Ahojte, zaujímam sa o jeden byt, ktorý je tip-top, avšak nemá dobré vyriešené kúrenie.
Ide o byt v historickej budove - relatívne veľké izby a veľmi vysoké stropy (asi 3,20m). Byt je dá sa povedať po kompletnej rekonštrukcii. Kúrenie je ale vyriešené formou elektrických radiátorov, čo absolútne nepripadá do úvahy, keďže viem aký je problém vykúriť čo i len jednu kanceláriu, nie to 100 metrový byt.
Elektrické sú preto, lebo byt nemá priamy prívod teplej vody, teda aj voda je riešená plynovým boilerom.
Zaujímalo by ma, aké by bolo najideálnejšie riešenie pre kúrenie, aký by bola investícia (veľmi hrubý odhad) a aké by mohli byť náklady (tiež veľmi druhý odhad).
Ide o 3i byt, kde asi 50 štvorcov sú 2 izby v jednej časti bytu, a asi 20 štvorcov je jedna izba na druhom konci bytu. Všetko je to oddelené jadrom, chodbou a kuchyňou.
Napadlo ma podlahové kúrenie. Vôbec sa do toho nevyznám. Viem, že je teplovodné, alebo elektrické, ale viac neviem nič. Ten stred bytu, jadro, kuchyňa a chodba má novú dlažbu, ktorú by som najradšej ušetril a tam by som si to vedel predstaviť aj bez podlah. kúrenia. Zvyšné 2 časti bytu by som ale chcel kúriť poriadne (čiže asi 70m). Neviem, aké je ideálne technologické riešenie pre tento prípad, no viete mi povedať, koľko by som zhruba mohol počítať na 70 štvorcov kúrenia, + nejaký kotol (alebo čo treba) na ohrev vody + všetko ostatné potrebné? Plus, ak máte nejaké skúsenosti s podobným bytom aj nástrel nákladov?
Ďakujem.
Podlahové kúrenie v byte bez prívodu teplej vody
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podlahové kúrenie v byte bez prívodu teplej vody
no pokial v podlahe nemas trubky na vodu tak podlshpve na vodu je mimo. jedine elektricke. a to skor tie folie ako ten odporovy drot. tie su velmi tenke dsju sa rozlozit pod laminat alebo koberec.
Mame folie a aj odporove droty. Instalacia folii je lacna, da sa svojpomocne bez vacsich problemov. Vyhoda u drotov je to, ze akumuluju teplo. Tym, ze sa to zalieva do betonu to lepsie drzi teplotu a menej casto spina termostat.
Podlahove infra kufenie a znizit stropy?
Podlahove elektricke rohoze pod plavacku/parkety. Vyhodou je nulovy servis a tepelny komfort. Nevyhodou vyssie naklady pri tak velkom byte. Do infra panelov a znizeneho stropu by som nesiel. Znizeny strop je akceptovatelny v starych bytoch s 3,5 metrovym stropom ale nie v standardnom byte. Dobra vec je aj vnutorne zateplenie aj ked sa pred tym obycajne vystriha kvoli riziko sirenia plesni ale to riziko je v kazdom priestore ktory sa malo vetra a nedostatocne vykuruje.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pise, ze je 3,2m strop, to uz taky rozdiel proti 3,5 metra nie je.
Sorry, prehliadol som, potom je to podla mna ok