Ahojte, excel som nikdy nepoužíval a potreboval by som pomoct s jednou funkciou. Mám dáta v percenách a potreboval by som aby sa vedla nich zobrazila hodnota na základe pevne daného číslo. Ako to myslím je v prílohe. Chcem teda aby v bunkách v stĺpci F boli údaje =D6*E2, =D7*E2. =D8*E2 atď a rád by som vedel ako spraviť to aby som to do každej bunku musel písať ručne. Skúšal som držať CTRL a posunúť krížik v pravom dolnom rohu o bunku nižšie no skopíruje sa to ako =D6*E3, =D7*E4 atd pritom potrebujem aby sa minilo len D a E zostalo rovnaké teda E2 kde je číslo 10
Je už vela hodín tak sa neviem vyjadrovať ale snád niekto pochopí čo chcem
Funkcia v Exceli
Funkcia v Exceli
- Prílohy
-
- Screenshot_9.png (6.67 KiB) 986 zobrazení
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Funkcia v Exceli
Napíš tam $E$2.
BTW, nie je tu už téma na Excel?
BTW, nie je tu už téma na Excel?
Konkrétne kde to mám napísať ?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Do toho stĺpca so vzorcom. "=D6*$E$6" Potom ho potiahni dolu za ten štvorček vpravo dolu pri vybranej bunke.
Ten znak doláru uzamiká znak za ním. Takže $E6 ti pri kopírovaní vzorca nebude meniť E. E$6 to zasa nebude meniť to číslo. $E$6 ti nebude tú bunku meniť vôbec.
Ten znak doláru uzamiká znak za ním. Takže $E6 ti pri kopírovaní vzorca nebude meniť E. E$6 to zasa nebude meniť to číslo. $E$6 ti nebude tú bunku meniť vôbec.
Konkretne do tej temy venovanej Excelujukel napísal:Konkrétne kde to mám napísať ?