Problemova suseda a jej pes

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Problemova suseda a jej pes

Príspevok od používateľa retkvic »

Ten pes to robí, lebo je asi málo socializovaný a príliš naviazaný na majiteľku, ja by som videl ešte riešenie v tom ak by ste sa jej poskladali na tú psi škôlku, za pokus to stojí, vy by ste mali pokoj a pes by možno prišiel na iné myšlienky, možno by potom aj prestal zavíjať a štekať, prípadne nech si kúpi ešte nejakého orecha aby boli dvaja.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Silno pochybujem, ze dochodcovia budu ochotni sa skladat na psiu skolku :)
Zial zatial nebola este ani ta domova schodza, o ktorej kazdy vo vchode uz dlhe tyzdne rozprava.
retkvic
Addict
Addict

Len tak zo zvedavosti som sa pozrel kolko to asi tak stojí a našiel som 10€ na deň.

Pre jedného človeka je to už nezanedbatelná čiastka, no ak by ste sa zložili čo len dvaja alebo 5ti, 2€ na deň už stojí za zváženie, spánok alebo tie 2€. 10€ je už pravda celkom dosť. Riešiť to s ňou ako vravíš asi moc zmysel nemá, no toto by to vyriešilo, ak by na to nepristúpila, tak tomu nepomôže už asi nič.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Retkic ty si hlúpy, ak si myslíš, že v dnešnej dobe sa ti niekto bude skladať po 10€ mesačne na nejakého cudzieho psa... To ako teraz každý ma nejak porušovať domový poriadok a ostatní sa majú skladať a platiť, aby bol dodržaný poriadok ?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ona poriadok ale neporusuje.
retkvic
Addict
Addict

nhispvm nepleť tu nejakú dnešnú dobu, ak by ju každý riešil, tak heslo "každý sa na teba vyserie" nikomu nepomôže.
Ona poriadok neporušuje a barák nemá páku ako presvedčiť psa aby neštekal a majiteľku aby ho nenechávala doma.

Pre ňu samotnú škôlka neprichádza do úvahy, lebo 200€ mesačne platiť nebude, ab by bývala v podnájme, tak by sa to dalo vyriešiť klauzulou v nájomnej zmluve, ak by pes štekal v noci tak sa dá namietať rušením nočného kľudu, to sa však nedeje.

Východiskom by bolo ako už niekto spomínal, ak by si ho nejaký starý sused/ka zobral k sebe domov, prípadne ste sa spolu zložili na tú škôlku, samozrejme po dohode s ňou ak by na to vôbec pristúpila, a niečo by si mala samozrejme platiť aj sama.

Potom ešte ako posledná možnosť pripadá nejako zvukovo utesniť izbu, kde spí a do uší štuple(ak to už samozrejme nevyskúšal), no to už je z núdze cnosť.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Tak 200€ za skolku, to je dost nerealne, aj keby sa nasli 4 dalsi, vyslo by to na 40€ a nikomu inemu to zrejme az tak nevadi.

Navyse, neviem ako tie skolky funguju, ale nezda sa mi ze by chodili zbierat psov z celeho mesta, to by museli zacinat ovela skor, takze toho psa by tam zrejme musel niekto odviest, ma ta majitelka auto? Ak aj ano, bola by ochotna vstavat skor, chodit domov neskor, plus mozne zapchy, benzin nie je zadarmo...

Najrealnejsie je to najdenie dochodcu, ktory by bol ochotny ho zobrat k sebe, mozno aspon docasne...
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

ale porušuje domový poriadok, pretože pokiaľ dobre viem ,tak v ňom sa píše aby susedia neobťažovali ostatných nadmerným hlukom, smradom (z cigariet) a pod. A to nielen počas nočného kľudu... A proste ta škôlka úplne nereálne pretože ja napríklad by som na cudzieho psa neplatil ani keby ma to malo stať 1 cent ročne. Pretože tu ide o princíp a je to maximálna hlúposť, že ja sa mám skladať na nejakého psa... Keď si tam suseda dovedie ďalších 10 psov, tak sa budem skladať po 2€ na každého psa ? Áno viem, že reálne s tým nikto nemôže nič spraviť... Preto je jediná možnosť sa buď zbaviť psa, alebo proste pritlačiť (fyzicky) pani vysvetliť, že pes musí ísť preč. Je to smutné, ale taká je realita... Ešte by bola tretia možnosť a to je elektrický obojok. Pes by dostal ranu a štekať by sa odnaučil...
retkvic
Addict
Addict

NHISPVM napísal:Ešte by bola tretia možnosť a to je elektrický obojok. Pes by dostal ranu a štekať by sa odnaučil...
jj aj to by bola možnosť, alebo ho dať už rovno susede okolo krku keby nesúhlasila a v noci stláčať čudlík, :lol: keby bolo všetko také jednoduché
S tým pritvrdením by sa musela najprv konať rada, lebo inak to bude len v rovine sused proti susedovi.

My napríklad tiež riešime/teda neriešime podobný problém, susedove prerastanie živého plota cez pozemok, no nie je to až také akútne ako tento prípad.
dunno
Star
Star

Príspevok od používateľa dunno »

Zial domovnikovi sa velmi nechce ani len tu schodu zorganizovat. Naposledy povedal, ze "ale viete, s tou pani je to tazko, tazko sa s nou komunikuje atd., chodte sa stazovat ku nej individualne" .. povedal to jednej starsej susede, ktorej tiez vadi ten stekot.

Takze ja si uz ani nemyslim, ze ta schodza bude.
Napísať odpoveď