Socializmus alebo demokracia?
Re: Socializmus alebo demokracia?
Robotnícka trieda = komunisti?
Fakt si nepochopil ze pisem o beznych ludoch ktory pred rokom 89 pracovali na nizsich postoch? Napr. zvarac
Tvoj písomný prejav je, mierne povedané, špecifický. Skús na ňom zapracovať, komunikácia sa zlepší.
mne sa pacilo toto, presnejsie prva polovica, ako keby mal hughita ako predlohu
Pozrel som polovicu beardieho videa, ale tento autoritatívny neokonzervatívec ma o ničom nepresvedčil. Vždy je dôležitá štruktúra a spôsob organizácie, presne pre to, aby sa nemuselo spoliehať na morálne čistých avatarov, ktorí majú moc - to je inak úplne nepochopenie, keďže nie je v záujme moc uchopiť, ale ju zničiť. A, samozrejme, sa tam pohádzali nejaké tie milióny obetí, kolonka zaškrtnutá. 
-
javatar
Hardcore addict
Nikto ani necakal, ze ta o niecom presvedci - nakolko si uz roky ides len svoje, neodpovedas na otazky a iny ako svoj pohlad ani len nezohladnis.
Ja som postol ten prispevok pretoze vysvetluje nedostatky Marxizmu ako pohladu (a vseobecne akehokolvek jednostranneho pohladu) pricom mu uznava istu credibilitu pozorovani.
Ja som postol ten prispevok pretoze vysvetluje nedostatky Marxizmu ako pohladu (a vseobecne akehokolvek jednostranneho pohladu) pricom mu uznava istu credibilitu pozorovani.
Odpovedám na všetky otázky, s ťažkou ignoranciou sa stretávam na vašej strane. Tvoj moralistický tón si nechaj, vpadneš sem vždy po x mesačnej pauze a súdiš tu, na čo odpovedám a na čo nie a hodnotíš, čo zohľadňujem a čo nie, pričom medzitým oddiskutujem x strán s x rôznymi užívateľmi. Všeobecne je fascinujúce, že za tie roky a s takmer 19 000 príspevkami tu "neodpovedám na otázky." Zaujímavé je aj to, že takto nehodnotíš iných užívateľov, ale iba mňa.javatar napísal:Nikto ani necakal, ze ta o niecom presvedci - nakolko si uz roky ides len svoje, neodpovedas na otazky a iny ako svoj pohlad ani len nezohladnis.
Ak tam je nejaká zásadná pointa, tak ju prosím ťa v stručnosti zreprodukuj - ako som napísal, pozrel som prvú polovicu toho videa, ktoré poslal beardiem a naň som zareagoval. Ale úprimne, nemal som čas ani chuť pozerať ďalšie 10 minútové video od nejakého random psychológa hádžuceho do pľacu všeobecné floskuly, z ktorého sa stal odborník na marxizmus.
Momentálne čítam Kapitál v 21. st. od Pikettyho, kde v úvode autor v stručnosti analyzuje a kritizuje aj Marxovu analýzu. Kritický výklad Marxa som študoval už pred x rokmi od autorov anarchistického pozadia, rôznych neomarxistov, ľavých komunistov atď., ale aj pravicových autorov.
-
javatar
Hardcore addict
Takze pre zopakovanie:
1. Poslem tu video (nemierene na nikoho vseobecne)
2. Beardie posle doplnujuce
3. Ty zareagujes hlavne na beardieho (kedze ten ta spomenul), ja som zareagoval na teba (prvy riadok) a "bumpol" som svoj post kedze by inak upadol do zabudnutia.
Strucna pointa mojho videa: Veci ktore Marxizmus opisuje z pohladu triedneho boja su vo vseobecnosti validne. Triedny boj vsak nie je zdaleka jediny ani najdolezitejsi faktor v mnohych situaciach, preto je popisovanie reality len z jedneho pohladu nedostacujuce, co robi zavery Marxizmu ciastocne az uplne nepouzitelne.
Inak som vo velkom pokuseni prejst si nase diskusie a zopakovat ti otazky na ktore si neodpovedal alebo si sa im vyhol (a ver tomu, je toho dost
- vecna tema nikdy nevysvetleneho samovykorystovania ako priklad) ale otazka znie: Aka je pravdepodobnost, ze to neurobis zase?
1. Poslem tu video (nemierene na nikoho vseobecne)
2. Beardie posle doplnujuce
3. Ty zareagujes hlavne na beardieho (kedze ten ta spomenul), ja som zareagoval na teba (prvy riadok) a "bumpol" som svoj post kedze by inak upadol do zabudnutia.
Strucna pointa mojho videa: Veci ktore Marxizmus opisuje z pohladu triedneho boja su vo vseobecnosti validne. Triedny boj vsak nie je zdaleka jediny ani najdolezitejsi faktor v mnohych situaciach, preto je popisovanie reality len z jedneho pohladu nedostacujuce, co robi zavery Marxizmu ciastocne az uplne nepouzitelne.
