Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa hughito »

Možno skúsiť iný čas alebo ísť do "konfliktu." Alebo teda počkať no. Mňa keď sa niekto spýtal, že koľko ešte mám a zrovna sa nedalo alebo sa nechcel striedať, tak som to odmakal tak, ako sa má a nečumel som do okna. Ak to niekto robí, tak je idiot a je priestor na to byť asertívny.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

nad plavarnou je tiez posilka chezter, skus sa pozriet tam :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa robo1152 »

Chalani riesili ste si niekto "domacu posilku"? Chcel by som si koli uspore casu vyclenit doma jednu izbu na posilku, tak rozmyslam cim vsetkym ju zariadit, co som zatial pozeral, tak by som isiel asi do nejakej klietky na drepy, lavicke, hornej kladke a zavazia, to by malo byt asi tak vsetko co by som potreboval k odcvicenou, mate niekto skusenost s riesenim niecoho takeho doma?
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Stačí ti lavička, olympijská činka, klietka na drepy, hrazda na pull ups a nejaké jednorucky podľa mna.
hughito
Redeemer
Redeemer

robo1152 napísal:Chalani riesili ste si niekto "domacu posilku"? Chcel by som si koli uspore casu vyclenit doma jednu izbu na posilku, tak rozmyslam cim vsetkym ju zariadit, co som zatial pozeral, tak by som isiel asi do nejakej klietky na drepy, lavicke, hornej kladke a zavazia, to by malo byt asi tak vsetko co by som potreboval k odcvicenou, mate niekto skusenost s riesenim niecoho takeho doma?
Už cca rok mám. Jediné, čo je naozaj potrebné je trocha lepší drepovací stojan, polohovateľná ľavička, VČ a jednoručky. Na kladky sa rovno vykašli.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Tiež mám doma podobné...polohovateľnu lavičku s tým, že stojan na lavičke je vysoký 185cm a slúži aj ako stojan pri drepoch..po otočení podopier na činku... Na stene hrazda a bralá .. 1xVeľká tyč ,,2x jednoručky, 1xEZ tyč... Odmakám všetko potrebné.... Chcelo to pár metrov joklu, rúr a kus času...
hughito
Redeemer
Redeemer

Hrazda a bradlá sú super, ak sa ti dá, skús aj to. Ja to "fitko" nemám vo vnútri, ale vonku, čiže to je trocha špecifikum. Bradlá mám na stojane na drepy a hrazdu ešte musím časom nejako vymyslieť. Zohnať vhodné tyčky, zvariť a zapustiť do zeme napevno.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

zatiaľ som pozeral po "klietkach" od Capital Sports, ale nepoznám túto značku a bohužiaľ toto sú práve produkty, ktoré nie su moc vystavované a není ich kde pozrieť, napr:
https://posilnovacie-veze.heureka.sk/ca ... adka-ocel/
https://posilnovacie-veze.heureka.sk/ca ... arz-stahl/

prípadne niečo ešte viac multifunkčnejšie z insportline: https://www.insportline.sk/6886/posilno ... lumn-cc500 alebo gorilasport https://gorillasports.sk/stroje-zariade ... dkova-veza alebo lacnejšie od Tunturi https://posilnovacie-veze.heureka.sk/tu ... ull-smith/

toto by mal byť tak základ, ale neviem sa rozhodnúť čí ísť tou najjednoduchšou cestou alebo zobrať niečo viac multifunkčné (ako sú tie insportline a gorilasport klietky), keďže na tom bude cvičiť aj priateľka, a ona si radšej zadrepuje na multipresse ako na voľno, tiež bude viac využívať kladky, ja chcem v podstate len hornu kladku na triceps a spodnu na ramená (nie klasicke kladky na tehličky ale s trňami na kotúče)

ku klietke by som samozrejme zobral nejakú lepšiu polohovateľnú lavičku, olympijsku tyč + olympijske kotúče (nakladacie jednoručky, velku bicepsovú tyč a cca 80kg kotúčov s malým priemerom už mám) vačšina klietok čo som pozeral už hrazdu má, takže samostatnú nebude treba, časom by som chcel ešte dokúpiť (teda skôr priateľka si dala podmienku, keď už budeme mať doma "posilku") nejaký kardio stroj, buď bežiaci pás alebo veslovací trenažér, to ešte neviem zatial, s výberom týchto vecí ale problém nebude, skôr mám problém vybrať nejakú tú klietku :D
Filip87
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Filip87 »

Skús pozrieť veci od Power Gear.
hughito
Redeemer
Redeemer

To, čo pozeráš, sú už v podstate "profi" klietky do fitness centier. Ak máš prachy nazvyš, tak fajn, ale fakticky to isté (bez kladiek) vieš kúpiť aj za pár desiatok eur.

