Zmena prace - java programator

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Markoff
Light Professional
Light Professional

Re: Zmena prace - java programator

Príspevok od používateľa Markoff »

Pred 2 rokmi v istej kosickej slavnej IT firme mal junior java programator 950 v hrubom. Teraz to kludne moze byt aj ta tisicka. V inych firmach mozno aj viac.

Co sa toho ucenia tyka, tak urcite ako pisal aacid - kodit vlastne apky, pri tom sa naucis najviac. Ja sa teraz ucim C++ a strasne dobre sa mi pracuje s Visual Studiom. Nevedel som ze takto pokrocili, je to velmi moderne a pohodlne vyvojove prostredie. Je v tom uz aj zaintegrovany GIT, kde len commitnes novy kod, potom zosynchronizujes zmeny s remote depository a je to. Skoda ze nieco take nie je aj pre Javu, tie Eclipse a NetBeans prostredia sa mi zdaju dost zastarale v porovnani s Visual Studiom. Alebo mozno ich uz vylepsili, neviem, uz je to tiez nejaky cas co som ich pouzival.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

zalezi od firmy. pred 4 rokmi v istej kosickej IT firme som dostal ako junior java programator nastupny plat 800 eur. po roku mi to dvihli na 1100. asi zistili, ze nie som uplne nepouzitelny, na pohovore som totiz nezanechal bohvieaky dojem a bol som prekvapeny, ze mi vobec dali sancu.
PS: Eclipse ma pluginy na vsetko.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

git je v eclipse aj v intellij normalne integrovany, jak aj vo VS. java veci zatial robim takto, kym nenajdem (resp. nevznikne) riesenie podporujuce Javu vo VS, potom TFS je jasna volba, mne vyhovuje ovela viac.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

k tym vyvojovym prostrediam, nech si hovori kto chce co chce, visual studio je o 2 rady vyssie nez eclipse ci netbeans...

dlhe roky pouzivam visual studio, pred rokom som zmenil poziciu a zacal som robit s javou a eclipsom a placem. nejde len o to co to vie ale ako sa s tym pracuje.

ale pokial nie si obmedzeny firmou alebo projektom, tak samozrejme do visual studia existuje plugin na podporu javy

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2017, 21:18)
sice ho nemam odskusany a teda neviem ako dobre bude fungovat intellisense a podobne srandicky, ale sanca ze to bude lepsie ako v eclipse je dost slusna :)

//autoeditácia príspevku (08 Sep 2017, 21:18)
ale osobne, kedze mono je tu uz dlhe roky a uz mame aj oficialne .net core, by som sa k jave uz nepriblizoval keby som nemusel :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

aacid napísal:k tym vyvojovym prostrediam, nech si hovori kto chce co chce, visual studio je o 2 rady vyssie nez eclipse ci netbeans...

dlhe roky pouzivam visual studio, pred rokom som zmenil poziciu a zacal som robit s javou a eclipsom a placem. nejde len o to co to vie ale ako sa s tym pracuje.
Mam podobne skusnosti, prednedavnom som musel fixovat nejaku vec v Jave a eclipse, vyvolava to samovrazebne pocity :D

A potom som to vyrieisl Visual Studio Code plus nejakym Java pluginom, podbne PHP, to celkom slo.
aacid napísal:ale osobne, kedze mono je tu uz dlhe roky a uz mame aj oficialne .net core, by som sa k jave uz nepriblizoval keby som nemusel
Ano mono tu je dlhe roky, ale je prakicky nepouzitelne, este dnes tam chyba plno veci este s .Net 4.0, mnohe veci sa tam spravaju inak na linuxe a windowse, skopiluje sa ti nefunkcny program, pri async await sa ani neunuva zobrazit stack trace a pokus o lokalizaciu ASP.NET MVC aplikacie na mone skocil sigsev.
Uz rok robim s .Net Core a nemozem nan povedat jedine zle slovo, robim s nim odkedy vysiel, vsetko co clovek skompiluje funguje, na oboch systemoch rovnako, samozrejme prve mesiace bol problem s open sourse kniznicami, mnohe chybali alebo boli napisane zle (NLog), no dnes je pri webovych apkach Core moja prva volba.
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

Na Javu je momentalne najlepsie IDE IntelliJ IDEA (Ultimate). Vacsina Javistov na neho presla prave z eclipse a taktiez aj google (android studio). VS je fajn, ale pouzivat ho na javu je masochizmus prveho stupna.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ano InteliJ tiez pouzivaju moji znami, co robia v jave, len si ho museli kupit. No neviem ho porovnat s Visual Studom.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

A co sa v dnesnej oplati ucit vramci javy ? Co je dnes ziadane ?
Zvolil som si taku cestu, ze budem si robit nejake programy v praci ked budem mat cas, len rozmyslam ci sa zamerat na cistu Javu alebo nieco ine ? Viete mi niekto poradit ? Dik
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

najzakladnejsi zaklad je prepojenie s databazou, takze vediet co a ako s hibernatom nie je vobec na skodu
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Skusim si pozriet ten Hibernate. S databazou viem robit pomocou JDBC, no teda vedel som kym som chodil do skoly a robil s tym :) Ale Hibernate je pre mna nieco nove, idem pozriet.
Napísať odpoveď