vypoved zo strany zamestnanca

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Thovt
Star
Star

Re: vypoved zo strany zamestnanca

Príspevok od používateľa Thovt »

melonSVK napísal:No to je teda kurevsky dobra rada. :roll: Hlavne ked mu potom daju k nahrade skutocne naklady, ktore za neho platili v case nepritomnosti, co je zhruba tak dvojnasobok cistej mzdy.
Podľa § 62 ods. 8 zákonníka práce môže zamestnávateľ v tom prípade požadovať náhradu len ak je to má so zamestnancom v pracovnej zmluve písomne dohodnuté...

Kód: Vybrať všetko

(8) Ak zamestnanec nezotrvá počas plynutia výpovednej doby u zamestnávateľa, zamestnávateľ má právo na peňažnú náhradu najviac v sume, ktorá je súčinom priemerného mesačného zárobku tohto zamestnanca a dĺžky výpovednej doby, ak sa na tejto peňažnej náhrade dohodli v pracovnej zmluve; dohoda o peňažnej náhrade musí byť písomná, inak je neplatná.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Aha takže vlastne ti môžu zobrať len celú výplatu, nič iné nemôžu... Som si myslel že to je horšie že ťa môžu dať aj na súd že si im spôsobil škody svojou neprítomnosťou atď. V takej fabrike neni problém lebo na uťahovanie skrutiek zaučia hocijakého brigádnika ak sa ráno nedostavíš ale napr. pri SBS je to horšie lebo strážnik sa nedostaví, ale takú robotu nedávajú brigádnikom, a niečo zmizne preto že ty si tam nebol tak ti môžu našiť aj to?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

SBS bude ina situacia, to iste lekar, hasic alebo policajt. SBS su poistene do urcitej vysky na sposobene skody. Cize by sa to najskor hradilo z poistky. Tiez mozes mat aj ty poistku za sposobenu skodu pri vykone zamestnania, aj ked v tvojom modelovom priklade si vlastne nebol v robote. No a este tu je mozno, ze zodpovedny nebude nikto, proste sa tak rozhodne skodova komisia, skoda sa vyplati z poistky a zivot ide dalej, tak ako v Ziline pred par rokmi - https://tuchynova.blog.sme.sk/c/348966/ ... cania.html
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

zdravim , nebudem vytvarat duplicat tak pisem sem

je nejaka moznost ze ked dam 26.2 vypoved povedzeme tak 1.4 legalne nastupim ? rok mam odrobene a zavadza mi tu dvojmesacna vypovedna lehota , niekde som cital o dohode na urcity datum vypovedi ale k tomu nemusi pristupit sefka , nejake ine riesenia ? kedze ani dovolenkou to nevykryjem , pnka ? alebo nieco viac s kostolnym poriadkom existuje ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dohoda so zamestnavatelom alebo nastupit do novej prace o mesiac neskor
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nic iba sa dohodnut, vacsina sa vzdy dohodne
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

a ako by vyzeral vzor k danemu dnu ? vsade vidim iba na dvojmesacnu vypovednu..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Si sa moc nenatrapil s hladanim teda. Ak si taky lajdak aj v praci, tak by mali byt radi, ze sa ta zbavia.

https://www.tlaciva-online.sk/tlacivo-v ... u-dohodou/
http://www.onlinezmluvy.sk/dohoda-o-sko ... ho-pomeru/
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

:roll: vacsinu zmluv co som nasiel bola s popisom dvoch mesiacov, alebo 60 paragraf , kazdopadne vdaka za info :)
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Veď môžeš mať dve zamestnania naraz.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

A aj sa zreplikujes aby si bol na dvoch miestach naraz? ;) Tipujem, ze pracovna zmluva obsahuje interval kedy musi byt v praci.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ved nastupis do novej prace, v starej prvy den Acko, druhy den Acko, treti den Acko - porusenie pracovnej discipliny = rozviazanie pracovneho pomeru a mas co si chcel
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ono to má ale aj nejaké následky. Treba si zistiť aké.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

siahnu ti na plat
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

V krajnom prípade by sa s ním mohli začať súdiť a žiadať uhradenie ušlého zisku za ten čas, čo nenastupoval do práce...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

to si viem predstavit v zamestnani kde je jedinecny a robi nieco kde zanho nikto iny zaskocit nevie a doslova cely biznis je zavysli na nom...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja som takto skoncil uz dvakrat. Raz som bol blby a neuvedomil som si ze mam 2 mesiace a nie 1 vypovednu, druhykrat som pocital s dvojmesacnou, ale novy zamestnavatel mi poslal ponuku neskor ako sme sa dohodli, az 30ho, a tak som to proste nestihol skor ako 1ho.

V mojom pripade to slo v oboch pripadoch dohodou.
V prvom pripade sme sa dohodli, ze sa vzdam zvysnej casti alikvotnej dovolenky (necele 2 tyzdne vr. nadcasov) za ucelom zaskolenia nahrady resp. kolegov do toho comu som sa venoval specialne ja.
V druhom pripade akceptovali nadriadeni, ze ked ide len o ten den resp. 2, tak sa dohodneme na skrateni.

Kazdopadne som pracoval s tym, ze pracovny pomer je mozne rozviazat jednostranne aj rychlejsie ako je vypovedna lehota. Ja som siel do zahranicia s nasobne vacsim platom, cize by som mal jednoduchsiu situaciu so splatenim zmluvnej pokuty. Ako to bude u teba, to neviem. Ale je to moznost.

Tak ci onak odporucam prist k zamestnavatelovi s tym, ze mu vyjdes v ustrety akokolvek to bude mozne, vo februari asi vela dovolenky nebude, ale nejak sa dohodnut mozete.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja som tiez takto uz 2x ukoncoval, dohodou, ktoru samozrejme zo zaciatku neakceptovali, nakoniec sme sa ale vzdy dohodli, teraz naposledy mi dokonca este urobili aj rozlucku, vzdy je to o argumentoch ..
Napísať odpoveď