Politika
Re: Politika
http://www.info.sk/sprava/142899/robert ... vnutra-sr/
Som zvedavý či Žitňanská dodrží čo povedala, alebo sa opäť potvrdí je bezchrbtovosť.
Som zvedavý či Žitňanská dodrží čo povedala, alebo sa opäť potvrdí je bezchrbtovosť.
https://dennikn.sk/minuta/1046781/
Vraj to ani nepovedala
Predstava že po predčasných voľbách budú vládnuť nahnednutí Vyznávači Excela, morálni superioristi, exorcisti, odborníci na ejakulaciu mimo pošvy a náckovia. Z kaluže do blata. Ale lepšie to asi byť nemôže.
Vraj to ani nepovedala
Predstava že po predčasných voľbách budú vládnuť nahnednutí Vyznávači Excela, morálni superioristi, exorcisti, odborníci na ejakulaciu mimo pošvy a náckovia. Z kaluže do blata. Ale lepšie to asi byť nemôže.
Po hranolovy moze byt horsie len v nejakom inom paralelnom vesmire.
Celý týždeň je SNS ticho, ako voš pod chrastou, len aby si náhodou niekto neuvedomil, že aj oni sú vo vláde a neprišli o tie chystané miliónové kšefty na ministerstve obrany, ale čo má Robko, to musí mať aj Andrejko. Ako malý chlapec ten Danko. Dúfam, že Dankov prejav budú v RTVS simultánne prekladať do slovenčiny, aby sme tomu rozumeli.

V normálnej krajine už na druhý deň by odstúpil minister vnútra keď nie, tak by ho premiér vyhodil. Tu ale nie, kdeže, všetko je ok, aj keď polícia pod vedením kaliho nevie ochrániť novinárov, len daňových podvodníkov, tunelárov DPH a dotácií Fico nevidí v tomto problém, všetko je prefektné, lepšie by to ani nemohlo byť.
Ja by som bol ale veľmi rád, keby Bugár z vlády neodišiel, ani Danko, nech sa tam držia zubami nechtami spolu, oni patria spolu, spolu sa musia potopiť.
Ale na koniec žiaľ ja tipujem, že Bugár vystúpi a padne vláda. Bugár ako ozajstný potkan má perfektný cit, kedy vyskočiť z potápajúcej sa lode, je jeden z najfalošnejších politikov, teraz sa bude hrať zase na slušného ale v skutočnosti cíti svoj koniec a preto rýchlo prevráti kabát aby sa zachránil.
Ja by som bol ale veľmi rád, keby Bugár z vlády neodišiel, ani Danko, nech sa tam držia zubami nechtami spolu, oni patria spolu, spolu sa musia potopiť.
Ale na koniec žiaľ ja tipujem, že Bugár vystúpi a padne vláda. Bugár ako ozajstný potkan má perfektný cit, kedy vyskočiť z potápajúcej sa lode, je jeden z najfalošnejších politikov, teraz sa bude hrať zase na slušného ale v skutočnosti cíti svoj koniec a preto rýchlo prevráti kabát aby sa zachránil.
Ja by som si aj prial povalenie vlády a koniec hegemónie SMERu, ktorá neguje akúkoľvek reálnu ľavicovú alternatívnu politickú silu na Slovensku. Avšak, keď sa pozriem na to, kto by tam prišiel... ako bolo spomenuté, z kaluže do blata. Vládol by sociopat Sulík, spolu s podvodníkom Matovičom a Kollárom, ktorý bol s mafiánmi jedna ruka a chodil s nimi na dovolenky, PS má 1,5%... Čiže alternatíva je naozaj biedna.
Na pripomenutie:
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/po ... ianmi.html
https://dennikn.sk/401075/boris-kollar- ... n-nahodou/
Richard Sulík sa s Borisom Kollárom o fotkách, na ktorých je s Piťom, bavil a verí mu, že to bolo náhodne stretnutie. Z koalície ho to nediskvalifikuje. „Máme 150 poslancov, nemáme 2000 poslancov na výber,“ povedal Sulík.
Tiež veľká jednostrannosť, fotky akceptujeme len tie, ktoré sa aktuálne hodia.
Na pripomenutie:
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/po ... ianmi.html
https://dennikn.sk/401075/boris-kollar- ... n-nahodou/
Richard Sulík sa s Borisom Kollárom o fotkách, na ktorých je s Piťom, bavil a verí mu, že to bolo náhodne stretnutie. Z koalície ho to nediskvalifikuje. „Máme 150 poslancov, nemáme 2000 poslancov na výber,“ povedal Sulík.
