Stargate Origins
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Stargate Origins
14. februara vysli prve tri diely noveho serialu Stargate Origins. Od predchadzajucich serialov sa lisi tym, ze sa odohrava v case objavenia brany a kazdy diel trva len 10 minut. Teda cely pribeh bude rozpovedany v ramci jednej serie.
Co na to hovorite, poznate, paci sa vam?
Moj nazor je po prvych troch dieloch, ze sa to zatial rozvija celkom slubne, ale ta kratka minutaz mi vadi. O tyzden si zas nebudem pamatat vsetky detaily z predchadzajucich dielov. Neviem, co tvorcov viedlo k takemuto konceptu, zeby Amici nevydrzali udrzat dlhsie pozornost ako 10 minut?
Tiez som si vsimol, ze brana vyzera trochu inak, vydava ine zvuky a ma ine graficke efekty. Uz mohli byt aspon konzistentni s povodnym serialom SG1.
Co na to hovorite, poznate, paci sa vam?
Moj nazor je po prvych troch dieloch, ze sa to zatial rozvija celkom slubne, ale ta kratka minutaz mi vadi. O tyzden si zas nebudem pamatat vsetky detaily z predchadzajucich dielov. Neviem, co tvorcov viedlo k takemuto konceptu, zeby Amici nevydrzali udrzat dlhsie pozornost ako 10 minut?
Tiez som si vsimol, ze brana vyzera trochu inak, vydava ine zvuky a ma ine graficke efekty. Uz mohli byt aspon konzistentni s povodnym serialom SG1.
-
94jakub
Guru wannabe
Re: Stargate Origins
Videl som. Musel som, veď Stargate predsa nenechám len tak.
Všetky "problémy", ktoré si spomenul (10 minútové časti, tragické efekty, props, herci) len odzrkadľujú reálnu produkčnú hodnotu. Toto proste nie je plnohodnotné pokračovanie a nový seriál.
Toto je extrémne low-budget produkcia so študentskými hercami a celým štábom. Kopa ľudí nad tým narieka, je to síce lacné ale nepríde mi to zas ako "odfláknutá robota."
Stargate je asi začarovaná, bolo veľa plánov a v podstate všetky skončili neúspešne. Je logické, že sa MGM do toho nechce sypať veľké peniaze. Nie som s tým síce spokojný ale uznávam tento argument.
Povráva sa tiež, že to má byť akýsi test, či stále existuje dosť veľké publikum, ktoré by uživilo plnohodnotný seriál alebo film. Takže kto vie.
Niečo k tomu napísal aj Malozzi na svojom blogu, tam je k tomu viac ako štyri riadky.
Môj first feeling?
Nejdem hodnotiť príbeh, mne sa páčil aj Universe. Nie som z tých, ktorí odsúdia všetko, čo nie je o heroickom tíme zachraňujúcom ľudstvo v každej epizóde. Tiež si chcem počkať na koniec, hlavne či sa udržia v kánone. Ale povedzme, že zatiaľ sa nadšenie a spokojnosť nedostavili. Mám pocit, že v tých 10 minútach je reálne tak 3 minúty deja. Zatiaľ ma nebaví ani jedna postava. Je to celé také meh.
Inak k tým efektom brány. Oni vychádzajú z pôvodného filmu, nie zo seriálov. Tam bol aj vortex a dokonca aj ten efekt mrazu po prechode bránou. Práve v SG-1 od tohto upustili.
Všetky "problémy", ktoré si spomenul (10 minútové časti, tragické efekty, props, herci) len odzrkadľujú reálnu produkčnú hodnotu. Toto proste nie je plnohodnotné pokračovanie a nový seriál.
Toto je extrémne low-budget produkcia so študentskými hercami a celým štábom. Kopa ľudí nad tým narieka, je to síce lacné ale nepríde mi to zas ako "odfláknutá robota."
Stargate je asi začarovaná, bolo veľa plánov a v podstate všetky skončili neúspešne. Je logické, že sa MGM do toho nechce sypať veľké peniaze. Nie som s tým síce spokojný ale uznávam tento argument.
