Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
ale zaujima ma ci denny suhrn ma vyzerat tak ako vyzera v grafe, vydaj ma byt vyssi ako prijem? staci aj ked iba o tolko? [emoji1] ten graf nepocita s bazalnym metbolizmom, teda s energiou, ktoru spali telo iba tym ze funguje
asi si nebudem robit tie tabulky kazdy den, iba sa potrebujem nejako nastavit a vediet ze to robim dobre
na tom veslarskom trenazeri som za cely den spalil cca 750 kalorii a uprimne, neviem predstavit tam travit este viac casu, mozem to striedat s rotopedom ale to mi nepride take ucinne z hladiska cas/vykon
kazdy druhy den rano zaradzujem aj silovy trening
asi si nebudem robit tie tabulky kazdy den, iba sa potrebujem nejako nastavit a vediet ze to robim dobre
na tom veslarskom trenazeri som za cely den spalil cca 750 kalorii a uprimne, neviem predstavit tam travit este viac casu, mozem to striedat s rotopedom ale to mi nepride take ucinne z hladiska cas/vykon
kazdy druhy den rano zaradzujem aj silovy trening
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
O tom to je. Príjem si cca vieš vyrátať, ale výdaj nemáš šancu. Preto musíš robiť to, čo som ti napísal: uprav si stravu na nejaký denný príjem, ktorý budeš dodržiavať. Následne dodržiavaj cvičebný plán + kardio. To dodržiavaj, každý deň sa váž, na konci týždňa to spriemeruj. Budeš vidieť, či chudneš. Ono je to o beh na dlhé trate a kvalitné chudnutie, dlhodobo udržateľné, nie je aj tak výrazné. Ak začneš stagnovať, tak zase oklieštiš príjem a pridáš kardio. Atď.
nj, okej, tak v tom asi budem pokracovat
ak z cca 8000kjl obmedzím príjem na dajme tomu 3000kjl a pridám proteín, svaly by mali byt v pohode nie?
ak z cca 8000kjl obmedzím príjem na dajme tomu 3000kjl a pridám proteín, svaly by mali byt v pohode nie?
To mi príde ako dosť radikálny skok, išiel by som trochu postupne, aby sa to dalo časom ešte posúvať. Ešte som zabudol jednu vec: aj pri chudnutí treba dodržiavať vysoký príjem bielkovín. Je to dobré aj na zachovanie svalovej hmoty.
to si nejako zle vypocital, nie? vsak ten prijem by si dosiahol jednym dietnejsim obedom(200g kuracieho masa+250g zemiakov).CheZteR napísal:nj, okej, tak v tom asi budem pokracovat
8000kj je asi 1900kcal, teda úroveň bazalneho metabolizmu priemerného cca 75kg chlapa.CheZteR napísal:nj, okej, tak v tom asi budem pokracovat
Bazálny metabolizmus je to, čo tvoje telo potrebuje na bežne fungovanie.
Pokial nemáš tak 60kg, tak už teraz nezdravo málo ješ.
no ved pytam sa lebo tomu nerozumiem, ten graf, v appke, mi ukazuje ze mam denne prijat 8000kjl, chudnutie znamena vyssi vydaj ako prijem, graf nepocita s bazalnym metabolizmom, graf pocita s tym co zjem a s tym co vydam svojpomocne, ako ma na konci dna vyzerat ten graf? mam byt v pluse alebo v minuse?
mozno to znie hlupo ale opakujem, nikdy som cielene nechudol
mozno to znie hlupo ale opakujem, nikdy som cielene nechudol
niekto ti to tu moze opisat, ale podla mna zbytocne, kedze o tom mas milion clankov na internete. vygoogli intermittent fasting, iifym alebo pocitanie makier, tam to budes mat komplexnejsie vysvetlene.
No asi tak, ja ti v tomto úplne presne neporadím, lebo som kalórie nikdy nerátal. Vždy idem intuitívne, či chudnem alebo priberám. Ono človek za tie roky už aj svoje telo spozná a vie, ako bude reagovať.
Kukni http://fitclan.sk/
Lepší web o stravovaní/cvičení nie je.
Kukni http://fitclan.sk/
Lepší web o stravovaní/cvičení nie je.
CheZteR napísal:no zacal som travit uz aj ja hodinu a pol ale to je tym ze som zaradil na koniec ten veslarsky trenazer a som po nom celkom dost vypluty, 10km pod 50 minut, je vhodne po nom zaradit gainer? aj ked sa snazim o znizenie hmotnosti?
travi mi celkom rychlo, ked obedujem o 12 tak o 14-14:30 uz citim ze by som nieco zozral
Ahoj, ja používam myfitnesspal už vyše dva roky a neviem si to vynachváliť, momentálne idem na tom druhú diétu v živote (prvú tiež s MFP) a všetko ide podľa mojich predstáv.
Či už naberanie alebo chudnutie. Čísla neklamú. Keď som priberal jedol som podľa tabuľka atď. Striktne.
