3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3. Ficova vlada (2016-2020?)
Ja to tipujem na Pellegriniho. Glváč zle vyzerá, nevie tak dobre rozprávať a celkovo by sa na taký post nehodil.
To je kto?
Edit - Reagoval som na beardieho a to jeho pomenovanie. Samozrejme, ze viem, kto je Pellegrini.
Edit - Reagoval som na beardieho a to jeho pomenovanie. Samozrejme, ze viem, kto je Pellegrini.
Pellegrini? Mladá smerácka generácia, momentálne vicepremiér a dočasný minister kultúry.
no tak dufam, ze sa charakterny lubko ukaze a teraz bude proti 
Ten už si dlhodobo serie tak strašne do huby, že má plnu hubu hovien. A jedno hovno v papuli navyše, to už nebude žiaden rozdiel. Najmä keď tam naokolo pobehuju ľudia, ktorí už majú miesto huby riť...
Inak viete, že Béla oje*** voličov presne 14.3.2016 ?
A 14.3.1939 vznikol slovensky nazi štát.
Maly by sme 14.3. na Slovensku zakázať a radšej pridať 32. marec.
Inak viete, že Béla oje*** voličov presne 14.3.2016 ?
A 14.3.1939 vznikol slovensky nazi štát.
Maly by sme 14.3. na Slovensku zakázať a radšej pridať 32. marec.
Čiže ministerka vnútra Saková (tu by som im "poradil" dať niekoho menej napojeného na Kaliho, inak to bude zas munícia pre ulicu aj opozíciu a časť médií), premiér Pellegrini a min. kul. Tomáš (prípadne Jarjabek ako variant B). Žitňanskú nahradí niekto z Mostu, toto rozdelenie postov v koalícii zostane zachované podľa zmluvy z roku 2016. SNS zrejme zmeny neplánuje. Ešte som zvedavý na Tibiho Gašpara, o tom sa prestalo hovoriť.
ak ma byt sakova a tomas riesenie, tak nevidim dovod nepokracovat v protestoch. tiez som zvedavy na gaspara. inac o blahu by som sa nebal: "„Ak mi ale dá Robert Fico garancie, že ostane ľavicová, budem ju podporovať." - ahoj lubo, ano garantujem ti, ze vlada ostava lavicova. -vdaka robert, v tom pripade budem pokracovat dalej. 
Tomáša až tak nikto riešiť nebude, ale Sakovej sa chytia. Aj keď popravde, doteraz o nej asi počulo len minimum ľudí, ale keďže bola blízko Kalimu, okamžite je neželaná osoba. Nepochybujem, že by si nevedeli v SMERe nájsť niekoho menej skompromitovaného.
Dnes na stredoeuropskom fore avizovali že protikorupcne mimovladky spolu idú podporiť protesty a prinesú aj nejaký balík požiadaviek, nepamätám si všetky ale jednou z nich sa týkala aj Gaspara, tak snáď sa opäť upriami pozornosť na to aby boli nastavené podmienky na dôkladné vyšetrenie vraždy - čo všetko to bude obnáša uvidíme. Výzva vraj bude verejná zajtra.
Stredoeurópske fórum podporuje aj OSF, bububu.
Stredoeurópske fórum podporuje aj OSF, bububu.
Kiska ma moznost prijat Ficovu demisiu ale nevymenovat niekoho, koho si Fico vybral, pol roka bez vlady a predcasne volby
pockajme si na pondelok
pockajme si na pondelok
Pripada mi to cele absurdne, aby niekto, kto zlyhal a vyvodzuje voci sebe dosledky, zaroven kladol nejake podmienky a podmienoval tym svoju demisiu. Dufam, ze mu na to prezident nenaleti. Roznymi zakonnymi kluckami a obstrukciami im prezident moze celkom ucinne skratit tie 2 roky do regulernych volieb, pretoze oni zjavne pocitaju s tym, ze budu okamzite pokracovat akoby sa nic nedialo... Minimalne podla toho, akym stylom tento tyzden funguje vlada a parlament. Za 2 dni spravili tolko prace, co za cely rok 2017.
