Slovenská pošta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Slovenská pošta

Príspevok od používateľa Arkaz »

Cauko. posielal som notebook za 80€ dobierkou s oznacenim krehke bohuzial bez poistenia. a prisiel s prasknutym lcd. viem s tym nieco urobit ci bez poistenia mam proste smolu? vdaka
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

No toto ti zial nikto z nas nepovie Arkaz, teda mimo toho, ze si to posielal ako krehke bez poistenia, co bola IMHO hlupost. Zavolaj na infolinku a never lokalnym pracovnickam na poste, tam ti povedia najlepsie ake sance mas.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tiez by ma ale zaujimalo ako dokazes, ze ten display nebol presknuty predtym uz u teba

tym poistkam by som skor veril v pripade straty zasielky, ale nie ako poistenie obsahu
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Bez poistenia nespravis nic :(
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

poistenie je tusim v pripade straty zasielky nie poskodenia obsahu, ved si predstav ze by si ho teraz rozbity poslal s poisenim a potom reklamoval ze je rozbity, to je na hlavu, posta nezodpoveda za obsah ale za dorucene zasielky
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Rad by som poznal vase nazory co sa mohlo stat. Vo svrtok 6. 7. podana zasielka ako doporuceny list 1. triedy, ktory mal byt doruceny 7. 7. V ten den sa vsak nic nestalo. 8. a 9. bol vikend. Dnes, teda 10. som rano sledoval tracking - nic nove. 12:18 som vyplnil formular "Problem so zasielkou?" a do niekolkych minut bola zahadne zasielka prevzata na dorucenie a o 4 minuty na to dorucena.

To najlepsie na tom vsak je, ze prijimatel tvrdi, ze nic nedostal (ani zasielku, ani listok z posty). Tak moja asi jedina otazka je: WTF?!
Prílohy
dfd.png
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Tu by sa asi mal ist adresat osobne informovat na postu, s podacim cislom. Mne sa stalo nieco podobne, ale v mojom pripade (vraj) vydali moju zasielku niekomu celkom inemu. O dva dni mi volali, ze zasielka sa nasla a tak som si po nu prisiel. Dostal som len jej obsah v igelitke :lol: Moja hypoteza je, ze sa nejaka tetuska na poste na tu zasielku ulakomila, a ked sa na to prislo, proste tovar vratila. :|
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Takze co sa stalo. V pondelok samozrejme nic nevedeli aj ked podla trackingu to bolo dorucene! V utorok to dorucil postar, cele dotrhane, nastastie obsah nebol zniceny (zazrakom). Suma sumarum trackingove udaje boli nepravdive, dorucene na treti pracovny den od podania a zniceny obal. 3 hrube porusenia prepravneho poriadku. Mozem ziadat nejaku nahradu skody?
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

icefiresr napísal:No toto ti zial nikto z nas nepovie Arkaz, teda mimo toho, ze si to posielal ako krehke bez poistenia, co bola IMHO hlupost. Zavolaj na infolinku a never lokalnym pracovnickam na poste, tam ti povedia najlepsie ake sance mas.
Aj keby to poistené mal tak by poštu v prvom rade zaujímalo či vzhľadom k povahe dorucovaneho obsahu bol použitý adekvátny obal.
Toto isté sa mi stalo v minulosti.
Balík síce poistený bol no združene zadné svetlo na WV Polo mi prišlo s ulamanymi uchytmi.
A tovar bol odosielateľom poslaný v poriadku. Pretože úchyty boli na dne krabice.
Samozrejme ,že bolo svetlo zbalené v originálnom obale ktorý bol na takúto prepravu ako som pri doručení zistil príliš mäkký a teda absolútne nevyhovujúci.
A iné ako dat za pravdu pracovníčke pošty mi neostávalo.
Samozrejme si to pekne odomna zlizol aj odosielateľ.
Svetlo som prevzal a pri montáži som si pomohol silikónom. Iné mi neostávalo. Cesta za predávajúcim aby som mu to odrbal o hlavu mi nestala za to.
A on sám s ponukou refundácie či vrátenia neprišiel.
Pamätám si že servis Asus na tomto pri RMA baziroval. Obal a to dvojitý nie je len tak dakoho výmysel z nudy.
Holt človek by sa mal učiť na cudzích chybách no nie vždy to tak je.
Takže osobne mám za to,že reklamácia u pošty neprejde.
A ak je predávajúci charakter tak si tovar prevezme späť.
Nech to znie akokoľvek tvrdo, tak za hlúposť predávajúceho by nemal "trpieť" ujmou iný, v tomto prípade kupujúci.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je lajdackost odosielatela, ze to nevie poriadne zabalit. Navyse sa da balik oznacit ako krehke/sklo a vtedy sa s krabicami nehadze. A stale je moznost, ze ak islo o pouzivane svetlo, ze tie uchyty boli odlomene uz pri odosielani.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Nie je to už i tak jedno?
Podstatné je aby sa poučili iní.
Na tom skle už toľko nezáleží.
A ja osobne príliš neverím tomu že aj napriek tomu označeniu by sa dačo tomu obsahu nestalo.
Hlavne ak tá originálna krabica mala steny pevné asi ako zošit na písanie.
Ešte som tak mäkký obal nevidel.
Preto čokoľvek čo môžem mať v ruke osobne pred predajom radšej ani nechcem.

