Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna mal mozno nieco take aj v podmienkach pri tovare. Ci nie? Mozes otvorit dispute na Ali a uvidis ako Ali v tomto spore rozhodne.
dzaso
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dzaso »

Dispute mi nejde otvorit, pretoze uz ubehlo 15 dni od doručenia :?
heker
Redeemer
Redeemer

Tak treba skusit napisat na support Ali, oskenovat im list z colnice, screen z komunikacie teba a predajcu.

//autoeditácia príspevku (27 Feb 2018, 7:16)
Taka zaujimava skusenost u mna. Objednal som so drobnost 7.februara. asi hodinu na to som si uvedomil, ze to kupim u nas za rovnake peniaze a nemusim cakat. Tak som poslal poziadavku na zrusenie. Nic sa nedialo, aj som na to uz zabudol. Dnes o 20 dni neskor mi prisiel mail, ze predajca mi zamietol zrusenie, pretoze to uz dnes odoslal.

Nepaci sa mi ten princip, ze 20 dni cakal na vyjadrenie a ked to poslal, tak mi to odmietol. Da sa s tym nieco spravit, ci len negativne hodnotenie mu potom napisat?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

si si odpovedal v prvej vete sam. napis na support. respektive otvor dispute ak to uz ide. aliexpress vidi presne co sa dialo. samozrejme ak ty si zrusil objednavku hodinu po objednani a on 20 dni potom poslal tovar, tak ti to urcite uznaju.
heker
Redeemer
Redeemer

Praveze mi nejde dispute otvorit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ten Aliexpress je uplne nevypocitatelny: niekedy pride zasielka za 2tyzdne a inokedy to trva aj 2mesiace, pripadne vobec a clovek sa musi s nimi natahovat aby refundovali alebo to poslu na uplne inu adresu inemu cloveku..
heker
Redeemer
Redeemer

To nie je problem Ali. Ali nic neposiela. Posielaju to ludia a firmy prevazne z ciny, Ali je len portal/aplikacia, ktora ponuka priestor na predaj, platobnu branu, berie si proviziu a tak dalej. Okrem toho Ali nie je prepravca, tym je daka posta v Cine, neskor to ide niekde do Talianska, odtial na Slovensko a potom ti to dorucuje nasa posta. Ja standardne pocitam 3 tyzdne na zasielku. Nedavno mali v Azii cinsky novy rok, takze mali oslavy a vsetko trvalo dlhsie. Ja cakam zasielku zo 4.januara a nechodi, otvoril som uz dispute, predajca nesuhlasi, necham to posudit Ali.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ali je čínsky ebay. Záleží na konkrétnom predajcovi.
Tiež mi niečo ide 2 týždne, iné 2 mesiace a tiež mám otvorený spor na Paypal za objednávku zo začiatku januára.
Boli rekordné predaje na čierny piatok, teraz boli oslavy nového roku. Nestíha čína, naše colnice duplom...takýto rok si nepamätám dobre dlho..

Mimochodom, dnes som si našiel veľkú zásielku len tak pohodenú pred dverami ako v amerike. Paradoxne som šiel domov z roboty a pošty, keďže som mal včera v schránke žlté lístky.
Netuším ani kto to doručil. Pošta bola zadarmo, kuriér to nebol a poštárka mi na všetko dáva žltý lístok.
Mal som to pred dverami bytu v paneláku, brána na vchode je zamknutá, neviem ako sa to dostalo dnu...
Každopádne to mohol hocijaký sused vziať a mal by som ďalšiu zásielku nedoručenú....
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

za 9 dni zacinaju zlavy.... ale su rovnake ako u nas ... zdvihnu ceny a potom zlava... vcera som pozeral 3d printer za 275 a dnes je za 295 s tym ze pocas predaja bude cena 276
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

predajca z aliexpressu mi slubil refund na paypal nakolko mi neprisiel tovar ale podmienuje to tym aby som najprv cancel dispute- je to standardny postup? Mam taky pocit ze v minulosti refundovali priamo na kartu resp bankovy ucet nie na paypal. Aj teraz som hradil z karty.
heker
Redeemer
Redeemer

Nie. Nechaj otvoreny dispute. On ti navrhne vratenie 0.00 eur, das reject, opat das poziadavku na plnu sumu. A ak opat ponukne 0.00 alebo sumu niziu ako plna suma co si platil, tak zamietni. Potom rozhodne Ali v tvoj prospech, peniaze ti vratia na kartu/ucet a predajca dostane penalizaciu.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Pridam skusenost s obchodom Banggood:
Urobil som celkovo 4 objednavky (nejake USB kable, nabijacky, a pod.). 1 je este na ceste, 3 dosli ale s biznisom s nimi som nadobro skoncil.
V jednej objednavke som si objednal 2 USB kable a nabijacku do auta s USB portami. K zasielke som si priplatil aj poistenie (zasielka okolo 20 USD, poistenie cca 0,30 USD).
24.2. podla trackingu zasielka opustila Holandsko (bolo to z EU skladu, chcel som to mat doma rychlejsie).
19.3. zasielka dorazila na SK colnicu
21.3. som si vyzdvihol osobne zasielku na poste. Pracovnicka mi podala roztrhnutu obalku zabalenu v zatavenej folii, spolu s protokolom z 19.3., ze oni dostali obalku uz roztrhnutu. V protokole bolo uvedene ze sa jednalo o poskodenie, vykradnutie (formou zaskrtnutych policok). Tie policka mali SK/FR nazvy. Popisy vsak uvedene len v slovencine (obalka roztrhnuta, bez obsahu...).