Aspon sa ukazuje, ake su dolezite akekolvek volby, aj ked sa moze zdat, ze o nic nejde...viete si predstavit, ako by to dnes vyzeralo, keby Fico vyhral prezidentske volby?
PS: Pociatek, Kalinak, Madaric, Pellegrini maju spolocnu jednu vec...teda ak neratam to, ze ich zaujima len keš, koks, drahe auta a jachty...takže ak ficovi vyjde jeho plan, tipujem ze sa bude drzat overenej strategie "daj tam niekoho tepleho" a premierom bude Pellegrini.

Aspon sa ukazuje, ake su dolezite akekolvek volby, aj ked sa moze zdat, ze o nic nejde...viete si predstavit, ako by to dnes vyzeralo, keby Fico vyhral prezidentske volby?
PS: Pociatek, Kalinak, Madaric, Pellegrini maju spolocnu jednu vec...teda ak neratam to, ze ich zaujima len keš, koks, drahe auta a jachty...takže ak ficovi vyjde jeho plan, tipujem ze sa bude drzat overenej strategie "daj tam niekoho tepleho" a premierom bude Pellegrini.
Ale veď médiá a opozícia to podľa mňa len slaboducho dezinterpretovali. Veď oni sa s Kiskom stretli, dohodli to a až potom prišlo to vyhlásenie. Tak aké kladenie požiadaviek? To už bolo len rétorické cvičenie. Ono Kiska nemá moc na výber, lebo Fico splnil presne čo, čo Kiska žiadal ako jednu z možností. Ono ja sa niekedy ani Ficovi či iným nečudujem, lebo časť médií je naozaj neobjektívna a robí zjavnú opozičnú nadprácu a toto je typický príklad: zase ten zlý Fico "zaútočil na nášho ňuňuňu Andrejka a dovoľuje si mu klásť požiadavky."
A nežiadal to len Kiska, žiadali to aj organizátori protestov minulý piatok.
17:52 Žiadame rekonštrukciu vlády, alebo demisiu vlády, hovorí organizátorka. Ľudia opäť skandujú: „Dosť bolo Fica!“
Rekonštrukcia bude a vlastne aj demisia, lebo Fico je vyradený. Takže? Týmto neustálym menením "požiadavok" chcú dosiahnuť čo? Že sa stanú slúžkou opozície? Ja som nepočul skandovať o predčasných voľbách.
A nežiadal to len Kiska, žiadali to aj organizátori protestov minulý piatok.
17:52 Žiadame rekonštrukciu vlády, alebo demisiu vlády, hovorí organizátorka. Ľudia opäť skandujú: „Dosť bolo Fica!“
Rekonštrukcia bude a vlastne aj demisia, lebo Fico je vyradený. Takže? Týmto neustálym menením "požiadavok" chcú dosiahnuť čo? Že sa stanú slúžkou opozície? Ja som nepočul skandovať o predčasných voľbách.
nuz ludia si asi tu rekonstrukciu predstavovali inac. ale zalezi, kto nastupi namiesto odidencov, ak ludia o ktorych sa hovori, tak to nic neznamena.
Kiska ziadal zasadnu rekonstrukciu vlady, vymenit Kalinaka za jeho tajomnicku a Fica za 3. postavu strany nie je zasadna rekonstrukcia
Fico to robi preto, lebo na jesen sa budu volit ustavni sudcovia a specialny prokurator, ak to nebudu ich ludia, tak by mohli ist do basy, snazia sa zachranit svoje pateticke zivoty, nic viac
Fico to robi preto, lebo na jesen sa budu volit ustavni sudcovia a specialny prokurator, ak to nebudu ich ludia, tak by mohli ist do basy, snazia sa zachranit svoje pateticke zivoty, nic viac
Neviem čo si predstavovali ľudia v "referende na uliciach," ale rekonštrukcia je rekonštrukcia, predčasné voľby sú niečo iné. Ono je to tak.. jeden piatok sa žiada rekonštrukcia a vývoj v týždni k nej dospeje... ale ďalší piatok už budeme žiadať predčasné voľby.
