Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

-AA- napísal:A kto tu dával za príklad Projekt Manhattan, ty kontrolovaný reaktor..
Ty:
-AA- napísal:Osoby, ktoré zmenili svet vynájdením atómových zbraní boli z veľkej časti židovského pôvodu, preto je nezmysel argumentovať nimi v otázke ideologickej spriaznenosti s vtedajším režimom.
-AA- napísal:Nečakal som, že ten "trochu rozdiel" myslíš až takto primitívne. Bolo to vyvíjané ako zbraň. To kto s ňou pilotuje lietadlo je irelevantné.
Čo sa ti celý čas snažím povedať je, že nikto tam nevyvíjal atómovku, aby zničil Hirošimu a Nagasaki. Atómovka sa vyvíjala, aby sa dala využiť na vydieranie Tretej Ríše (ale to ty už určite vieš).
Práve naopak, Enrico Fermi mal trochu výčitky, že vyvíjajú zbrane hromadného ničenia (vďaka čomu sa dostal do konfliktu s Bohrom). Bohr samotný sa však neskôr aktívne zapojil do iniciatívy na kontrolu nukleárnej energie.

Mind you, Niels Bohr samotný urobil toho pre ochranu pre nukleárnym útokom omnoho viac než ty, či hocikto z náckov.
Možno hovoríš: "Ale veď keby ju nepomohol vynájsť, atómovka by nikdy nevznikla" ale sám vieš, že je to bullshit. Technologický pokrok nezastavíš. Tu nikdy nebola otázka, či sa atómovka vynájde, ale kedy ju kto vynájde. Iste, US ju nemali použiť na Japonsko, ale určite to bolo menšie zlo, než nechať Tretiu ríšu nech ju vynájde prvá. Nikto vtedy nemohol vedieť, že Nemecko pôjde dolu skôr, než stihnú vynájsť atómovku.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Tvoje mylné historické teórie nepatria do tejto témy.

USA použili atómové zbrane keď boli Nemecko a Japonsko prakticky porazené, bez šance na dokončenie vlastných.

Tvoje tvrdenia postrádajú logiku.

A prvý sem s Projektom Manhattan - vývojom atómových zbraní, prišiel jackb.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ano, ja som pouzil Mahattan ako priklad pomoci totalitneho rezimu ku rozvoju intelektualnych elit.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

-AA- napísal:Tvoje mylné historické teórie nepatria do tejto témy.
:shock:
-AA- napísal:USA použili atómové zbrane keď boli Nemecko a Japonsko prakticky porazené, bez šance na dokončenie vlastných.
Tvoje tvrdenia postrádajú logiku.
:clap: Presne tak. USA tak urobili, čo som mimochodom v mojom predchádzajúcom príspevku aj odsúdil. Tiež som spomenul fakt, že WWII sa defacto skončila pred použitím atómovej bomby. To by však bolo najprv treba chápať mojim príspevkom, že?
To, že vládni predstavitelia US použili atómovú bombu na Japonsko nemá absolútne žiadny súvis s tým, že vedci (z ktorých mnohí ani neboli američania BTW), z ktorých niektorí boli židovského pôvodu, vyvíjali atómovú bombu. Inak povedané - US predstavitelia zneužili atómovú bombu, ktorú im "poskytli" vedci na zastrašovanie Nemecka (mind you, projekt Manhattan sa začal pred porážkou Nemecka).

Moje tvrdenia postrádajú logiku len pre tých, ktorí majú problém čítať ich s porozumením.

----

Keďže máš problém čítať s porozumením, tak koreň týchto príspevkov je tu:
-AA- napísal:Osoby, ktoré zmenili svet vynájdením atómových zbraní boli z veľkej časti židovského pôvodu, preto je nezmysel argumentovať nimi v otázke ideologickej spriaznenosti s vtedajším režimom.
a následne
-AA- napísal:Len neviem prečo "žmurkáš" .. alebo státisíce Japoncov zabitých útokom a následkami atómových zbraní sa nepočítajú?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

skjerp-deg napísal: Inak povedané - US predstavitelia zneužili atómovú bombu, ktorú im "poskytli" vedci na zastrašovanie Nemecka (mind you, projekt Manhattan sa začal pred porážkou Nemecka).
Toto smiešne naivné idealizovanie si vedcov ako stelesnenie neomylnej "objektivity" v mnohom pripomínajúci až naboženský fanatizmus ma nikdy neprestane udivovať. Tento članok velmi pekne vystihuje toto spravanie, určite sa v ňom najdeš https://blog.infovojna.sk/zoznamte-sa-so-skeptikom/