Tiež veľká jednostrannosť, fotky akceptujeme len tie, ktoré sa aktuálne hodia.
aka jednostrannost? o kollarovi vie kazdy co je to za cloveka a neakceptuju ho. to je proste sialena anomalia, ktora v parlamente nema co robit. ako by si si predstavoval, ze k tomu budu ludia pristupovat? lebo co sa pamatam, tak ho nikto neobranoval, prave naopak, zdvihla sa na internete vlna odporu, tak isto ako po zverejneni fotky toho poslanca s talianskym mafianom. nikto mu to vysvetlenie neveril.
a este toto tu necham..
a este toto tu necham..
M142: Sulík Kollára ale neodmieta.
Excel mu ide, zvládne aj počty, a teda vidí, že to zostavovanie koalície by nešlo tak ľahko.
Ohľadom toho Chmelára celkom nerozumiem, o čo má akože ísť? Že Chmelár už kampaňuje a chopil sa témy? No však rovnako ako Oľano a SaS, tam to neprekáža, ale pri Chmelárovi áno? Klasický liberálny dvojitý meter, kde sa pri vhodnej ideologickej orientácii akceptuje istý vzorec správania, pri nevhodnej ideologickej orientácii sa začne ostrakizovať a zosmiešňovať.
Ohľadom toho Chmelára celkom nerozumiem, o čo má akože ísť? Že Chmelár už kampaňuje a chopil sa témy? No však rovnako ako Oľano a SaS, tam to neprekáža, ale pri Chmelárovi áno? Klasický liberálny dvojitý meter, kde sa pri vhodnej ideologickej orientácii akceptuje istý vzorec správania, pri nevhodnej ideologickej orientácii sa začne ostrakizovať a zosmiešňovať.
lebo vsetko je lepsie ako Fico a Kotlebovci, smutne, ze tomu po X rokoch stale nechapes
ano to je pravda. ale to je politika, nie je ciernobiela a taketo ustupky su tam nutne. cim ho nechcem obranovat, podla mna tam kollar so svojim stadom ku*iev nema co hladat. ale zasa dalsia vec je, ze tie prepojenia s mafianmi, ktore sa momentalne riesia su stale aktualne, nemozes to porovnavat so starou fotkou. aj ked o nom samozrejme nemam ziadne iluzie. kym vsak nie je lepsi dokaz, tak nikto nezmoze nic.hughito napísal:M142: Sulík Kollára ale neodmieta.Excel mu ide, zvládne aj počty, a teda vidí, že to zostavovanie koalície by nešlo tak ľahko.
mne to prekaza rovnako pri vsetkych.
Sulík a Kočner, Kollár a mafiáni, či už minulí alebo súčasní. Ono Kuciak, len tak mimochodom, písal aj o týchto veciach, nie všetko bolo o Ficovi/SMERe, to sa ale tiež moc nevyťahuje. Ja som to napísal vyššie: pre mňa tieto osoby a ich politické strany nepredstavujú žiadnu alternatívu, na druhej strane vnímam aj to, že pokiaľ tu bude SMER, tak nebude priestor pre iný, reálnejší a možno radikálnejší ľavicový projekt.
Obavy z prepojenia opozicie na rozlicne kriminalne zivly je opravnene, ale je to vsetko len v rovine hypotez. Pokial naozaj nebudu vo vlade tak nebudeme vediet ci sa tieto prepojenia (ktore sa nejavia velmi silne) pretavia do korupcie. V pripade Smeru sa uz preukazatelne prejavili a Slovensko pre to skrz eurofondy straca stovky milionov eur a mozno to viedlo aj ku tejto vrazde.
Áno, to máš pravdu, aj keď tu už časť opozície bola, tak len krátko. Posledné roky tu dominuje SMER, pred ním šafárila SDKÚ a ešte pred tým HZDS. Ak sa bavíme hypoteticky, nemám najmenší dôvod predpokladať, že zrovna Oľano, SaS či SME Rodina, aj odhliadnuc od všetkých tých prešľapov, ktoré sa stali, sa teraz usilujú uchopiť moc z číreho dobrodinectva. Vôbec. O tom nie je politika.
to nad cim Chmelar je, ze nepobral Janov ironicky status, po tom co sa dozvedel, koho ma v statnicovej komisii a oznacil ho a este dve osoby za "dream team". co pochopili jeho spoluziacky a nasledne to komentovali v ironickom zmysle toho statusu.
kto sa ale zachoval ako chlap z partie Janovych spoluziakov je Artur Bekmatov, neskor jeho kolega dokorand. Rostas si varil polievku o tom, ze ked ich redaktora na Ukrajine odhalili, tiez ziadal o ochranu a nic nedostal, tak preco ju mal mat Jano. A na to popredny clen KSS, nie velmi oblubeny medzi spoluziakmi, ze on o ochranu nikdy neziadal a aby ho do toho redakcie prestala miesta.
