Význam športu z politického/spoločenského hľadiska
Význam športu z politického/spoločenského hľadiska
Zdravím, aký ma podľa vás šport význam z politického a spoločenského hľadiska? Prečo štát investuje napr. do národného štadiónu alebo do vrcholových športovcov keď to pre štát samotný nie je zisková činnosť? Aký je váš pohľad na vec?
Reprezentovanie štátu ako takého? Zabezpečuje tým zábavu ľuďom? Alebo? Vopred dík za reakcie
Reprezentovanie štátu ako takého? Zabezpečuje tým zábavu ľuďom? Alebo? Vopred dík za reakcie
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Význam športu z politického/spoločenského hľadiska
Chlieb a hry.
Šak sa kukni koľko tém je v sekcii a koľko príspevkov v olympiádach a hokejoch a futbaloch.
Šak sa kukni koľko tém je v sekcii a koľko príspevkov v olympiádach a hokejoch a futbaloch.
Šport je vynikajúca zástupná téma, rovnako vie vybičovať nacionalizmus, čo je takisto zástupná téma. Čiže najmä jeho moderná marketingová forma, ktorá prináša aj zisk, má veľmi dôležitú ideologickú úlohu, aj keď značne implicitnú. Ale samozrejme, ľudí šport aj prirodzene baví, sami športujú a teda ich ho baví aj pasívne sledovať. 
-
guess.whoo
Redeemer
to co je za debilna otazka? v sporte sa tocia take peniaze ze dovidenia. hlavne v poslednych rokoch..ci zijes v jaskyni?
píšete že prináša zisk, minule som počúval vyjadrenia nejakých politikov ktorí to komentovali a vraveli že napr. olympiáda sama o sebe nie je veľmi zisková udalosť pre štát
hughito: ideologickú úlohu? v žiadnej ideológii som nikdy nečítal o športe alebo ako si to myslel?
hughito: ideologickú úlohu? v žiadnej ideológii som nikdy nečítal o športe alebo ako si to myslel?
-
guess.whoo
Redeemer
ako kde..niekto na nej stale zarobi. preco su napriklad MS vo futbale v roku 2022 v nehostinnom Katare?
ked su ludia zaneprazdneni sportom (kulturou, ...), nevymyslaju blbosti
nehovoriac o endorfinoch
nehovoriac o endorfinoch
Pretoze sejkovia maju peniaze, navyse sa spominali velke uplatky, hla napriklad na tieto clanky -guess.whoo napísal:ako kde..niekto na nej stale zarobi. preco su napriklad MS vo futbale v roku 2022 v nehostinnom Katare?
https://plus7dni.pluska.sk/Zahranicie/K ... sie-dokazy
https://futbal.pravda.sk/ostatne/clanok ... e-zo-sudu/
presne na to narazal