Politika
Re: Politika
Celé my to pripomína zachraňovanie Slobody slova opozičnými politikmi v roku 1998 (Zachráňte Markízu), keď vtrhli nejaký ozbrojenci do televízie Markíza, pretože Pavol Rusko vtedajší šéf mal nevyrovnané finančné účty s niekým ... (ale to verejnosť v prvej chvíli nevedela)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Kauza_Gamatex
Teraz v roku 2018 je to All For Jan. Je mi na zvracanie, keď sa takáto neskutočná tragédia využíva na boj o moc. Pravda raz vyjde na povrch, ale toto čo sa deje okolo toho v politike je hnus.
Podľa mňa sa aj tak nič nezmení, pretože tí ľudia čo v pozadí ťahajú za nitky na súdoch, na prokuratúre, na daňových úradoch, na polícii po celom Slovensku, ostanú na svojich miestach. Vymenia sa len bábky pred kamerami. Ľudia na pozadí prežili komunistov, Mečiara, Dzurindu, Radičovú, Fica a prežijú aj ďalších šašov čo nastúpia do vlády. Keby to MOST-HÍD a bývalá SIEŤ, mysleli s odhaľovaním korupcie vážne, tak konajú hneď a nie až teraz. Namiesto toho robili iba humbuk okolo Kotlebovcov prijímaním toho náhubkového zákona a šikanovaním, nejakých psychopatov na sociálnych sieťach.
Na bežných ľudí si trúfli, dokonca kôli tomu, keď nejaký blbeček niečo napíše na facebooku, tak naňho nasadia elitnú jednotku NAKA, ale štátna mafia zostala nedotknutá. Neverím, že nevedeli čo sa deje okolo Smeru a len držali hubu, lebo im to vyhovovalo držať hubu.
Potom keď sa vyšetria neskutočné podvody ako Euro-Building alebo Tipos alebo Privatizačné fondy z 90-tych rokov alebo Mečiarova privatizácia (poznámka-syn privatizéra Danka staršieho, Danko mladší vtedy ako 22-ročný, ktorý sedel v predstavenstve LESOSTAV-u je predsedom parlamentu, tak ako to môže byť vyšetrené? a Most s tým nemá problém), tak až potom sa Slovensko pohne dopredu. Popri týchto podvodoch je najaký Bonaparte iba detskou hrou pre súčasnú mládež ...
http://www.parlamentnelisty.sk/arena/mo ... ing-294658
https://zastavmekorupciu.sk/cases/kauza-tipos
https://finweb.hnonline.sk/financie-a-b ... ivatizacii
https://dennikn.sk/385443/byvaly-riadit ... -zbabelec/
Som rád, že padlo HZDS a budem rád keď padne aj SMER, ale obávam sa, že o pár rokov tu budeme znovu riešiť niekoho nového ...
Voliť nepôjdem. Ak sa niečo zmení a začnú sa zatvárať mafiáni medzi sudcami, notármi, policajtmi atď., tak to o pár rokov prehodnotím, ale pochybujem, že sa to stane.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Kauza_Gamatex
Teraz v roku 2018 je to All For Jan. Je mi na zvracanie, keď sa takáto neskutočná tragédia využíva na boj o moc. Pravda raz vyjde na povrch, ale toto čo sa deje okolo toho v politike je hnus.
Podľa mňa sa aj tak nič nezmení, pretože tí ľudia čo v pozadí ťahajú za nitky na súdoch, na prokuratúre, na daňových úradoch, na polícii po celom Slovensku, ostanú na svojich miestach. Vymenia sa len bábky pred kamerami. Ľudia na pozadí prežili komunistov, Mečiara, Dzurindu, Radičovú, Fica a prežijú aj ďalších šašov čo nastúpia do vlády. Keby to MOST-HÍD a bývalá SIEŤ, mysleli s odhaľovaním korupcie vážne, tak konajú hneď a nie až teraz. Namiesto toho robili iba humbuk okolo Kotlebovcov prijímaním toho náhubkového zákona a šikanovaním, nejakých psychopatov na sociálnych sieťach.
Na bežných ľudí si trúfli, dokonca kôli tomu, keď nejaký blbeček niečo napíše na facebooku, tak naňho nasadia elitnú jednotku NAKA, ale štátna mafia zostala nedotknutá. Neverím, že nevedeli čo sa deje okolo Smeru a len držali hubu, lebo im to vyhovovalo držať hubu.