kto sa ale zachoval ako chlap z partie Janovych spoluziakov je Artur Bekmatov, neskor jeho kolega dokorand. Rostas si varil polievku o tom, ze ked ich redaktora na Ukrajine odhalili, tiez ziadal o ochranu a nic nedostal, tak preco ju mal mat Jano. A na to popredny clen KSS, nie velmi oblubeny medzi spoluziakmi, ze on o ochranu nikdy neziadal a aby ho do toho redakcie prestala miesta.
Hughito, poviem ti a vlastne nielen tebe k tomu asi toľko. Idealny politik neexistuje. Bodka. Proste neexistuje. V žiadnej krajine na svete. Pretože keby existovali ideálni politici, tak náš parlament má 4 milióny poslancov a nie 150. A politici už na to prišli dávno. Máš nejaké volebné výsledky, tak proste volíš menšie zlo, aby si poskladal koalíciu, vládol a presadil aspoň časť svojich predvolebných slubov. To je proste realita. Tak funguje demokracia.
Áno, Kollár je mafoš a kurevník a všetky tie vytreté kur*y, ktoré priniesol do parlamentu, tak mu hneď po zvolení ukázali prostredník a stali sa nezávislými poslancami (podporujúcimi vládnu koalíciu). A ostatným stranám nič iné nezostávalo, len sa podľa tejto situácie zariadiť.
Pragmatizmus je taký. Neviem, či tomu rozumieš. Ale keď budú ďalšie voľby, je dosť možné, že ich vyhrá Sulík a výsledky ďalších strán dopadnú tak, že ten Kollár, zrazu bude totálne neprijateľný. Rozumieme sa, o čom je pragmatizmus? A nielen ten politický...
Plus všetci zabúdate na to, že ak padne vláda, tak ďalšie voľby nebudú za týždeň. Budeme ich mať najkôr na jeseň a zatiaľ kabinet v demisii bude spravovať prezident. To je dosť času na kampaň a na to, aby sa objavili aj nejakí noví ľudia a nové strany a nové kauzy, najmä, ak sa v polícii dostanú k slovu slušní ľudia, ktorí tam už teraz sú.
Nechcem sa zahrať na Chmerála, ale myslím si, že prezident príde s veľmi silným prejavom pre všetkým a na koniec vyzve priamo Fica, aby podal demisiu a pripravil Slovensko na nové voľby. Fico bude trepať o tom, ako za nič nemôže, čo všetko urobil prenás všetkých a nakoniec zadrie nejaký alibistický komentár na štýl, že keď mu tak všetci ubližujú a myslia si, že bude lepšie bez SMERu, tak nech si to skúsia a dáva demisiu. A nakoniec kapitán Danko, ktorý mal pripravený príhovor na hodinku, o tom, že nech Fico nedáva demisiu a že za ním SNS stojí, tak nebude vedieť, čo má robiť, tak zažijeme nejakú srandu, väčšiu ako olizovane výložiek...
A ak nemám pravdu. Tak proste ideme do ulíc. Som potom zvedavý, či sa Kaliňák odváži poslať na ľudí slzák aj obušky, lebo aspoň ako to ja vnímam, tak nasratosť ľudí je na maxime a sú v tom všetky kategórie, aj starší ľudia, dokonca aj čuduj sa svete policjati sú ľudia, ktorí majú rodiny, hypotéky, rovnako ako my všetci, a sú o to viac nasraní, lebo cítia tú zodpovednosť a že sa my všetci na nich spoliehame a napriek tomu nedokážu robiť svoju prácu, lebo ich šef Kaliňák...
Dosť ale pochybujem, že dôjde k takejto situácii. Mamon...to je jediný Boh aj Fica, aj Kaliňáka, takže keby hrozila ich fyzická likvidácia nasraným davom, tak sa proste SMER rozpadne a bude platiť, že každí sám za seba. Niektorí začnú bonzovať, svedčiť na súdoch, ďalší proste zdrhnú užívať si nakradnuté prachy niekde do Karibiku...uvidíme. Len peniaze, to nie je z psychologického hľadiska dostatočný "tmel" na to, aby nejaké ťažké situácie ustála roznorodá skupina ľudí.
Podľa mňa nás čaká slovenská obdoba toho, ako keď v USA zavraždili Kennedyho, že si všetci aj o niekoľko dekád budeme pamätať, čo sme v tie dni presne robili, keď sa písala história.