A ja ak dačo citlivé predávam tak dávam do novín, fólie a ak je to možné urobím dvojitý obal.
A nestalo sa mi ,že by som mal reklamáciu.

A sám vidíš ako dopadol balík označený ako krehký.

Niekedy , hoc to znie divne je lepšie na balik neuvadzat nič.

A som zvedavý ako dopadne a čo mu na to odpovie pošta.

Pretože isté indície ako a co malo byť mám. Preto som zvedavý či a nakoľko boli správne.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

heker napísal: a vtedy by sa s krabicami nemalo hadzat,
realite je vsak niekde inde
ftfy
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja som to napisal spravne. Ty si prezentoval svoj nazor.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

zdravim, je nejaka moznost ako na poste nastavit automaticke dorucovanie zasielok na pobocku posty? teda okrem p.o. boxu. totizto ak to niekto posiela v ramci slovenska, tak taka moznost je. ale zahranicne zasielky chodia samozrejme priamo na adresu. pre mna je ovela vyhodnejsie obdrzat sms o ulozeni zasielky a vyzdvihnut si to kedykolvek budem mat cas priamo na pobocke, kedze sa casto doma nezdrzujem.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

no, spytaj sa na poste..alebo to skus s niecim lacnym...balik na postu ma svoju vlastnu adresu, cize ked das tvoje meno, POSTE RESTANTE, 820 05, Bratislava 25, napriklad, tak by to teoreticky mohlo fungovat..samozrejme niekde tam tvoje tel .cislo..
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

balik "na poštu" a poste restante je rozdiel. v prvom pripade ti prichod balika oznamia prostrednictvom sms, pri poste restante ti neoznamuju nic

https://www.posta.sk/potrebujem/prevziat-zasielku#a4

ciastocne to ale riesi moj problem..
ak do adresy uvediem poste restante, nepride mi papier domov. len budem musiet chodit osobne na postu a vypytovat sa "tak uz to mate?" "kedy to pride?" :D kedze nie vzdy je mozne zasielku sledovat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

https://www.posta.sk/stranky/balik-na-postu-1

Dodanie Balíka/Expres zásielky na poštu

Služba určená zákazníkom uprednostňujúcim dodanie Balíka alebo Expres zásielky na ľubovoľnú poštu podľa vlastného výberu. Zásielku dodáme na jednu z viac ako 1400 pôšt . Stačí uviesť meno adresáta, PSČ a názov pošty. Podmienkou dodania zásielky na poštu je uvedenie mobilného telefónneho čísla alebo e-mailovej adresy. Adresát alebo oprávnený prijímateľ si môže Balík/Expres zásielku prevziať pri priehradke pošty počas otváracích hodín, po oznámení podacieho čísla alebo mena a priezviska/názvu adresáta zo zaslaného SMS/e-mail avíza a preukázaní totožnosti.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

toto sa tyka ako som vyssie spominal zasielok v ramci slovenskej republiky a nie objednavok zo zahranicia.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

20.2. som poslal doporučený list na dobierku v hodnote 100€. Adresát ju neobdržal. Stále to ukazuje, že je v preprave. Podal som už reklamáciu. Som zvedavý ako to vyriešia a či mi preplatia plnú sumu, ak to oni stratili.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak si to dal pri odosielaní poistiť, mali by ti to preplatiť..
Napísať odpoveď