IT Stáž v zahraničí

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
yoggy

Re: IT Stáž v zahraničí

Príspevok od používateľa yoggy »

Napr. v USA ta kludne nechaju zadlzit sa aj studiom na Gender studies a po vystudovani si s tym mozes vytriet zadok a na ucte -50.000$ :D (v tom lepsom pripade)

To len ludia na slovensku si myslia, ze vsetko dostanu zadarmo a hned na striebornom podnose. Uvedom sa, ze nie oni teba potrebuju, ale ty ich.
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lowmanek »

Chalanovi tu skoro vsetci hovorite len neda sa, nejde to, zivot nie je gombicka. Pritom to v pohode ide, len clovek musi makat.

Je pravda, ze na velke firmy ako Google, Facebook, Amazon, atd. je uz neskoro, tam sa musis hlasit cca v oktobri, najneskor v novembri. V tvojom pripade bude teda podla mna najlepsie si internship najst tak, ze budes prechadzat zoznamy firiem/startupov a ak ta niektora zaujme, napis im. Opis im preco ta firma zaujala a ako by si jej vedel pomoct. Samozrejme potrebujes mat dobry zivotopis alebo linkedin profil. Popytaj sa tiez kamaratov co niekde uz boli, ci by ti nevedeli dat nejake kontakty.

Na inspiraciu, jeden znamy si nasiel internship takto: Take me as an Intern. Do par dni z toho bol "viral", dostal asi 150 emailov s ponukami.

S tymi peniazmi to dost zavisi, na koho natrafis. Napriklad ja som isiel po strednej cez leto robit frontend do jednej firmy v Amsterdame a dali mi 500e na mesiac a byval som u kolegu. Zil som si tam celkom v pohode a priniesol som nieco aj domov. To som bol cerstvo po strednej, takze ak si 3 roky na vyske, urcite si mozes najst aj nieco schopnejsie. Musis si uvedomit, ze vacsina ludi, co ti tu pise, ze "snivaj", tak si nikdy zahranicnu IT staz ani neskusala najst.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Neskusal, pretoze som to nepotreboval :) Kedze hned asi ani nie 2 tyzdne po ukonceni skoly som uz "sedel" v praci 450km od domova, a nie nebol to VW ani pracovna pozicia typu pomocnik na stavbe...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Nikto mu tu nehovoril, ze sa neda najst staz, len podla toho co pisal by si chcel na stazi aj nieco zarobit, ale netreba si mysliet, ze IT firmy v Londyne cakaju na studentov zo slovenska aby im ponukli staz na par tyzdnov za 3000€ mesacne...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

lowmanek napísal:Musis si uvedomit, ze vacsina ludi, co ti tu pise, ze "snivaj", tak si nikdy zahranicnu IT staz ani neskusala najst.
takze ja mu to napisat mozem? lebo nielen ze som si staz hladal, ja som sa v zahranici dokonca vystudoval a aj som sa zamestnal.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Keď sa nad tým zamyslíš, tak ani veľmi nedáva zmysel, prečo by taká firma chcela platiť nejakému stážistovi veľké prachy.

Ideš tam na 2-3 mesiace, za ktoré sa v podstate ani nestihneš zaškoliť tak, aby si bol pre tú firmu produktívny, pretože ťa ešte budú musieť zaškolovať iní ľudia, čo stojí zase ich čas, takže si myslím, že dáva zmysel, že firma nejaví extra veľký záujem o takýchto ľudí, ak si je navyše skoro istá, že ten človek po štúdiu neskončí u nich. Napr. v našej firme sa predpokladá, že junior developeri začnú byť produktívni, tzn. začnú tvoriť zisk pre firmu, až po pol roku až roku. Preto niekto, kto má úmysel byť vo firme len 2-3 mesiace, nemá ani veľkú šancu byť prijatý.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Neviem ako to je v UK, ale vo Francuzsku su staze (dlhsie ako 3 mesiace) zo zakona platene. Min. je nieco pod 500 eur mesacne. Preto tam stazistov neberu len do poctu ale pozaduju od nich normalne vysledky... V mojom pripade to skoncilo vedeckou publikaciou.

Este k tym platom, kedze som stazoval 6 mesiacov a bol v najvacsej ropnej spolocnosti Francuzska, tam riesili platy tabulkovo, podla rokov od maturity. K preplatenenu ubytovaniu, k cistym 1200eur/mesacne som dostal aj na moj vkus chore 150eur/denne diety (ked som bol v terene)... To ani zdaleka nebol hlavny dovod preco som chcel ist stazovat do danej firmy, v prvom rade slo o kvalitu mentorov, prvu realnu skusenost s ropnym priemyslom, silnu lajnu do CVcka...

Preto sa zameraj na to co ti da staz do CVcka, nie do penazenky... Ak budes mat na stole dve rovnako kvalitne ponuky, kde sa niecomu priucis, tak potom zober tu platovo lepsiu...
radko.
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa radko. »

treba si uvedomit ze ty ako stazista tej firme neprinesies tolko uzitku co normalny zamestnanec, a v podstate viac oni daju tebe ako ty im takze to ze ti vobec nieco zaplatia je dobre a treba tam ist s tym ze bud ti budu vypmahat este rodicia alebo musis cast nasetrit alebo ako v pripade mojho bratranca co isiel na staz do usa si zobrat pozicku, kazdopadne kazda z moznosti je dobra prinesie ti skusenosti a v cvcku to vyzera dobre
Napísať odpoveď