Povráva sa tiež, že to má byť akýsi test, či stále existuje dosť veľké publikum, ktoré by uživilo plnohodnotný seriál alebo film. Takže kto vie.
Niečo k tomu napísal aj Malozzi na svojom blogu, tam je k tomu viac ako štyri riadky.
Môj first feeling?
Nejdem hodnotiť príbeh, mne sa páčil aj Universe. Nie som z tých, ktorí odsúdia všetko, čo nie je o heroickom tíme zachraňujúcom ľudstvo v každej epizóde. Tiež si chcem počkať na koniec, hlavne či sa udržia v kánone. Ale povedzme, že zatiaľ sa nadšenie a spokojnosť nedostavili. Mám pocit, že v tých 10 minútach je reálne tak 3 minúty deja. Zatiaľ ma nebaví ani jedna postava. Je to celé také meh.
Inak k tým efektom brány. Oni vychádzajú z pôvodného filmu, nie zo seriálov. Tam bol aj vortex a dokonca aj ten efekt mrazu po prechode bránou. Práve v SG-1 od tohto upustili.
Spoiler
Dúfam, že si úplne neuletia a všetko nerozbijú. Som celkom zvedavý na jednu vec. (Viac sa tam vlastne aj tak nestalo) Ak zaobalia to, že Catherine vie ako otvoriť bránu. Jackson je potom úplne zbytočný ak sme teda v stále v kánone. Takže alternatívna realita? Cestovanie v čase? Vymazanie pamäte?
-
harrison314
Hardcore addict
Ja ako velky fanusik Star gate (hlavne SG1 a Atlantis) si to urcite pozriem, no podla traileru a reakcii ludi okolo mna tomu nedavam velku nadej.
Hlavne ked to popiera aj film aj serial.
Ono niekde som cital, ze by mal byt aj remake filmu aj s pôvodne zamyslanimi dvoma dalsimi castami (serial (SG1) oficialne na film nenadvezuje, mal by byt nim len ispirovany).
Hlavne ked to popiera aj film aj serial.
Ono niekde som cital, ze by mal byt aj remake filmu aj s pôvodne zamyslanimi dvoma dalsimi castami (serial (SG1) oficialne na film nenadvezuje, mal by byt nim len ispirovany).
preco tento argument uznavas? ja som sg nikdy moc nemusel, ale fanusikovsku zakladnu ma obrovsku, preco teda nechcu spravit poriadne pokracovanie? cudujem sa tomu, ze sa to deje v dobe, ked vychadza jeden kvalitny serial za druhym a tlacia sa obrovske peniaze aj do neznamych veci si oni dovolia spravit ultra low budget miniseriu z takej velkej znacky.94jakub napísal:Je logické, že sa MGM do toho nechce sypať veľké peniaze. Nie som s tým síce spokojný ale uznávam tento argument.
-
94jakub
Guru wannabe
harrison314: Odporúčam počkať, kým to bude vonku celé. Je zbytočné to teraz hodnotiť po 30 minútach. Veď to nie je ani minutáž jednej časti SG1. Môže sa to vyvinúť akokoľvek. A vo výsledku to dokopy môže byť aj zaujímavý príbeh.
BTW, ten remake sa potichu vytratil, už to nejaký rok bude. Ak si dobre pamätám, robiť to mal Emmerich, tak ako pôvodný film. Podľa mňa je to úplne mŕtve.
M142: Nevravím, že s ním súhlasím. Nepáči sa mi. Ale chápem, ak na niečo také prišli. Či už z hlavy urazeného manažéra alebo po zrelej úvahe z ich dát.
S fanbase SG je to také ošemetné. Ak SG aspoň trochu poznáš, tak vieš ako dopadol SG:U. A tiež ako dopadli všetky ostatné projekty so značkou SG. Možno si ani MGM nebolo úplne isté ako to aktuálne s fanúšikmi je, preto skúsili niečo malé, čo prípadne nebude pre nich veľká strata. A keď už nič iné, tak to pomohlo hypu, ktorý sa teraz okolo SG začal diať. Dosť ľudí sa prebudilo, dokonca Malozzi sa celkom aktívne snaží. Ak je Origins tým impulzom ktorý bolo treba, mne to nevadí.
