3.Ficova vláda (2016-2018)/1.Pellegríniho vláda (2018-2020)
Re: 3. Ficova vlada (2016-2020?)
Vsak prave o to ide, ze tu beztrestnost maju dobre zariadenu, ved preto aj musela padnut vlada zradicky, zjavne niektori zacali dobre pichat do osieho hniezda. Nuz ale vzomnknut sa musi vacsina, na zopar jedincov to nestaci...
To nema nic s najivitou, beriem to ako podmienku kedy zacnem nejakej vlade doverovat, ziadne mensie zlo u mna neexistuje.
To nema nic s najivitou, beriem to ako podmienku kedy zacnem nejakej vlade doverovat, ziadne mensie zlo u mna neexistuje.
To nie je o tom, skôr súhlasím s butthead. Ono ako Ficovci vyšetrili Gorilu? Njako. Áno, môžno tvrdiť, že aj preto, lebo tam boli zainteresovaní, ale každopádne, bola to najmä kauza SDKÚ, ale tak načo sa v tom hrabať, keď koniec koncov Ficovci robia to isté.wladas napísal:To si pekne naivny ked si myslis ze rozkradaci si to nezariadia tak aby boli nedopatratelni.
___
Akurát sledujem menovanie vlády a opäť mi napadla jedna vec. Ako vnímate to, že Kiska nedokáže povedať jeden jediný prejav/komentár bez toho, aby ho čítal? Veď to už aj ten generátor náhodných slov Danko dokáže, síce kvalita je otrasná, ale robí to. Podľa mňa by pre takýchto vrcholných politických predstaviteľov nemal byť problém rozprávať z hlavy a formulovať tak vlastné myšlienky.
Teraz hovorí Pellegrini a, samozrejme, z hlavy. Ono to pôsobí úplne inak a dôveryhodnejšie. Toto sú veci, ktoré napr. naše liberálne prokiskovské médiá nikdy nezdôraznili, pritom je to do očí bijúce.
Kolega historik by mal ist obcas na konferenciu a uistit sa, ze aj profesori citaju svoje poznamky z papiera...
A nielenze cita z papiera, ale este je aj plesaty. Hahaa.
Čiže opäť je všetko v poriadku, ale na Gašpiho sa vytiahol každý jeden brept a prepieral sa týždeň v médiách. Objektívnosť nadovšetko. Ono zase od nikoho zo súčasnej politickej scény nečakám úroveň ľudí typu Masaryka, ale toto už bije do očí. Nevraviac o tom patetickom vzdychaní a dramatických prestávkach. Pôsobí to strašne umelo a nahráva to tým, ktorí píšu o Bútoroch a pod. ako faktických "prezidentoch. "eMPiko napísal:A nielenze cita z papiera, ale este je aj plesaty. Hahaa.
aspon tu prvu domacu ulohu keby chceli spravit poriadne...
Pellegriniho vláda skopírovala od Ficovej aj staré sľuby o úspešnom predsedníctve či obnovení IC vlakov
https://dennikn.sk/1072655/pellegriniho ... /?ref=tit1
„Táto vláda musí začať pracovať okamžite nemá čas sa zaoberať sama sebou alebo prerábať nejaké dokumenty,“ povedal Pellegrini.
Pellegriniho vláda skopírovala od Ficovej aj staré sľuby o úspešnom predsedníctve či obnovení IC vlakov
https://dennikn.sk/1072655/pellegriniho ... /?ref=tit1
„Táto vláda musí začať pracovať okamžite nemá čas sa zaoberať sama sebou alebo prerábať nejaké dokumenty,“ povedal Pellegrini.
Zajtrajšie protesty sa zrušili, čiže naozaj to ide v súlade s postupom Kisku - aj to prehlásenie bolo veľmi podobné. Je treba konštatovať veľmi pozitívnu vec - že protesty dosiahli, napriek tvrdeniam opozície, opäť výrazné zmeny. Opäť sa ukázalo, že tlak ulice dokáže zásadne pohnúť s politickou scénou. Teda, aj napriek ich limitom, ktoré som tu spomínal, ich možno považovať za úspešné.
Mne sa zasa zda zvlastne ze tie protesty niekto zrusi "zhora", stale maju ludia chut protestovat a nie su spokojni s tym ako sa kauza vyriesila. Takto mi to skor pride ako politicky zasah do spontanneho obcianskeho prejavu.