Inak som vo velkom pokuseni prejst si nase diskusie a zopakovat ti otazky na ktore si neodpovedal alebo si sa im vyhol (a ver tomu, je toho dost
Pokojne ich prejdi, lebo termín "samovykorisťovanie" som opakovane vysvetľoval, a to v rôznych kontextoch.
K tej pointe: ide o to, kto a kde tvrdí (a či to vôbec tvrdí samotný Marx), že triedny boj je "zdaleka jediny" alebo"najdolezitejsi" faktor v mnohych situaciach. Lebo taká redukcia, že "zdaleka jediny" je značne absurdná, diskutovať teda možno skôr o tom, či najdôležitejší (lebo to už, dajme tomu, marxizmus tvrdí, že ide o hybný princíp dejín ako takých). A potom je dôležité aj to, o akých situáciach sa bavíme.
K tej pointe: ide o to, kto a kde tvrdí (a či to vôbec tvrdí samotný Marx), že triedny boj je "zdaleka jediny" alebo"najdolezitejsi" faktor v mnohych situaciach. Lebo taká redukcia, že "zdaleka jediny" je značne absurdná, diskutovať teda možno skôr o tom, či najdôležitejší (lebo to už, dajme tomu, marxizmus tvrdí, že ide o hybný princíp dejín ako takých). A potom je dôležité aj to, o akých situáciach sa bavíme.
Vietnam je stale oficialne ovladany komunistami ale podobne ako v CLR ide v skutocnosti o zamaskovany kapitalizmus:
https://www.reuters.com/article/us-viet ... SKBN1FM0AR
Komunizmus vo svojej cirej podobe:
https://dennikn.sk/blog/631735/polpot/
https://www.reuters.com/article/us-viet ... SKBN1FM0AR
Komunizmus vo svojej cirej podobe:
https://dennikn.sk/blog/631735/polpot/
O krajine, kde sa najviac priblížili k reálnemu komunizmu

//autoeditácia príspevku (06 Feb 2018, 14:01)
Perfektná štúdia historika Adama Hudeka o dedičstve totalitno-historického rozprávania v českej a slovenskej historiografii (ale aj širšie, v celospoločenskom naratíve). Odporúčam prečítať miestnym pravičiarom, ako ušité na vás.
http://forumhistoriae.sk/documents/1018 ... hudek-adam
//autoeditácia príspevku (06 Feb 2018, 14:01)
Perfektná štúdia historika Adama Hudeka o dedičstve totalitno-historického rozprávania v českej a slovenskej historiografii (ale aj širšie, v celospoločenskom naratíve). Odporúčam prečítať miestnym pravičiarom, ako ušité na vás.
http://forumhistoriae.sk/documents/1018 ... hudek-adam
Kedy lavicaci spisu ako je priserne, ze bohaty chlap vcera vystrelil svoje auto do vesmiru, propagandisticke media to pokryju a pritom miliony ludi nemaju co jest.
Presne pred 70 rokmi sa v ČSR uskutočnil 1-hodinový generálny štrajk, ktorý podporil sociálne a ekonomické požiadavky komunistov. Zúčastnilo sa ho 2,5 milióna ľudí. Na druhý deň, manifestácia na Václavaku. 250 000 ľudí. To na margo toho, že išlo o puč a pod. nezmysly, ktoré možno začuť v mediálnom priestore v tomto období. Fakt je ten, že kvôli veľa rôznym dôvodovom mali komunisti obrovskú podporu v spoločnosti (zaujímavé je sa pozrieť aj na medzinárodný kontext, najmä západnú Európu), bez ktorej by len ťažko prevzali moc a vlastne sa mohla udiať februárová revolúcia.
Podpora komunistov bola vysoka v Cechach ale nie na Slovensku.
Áno, na Slovensku bola menšia. Ale bavíme sa o Československu, nie Česku a Slovensku. A v ČSR vyhrali voľby roku 1946 takisto komunisti.
Socializmus alebo demokracia?
V 1946 neplatil Kosicky vladny program a SNR nebola najvyssi zakonodarny, zastupitelsky a vykonny organ Slovenska a nemenovala Zbor poverennikov?
Rátaš medzi tie rôzne dôvody aj to, že sme defakto boli okupovaný Stalinistickým imperialnym Sovietskym zväzom, ktorý svojích odporcov odstranil alebo v lepšom prípade poslal do gulagov?hughito napísal:Fakt je ten, že kvôli veľa rôznym dôvodovom mali komunisti obrovskú podporu v spoločnosti (zaujímavé je sa pozrieť aj na medzinárodný kontext, najmä západnú Európu), bez ktorej by len ťažko prevzali moc a vlastne sa mohla udiať februárová revolúcia