Áno, Kollár je mafoš a kurevník a všetky tie vytreté kur*y, ktoré priniesol do parlamentu, tak mu hneď po zvolení ukázali prostredník a stali sa nezávislými poslancami (podporujúcimi vládnu koalíciu). A ostatným stranám nič iné nezostávalo, len sa podľa tejto situácie zariadiť.
Pragmatizmus je taký. Neviem, či tomu rozumieš. Ale keď budú ďalšie voľby, je dosť možné, že ich vyhrá Sulík a výsledky ďalších strán dopadnú tak, že ten Kollár, zrazu bude totálne neprijateľný. Rozumieme sa, o čom je pragmatizmus? A nielen ten politický...
Plus všetci zabúdate na to, že ak padne vláda, tak ďalšie voľby nebudú za týždeň. Budeme ich mať najkôr na jeseň a zatiaľ kabinet v demisii bude spravovať prezident. To je dosť času na kampaň a na to, aby sa objavili aj nejakí noví ľudia a nové strany a nové kauzy, najmä, ak sa v polícii dostanú k slovu slušní ľudia, ktorí tam už teraz sú.
Nechcem sa zahrať na Chmerála, ale myslím si, že prezident príde s veľmi silným prejavom pre všetkým a na koniec vyzve priamo Fica, aby podal demisiu a pripravil Slovensko na nové voľby. Fico bude trepať o tom, ako za nič nemôže, čo všetko urobil prenás všetkých a nakoniec zadrie nejaký alibistický komentár na štýl, že keď mu tak všetci ubližujú a myslia si, že bude lepšie bez SMERu, tak nech si to skúsia a dáva demisiu. A nakoniec kapitán Danko, ktorý mal pripravený príhovor na hodinku, o tom, že nech Fico nedáva demisiu a že za ním SNS stojí, tak nebude vedieť, čo má robiť, tak zažijeme nejakú srandu, väčšiu ako olizovane výložiek...
A ak nemám pravdu. Tak proste ideme do ulíc. Som potom zvedavý, či sa Kaliňák odváži poslať na ľudí slzák aj obušky, lebo aspoň ako to ja vnímam, tak nasratosť ľudí je na maxime a sú v tom všetky kategórie, aj starší ľudia, dokonca aj čuduj sa svete policjati sú ľudia, ktorí majú rodiny, hypotéky, rovnako ako my všetci, a sú o to viac nasraní, lebo cítia tú zodpovednosť a že sa my všetci na nich spoliehame a napriek tomu nedokážu robiť svoju prácu, lebo ich šef Kaliňák...
Dosť ale pochybujem, že dôjde k takejto situácii. Mamon...to je jediný Boh aj Fica, aj Kaliňáka, takže keby hrozila ich fyzická likvidácia nasraným davom, tak sa proste SMER rozpadne a bude platiť, že každí sám za seba. Niektorí začnú bonzovať, svedčiť na súdoch, ďalší proste zdrhnú užívať si nakradnuté prachy niekde do Karibiku...uvidíme. Len peniaze, to nie je z psychologického hľadiska dostatočný "tmel" na to, aby nejaké ťažké situácie ustála roznorodá skupina ľudí.
Podľa mňa nás čaká slovenská obdoba toho, ako keď v USA zavraždili Kennedyho, že si všetci aj o niekoľko dekád budeme pamätať, čo sme v tie dni presne robili, keď sa písala história.
Fico pozná a realizuje len a jedine korupciu vždy a všade, aj teraz pri objasnení trestného činu. Podplatiť, kúpiť to je jediná metóda, ktorú pozná.
Žiaden politik nie je perfektný a aj preto je normálne aj žiaduce, aby nikto nebol desaťročia vo vláde, vtedy je veľká pravdepodobnosť zneužitia moci v prospech malej skupiny ľudí. Aby bola kontrola, v normálnych krajinách sa vo vláde striedajú rôzne strany, nie že jeden si kupuje opozičných politikov na kilá, aby mohol vládnuť naďalej a stále. JE to aj o charaktere niektorých, že za peniaze sa spoja aj s diablom, ako Danko a Bugár.
A nepotrebujeme premiéra s božským komplexom, ktorý si myslí, že je nenahraditeľný a sa narodil len preto, aby vládol.
Dnes na Jednotke som zvedavý čo povedia:
19:40 - 19:50 Príhovor prezidenta Slovenskej republiky
19:50 - 20:00 Príhovor predsedu Národnej rady Slovenskej republiky
20:00 - 20:10 Príhovor predsedu vlády Slovenskej republiky
Fico by sa mohol vyhovoriť na Radičovú, Sulíka a neviem koho, že oni môžu za všetko, nie Kaliňák.