No keby sa stalo to, že ľudia sa aj napriek tomuto rozhodnú protestovať, bolo by to super. Ale treba na to organizačné zázemie, financie a pod., veď aj terajší organizátori si na tieto aktivity vyzbierali isté čiastky (už len zabezpečenie tribúny nestojí 5€). Tiež ma trochu prekvapilo, že to zrušili, čakal som, že minimálne zajtrajší protest sa ešte uskutoční, aj keď už so slabšou účasťou.
Vsak ale da sa to symbolicky aj bez tribuny a ozvucenia, ludia tam predsa nechodia kvoli tej show, ale kvoli tomu aby nieco vyjadrili. Tu navyse podla mna ti organizatori neboli uplne organizatori, nestalo to cele na nich a vacsina ludi zrejme ani netusi ako sa volaju. Prave naopak oni sa zviesli na vlne nespokojnosti u ludi a preto vobec nemaju pravo rozhodovat takto ci nieco bude alebo nebude. Korektne by mi od nich prislo kebyze povedia ze oni to uz organizovat nemozu, ale vyzvu ludi na ucast, alebo nieco podobne.
No vidíš, sme pri klasickom probléme hierachického typu organizovania. V uliciach bolo 100 000 ľudí a teraz sa 7 organizátorov rozhodlo (bez mandátu), že to zrušia, pritom je isté, že 10 000 ľudí mali záujem vyjsť do ulíc.
zrusenie protestu je taka dvojsecna zbran. na jednu stranu to chapem, iste pokroky sa dosiahli, viac by sa asi nevybojovalo, zaujem by klesal a cele by to vysumelo do prazdna. takto mozu protesty zvolat vo chvili, ked to zasa bude potrebne. na druhu stranu tym stratia doveru istej casti ludi. ja to ako problem nevidim, kto chce ist protestovat moze aj bez nich.
o uspesnosti by sa dalo polemizovat, ale ok, nieco sa dosiahlo, realita ukaze, kolko sa toho zmenilo, marknem si tento post, aby som sa k nemu vedel vratit neskorhughito napísal:Zajtrajšie protesty sa zrušili, čiže naozaj to ide v súlade s postupom Kisku - aj to prehlásenie bolo veľmi podobné. Je treba konštatovať veľmi pozitívnu vec - že protesty dosiahli, napriek tvrdeniam opozície, opäť výrazné zmeny. Opäť sa ukázalo, že tlak ulice dokáže zásadne pohnúť s politickou scénou. Teda, aj napriek ich limitom, ktoré som tu spomínal, ich možno považovať za úspešné.
kde je problem?hughito napísal:No vidíš, sme pri klasickom probléme hierachického typu organizovania. V uliciach bolo 100 000 ľudí a teraz sa 7 organizátorov rozhodlo (bez mandátu), že to zrušia, pritom je isté, že 10 000 ľudí mali záujem vyjsť do ulíc.
ved chod protestovat, zorganizuj, bud na vrchole hierarchie, nepaci sa ti aktualne zriadenie, nahrad ho, nech sa paci, pole posobnosti mas otvorene
si to predstavujes ako Hurvinek valku, uplne ako pri riadeni firmy
a studenti pojdu aj takhughito napísal:No vidíš, sme pri klasickom probléme hierachického typu organizovania. V uliciach bolo 100 000 ľudí a teraz sa 7 organizátorov rozhodlo (bez mandátu), že to zrušia, pritom je isté, že 10 000 ľudí mali záujem vyjsť do ulíc.
To nie je také jednoduché - treba nahlásiť zhromaždenie a pri takom počte riešiť organizačné veci aj s políciou a v neposlednom rade narýchlo odkomunikovať počas krátkeho času, že nejaký protest sa predsa len koná, zatiaľ odvšadiaľ je počuť, že sa zrušil. Preto takéto zrušenie deň pred akciou podľa mňa brutálne oslabí zajtrajšie počty - aj keď teda, niekto sa tam objaví (edit - protest vysokoškolákov) už to nebude taká masovka.M142 napísal:zrusenie protestu je taka dvojsecna zbran. na jednu stranu to chapem, iste pokroky sa dosiahli, viac by sa asi nevybojovalo, zaujem by klesal a cele by to vysumelo do prazdna. takto mozu protesty zvolat vo chvili, ked to zasa bude potrebne. na druhu stranu tym stratia doveru istej casti ludi. ja to ako problem nevidim, kto chce ist protestovat moze aj bez nich.
No je to sklamanie, ešte tento pred sviatkami mal byť, dať najavo, že absolútne nič sa vo vláde nezmenilo. Písať že sa dosiahlo to čo ľudia chceli je blbosť, možno tak na papieri. Nechápem organizátorov, však vybavené to už asi bolo.