Inak čo sa týka prieskumu, tak narástol Kotleba o 2%! Kollár detto - najväčšie nárasty. Väčšie ako SaS. Tešil by som sa na tú vládu SaSky s mafiánom a posilneného Kotlebu o ďalšie tupé hlavy v parlamente.
Inak to je OT, ale ďalej ma pobavili KSS, ktorí dosiahli viac % ako PS či Spolu. Ale tak to môže byť štatistická chyba.
Na FB hneď aj glosy:
Prečítal som si v novinách, že podľa aktuálneho prieskumu Focus by Progresívne Slovensko volilo 1,4 % voličov a stranu Spolu 1,1 %. Obe strany sa stretli, aby sa porozprávali o možnom spojení. Zatiaľ sa nedohodli. Ja len pre porovnanie, že v tejto krajine majú gayovia asi 4 % a vodka 37 %.
FB: Peter Daubner
Inak čo sa týka prieskumu, tak narástol Kotleba o 2%! Kollár detto - najväčšie nárasty. Väčšie ako SaS. Tešil by som sa na tú vládu SaSky s mafiánom a posilneného Kotlebu o ďalšie tupé hlavy v parlamente.
Inak to je OT, ale ďalej ma pobavili KSS, ktorí dosiahli viac % ako PS či Spolu. Ale tak to môže byť štatistická chyba.
Prečítal som si v novinách, že podľa aktuálneho prieskumu Focus by Progresívne Slovensko volilo 1,4 % voličov a stranu Spolu 1,1 %. Obe strany sa stretli, aby sa porozprávali o možnom spojení. Zatiaľ sa nedohodli. Ja len pre porovnanie, že v tejto krajine majú gayovia asi 4 % a vodka 37 %.
FB: Peter Daubner
Tiez je to podla mna ok co sa dosiahlo, urcite viac, ako by niekto cakal. Najprv ludia chceli odstupenie Kalinaka, ked odstupil, zrazu by bolo fajn keby aj Fico, teraz odstupil on, zrazu by chceli predcasne volby
Ale tak jasne, musia ludia aj opozicia ziadat nieco extra (predcasne volby) a koalicia ponukne ako obvykle nic, zahovaranie a potom sa stretnu niekde v strede, tak ako teraz.
Ale tak jasne, musia ludia aj opozicia ziadat nieco extra (predcasne volby) a koalicia ponukne ako obvykle nic, zahovaranie a potom sa stretnu niekde v strede, tak ako teraz.
Teraz to podľa mňa nebolo takto, že by opozícia len formálne žiadala viac. Oni tomu naozaj uverili a už sa videli pomaly vo vláde. A teraz im skysli úsmevy a nevedia to predýchať. Detto opoziční novinár. To je tak. Tri vety, započujeme len prvé dve, ktoré sa hodia a tretiu odignorujeme.
To je tak, pokiaľ niekto žije v istej bubline bubline, tvorenej bodmi ako SaS-Oľano-SME-Denník N, tak fakticky žije v úplne vlastnej realite. A potom sa čuduje, že sa stane niečo úplne iné, ako bolo "celý čas jasné," na základe informácií z danej bubliny. A zostane mu len kvičať o zrade, podvode atď., prípadne ďalej hecovať situáciu či spolitizovať pôvodne pietnu a apolitickú akciu na uliciach.
To je tak, pokiaľ niekto žije v istej bubline bubline, tvorenej bodmi ako SaS-Oľano-SME-Denník N, tak fakticky žije v úplne vlastnej realite. A potom sa čuduje, že sa stane niečo úplne iné, ako bolo "celý čas jasné," na základe informácií z danej bubliny. A zostane mu len kvičať o zrade, podvode atď., prípadne ďalej hecovať situáciu či spolitizovať pôvodne pietnu a apolitickú akciu na uliciach.
Hugo, ty ako nevolic by si mal prestat kvicat uz len z principu. Za kladne vybavenie dakujem.