Žiaden politik nie je perfektný a aj preto je normálne aj žiaduce, aby nikto nebol desaťročia vo vláde, vtedy je veľká pravdepodobnosť zneužitia moci v prospech malej skupiny ľudí. Aby bola kontrola, v normálnych krajinách sa vo vláde striedajú rôzne strany, nie že jeden si kupuje opozičných politikov na kilá, aby mohol vládnuť naďalej a stále. JE to aj o charaktere niektorých, že za peniaze sa spoja aj s diablom, ako Danko a Bugár.
A nepotrebujeme premiéra s božským komplexom, ktorý si myslí, že je nenahraditeľný a sa narodil len preto, aby vládol.
Dnes na Jednotke som zvedavý čo povedia:
19:40 - 19:50 Príhovor prezidenta Slovenskej republiky
19:50 - 20:00 Príhovor predsedu Národnej rady Slovenskej republiky
20:00 - 20:10 Príhovor predsedu vlády Slovenskej republiky
Fico by sa mohol vyhovoriť na Radičovú, Sulíka a neviem koho, že oni môžu za všetko, nie Kaliňák.
ephramko: Ja tu len všeobecne komentujem, fakty typu "ideálny politik neexistuje" sú zjavné, preto nechodím voliť a myslím si, že jedinou zmenou je začať sa organizovať na pracovisku, v komunite, začať riešiť problémy, ktoré sa ma/nás dotýkajú sami, bez prostredníkov v zmysle politikov, ktorí sú aj tak len predĺženou rukou kapitalistov v pozadí. Áno, sú aj oblasti, kde rozhodnutia politikov priamo ovplyvnia môj život, či už pozitívne alebo negatívne. Keby sme sa hrali čisto na politické programy a zákony, ktoré presadzujú, tak úplne s pokojným svedomím napíšem, že mi vyhovuje zo súčasnej politickej scény SMER, nemôžem však nevidieť to všetko ostatné, čo nakoniec vedie k zhubnému vplyvu SMERu.
https://www.etrend.sk/ekonomika/na-mies ... dorom.html
Zaujimave nahody a prepojenia tykajuce sa Smeru v tejto kauze pokracuju. V suvislosti s Kuciakom sa hovori minimalne o troch rozlicnych stopach, a vsetky vedu spat ku koalicii. Zhubna povaha Smeru sa po vrazde ukazala naplno.Na mieste činu, kde našli zavraždeného novinára webu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, sa v pondelok ráno, pár hodín po objavení obetí, medzi prvými objavil aj vysokopostavený policajt - šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer. To je nezvyčajné, pretože do jeho pôsobnosti vraždy nepatria.
R. Krajmera však spája niečo konkrétne s Jánom Kuciakom. Šéf protikorupčnej jednotky NAKA je nepriamo prepojený na oligarchu Norberta Bödöra, o čom v minulosti písali Aktuality.sk. A bol to práve zavraždený novinár Ján Kuciak, ktorý monitoroval biznis bödörovcov.
Slovensko patrí dnes už vďaka Ficovi a Kaliňákovi nie do jadra ale do žumpy Európy.
Oni majú plné vrecká, im je to jedno, že odteraz budeme v jednej lige s Bieloruskom a Ukrajinou.
Toto môže a bude mať vplyv na všetko, môže to aj odradiť zahraničné firmy, nikto nechce mať nič s krajinou, kde sa vražia novinári a premiér ponúka miliónovú hotovosť. Takéto praktiky videl Fico vo Venezueli u Madura alebo kde? A hlavne že si chrániť stiličky a funkcie, to je najdôležitejšie.
Oni majú plné vrecká, im je to jedno, že odteraz budeme v jednej lige s Bieloruskom a Ukrajinou.
Toto môže a bude mať vplyv na všetko, môže to aj odradiť zahraničné firmy, nikto nechce mať nič s krajinou, kde sa vražia novinári a premiér ponúka miliónovú hotovosť. Takéto praktiky videl Fico vo Venezueli u Madura alebo kde? A hlavne že si chrániť stiličky a funkcie, to je najdôležitejšie.
Som si zapol o 5 12 a sa to nedá pozerať(nie že by sa to zrovna niekedy dalo), ale úplne bezzubý strižinec a nikolsonová tiež úplne neschopná reakcie, neviem či nie je zvyknutá neskákať niekomu do reči ale 80% nechajú rozprávať len kaliňáka, ktorý sa už vonkoncom nedá počúvať.
To včera s Dobšínským na rádiu slovensko bolo iné kafé.
To včera s Dobšínským na rádiu slovensko bolo iné kafé.