Windows 10
Re: Windows 10
Operačný systém Windows 10 Home Home Edition 6.2.9200
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z170-Gaming K3
Intel Core i5-6600K
DATA 32GB KIT DDR4 2800MHz CL17 XPG Z1
SAMSUNG MZVPV256HDGL-00000 (238 GB)
NVIDIA Quadro K620 (2048 MB)
-----------
https://1drv.ms/u/s!ArU7bTwVJbjgiMVg_1TjO7chc1CyWg
Proste sa program spomalí, zakladne ulohy ako tahanie perom, brshe alebo čo zalaguju zasekaju, ťahanie myšou nie je plynule.
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z170-Gaming K3
Intel Core i5-6600K
DATA 32GB KIT DDR4 2800MHz CL17 XPG Z1
SAMSUNG MZVPV256HDGL-00000 (238 GB)
NVIDIA Quadro K620 (2048 MB)
-----------
https://1drv.ms/u/s!ArU7bTwVJbjgiMVg_1TjO7chc1CyWg
Proste sa program spomalí, zakladne ulohy ako tahanie perom, brshe alebo čo zalaguju zasekaju, ťahanie myšou nie je plynule.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tazko povedat, z toho vypisu sa neda aj tak moc vycitat, akurat tak tvoj hardware. Neuvazoval si, ze je to problem tej aplikacie, trebars po dakej aktualizacii??? Co mozes spravit je, ze odpojis vsetky USB zariadenia, od tlaciarne az po neviem co, nech si len klavesnicu a mysku. A musis to sledovat. Pripadne sa pozriet ake programy ti bezia na pozadi, pozri do task baru ku hodinam a vsetko nepotrebne povypinaj. Tiez mozes otestovat ramky cez MemTest86+, disk cez HD Tune. Hladas ihlu v kopke sena, bez nejakeho testovania a skusania len velmi tazko najdes pricinu. Mozno to skonci nakoniec tak, ze budes musiet naformatovat disk a dat cisty Windows.
Jasne rozumiem, no tolko času nemám, rýchlejší vidím reinstall ale keďže sa nemôžem dostať k aktualizáciam creativecloudu tak to asi tak necham, myslel som že chyba bude nejaka banalita ale tak pohoda. diky
// dokončím pár grafov, a teda vyskúšam tie benchmarky, prilepím nasledne vysledky
// dokončím pár grafov, a teda vyskúšam tie benchmarky, prilepím nasledne vysledky
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mozes skusit tie veci, ktore mas spravene behom 1-2 hodin. A to je test disku, test ramky, odpojenie usbciek. Tym vylucis ako tak chybu hardware, i ked moze tam byt kludne nieco ine poskodene. Reinstall Windowsu ti nic nezaruci, pretoze to mrznutie moze sposobovat kludne daky ovladac ci aktualizacia Windowsu.
Ahojte,
prosim vas neviete mi povedat preco mi nejde aktualizacia Win10. Skoro cela prebehne a a konci vyhodi chybu ze nie je dostatok miesta na disku. Na C-cku mam pri tom este 110 gb volnych. Win je samozrejme original. t. Ma s tym niekdo skusenost, resp. existuj nejaky fix? na nete som toho moc nenasiel a to malo nefungovalo
P.S. Rad by som spravil screenshot, v poslednej dobe mi vsak chybovu hlasku prestalo zobrazovat a instalacia sa proste vypne, pri dalsom zapnuti zacina odznova. Dakujem
Tak uz sa podaril aj screen, len asi moc nepomoze
prosim vas neviete mi povedat preco mi nejde aktualizacia Win10. Skoro cela prebehne a a konci vyhodi chybu ze nie je dostatok miesta na disku. Na C-cku mam pri tom este 110 gb volnych. Win je samozrejme original. t. Ma s tym niekdo skusenost, resp. existuj nejaky fix? na nete som toho moc nenasiel a to malo nefungovalo
Tak uz sa podaril aj screen, len asi moc nepomoze
- Prílohy
-
- win error.tif
- (48.37 KiB) 309 stiahnutí