Na druhú stranu MGM sa správa naozaj zvláštne. Asi ani sami nevedia, čo s tou značkou majú robiť. Neviem, či je to kvôli ich finančnej situácii a krachu alebo tam sedia neschopní ľudia. Ktovie, čo by bolo keby licenciu strelili Netflixu. Možno by to vyšlo. Možno by to celá komunita odsúdila ešte rýchlejšie ako Origins. Takéto komunity sú extrémne kritické voči všetkému, čo sa vymyká ich predstavám. Vidieť to na Star Wars aj na Star Trek.
Stargate je ale dlhodobo v takom zvláštnom limbe, neviem prečo.
BTW, ten remake sa potichu vytratil, už to nejaký rok bude. Ak si dobre pamätám, robiť to mal Emmerich, tak ako pôvodný film. Podľa mňa je to úplne mŕtve.
M142: Nevravím, že s ním súhlasím. Nepáči sa mi. Ale chápem, ak na niečo také prišli. Či už z hlavy urazeného manažéra alebo po zrelej úvahe z ich dát.
S fanbase SG je to také ošemetné. Ak SG aspoň trochu poznáš, tak vieš ako dopadol SG:U. A tiež ako dopadli všetky ostatné projekty so značkou SG. Možno si ani MGM nebolo úplne isté ako to aktuálne s fanúšikmi je, preto skúsili niečo malé, čo prípadne nebude pre nich veľká strata. A keď už nič iné, tak to pomohlo hypu, ktorý sa teraz okolo SG začal diať. Dosť ľudí sa prebudilo, dokonca Malozzi sa celkom aktívne snaží. Ak je Origins tým impulzom ktorý bolo treba, mne to nevadí.
Na druhú stranu MGM sa správa naozaj zvláštne. Asi ani sami nevedia, čo s tou značkou majú robiť. Neviem, či je to kvôli ich finančnej situácii a krachu alebo tam sedia neschopní ľudia. Ktovie, čo by bolo keby licenciu strelili Netflixu. Možno by to vyšlo. Možno by to celá komunita odsúdila ešte rýchlejšie ako Origins. Takéto komunity sú extrémne kritické voči všetkému, čo sa vymyká ich predstavám. Vidieť to na Star Wars aj na Star Trek.
Stargate je ale dlhodobo v takom zvláštnom limbe, neviem prečo.
-
harrison314
Hardcore addict
Ja sa tomu opatrnemu financovaniu ani necdujem, sice slo o najdlhsie vysielany sci-fi serial, ale ku koncu tvorcom uz dosiel dych. Plus plno projektov zo Star gate universa (hlavne hry) skoncili uplnym krachom.94jakub napísal:harrison314: Odporúčam počkať, kým to bude vonku celé. Je zbytočné to teraz hodnotiť po 30 minútach. Veď to nie je ani minutáž jednej časti SG1. Môže sa to vyvinúť akokoľvek. A vo výsledku to dokopy môže byť aj zaujímavý príbeh.
Osobne by som bol velmi rad, keby vznikla este jedna Seria Star Gate Atlantis, kde by sa dej uzavrel.
-
Old Dirty Bastard
Guru
najdlhsie vysielany scifi serial? myslis SG1? ten bezal 10 rokov. taky doctor who aktualne po revival v 2005 bezi uz 13 rokov a povodny doctor who bezal od 60 rokov do 80 rokov, cez 25 rokov. takze do rekordu ma SG1 rozhodne daleko. aj ked spojis vsetky stargate serialy, tak to neprekona ani povodneho doctora who.
CSFD napísal:Doctor Who je zapísaný v knihe rekordov ako najdlhšie vysielaný sci-fi seriál na svete.
-
harrison314
Hardcore addict
Ok, tak opravim, najdlhsie vysielany sci-fi serial, ktory poznam.
-
Mek
Addict
Po zhliadnuti dalsich dvoch dielov som sa sam seba pytal, kto pisal tie dialogy, vsak su absolutne o nicom. A to nelogicke uvazovanie postav, jak by dal. Ach jaj...