externy hdd nejde naformatovat
-
Prometheus_49
Medium Expert
externy hdd nejde naformatovat
ahojte, potrebujem naformatovat externy 2 TB hdd seagate, vcera som ho dal formatovat akurat som si nevsimol a notebooku sa pri formatovani vybila bateria, teraz ked pripojim HDD nic sa nedeje, windows ho ani nenajde a ked chcem otvorit nejaky program HDDlife, HD tune tak sa zamrznu az do doby co harddisk odpojim od pocitaca, v tej chvili mi vyhodi aj tabulky o tom ze ho mam naformatovat a vsetky programy sa rozbehnu, nejake rady? alebo ho mozem pouzit ako tazitko?
Re: externy hdd nejde naformatovat
Mas moznost vyskusat ho / naformatovat na inom PC?
-
Prometheus_49
Medium Expert
skusal som ho na dvoch inych, rovnaky problem
Nedá sa náhodou vybrať z boxu a pripojiť priamo do SATA?
Tak by mohli byť lepšie šance.
Inak by som ešte skúsil pristúpiť k nemu mimo Windows, teda nejaký program čo dokáže nabootovať..
Tak by mohli byť lepšie šance.
Inak by som ešte skúsil pristúpiť k nemu mimo Windows, teda nejaký program čo dokáže nabootovať..
-
Prometheus_49
Medium Expert
z boxu by vybrat asi siel, ale nechce sa mi do toho, pretoze som ho kupil pred nieco viac ako pol rokom a nechcem prist o zaruku (reklamaciu berem ako poslednu moznost, disk som kupil v kanade, som v SR a do kanady sa uz nevratim)
skusil som to cez Fedoru (nic lepsie ma nenapadlo) a nic. Nejake odporucanie na program?
skusil som to cez Fedoru (nic lepsie ma nenapadlo) a nic. Nejake odporucanie na program?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
vo fedore si to skusal cez aky program? skus pozriet cez "gparted" (ak ho fedora ma alebo sa tam da nainstalovat), ci su tam vobec nejake particie, chyby alebo co ukaze...
-
Prometheus_49
Medium Expert
no, tak fedora zahlasila 3684 (cislo si presne nepametam ale bolo to priblizne taketo) chybnych sektorov, a disk cele sa to spravalo nanajvys podivne. predpokladam ze je to jasne a mam tazitko kedze na riesenie v kanade som prilis lenivy.
Napadlo ma neda sa to nejak riesit primo tu? cez vyrobcu? nejake skusenosti?
na strankach seagatu som nasiel ze ho mam este v zaruke (podla SN) ale ako nahle dam Create return ale ani za boha sa mi neda zaregistrovat
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2018, 18:25)
ak by to niekoho zaujimalo, nakoniec sa mi podarilo vytvorit ucet u seagate. Vytvoril som si reklamaciu, poslal disk niekam do Viedne, ubehli 4 dni (velka noc) a mam na ceste novy disk
Napadlo ma neda sa to nejak riesit primo tu? cez vyrobcu? nejake skusenosti?
na strankach seagatu som nasiel ze ho mam este v zaruke (podla SN) ale ako nahle dam Create return ale ani za boha sa mi neda zaregistrovat
//autoeditácia príspevku (03 Apr 2018, 18:25)
ak by to niekoho zaujimalo, nakoniec sa mi podarilo vytvorit ucet u seagate. Vytvoril som si reklamaciu, poslal disk niekam do Viedne, ubehli 4 dni (velka noc) a mam na ceste novy disk