Windows 10 problém
Windows 10 problém
Zdravím,
Vyskytol sa u mňa zo dňa na deň takýto problém. Prácu s PC som ukončil štandarde no na druhý deň ráno ma čakala krásna hláška ktora hovorila niečo o Recovery a diagnostike už si nespomínam čo presne ale nebolo možne to nabootovať do systému. Tak som sa rozhodol pre reinštal windowsu no ďalší problém.
- najprv nešlo spustiť bootovacie USB
- nakoniec sa to podarilo no pri výbere disku na ktorý sa systém bude inštalovať nebol žiaden v ponuke
- nakoniec som sa k tomu nejako dostal, ale len cez 32 bit verziu inštalácie(pred tým som mal nainštalovaný 64 bit, mám 32 gb ram)
- cez 32 bit inštaláciu som sformatoval SDD a skúsil nabootovať ešte raz tu 64 bit.
- podarilo sa nabootovať 64 bit inštálaciu, stiahlo súbory, atď štandardný postup inštalácie až do momentu prvého reštartu kde ma vrátilo naspäť na recovery obrazovku, poprípade reštartovalo systém hned pri logu windows a robilo to opakovane.
- nakoniec som tam naspäť nahodil 32 bit verziu win. Tú v pohode nainštalovalo a nabootovalo to do win.
Skúšal som viaceré ISO stále to isté. Potrebujem tam dostať 64 bit windows no už fakt netuším, že ako a v čom je problém.
Vyskytol sa u mňa zo dňa na deň takýto problém. Prácu s PC som ukončil štandarde no na druhý deň ráno ma čakala krásna hláška ktora hovorila niečo o Recovery a diagnostike už si nespomínam čo presne ale nebolo možne to nabootovať do systému. Tak som sa rozhodol pre reinštal windowsu no ďalší problém.
- najprv nešlo spustiť bootovacie USB
- nakoniec sa to podarilo no pri výbere disku na ktorý sa systém bude inštalovať nebol žiaden v ponuke
- nakoniec som sa k tomu nejako dostal, ale len cez 32 bit verziu inštalácie(pred tým som mal nainštalovaný 64 bit, mám 32 gb ram)
- cez 32 bit inštaláciu som sformatoval SDD a skúsil nabootovať ešte raz tu 64 bit.
- podarilo sa nabootovať 64 bit inštálaciu, stiahlo súbory, atď štandardný postup inštalácie až do momentu prvého reštartu kde ma vrátilo naspäť na recovery obrazovku, poprípade reštartovalo systém hned pri logu windows a robilo to opakovane.
- nakoniec som tam naspäť nahodil 32 bit verziu win. Tú v pohode nainštalovalo a nabootovalo to do win.
Skúšal som viaceré ISO stále to isté. Potrebujem tam dostať 64 bit windows no už fakt netuším, že ako a v čom je problém.
Re: Windows 10 problém
Boot ti nepustilo kvoli secure bootu. Mohlo odist SSD, treba ho otestovat cez HD Tune - ppng error scan a pozriet Smart. Kludne aj v inom pc. Otestuj aj pamate cez MemTest86. Bez tychto dvoch testov sa dalej nepohnes.
HD Tune mi neukázalo žiadne chyby na disku a MemTest86 sa zastaví na SMP: Boot timeout Turning Off SMP.
Robil som Windows Memory Diagnostic, a tam mi nevyhodilo žiadnu chybu.
Robil som Windows Memory Diagnostic, a tam mi nevyhodilo žiadnu chybu.
Skus vypnut v biose SMP.
Nič také som nikde v BIOSe nenašiel. Skúšal som odpojiť SDD a ponechať len HDD to isté. Vybral som všetky RAMky a skúšal ich po jednej, stále to isté. nemôže byť chyba v MB alebo CPU ? Aj keď 32 bit systém mi beží normalne.
Aku mas dosku, cpu, ram, ssd, zdroj? Kedy zacali tieto problemy?
MB Asus P9X79 (2011)
CPU Intel Core i7 3930K 3.2 GHz
GPU ASUS GTX760-DCO2-2GD5
Crucial SDD M500 240GB
DDRAM3 4x8 GB, Kingston Beast XMP 2400 CL11
Komponenty už majú takmer 4 roky. Okrem 2och rám ktoré boli kupované pred cca 2 rokmi.
V sobtu som normálne pracoval na PC štandardne ukončil prácu(pozatváral programy, a vypol). V nedeľu ráno už ma čakala akási Recovery obrazovka.