Potom keď sa vyšetria neskutočné podvody ako Euro-Building alebo Tipos alebo Privatizačné fondy z 90-tych rokov alebo Mečiarova privatizácia (poznámka-syn privatizéra Danka staršieho, Danko mladší vtedy ako 22-ročný, ktorý sedel v predstavenstve LESOSTAV-u je predsedom parlamentu, tak ako to môže byť vyšetrené? a Most s tým nemá problém), tak až potom sa Slovensko pohne dopredu. Popri týchto podvodoch je najaký Bonaparte iba detskou hrou pre súčasnú mládež ...
http://www.parlamentnelisty.sk/arena/mo ... ing-294658
https://zastavmekorupciu.sk/cases/kauza-tipos
https://finweb.hnonline.sk/financie-a-b ... ivatizacii
https://dennikn.sk/385443/byvaly-riadit ... -zbabelec/
Som rád, že padlo HZDS a budem rád keď padne aj SMER, ale obávam sa, že o pár rokov tu budeme znovu riešiť niekoho nového ...
Voliť nepôjdem. Ak sa niečo zmení a začnú sa zatvárať mafiáni medzi sudcami, notármi, policajtmi atď., tak to o pár rokov prehodnotím, ale pochybujem, že sa to stane.
jasne, su osoby, ktore budu profitovat bez ohladu na politicku a spolocensku situaciu. ale naozaj koli tomu nema zmysel menit politikov? nechcem glorifikovat sdku, mali za sebou kopu kauz, ale za ich vlady slovensko spravilo neskutocny skok. NAPRIEK tomu, ze vinnici predosleho stavu neboli postihnuti a vela z nich ostalo prisatych k systemu. keby ludia vtedy premyslali ako ty, tak tu ten meciar stale je(obrazne povedane samozrejme).
K tomu mýtu SDKÚ, ktorý sa neustále živí:
http://www.jetotak.sk/ekonomika/zazvonil-zvonec-
Súhlas s ramaya, píšem to tu už roky, ale nebudem sa stále opakovať. Ono je toto všetko síce pekné a jednotlivé garnitúru môžu mať istý čiastkový vplyv, ale podstata sa vôbec nemení. Ak by išlo do tuhého, tak sa spojí aj SaSka so SMERom. Do toho sa však nejde a stále sa pláva po povrchu. Viď aj tento komentár na FB (Mihály):
Súhlas s ramaya, píšem to tu už roky, ale nebudem sa stále opakovať. Ono je toto všetko síce pekné a jednotlivé garnitúru môžu mať istý čiastkový vplyv, ale podstata sa vôbec nemení. Ak by išlo do tuhého, tak sa spojí aj SaSka so SMERom. Do toho sa však nejde a stále sa pláva po povrchu. Viď aj tento komentár na FB (Mihály):
Robert Fico sa z posledných síl snaží pôsobiť ako suverén, ale je z toho iba stále väčší suterén. Je jednoduché skonštatovať, že Fico je peklo. Boj proti Ficovi sa tu vedie už roky. Označujú ho za populistu, birmovaného komunistu, a toho čo dal plebsu vlaky zadarmo. Popri boji proti nemu mnohí často zabúdali alebo nechceli uznať, že peklíčko sú aj tí druhí. A nejak sa na to zabúda aj dnes. Maďarský filozof Gáspár Miklós Tamás, raz povedal dôležitú vec, ktorú treba znovu pripomenúť. Politici ako Robert Fico nie sú produktom akejsi deviácie ľavicového populizmu. V skutočnosti na ich štýle politiky nie je takmer nič populistické. Z jeho rétoriky nevychádza nič rovnostárske, volá po vylučovaní a navodzuje atmosféru strachu v mene udržania moci pre moc samotnú. A v tomto zmysle je pre takéto praktiky oveľa vhodnejším pomenovaním ľavicová zrada. Narozdiel od mnohých priateľov však vidím úplne rovnakú prax aj v celej šírke slovenského politického spektra. Preto mi nie je úplne jasné volanie po vytvorení novej dôveryhodnej vlády, ktorá bude rešpektovať demokratické hodnoty. Má to byť Boris Kollár, Richard Sulík, Igor Matovič alebo Marian Kotleba?
