Kvalitny wifi router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Kvalitny wifi router

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Ahojte,
potreboval by som kvalitny (dobry HW) wifi router, ktory dokaze toto:
- gigabit LAN / WAN
- 2.4 a aj 5GHz
- 5GHz musi mat minimalne 500mbps
- USB 3.0

a hlavne stabilne pripojenie, dosah nie je az taky dolezity, bude v malom byte
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Kvalitny wifi router

Príspevok od používateľa Arkaz »

Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

Super, vdaka!
Skoda len, ze nepodporuje ipv6, ale inac fajne za tu cenu.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja mam uz druhy router od xiaomi prvy bol ten maly a teraz mam xiaomi router 3 co je skoro to iste ako som poslal len ma 100Mbit porty. Ale planujem tiez tento lebo mam doma NAS a chcem Gbitovu siet. Kvalita a stabilita signalu super pokryje cely dom (177m2) a to je este v plechovom recku.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Viete mi poradit nejaky dobry router ide mi hlavne o signal ... v byte mam len betonove priecky ... momentalne mam linksys ea6300 a problem je ten ze router mam v obyvacke a v ostatnych izbach signal slabne napr v kuchyni na druhom konci bytu uz signal skoro nechytam ... poziadavky aspon take ako ma ea6300 co mam teraz ale s lepsim dosahom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Treba hladat take, ktore maju vystupny vykon 20dBm, to je maximalna hranica povolena v EU. Najdu sa aj zariadenia, ktore prekracuju povolenu hranicu, trebars maju 26dBm, ale tam Telekomunikacny urad moze udelit pokutu, no pochybujem, ze by na teba prisli. Mavaju to TP-Linky, Asusy a najdes aj niekde inde. K tomu ked sa daju nejake 3, v lepsom pripade 5dBi antenky, tak by to mohlo v pohode ist. Lenze vzdy je to hop alebo trop, to co ide u mna nemusi ist u teba. U niekoho pomoze wifi extender. Pozri sa po UniFi AP, je to take okruhle zariadenia v cene okolo 80 eur, to prekracuje povoleny vykon.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Natiahni kábel od prvého routra k druhému , alebo ak nechceš ťahať kábel, spoj ich cez powerline.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

No ale tam je ten problem ze budem mat 4 siete (2x5ghz, 2x2,4ghz) a bude robit problemy pretoze niekedy signal zostane aj v kuchyni a potom by sa neprepajalo na druhu siet... mal som uz tak extender a nebolo to to prave skor to bolo horsie ... preto hladam skor nejaky silnejsi router ak nieco take je
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Zle si to nastavil.Jedna sieť 2,4GHz a jedna sieť 5GHz , keď už.Druhý router zapojený ,ako switch a rovnaký názov a zabezpečenie pre siete na druhom routri , ako na prvom.Zariadenie napr.NTB sa prepne samo na silnejšiu sieť, ani nebudeš vedieť ,na ktorý router si pripojený.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Myslim, ze riesenie s rovnakym SSIDckom nefunguje korektne. Tiez mam problem pokryt jednym wifi routrom cely dom. Skusal som aj na dva routre rovnake SSID a stavalo sa, ze to blblo. Momentalne mam dve siete, je to fakt otrava switchovat, rad by som to tiez nejak vyriesil ale neviem ako. Mam dva asus routery, jeden RT-N12 a druhy RT-AC66U.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Máš to zle nastavené.Mám hlavný router + 2 pomocné na inom poschodí.Jedna wifi sieť 2,4GHz a jedna 5GHz a žiadný problem.Ako som napísal.Zapojenie router ,ako switch.Jeden hlavný router , priraďuje IP adresy.
marek788
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa marek788 »

Mal som to ako AP a prepojene kablom s hlavnym routrom. Ak to je ako AP, tak ak ma neklamu moje znalosti adresy by mal pridelovat hlavny router. Neviem ako inak to nastavit.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

AP mohlo mat kludne aj svoj vlastny DHCP server. Zalezi od konkretneho nastavenia. Standardne s tym ozaj nebyva problem, akurat niekedy sa stava ze sa zariadenie stale drzi pripojene na AP s nizsim signalom.
Niektore zariadenia zvladaju napr. odpojit klienta ak ma slaby signal, tym sa zabezpeci ze sa klient nebude drzat pripojeny na AP ak ma slaby signal.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

4040 napísal:Zle si to nastavil.Jedna sieť 2,4GHz a jedna sieť 5GHz , keď už.Druhý router zapojený ,ako switch a rovnaký názov a zabezpečenie pre siete na druhom routri , ako na prvom.Zariadenie napr.NTB sa prepne samo na silnejšiu sieť, ani nebudeš vedieť ,na ktorý router si pripojený.
no mal som to nastavene tak ze mali obe siete rovnake meno ale aj tak to nebolo ono pretoze ked raz bol napr mobil pripojeny na jednu siet a isiel som do izby kde bol signal slabsi tak sa neprepojil ale drzal slaby signal ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Musis mat nastavene rovnake meno, kanal aj zabezpecenie. Skus si to skontrolovat, ja to mam doma takto nastavene a mobil aj notebook si vzdy pekne drzia spojenie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moje riesenie s UniFi AP uz bolo zamietnute???
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Presne tak, niekedy proste nie je mozne to pokryt z jedneho miesta aj ked sa clovek vsemozne snazi. Najidealnejsie riesenie ubiquity unifi ap.
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lukas217 »

Poprosím aj ja o radu. Tiež zháňam router. Chcem hlavne stabilitu s čo najvyššou wifi rýchlosťou, 2 pásmový . Doma mám 100Mbit optické pripojenie a wifi ide s božou pomocou 20 Mbit. Existuje taký čo by dosahoval aspoň 80% účinnosť wifi? teda 80-90Mbit? Klasický 3 izbový panelákový byt. Router je umiestnený v skrinke, neviem ho dať inde. Aj keď je skrinka otvorená nieje to nič moc. Momentálne mám D-link, nejaký za 20€. Ďakujem za rady.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Urcite chod do routeru so standardom 802.11n, pripadne este lepsie, 802.11ac. A tiez je lepsie mat wifi na pasme 5 GHz, to byva menej zarusene susednymi sietami. Len vsetky tieto veci vyzaduju kompatibilitu aj so zariadeniami, s ktorymi sa chces pripajat.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

AC router, nieco od Asusu, zaklad je taky RT-AC51U, vyssie rady su o nieco lepsie, len zalezi od pouziteho cipu. Niekde isiel Broadcom, niekde Mediatek. Od toho moze zalezat stabilita pri 5GHz wifi, nakolko 5GHz je o dost citlivejsia. Z vyssi rad az potom RT-AC66U B1 (pozor, v revizii B1!). Tam das rychlost 5GHz AC cca 40 az 50mbit. Samozrejme zalezi aj od notebooku, tabletu, mobili, usb kluca. Alebo Ubiquiti UniFi UAP AC LR (alebo tak dako sa to pise). Zalezi od tvojho rozpoctu.
Napísať odpoveď