Vysoke prepady fps pri hrach. (WIN 10)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Filipito
Darca
Darca

Vysoke prepady fps pri hrach. (WIN 10)

Príspevok od používateľa Filipito »

Ahojte hojkaci.
Uz treti den ma neskutocne hnevaju prepady fps pri hrach (CsGO, Team fortress 2 a vsetkych ostatnych)
Problem je nasledovny. Do stredy mi isli vsetky hry perfektne bez akychkolvek dropov. No teraz ked spustim hru tak v istych casovych intervaloch mi fps klesnu napr pri csku z locknutych 120 na 20. Pri tfku rovnako a pri kazdej hre je to presne rovnake. Nezalezi to od toho v akej casti mapy som, proste napr po 5 minutach mi to dropne na 20 fps na takych 10 sekund. A naspat sa to vyrovna. Hladal som odpovede na nete, tuna no k nicomu som sa nedostal.
No a teraz k zostave. Asus am2+ doska, Phenom ii x4 940 cpu, 4gb ram, gtx 560 ti a 430w corsair zdroj. Viem, ze to nie je nic extra no na tie hry co hram ja mi to uplne stacilo.
Windows je tam 10(oficialna licencia) a takisto je tam kupeny eset antivirak.
Neviem teda ci mi bud nieco odchadza alebo tam je neaka haved ale osobne si to neviem absolutne vysvetlit.
Skusal som vytazovavat pocitac aj roznymi benchmarkami no pri nich sa nic nedeje. Napr taky furmark ani po 20 minutovom stress teste nezaznamenal ziaden prepad fps. Teploty mam v zatazi okolo 55 stupnov, cize to tiez vylucujem.
Any ideas co by to mohlo sposobovat? Nechce sa mi zbytocne rozculovat sa cez vikend pri hrach. Za kazdu radu som milion krat vdacny.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Vysoke prepady fps pri hrach. (WIN 10)

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

co sa CSGO tyka, tak tiez mi po nejakom case klesne FPS na 90 a uz sa bez restartu hry nerozbeha. pripadne sa to da navodit aj castym alt-tabovanim do winu. ale kedze staci restart hry, tak neriesim. skusal som aj reinstall win, nic.
Filipito
Darca
Darca

Ano to sa mi stavalo pri csku aj na ntb ale tu ma serie to, ze je to pri kazdej hre uplne ale uplne rovnake. A ked ti to dropne na 20 fps je to normalne ako keby som si ihlou supol do oka. :smt059 . Zajtra to asi vidim na uplne preinstalovanie winu...
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

RAM by som upgradol na 8GB, je mozne ze ti tych 10 sekund swapuje
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Spixyy: ale potom by mu to nezacalo robit zo dna na den.
K teme: skusil by som preinstalovat ovladac na gpu so zaskrtnutym "Clean installation", pripadne skusit starsi ovladac. Problemy moze robit aj GeForce Experience. Mozes skusit aj starsi ovladac, verzia 385.69 je overena a stabilna. V tom pripade vsak budes musiet vo Win 10 zabranit preinstalovaniu: https://support.microsoft.com/en-us/hel ... -in-window
Disk mas aky? Obcasne sekanie by mohol sposobovat odchadzajuci disk, ale skor by to bolo asi uplne zaseknutie a nie fps drop.
Filipito
Darca
Darca

ramkami to nebude, tieto hry mi isli, ja nechcem hrat nove pubg na ultra detailoch... takisto som skusal ten windowsacky memtest a ramky su bez chyby
Gothar:
Zacnem od konca teda s hdd. Je tam 1x 500gb WD black (na nom je system a nainstalovane hry) a dalsi tam mam 1x 320gb WD ale oznacenie presne neviem (ma 7200rpm). HD Tune pro ukazalo obe hdd bez vadnych sektorov, no na tom mensom-320gb mi ukazalo health status warning.
Co sa tyka driverov tak mi to aktualizuje samo. Cize je tam posledna verzia, mam tie drivere odinstalovat cez device manager a nahodit tam rucne tu verziu ktoru si ty spomenul? + odinstalovat geforce experience?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, najlepsie je ist do safe modu a tam pouzit na odinstalovanie Display Driver Uninstaller od guru3d: https://www.guru3d.com/files-details/di ... nload.html
Potom nahod ten starsi driver, po restarte ti ho pravdepodobne automaticky preinstaluje na novsi z Windows Update, potom len pouzi navod, ktory som linkol vyssie, das tam rollback a ostane ti starsi driver.
Filipito
Darca
Darca

Tak nakoniec nepomohlo nic a pustil som sa do preinstalovania windowsu. Vsetko fici ako predtym, dakujem aj tak za rady :)
Napísať odpoveď