Aj preto ma vytáča, ak dnes niekto vyťahuje ten príšerný politický gýč a o súčasných udalostiach hovorí ako o pokračovaní novembra ´89. Irituje ma každá jedna formulácia, ktorá sa začína slovom "My požadujeme", alebo ktorá burcuje mladú generáciu k angažovanosti ako by sme boli nejaká homogénna entita. Nasiera ma keď sa hovorí o apolitických (lol) či občianskych protestoch, ktorých cieľom je priniesť slušnosť bez ohľadu na stranícke tričko, ale zároveň je z metanarácie jasné, že už sa vopred predpokladá, kto sú tí dobrí a slušní.
Rozumiem požiadavke aby Fico a Kaliňák odstúpili. Moc však nevychádza z jedného centra. Moc sú vzťahy, štruktúry a infraštruktúry, ktoré nezmiznú ich odvolaním. Ja len tak, že dav ľudí v uliciach by popri volaní po demisii symbolických politických terčov či predčasných voľbách mohol z viacerých perspektív pouvažovať aj o tom, čo to tá demokracia vlastne znamená, aké máme formy odporu a aké by sme naopak mohli vynájsť. Mohli by už konečne odrhnúť ten závoj depolitizácie, ktorí vytvára dojem izolovaného súkromného a verejného. Uvedomiť si, že demokracia nezačína ani nekončí pri parlamentnej reprezentácii. Žiadne stopy po prvkoch o ktorých hovorím žiaľ nevidím. A preto aj keď sa rekonštrukcia podarí. Bude to rekonštrukcia maličká. Skôr len také premaľovanie.
zase si niekto nechce priznat, ze prave Fico a Kalinak su osoby zodpovedne za krytie celospolocenskej korupcieRozumiem požiadavke aby Fico a Kaliňák odstúpili. Moc však nevychádza z jedného centra. Moc sú vzťahy, štruktúry a infraštruktúry, ktoré nezmiznú ich odvolaním.
opat vidim len zlacovanie zmeny, nieco, co vyhovuje predovsetkym Ficovi
beardie napísal:pretoze vsetko je lepsie ako pokracovanie Ficovej vlady, co je na tom take tazke pochopit?!
Toto su uplne kydy, famy o nenahraditelnosti Smeru po tomto obrovskom fiasku striedaju defetisticke reci ze aj ked Smer odide, stale bude zle. Hovno. Pozrite sa co dokazali s korupciou urobit zaznavani Rumuni od roku 2014. Stacilo mat politicku volu, vytvorit nezavislu prokuraturu a pekne zacali odsudzovat ministrov, starostov, podnikatelov, poslancov a vobec kazdeho. Smer na toto politicku volu nema absolutne, naopak aj z komentarov tu zacina byt jasne ze poziciu skorumpovanej strany naplno prijal a este sa v nej rochni a tvrdi ze inak to byt nemoze. U opozicie vidim aspon deklarovane usilie s tymto stavom nieco urobit (a taky Matovic ci Sulik by so zriadenim prokuratury podobnej Rumunsku podla mna problem nemali).
Nemarí sa mi to, alebo smer niekedy pred pár rokmi dali do ústavy niečo v tom zmysle, že prakticky zablokovali vznik úradníckej vlády? Lebo to by bolo určite najlepšie riešenie.
No a Kiska by podla môjho názor mal trochu ubrať plyn, rozhodne by som na jeho strane nevystupoval na nejakom matovičovom mítingu, lebo len na to Fico čaká, nech sa k tomu pridá skôr niekde na nejakom pochode, povie pár slov, ako sa spolitizovať.
No a Kiska by podla môjho názor mal trochu ubrať plyn, rozhodne by som na jeho strane nevystupoval na nejakom matovičovom mítingu, lebo len na to Fico čaká, nech sa k tomu pridá skôr niekde na nejakom pochode, povie pár slov, ako sa spolitizovať.
Korupcia je systémový jav a jej príčiny sú skryté v samotnom systéme, nejde o žiadnu "nezávislú prokuratúru." Čistá naivita. Všetko ostatné, čo tu píšem, je konštatovanie faktov, ktoré sa síce niektorým neľúbia a nechcú ich počuť, sú z toho nervózni, ale je to tak. Nemá to nič spoločné s tým, že by som presadzoval "bezalternatívnosť" vládnutia SMERu.
