eMPiko: To nie je balónik, to je vec, ktorá, ak by sa odohrala v opačnom garde, stala by témou č. 1. Hoci by to bolo len "neoverené podozrenie" a ani by nešlo o trestný čin. Druhá vec, ktorá ma baví, že s Talianmi sa často spomínajú podvody s DPH ako gro ich činnosti. Ono pre bežných ľudí možno nie je tento "zločin" až taký citlivý, ale v rámci štátu a trestného práva ide o citlivú vec. No a chcem sa dostať k tomu, že Matovič a Kiska o tom vedia svoje.

Na to sa teraz tiež zabúda. Skrátka: padni komu padni, ja určite nenaskočím na túto vlnu a ako som už písal: v mojom vnímaní je to tak, že keby tu existovala nejaká alternatíva, tak naskočím na vlnu povaľovania vlády. Ale nie je. Ak padne SMER, tak padne povinné zverejeňovanie miezd v inzerátoch, ktohovie, čo sa stane s minimálnou mzdou, možno zabudnúť na príplatky v noci či cez víkend, do ústrania pôjde téma 13. a 14. platov atď. Nastúpi SaS neoliberáli a Oľano ako katolícki bigoti, podporení nejakými ministraničkami a zrejme Kollárom, ďalším morálnym garantom.
K tomu PS: asi je to tým, že ich sledujem na FB a o to viac mi to hádže aj ich sponzorované príspevky, skús pozrieť FB. Vtipné.
Čiže ja poukazujem len na toto. Tento názor som mal vždy vo vzťahu k našej politickej scéne, odvtedy, čo istá časť spektra vlhla nad SDKÚ a stavali sa do morálnej a intelektuálnej nadradenosti nad voličov iných strán. Ako to dopadlo, vieme.
Včera k téme fajn Večera s Havranom, bol tam Vagovič z Aktuality.sk a Valček zo SME. Už aj oni tvrdili, že to šialenstvo vedené z opozície nie je fajn. K novinárom a ich objektivite: to sa tam spomína tiež. Dva príklady: Opozícia a časť novinárov huláka: slovenská polícia to nevyšetrí, treba medzinárodný dozor. Stane sa tak. Kričia: slovenská polícia je neschopná, musia si ťahať z celého sveta kadekoho, lebo to nie sú schopní vyšetriť a nemajú dôveru. Ďalej. Gašpar informuje od začiatku o prípade. Zrazu je zle: prečo informuje, prečo nemlčí, prečo hento a tamto. Keby to bolo naopak a na prípad sa uvalilo informačné embargo, tak by sa písalo, ako je to možné, čo sa tají, prečo sa neinformuje. Presne toto povedal Valček, pričom poučil sympatický plurál. Čím priznal, ako to už povedal Kiska, že vlastne nejde o to, čo sa stalo, alebo o to, čo sa deje. Ide o útok, ktorý sa bude a musí viesť za každých okolností.