Vedci ktorí pracovali na projekte Manhattan dobre vedeli že tá bomba bude použitá, všeliake reči okolo toho neni nič iné len obyčajný alibizmus, a konkretne z tvojej strany bagatelizovanie spojeneckých vojnových zločinov.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mňa neprestane udivovať ta až fanaticka potreba aplikovať články z bludwebov ktoré si práve prečítaš do diskusie, akokoľvek sa to (ne)hodí
jackb
Redeemer
Redeemer

o skepticizme sa pise na webe, ktory zalozeny na tom, ze preklada nepodlozene informacie ako axiomy?
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Jedna vec, ktorú tu už spomínal DEVZYO1G je, že tu postuješ úplne irelevantné odkazy.
Druhou vecou je, že projekt Manhattan sa začal primárne kvôli Nemecku, nie Japonsku. Ak by sa Japonsko vzdalo spolu s Nemeckom, atómovku by US nemali kedy použiť (čo samozrejme neslúži na ospravedlnenie US). Takže áno, tvrdenie, že Bohr či Einstein a podobní majú zodpovednosť za životy zahynutých Japoncov je úplné zvrátené. Pravý dôvod prečo sú takto nápadaní je, že sú Židia, čo vám náckom nepáči.

Ten, kto vydal rozkazy na použitie bomby bol nežidovský generál Spaatz (pssst. jeho korene siahajú až do Nemecka. Nie že by teda na tom záležalo normálnym ľuďom, ale náckom možno áno). Rozkazy bol samozrejme okrem iného odobrené najprv rovnako nežidovským Trumanom.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Vidím že si v tejto téme nový. Tu miestni náckovia operujú s inou verziou dejín :lol: akákoľvek snaha bude atakovaná bludmi o politickej korektnosti, ľavičiarstve, neomarxizme atď. skúsiť ale môžeš:)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

skjerp-deg napísal:US predstavitelia zneužili atómovú bombu, ktorú im "poskytli" vedci na zastrašovanie Nemecka
:smt043 Už by si viac nemal písať, aj keď je sympatické že sa snažíš (narozdiel od mentálneho trpaslíka nado mnou).
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

AA, mne sa zase páči, ako nekecáš o veciach, o ktorých nič nevieš a radšej ako na môj orginál argument reaguješ na fakt, že argumentujem. Nemám rád ľudí, čo kecajú o veciach o ktorých nič nevedia, takže tvoj prístup si ozaj cením :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Našťastie už neviem, čo bol tvoj "originál argument"..
___
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ako sa predpokladalo vyhlasenie lsns ozaj stalo za to. zase sa bude z coho smiat najblizsich par dni.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

-AA- napísal:Našťastie už neviem, čo bol tvoj "originál argument"..
To teda hej, ešte by hrozilo, že by sa na neho musel reagovať.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal:ako sa predpokladalo vyhlasenie lsns ozaj stalo za to. zase sa bude z coho smiat najblizsich par dni.
Ktoré časti boli najvtipnejšie?
skjerp-deg napísal:To teda hej, ešte by hrozilo, že by sa na neho musel reagovať.
Môžeš zopakovať, najlepšie v inej téme..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nepozeral som to cele, to sa proste nedalo. ale z toho co som videl... strasne sa mi paci ta ich logika, k vrazdam sa nevyjadria, sak to nikoho nezaujima a ked fico povie ze za kiskom stoji soros, tak lsns na to zareaguje tym ze to kvoli sorosovi prehrali proti luntnerovi v BB, preco sa fico vtedy nestaral... proste totalna komedia.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

No je to logické, keďže ĽSNS nerozporuje Kiskovu náklonnosť k ľuďom ako Soros, ale Ficovu úprimnosť.

Vyjadrenia k vraždám už boli.
jackb
Redeemer
Redeemer

ano, v BB. nalez tiel si oni (tm) naplanovali, aby tak odputali pozornost od Milady Mazurekovej a poistili sa vytiahnutim Proroka Eliasa v papuciach pred dom.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslel som oficiálne vyjadrenie, nie to čo ťa potešilo. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

nepovedali to najvyssi clenovovia strany na tribune-nakladiaku pred sudom? to nie je oficialne vyhlasenie?
Napísať odpoveď