Inak tá tlačovka ĽSNS ukázala, kde v zmysle "sorozizmu" a konšpiratívnosti v tomto zmysle reálne stoji ĽSNS. Preto sú tie "pravdy" šírené istými médiami a politikmi o tom, akoby už Fico podpísal s Kotlebom koaličnú zmluvu, absurdné. Stále neviem, odkiaľ to vlastne vyhrabali, ale v podstate ide o také isté konšpirácie, ako keď Fico bľaboce o tom, že Kiska organizuje so Sorošom prevrat.
Inak Fico dnes na tlačovke klamal, Kiska sa chce stretnúť aj s koaličnými predstaviteľmi, nielen s opozíciou - čo je pozitívne.
Inak tá tlačovka ĽSNS ukázala, kde v zmysle "sorozizmu" a konšpiratívnosti v tomto zmysle reálne stoji ĽSNS. Preto sú tie "pravdy" šírené istými médiami a politikmi o tom, akoby už Fico podpísal s Kotlebom koaličnú zmluvu, absurdné. Stále neviem, odkiaľ to vlastne vyhrabali, ale v podstate ide o také isté konšpirácie, ako keď Fico bľaboce o tom, že Kiska organizuje so Sorošom prevrat.
Inak Fico dnes na tlačovke klamal, Kiska sa chce stretnúť aj s koaličnými predstaviteľmi, nielen s opozíciou - čo je pozitívne.
ake zase SDKU? ved to sa rozpadlo. aj ako dosledok Gorily. tak preco nepada Smer?
a smeracka vlada, kontrolujuca policiu sa sudnictvo moze za vrazdu dvoch mladych ludi, lebo poskytla ochranu ked sa "ich clovek" vyhrazal.
Konspiracia so Sorosom vychadza z Protokolov Sionskych mudrcov. Kym do 90.tych rokov to boli Rockefellerovci a Rotchieldovci, dnes je to Soros.
a smeracka vlada, kontrolujuca policiu sa sudnictvo moze za vrazdu dvoch mladych ludi, lebo poskytla ochranu ked sa "ich clovek" vyhrazal.
Konspiracia so Sorosom vychadza z Protokolov Sionskych mudrcov. Kym do 90.tych rokov to boli Rockefellerovci a Rotchieldovci, dnes je to Soros.
ide o predpoklad v pripade, ze Fico bude chciet vladnut dalej a Most z vlady odidehughito napísal:Stále neviem, odkiaľ to vlastne vyhrabali
aby sedeli pocty, musia zobrat LSNS
Kotlebovci su v pripade predcasnych volieb 1 nohou mimo parlamentu, Smer by vyrazne utrpel a urcite sa budu snazit poistit si to
2 roky kradnutia su vyrazne viac ako max pol roka, za ten cas sa da nieco zohnat na opoziciu a snaha o zachranu je mozna
autor pise o pokrocilych rokoch, co by sa dialo bez eu je otazne, vestecku gulu nemam. ale nejako zabuda na to, ze prave sdku nas do tej eu dostala. to by pri meciarovi mozne nebolo. mozes namietat, ze to by dokazala aj ina vlada. asi ano, ale nezijeme v paralelnom vesmire, ale v tomto, kde sa to udialo pod ich vedenim a tento krok slovensko vysvihol hore. nehovoriac o tom, ze nejde len o ekonomicku stranku, co tak bezpecnostna?hughito napísal:K tomu mýtu SDKÚ, ktorý sa neustále živí:
Zabúda sa a ignoruje jedna vec. Talianska mafia tu má pôsobiť dokonca už od 90. rokov. V roku 2003 boli napr. čiastkovo riešený. Atď. Áno, Fico tu vládol s prehľadom najdlhšie, ale necelé dva roky tu bola aj opozícia, teda SDKÚ, SaS a pod. A zopakoval sa ten istý scenár. Neudialo sa nič v tomto smere. Vôbec. Pritom tam mali svojich ľudí. Tento scenár sa zopakoval aj vo veľa iných kauzách alebo v oblastiach v zmysle istých opatrení. Bola šanca, bola moc, boli vlastní ľudia, neudialo sa nič. Čiže tá moja skepsa, resp. to, čo tu píšem, má úplne reálne základy aj v tomto zmysle. A je mi jasné, že voliči a fanúšici SDKÚ/SaS/Oľano to proste musia ignorovať alebo sú natoľko zaujatí, že si to ani neuvedomujú, ale žiaľ, taká je realita. 
v pokrizovych rokoch 2010-2012 boli dolezitejsie veci ako par mafianov
hughito ty mas fakt argumenty ze buduci rok mozes ist na MDZ do tenisoveho centra tlieskat na Kazika. Je trochu rozdiel ked nejaka vlada za rok a pol existencie nevysetri mafianov a je rozdiel ked vlada, ktora je tu 12 rokov a ma obrovsky vplyv na policiu, prokuraturu aj sudnictvo s tymito mafianmi spolupracuje a ma na nich vazby.