To je taký typický problém Slovákov, že vkuse čakáme, že za nás niekto iný niečo urobí. A miesto iniciatívy a konania, radšej budeme čas a energiu mrhať na pindanie.
Moja spolužiačka Katka je v treťom trimestri. Koľko mladých žien krátko pred pôrodom bojuje na barikádach? Nehovoriac o tom, že u nich doma už asi mesiac neumývali riady a neupratovali...
Okrem toho to vyzerá tak, že slušní ľudia v tejto krajine opäť raz prehrali. Minimálne na ďalšie 2 roky. Všetky zákonné možnosti sú nateraz vyčerpané. Mafiánski politici sa tam držia ako pijavice a neplánujú odstúpiť. Vedia, že už nejde len o kšefty ale ide aj o ich slobodu. Stále viac ľudí na ulici si uvedomuje, že slušným protestom tie pijavice odtiaľ nedostaneme. A organizátori týchto protestov nechcú mať nič spoločné s občianskou neposlušnosťou alebo s prípadným vandalizmom či násilnosťami. Nateraz to vyzerá tak, že môžeme čakať na 2 zázraky (buď sa SMER dobrovoľne vzdá a pristúpi na predčasné voľby alebo nová vláda nezíska dôveru v parlamente, lebo sa ozvú zbytky chrbtice v niekoľkých už kúpených poslancoch). Obe tieto možnosti sú také pravdepodobné, ako že sa v NRSR zjaví samotný Ježiš. Takže nám asi nezostáva nič iné, len držať hubu a krok a spočítať im to pri ďalších voľbách. Prípadne si kúpiť jednosmernú letenku preč z tohto bananistanu...
Moja spolužiačka Katka je v treťom trimestri. Koľko mladých žien krátko pred pôrodom bojuje na barikádach? Nehovoriac o tom, že u nich doma už asi mesiac neumývali riady a neupratovali...
Okrem toho to vyzerá tak, že slušní ľudia v tejto krajine opäť raz prehrali. Minimálne na ďalšie 2 roky. Všetky zákonné možnosti sú nateraz vyčerpané. Mafiánski politici sa tam držia ako pijavice a neplánujú odstúpiť. Vedia, že už nejde len o kšefty ale ide aj o ich slobodu. Stále viac ľudí na ulici si uvedomuje, že slušným protestom tie pijavice odtiaľ nedostaneme. A organizátori týchto protestov nechcú mať nič spoločné s občianskou neposlušnosťou alebo s prípadným vandalizmom či násilnosťami. Nateraz to vyzerá tak, že môžeme čakať na 2 zázraky (buď sa SMER dobrovoľne vzdá a pristúpi na predčasné voľby alebo nová vláda nezíska dôveru v parlamente, lebo sa ozvú zbytky chrbtice v niekoľkých už kúpených poslancoch). Obe tieto možnosti sú také pravdepodobné, ako že sa v NRSR zjaví samotný Ježiš. Takže nám asi nezostáva nič iné, len držať hubu a krok a spočítať im to pri ďalších voľbách. Prípadne si kúpiť jednosmernú letenku preč z tohto bananistanu...
No keby boli tie barikády, tak by sa možno dosiahlo aj viac. Respektíve využiť aspoň mäkšie formy typu blokády ciest či nejakých inštitúcií. Často sem dávam rôzne informácice, aj z histórie, kde ľudia za zlepšenia v rôznych oblastiach života často platili životom.
utekaj, kto ti brani?hughito napísal:No keby boli tie barikády, tak by sa možno dosiahlo aj viac. Respektíve využiť aspoň mäkšie formy typu blokád ciest a či nejakých inštitúcií.
no tak ja pocitam s tym, ze po zruseni by to bola neohlasene zhromazdenie, takze ziadne organizacne veci by sa riesit nemuseli. a jasne, na ten pocet ludi by to dopad isto malo.hughito napísal: To nie je také jednoduché - treba nahlásiť zhromaždenie a pri takom počte riešiť organizačné veci aj s políciou a v neposlednom rade narýchlo odkomunikovať počas krátkeho času, že nejaký protest sa predsa len koná, zatiaľ odvšadiaľ je počuť, že sa zrušil. Preto takéto zrušenie deň pred akciou podľa mňa brutálne oslabí zajtrajšie počty - aj keď teda, niekto sa tam objaví (edit - protest vysokoškolákov) už to nebude taká masovka.