CPU Intel Core i7 3930K 3.2 GHz
GPU ASUS GTX760-DCO2-2GD5
Crucial SDD M500 240GB
DDRAM3 4x8 GB, Kingston Beast XMP 2400 CL11
Komponenty už majú takmer 4 roky. Okrem 2och rám ktoré boli kupované pred cca 2 rokmi.
V sobtu som normálne pracoval na PC štandardne ukončil prácu(pozatváral programy, a vypol). V nedeľu ráno už ma čakala akási Recovery obrazovka.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pise ti chybu SMP podla toho co pises. Napisal si ramky XMP. Treba teda v biose pri ramkach prepnut na XMP. Mohla sa vybit bateria, neudrzala nastavenia bios a pri resete sa to preplo na predvolene SMP. Pozri nieco ako AI Overclock, tam z auto/SMP prepni na XMP, resp. mozno tam bude X.M.P. Moze to byt v nastaveni pod overclockingom pri ramkach.
Ramky sú nastavené na X.M.P. ... no nič to nevyriešilo, stále som ich takto mal. Skúšal som aj zresetovať BIOS a stále to isté.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vyber grafiku a pouzi integrovanu graficku kartu. Spusti opat MemTest86, ze ci pobezi bez grafiky. Skus vybrat dve ramky, napriklad tie dokupene. Alebo tie druhe dve. Skusaj MemTest86, ze ci sa spusti a ci pobezi aspon 15 minut bez chyby. Teoreticky mozno este nizke napatie pre RAMky, to by skol vedel ale DropDead povedat.
Skús to opraviť pomocou inštalačného DVD Win10, pripadne disku na opravu systému.
Treba skusit ci hojko pisal. Lebo jemu nejde ani cista instalacia. Citaj hore 4400, tam o tom pisal.
Aha.Tak potom si sprav boot USB s programom https://www.aomeitech.com/aomei-partiti ... stant.html.Spusť z neho PC, ak to pôjde a pozri sa na disk, či sa k nemu dostaneš.
Opat citaj pozornejsie. On bootovat zvlada, skusal viac verzii iso suboru. 32bit v pohode, 64 nejde.
Je to v pohode.Ani ja na jednom NTB nespustím inštaláciu znova cez boot, kým tam je na disku Win10.Ak chce novú inštaláciu, tak najskôr poriadok s diskom.
Staci vypnut secure boot v takom pripade.
Ten NTB ešte nevie ,čo je to Secure Boot.
Ty skutocne necitas a len tu pises hluposti. Doska Asus Asus P9X79 o ktore pise, tak je desktopova ATX doska, cize ziadny notebook. Tato doska ma skutocne secure boot a UEFI bios.
Bol som v tom, že to mám ja vypnúť na svojom NTB, na ktorom mi to nejde.Píše tam : skúšal som viaceré ISO.Načo je dobré skúšať viaceré ISO?Stiahnem si aktuálne ISO.
Dobre chlapi, diky za rady.
Graficku som dopojiť nemohol, keďže potom by som nemal kam zapijiť monitor.
Skúšal som každú RAM osobitne v rôznych slotoch, test spustit nešlo, ale čo som spravil je že som ich popreukladal. Pôvodne boli v slotoch A1 A2 B1 B2 do slotov A1 B1 C1 D1, síce to nepomohlo no podľa manuálu MB pri 4 RAM by to malo byť takto. Následne som si pozrel verziu BIOSu čo bola 4801 najnovšia ale BETA tú som sa rozhodol degradovať na 4701 a už to išlo. Momentálne mám nainštalovaný 64 bit systém tak ako som chcel a zatiaľ to funguje.
Edit// s vypnutým secure bootom
Graficku som dopojiť nemohol, keďže potom by som nemal kam zapijiť monitor.
Skúšal som každú RAM osobitne v rôznych slotoch, test spustit nešlo, ale čo som spravil je že som ich popreukladal. Pôvodne boli v slotoch A1 A2 B1 B2 do slotov A1 B1 C1 D1, síce to nepomohlo no podľa manuálu MB pri 4 RAM by to malo byť takto. Následne som si pozrel verziu BIOSu čo bola 4801 najnovšia ale BETA tú som sa rozhodol degradovať na 4701 a už to išlo. Momentálne mám nainštalovaný 64 bit systém tak ako som chcel a zatiaľ to funguje.
Edit// s vypnutým secure bootom