Ja mám konkrétne tento:

https://gorillasports.sk/stroje-zariade ... lny-stojan

K tomu som si kúpil ľavičku a mám vystarané.

Z toho čo si naposielal, keď už chceš silou mocou tie kladky, tak úplne stačia tie prvé dve lacnejšie varianty, ktorú sú dostatočné. Inak sa ale odporúčam zbaviť toho zmýšľania v kladkách, lebo klady sú totálne zbytočná vec a keď už si závislý na kladkách, tak v takom prípade je výhodnejšie klasické fitko, kde máš týchto zbytočných strojov neúrekom.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

pozeral som ten Power Gear, ale ich veci mi už prídu drahé, keď si to porovnám s "konkurenciou" aj keď nepopieram, že kvalita tam môže byť lepšia, ale ten ich veslovací trenažér vypadá celkom fajn

ku kladkám, tak by som chcel ostať aspoň pri tej základnej hornej a spodnej kladke, do fitka chodím, mám pernamentku ešte do septembra, ale proste kvôli časovej úspore (dochádzam do fitka v BA z nedalekej dedinky) si to chcem poriešiť doma, vo fitku už mám odsledované, že z kladiek a ostatných strojov používam len hornú + spodnú kladku (samozrejme ešte leg press ale ten je hlúposť riešiť do domácej posilky)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak keď ich chceš používať silou mocou, choď do toho Capital Sports Tremendour PL, dokúp ešte polohovateľnú lavičku (negatívna aj pozitívna poloha). Na PG sa vyser, to je vyslovene značkové vybavenie a čo sa týka kvality, ty sa pri domácom cvičení a jeho frekvencii určite nemusíš obávať, že sa ti tá klietka rozsype.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

po 2 mesiacoch naberania si davam pauzu a idem zhadzovat, zatial tyzden makam na veslarskom trenazeri, kazdy den hodinu, teda 10km za 50 minut, vypisuje mi to cca 600-700 kalorii, je to podla vas najvhodnejsie a najrychlejsie riesenie?
bicykel trenazer mi nevyhovuje lebo bicyklujem cez vikend na normalnom bajku a behat ma nebavi..
hughito
Redeemer
Redeemer

Vesliarsky manažér nie je zlý, ale robil by som intenzívnejšie a ťažšie "úseky" na série. Inak chudnutie je hlavne o úprave stravy, teda musíš minúť viac kalórii ako prijmeš.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

hej stravu som upravil ale chcem zaradit aj nieco aerobne
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no zacal som travit uz aj ja hodinu a pol ale to je tym ze som zaradil na koniec ten veslarsky trenazer a som po nom celkom dost vypluty, 10km pod 50 minut, je vhodne po nom zaradit gainer? aj ked sa snazim o znizenie hmotnosti?
travi mi celkom rychlo, ked obedujem o 12 tak o 14-14:30 uz citim ze by som nieco zozral
CheZteR
Redeemer
Redeemer

stiahol som si zo srandy appku kaloricke tabulky a poctivo do nej zapisoval kazdu hlupost co som dal do ust a vyslo mi z nej toto... rano a vecer som bol vo fitku na tom veslarskom trenazeri, podla appky som vydal presne taku energiu aku som aj prijal, mimo bazalneho metabolizmu

nikdy som skusenost s kalorickymi tabulkami nemal a v podstate som ani nikdy cielene nechudol

ma to tak vyzerat? alebo to robim uplne zle?
IMG_5390.JPG
hughito
Redeemer
Redeemer

Chudnutie si musíš odsledovať na dlhšom časovom období. Váž sa každý deň ráno po vyprázdnení a na konci týždňa to spriemeruj. Rátanie kalórií je vždy len orientačné. Ja som to nikdy nerobil, ale tak niekomu to môže pomôcť, treba si však uvedomiť, že je to nepresné.

Gainer po tréningu je fajn, stále ide o ten celkový denný príjem vs výdaj.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

no ja neviem, ale brat gainer ked chce schudnut mi nepride najstastnejsie riesenie, skor by som sa zameral na kvalitny protein...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

kalorické tabuľky je parádna aplikácia na sledovanie jedálničku. Vieš si tam pozrieť koľko si prijal bielkovín a podľa toho upravovať jednotlivé jedlá.

Ale určite by som si tam nesledoval kalorický výdaj podľa nejakej všeobecnej tabulky, je jedno o akú aktivitu ide.

No a gainer pri chudnutí...čo na to povedať, sú to zbytočné prázdne kalórie navyše...
Napísať odpoveď