Ja som o tom rozdiele aj napísal, ak si to prečítaš ešte raz, ale nie je rozdiel to, ak sa o tom nepovie ani slovko a prípadne sa ešte riešia vratky za 10 mega - ak to teda je pravda. Do tenisového centra sa nechystám. Ale aby sme sa nenudili, toto je správa dňa (síce už zo včera):
https://www.napalete.sk/meciar-avizuje- ... j-pomahat/
https://www.napalete.sk/meciar-avizuje- ... j-pomahat/
Ty sa tu ohanas neoverenymi spravam z novin ale Kalinak cosi suchne v rozhovore o vratkach a opakujes to tu ako mantru. No povedz mi co konkretne sa s tymi vratkami stalo, ked je to pre teba taky problem.
Áno, pre mňa je to zaujímavá informácia. Zaskočila ma aj neschopnosť reakcie Nicholsonovej a v podstata nulová reakcia na to zo strany médií či politikov, hoc by aj išlo o lož, ktorú si Kali vymyslel priamo v štúdiu. A vnímam to v kontexte, že tento "mafiánsky štát" sa nijako neriešil ani vtedy, keď bola pri moci súčasná opozícia. Že to nevadí tebe, nie je môj problém. Ja nie som jednostranný "fanda" Fica či opozície, mám svedomie čisté. Nevolil som ani nijako inak nepodporoval žiadnu politickú stranu. 
No vsak ale vysvetli mi aka je podstata toho problemu. Co konkretne sa stalo?
Akože v čom je problém? Veď to je hlavná téma aj u Bašternáka a celkovo problém. Za Radičovej mali dostať 8 mega na vratkách a 2 mega na dotáciach, čiže kšefty idú kontinuálne, Fico-Nefico, opozícia s tým spravila hovno.
https://dennikn.sk/1053009/o-com-rokova ... /?ref=tit1
Možnosti sú dve a neviem, ktorá je horšia. Buď naše bezpečnostné zložky pustili túto osobu do okruhu premiéra bez toho, aby jej minulosť odhalili. Alebo jej minulosť poznali a do tesnej blízkosti premiéra sa dostala napriek tomu.
A dostala sa nielen k premiérovi. Po jeho boku chodila na rokovania s najvyššími predstaviteľmi iných krajín. Rokovania, na ktorých kľúčoví spojenci preberajú najcitlivejšie otázky našich národných záujmov, ktoré premiér tak rád verbálne chráni. Komu všetkému táto osoba rozprávala počas dlhých víkendov o ich priebehu a výsledkoch?
Téma dňa
Ak dnes niekto predstavuje bezpečnostné riziko pre Slovensko, je to Robert Fico. Ak niekto odvádza pozornosť od zistení, ktoré odhalil zavraždený novinár Ján Kuciak a ktoré stáli život aj jeho partnerku Martinu Kušnírovú, je to Robert Fico. Ak niekto dlhodobo zahráva do autu podozrenia zo závažnej trestnej činnosti, je to Robert Fico.
A to je vela? Malo? Zle? Ved vratky su v podnikani bezna vec. Pri Basternakovi je problem ze vratky sli na firmu s nulovym obratom. Tu isli Talianom, ktori okrem kriminalnej cinnosti robili aj normalne podnikanie a preto im nejaky vratky aj po spravnosti patria. Tiez nechapem preco cakas ze Nicholsonova bude vediet kam poslal Miklosov danovy urad pred x rokmi vratky za 8 milionov, ked sa rocne vyplacaju vratky za 6 miliard.hughito napísal:Akože v čom je problém? Veď to je hlavná téma aj u Bašternáka a celkovo problém. Za Radičovej mali dostať 8 mega na vratkách a 2 mega na dotáciach, čiže kšefty idú kontinuálne.
Mozno tam nejaky problem je, ale zatial okrem nejakeho Kalinakovho mlzenia, od ktoreho uz aj tak upustil, lebo tam zrejme aj tak nic nebude (a ktore by potom navyse musel vysetrovat, co Smeraci isto nechcu), nemame nic.