonal vsetkych uchadzacov z celej UK.
ale velmi vela stastia.
-
yoggy
Takto to chvalabohu funguje len na tomto slovensku, studenti si myslia, ze dostanu rovno pecene holuby do huby a potom to tu aj tak vyzeraR4D0813 napísal:práve preto chcem ísť do zahraničia, aby som sa zlepšil v angličtine a nechcem tam ísť s tým, že ešte na tom prerobím, podľa mňa je úplne normálne keď chcem aby mi to vykrylo všetky náklady. Ty si nemyslíš, že robiť v Londýne za 800 libier mesačne je trochu hlúpe, keď teraz ako brigádnik v IT firme mám výplatu naozaj len o máličko menšiu a predsa len náklady na život na Slovensku sú menšie ako niekde v Anglicku? Ale tak možno mám naozaj len zle určené priority...¯\_(ツ)_/¯
https://aiesec.sk
kamaratov kamarat je v Norsku tusim na 2 semestre, nieco s NETom a ma nasobne viac ako 800€
kamaratov kamarat je v Norsku tusim na 2 semestre, nieco s NETom a ma nasobne viac ako 800€
-
Fabo
Hardcore addict
Podla mna je menej normalne ked firmy naberaju ludi aby pre nich robili zadarmo... zvlast v IT... ale tak ludia maju rozne predstavy.yoggy napísal:
Takto to chvalabohu funguje len na tomto slovensku, studenti si myslia, ze dostanu rovno pecene holuby do huby a potom to tu aj tak vyzeraA nie nie je to normalne.
-
yoggy
Na druhej strane ale musis pozerat, ze firmy z toho cloveka nic nemaju, ide len o akesi PR...
Hlavme sa tu rozobera staz, tj nieco ako prax kde clovek naberie prakticke skusenosti k tomu co sa v skole naucil a pomoze mu to v zivotopise po skonceni VS sa zamestnat, nejde tu o brigadu kde si ma clovek zarobit, vo vela pripadoch je dokonca staz aj bez zarobku, preto ak chce niekto ist do zahranicia zarobit si by sa mal pozerat po niecom inom ako po stazi, zasa niektore firmy beru studentov v poslednom rocniku VS na skrateny uvazok, ktorych si tam potom nechaju ako plnohodnotnych zamestnancov, ale to je na cely rok, staz je zvycajne len 8-16 tyzdnov..
-
mirak2
Hardcore addict
presne ako pise robo, ked nemas skusenosti a mas prazdny zivotopis, tak aj niekolkomesacna staz, kde by si robil "takmer zadarmo" ti pomoze k tomu, aby si o niekolko rokov vyzeral zaujimavejsie na trhu prace a vedel najst robotu za solidny plat.Fabo napísal:
Podla mna je menej normalne ked firmy naberaju ludi aby pre nich robili zadarmo... zvlast v IT... ale tak ludia maju rozne predstavy.
-
Fabo
Hardcore addict
Ved ja viem ako to funguje, len si nesuhlasim s tym, ze je nenormalne ked niekto chce na stazi dostat aspon living wage
ludia v niektorych krajinach platia tazke love na to aby vystudovali a nie len ze im nikto neda living wage ale este sa aj zadlzia. toto je podobne, len s tym rozdielom ze sa ucia 100% realne uplatnitelne veci z praxe.