Mne neustále zlyhávajú veľké aktualizácie, odhadujem, že je to kvôli tomu, že mám nainštalovaný veľmi veľký počet rôzneho softvéru aj ovládačov a preto sa mi to stále zasekne, lebo na počítači, kde mám len štandardné veci, ktoré používa každý tam problém nezvykne byť žiaden problém. Možno to bude aj tvoj prípad, a keby to tak bolo, tak neostáva nič iné ako reinštalácia.dudo64 napísal:Ahojte,
prosim vas neviete mi povedat preco mi nejde aktualizacia Win10. Skoro cela prebehne a a konci vyhodi chybu ze nie je dostatok miesta na disku. Na C-cku mam pri tom este 110 gb volnych. Win je samozrejme original. t. Ma s tym niekdo skusenost, resp. existuj nejaky fix? na nete som toho moc nenasiel a to malo nefungovaloP.S. Rad by som spravil screenshot, v poslednej dobe mi vsak chybovu hlasku prestalo zobrazovat a instalacia sa proste vypne, pri dalsom zapnuti zacina odznova. Dakujem
Inštalácia by mala prebehnúť v každom prípade, ale môžu sa vyskytnúť aj tieto problémy:
- chybný hardvér, tak môže zlyhať inštalácia (napr. zle vytvorené inštalačné médium),
- pevný disk bol sformátovaný ako dynamický disk a tam tiež je problém s inštaláciou, riešením je kompletný výmaz a zmena na základný disk,
- napr. inštaluješ z USB kľúča a ten si nabootuješ cez port, ktorý je SS-USB / USB 3.0 a čistá inštalačka nemá ovládač, takže inštalácia zlyhá - riešením je inštalácia z portu USB 2.0
Keby bol problém len s aktualizáciami tak fakt môže pomôcť vymazanie obsahu adresára SoftwareDistribution.
@4040 vyzeralo to velmi nadejne - instalacny program mal ine prostredie, vsetko si skontroloval a bolo to ok (aj miesto na disku) a dotiahol to na 98% a az potom spadol - cize vyrazny progres predtym to daval tak max na 80

@cesar No, programov par naviac mam ale ze by to bolo uplne extra vela...tazko povedat..Okrem toho mam dual-boot, skusim dat linux von (aj tak je tam dlho a uz tiez par chybiciek mal) aj ked od toho vela neocakavam. No ale hlavny problem je v tom, ze toto mam win s firemnou licenciou ktory tam davali It-aci. A co tam ti spravili presne neviem, ale velmi pochybujem ze sa papru s kazdou instalackou a skor buchnu nejaky custom image a vybavene :-/
@cesar No, programov par naviac mam ale ze by to bolo uplne extra vela...tazko povedat..Okrem toho mam dual-boot, skusim dat linux von (aj tak je tam dlho a uz tiez par chybiciek mal) aj ked od toho vela neocakavam. No ale hlavny problem je v tom, ze toto mam win s firemnou licenciou ktory tam davali It-aci. A co tam ti spravili presne neviem, ale velmi pochybujem ze sa papru s kazdou instalackou a skor buchnu nejaky custom image a vybavene :-/
Čaute, už dlho mám problém, že mi notebook vždy po hibernácií sám od seba vstane a zapne sa. V 75% prípadov book dávam iba do hibernácie, vypínam ho iba občas. Večer ho vypnem, ráno vstanem a VŽDY je zapnutý. Keď som to skúšal odsledovať, tak sa niekedy sám zapne aj do polhodinky od prechodu do hibernácie.
Skúšal som overiť aj všetko z tohto linku: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 4b5ea15080
Všetko je nastavené správne.
Skúšal som overiť aj všetko z tohto linku: https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 4b5ea15080
Všetko je nastavené správne.
sak si pozri event log, tam najdes co ti ho zapina.
@dudo64 ,akú verziu win máš ?
@Hensym , spusť si CMD , ako správca a skús zadať príkaz , po prebudení powercfg/lastwake
Môžeš skúsiť aj príkaz : powercfg -devicequery wake_armed , malo by sa tam zobraziť zariadenie, ktoré spôsobilo zobudenie.
Mali by sa tam zobraziť zariadenie, ktoré môžu NTB zobudiť
Väčšinou je to zobudenie , kvôli aktualizáciam.