Samozrejme, nepotesilo ma to, avsak bol som rad ze mam poistenie. Dany dokument, spolu s foto ako som obdrzal obalku, som zaslal mailom na banggood, odpoved znela ze dany formular neuznavaju, ze sa nikde nepise ze to bolo ukradnute. Odpisal som im asi 4x, zvyraznil v PDF miesta, kde sa to pise, povedal som im nech pouziju google translate, ale ze toto je jedine tlacivo (potvrdenie) ktore som z posty dostal a dostanem. V tom formulari je aj uvedene ze zasielka (je tam adresa, tracking cislo) mala len 9g ked to prislo na slovensko. No 9g urcite nevazia USB kable a nabijacka. Neviem, pre mna nepochopitelna situacia, ked je nadslnko jasne z toho formularu, co sa stalo, a uprimne, som vobec prekvapeny ze som nieco take od posty dostal, ze mi len nepodali prazdnu obalku a povedali ze to takto dostali. Avsak pre banggood to nestaci. Na otazku co konkretne im nestaci, len odpovedia ze to ako dokaz nestaci, ze tam nie je uvedene ze by to bolo vykradnute. V jednej odpoveid mi este ponukli 500 bodov (100 bodov = 1 USD) - totalny vysmech. Neviem ako funguje to ich poistenie, s ktorym som si myslel ze davno poslu nahradu/vratia peniaze, tak ako to maju uvedene na stranke - velmi som sa mylil.

Za mna osobne - s tymto shopom koncim a neobjednam od nich uz nic viac. Otvoril som paralelne case cez PayPal, verim ze tam bude niekto kto bude mat viac rozumu a pochopi moju situaciu.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Tak to je o nervy. Posta nemoze vydat obdobny formular, ale v anglictine? Kedze to je medzinarodna zasielka a neplecha sa stala v zahranici. Kazdopadne daj vediet, ako si dopadol s PP. Drzim palce.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Nevyda. Toto je skratka ich predpisane tlacivo. Na nervy je skor pristup obchodu, kedze nechapem tu ich opakovanu odpoved, co konkretne podla nich nenasvedcuje ze bola vykradnuta. A keby som si nezaplatil poistenie, neriesil by som to velmi. Ale obzvlast v tomto pripade ma to neskutocne vytaca.

Dear xxx,

Thank you for your e-mail.

For your order 1111111, we have consulted professional staff and got the reply that the document do not state your parcel is empty parcel.

So we could not arrange refund to you.
Hope your understanding.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja by som na poste rovno zasielku vratil tete do ruky a proste ju neprebral. posta by ju poslala naspat obchodu a riesili by si to oni. posta ti to strcila do ruky aby sa zbavila zodpovednosti a vybavovaciek.

samozrejme teraz s tym uz nic nespravis, mozno paypal. ale do buduca, urcite nepreberaj poskodenu zasielku.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Co by mi to pomohlo, ked je to uz vopred zaplatene? Myslis ze ak by to aj naspat dostali, ako prve by mi vratili peniaze a vrhli by sa do vybavovaciek s postou? Asi sotva. Peniaze by si nechali, zasielku som totiz neprebral, vybavene.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

neprebral si ju lebo nebola kompletna. oni by mali jednoznacny dokaz, lebo by sa im balicek vratil a videli by ze neni kompletny. pokial by chceli nieco riesit, tak by si to museli oni riesit s postou.

verim tomu ze bangood nemaju potrebu zarobit na tebe 20 eur. ale proste su to cinania, nevedia pomaly ani po anglicky, nie este po slovensky. a ver mi ze nikto nebude nieco prekladat cez google translator.
proste jedna vec je ked im ty posles kus papiera kde je nieco napisane po slovensky a druha vec by bola keby si zasielku neprebral a vratila by sa im.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

STomko napísal:Co by mi to pomohlo, ked je to uz vopred zaplatene? Myslis ze ak by to aj naspat dostali, ako prve by mi vratili peniaze a vrhli by sa do vybavovaciek s postou? Asi sotva. Peniaze by si nechali, zasielku som totiz neprebral, vybavene.
Presne tak, urobil si správne. Odmietnuť zásielku by nič nevyriešilo.

Normálne otvor spor na Paypal, popíš situáciu, nafoť ten dokument čo máš. Nedávno som riešil podobný spor, do 4 dní som mal spor vyriešený a peniaze na účte.

Aspoň budeš vedieť, že poistenie ti je nahovno a vykradnutú/stratenú zásielku nech si rieši obchod a dopravca.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Aacid - tak ako nerozumeju slovensky a anglicky, urcite by sa ako prve nehrnuli do vratenia penazi.
Mal som jednu skusenost aj s gearbestom, ked sa im balik vratil po 2 mesiacoch (nevyriesili colne konanie vo francuzsku), a jeden den mi potvrdili ze sa vratil, o dva dni neskor ze sa stratil a ponukali mi 50% penazi. Takto sa spolieham na paypal. Keby som to neprebral, nevyriesim vobec nic.
Baldorex - akurat ma zaujima, co je pre nich dostatocny dokaz ze je to vykradnute. Na to mi tiez nikdy neodpovedali.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

rob ako myslis, ja som chcel iba poradit. prevzaty balik == balik bol v poriadku.
Napísať odpoveď