@Hensym , spusť si CMD , ako správca a skús zadať príkaz , po prebudení powercfg/lastwake
Môžeš skúsiť aj príkaz : powercfg -devicequery wake_armed , malo by sa tam zobraziť zariadenie, ktoré spôsobilo zobudenie.
Mali by sa tam zobraziť zariadenie, ktoré môžu NTB zobudiť
Väčšinou je to zobudenie , kvôli aktualizáciam.
Vďaka. Hmm, po zadaní prvého príkazu mi to vyhodilo nejaký "wake timer" (svchost) - podľa všetkého Update.
Ale po zadaní druhého príkazu mi to vyhodilo klávesnicu (používam externú).
Zrejme to bude tak, že klávesnica je zariadenie, ktoré môže PC prebudiť, ale reálny dôvod prebudenia sú tie updaty - chápem správne?
V tom prípade ale nerozumiem, prečo sa potom PC opäť nevypne. Resp., chcel by som to zapínanie vypnúť úplne, ale nikde v nastaveniach som to nenašiel, a Task Scheduler neukazuje žiadne wake up timers.
Ale po zadaní druhého príkazu mi to vyhodilo klávesnicu (používam externú).
Zrejme to bude tak, že klávesnica je zariadenie, ktoré môže PC prebudiť, ale reálny dôvod prebudenia sú tie updaty - chápem správne?
V tom prípade ale nerozumiem, prečo sa potom PC opäť nevypne. Resp., chcel by som to zapínanie vypnúť úplne, ale nikde v nastaveniach som to nenašiel, a Task Scheduler neukazuje žiadne wake up timers.
Máš tam aktualizácie.Vypni si Update Orchestrator.
Používaš bezdrátovú klávesnicu ?
Používaš bezdrátovú klávesnicu ?
Orchestrator som vypol, verím, že pomôže. 
Áno bezdrátovú.
Áno bezdrátovú.
Opäť zadaj príkaz powercfg/lastwake , čo sa tam zobrazí.Už by to tam nemalo byť.
Vypni si v nastaveniach -Správca zariadení,nech klávesnica nemôže zobudiť NTB.
Vypni si v nastaveniach -Správca zariadení,nech klávesnica nemôže zobudiť NTB.
Ja mam Windows 10. Skusal som rozne rady na nete, postahoval vsetky mozne fixy ( jeden mi ukazoval ze nejaka sucast chyba, druhy ju opravil, ale aj tak to nejde). Inac je zaujimave, ze to padne vzdy inokedy. Pripajam este raz errory co mi vyhadzuje
Verzia Win10, 16 alebo 17 ?Klik na klávesu win a napíš winver.Aktualizuje sa Ti z verzie 16xx na 1709 ?
No, to je pointa celeho problemu
ja mam verziu 1607 a stale mi ponuka aktualizaciu na Verziu 17xx ktorá zakaždým padne 
A ako bonus systém píše, že pokiaľ nemam najnovšiu verziu Win (ktorá mi nejde nainstalovat) tak sa nemôžu ani aktualizacie ("zaplaty", KB-cka) stahovať
A ako bonus systém píše, že pokiaľ nemam najnovšiu verziu Win (ktorá mi nejde nainstalovat) tak sa nemôžu ani aktualizacie ("zaplaty", KB-cka) stahovať
Tak prečo si to nenapísal hneď.Stiahni si ISO Win10 , odpoj PC od netu , spusť inštaláciu z toho ISO cez Win, vyber si možnosť zachovať súbory..., nesťahovať aktualizácie.Po nainštalovaní pripoj net.Stiahni si nástroj a spusť https://www.microsoft.com/sk-sk/softwar ... /windows10, stiahni si ISO OS.Stačí potom pripojiť k virtuálnej CD mechanike alebo hoci aj si z toho ISO sprav cez Rufus USB kľúč a spusť cez OS ,nie cez boot.
No, ja som to napisal "prosim vas neviete mi povedat preco mi nejde aktualizacia Win10", ale uznavam, ze to bolo v rychlosti a mohol som to aj inac
Ok, skusim, diky (y)