Bielkoviny chodím 2g na kg telesnej váhy nonstop. Keď som v diéte nebojím sa ísť aj vyššie (nie však viac ako 200g/deň). Žiadne kardio ani v diéte. Začínam diétu tak okolo nového roka (cca 86-88 nalačno), končím v lete cez dovolenku (cca 80kg nalačno). Potom zas naberám.
Začínal som chudnúť na hodnotách 180g B, 400g S, 50g T
Chudnem tým spôsobom že uberám sachre (50g / týždeň alebo dva týždne), momentálne som na 200g B, 250g S, 100g T.
Ak s niečim potrebuješ poradiť rád ti odpoviem, ak som sa s tým stretol
vidim ze ste tu niekde na predchadzajucej strane riesili gainer/protak.
Podla mna je lepsie sa im uplne vyhnut, rovnako proteinovym barom. Vysvetlim preco: lacne a middle price gainery/protaky su z tych najmenej kvalitnych surovin. Po dva tyzdnoch ich kazdodenneho uzivania
akurat tak rozhadzu travenie a clovek ich chut nemoze ani citit. Tym ze su tazsie stravitelne tak telo ich prilis na budovanie svalstva nedokaze vyuzit. Na druhej strane su top-premiove produkty, ale to je ina cenova liga a tiez to nie je uplnou zarukou kvality kazdej vyrobnej šarže. Najlepsie je investovat do kvalitnej normalnej stravy.
Podla mna je lepsie sa im uplne vyhnut, rovnako proteinovym barom. Vysvetlim preco: lacne a middle price gainery/protaky su z tych najmenej kvalitnych surovin. Po dva tyzdnoch ich kazdodenneho uzivania
akurat tak rozhadzu travenie a clovek ich chut nemoze ani citit. Tym ze su tazsie stravitelne tak telo ich prilis na budovanie svalstva nedokaze vyuzit. Na druhej strane su top-premiove produkty, ale to je ina cenova liga a tiez to nie je uplnou zarukou kvality kazdej vyrobnej šarže. Najlepsie je investovat do kvalitnej normalnej stravy.
Áno, suplementy môžu byť rôznej kvality. Ja už roky beriem zo Stillmassu, k proteínom tam dodávajú protokoly o skúške, napr.:
http://www.stillmass.eu/protokoly/protokol-5.pdf
Mám takú tendenciu veriť, že nejaký proteín tam bude a nebude tam ani nič vyslovene škodlivé, potravinárske normy by sme mali mať na SK celkom prísne. Samozrejme, rôzne zahraničné produkty, prípadne veci z Číny a pod., tam už človek asi nikdy nevie. A cena nemusí byť vôbec rozhodujúca, produkty SM sú lacné.
http://www.stillmass.eu/protokoly/protokol-5.pdf
Mám takú tendenciu veriť, že nejaký proteín tam bude a nebude tam ani nič vyslovene škodlivé, potravinárske normy by sme mali mať na SK celkom prísne. Samozrejme, rôzne zahraničné produkty, prípadne veci z Číny a pod., tam už človek asi nikdy nevie. A cena nemusí byť vôbec rozhodujúca, produkty SM sú lacné.
ja mam celkovo bezproblemove travenie, zjem cokolvek v aj velke mnozstve, mozem kombinovat aj mlieko s hocicim a pohoda. Ale akonahle si dam akykolvek protein, tak do dvoch dni uzivania mam s travenin znacne problemy. Jeden protein bar ma dokaze odrovnat na pol dna co sa jedla tyka. Takze to neberiem vobec a vsetko riesim iba cez stravu.Je to sice pracnejsie a aj drahsie, ale clovek ma potom z toho konzumovania aj potesenie, co sa u "praskov" povedat moc neda..
A čo konkrétne znamenajú tie problémy s trávením? Ja proteíny užívam každý deň už toľké roky, že vlastne to vôbec neriešim. A v podstate takmer každý kto posilňuje užíva nejaký proteín, takže to by museli mať problémy všetci.
Protein nie je zázrak, a neni ani nevyhnutný k cvičeniu ale vyhýbať sa mu ako čert krížu je zasa tiež hlúposť, ak si to niekto moze dovolit tak nevidím dôvod prečo sa mu vyhýbať, keď sa bavime o kvalitných proteinoch v cenach od cca 50€ za 2 kilove balenie, samozrejme ked niekto chce kilo proteinu za 10 eur nemoze ocakavat kvalitny srvatkovy protein aj keď môže mať na dávku rovnaké množstvo bielkoviny, je tam jednoducho iný zdroj bielkoviny a ten je na tom podstatný...
Zober si, že k rastu svalov by si mal prijať na kilo hmotnosti 1,5 az 2g bielkoviny, co je napriklad pri 100 kilovom chlapovi obrovske množstvo potravy, takže je jednoduchšie prijať cca 60g bielkovín v dvoch dvojdecových nápojoch..
Čo sa týka rozhadzania travenia tak to je veľmi individualne, su ludia ktory po pohari proteinu prdia dva dni, ale tak to môže byť pri hocijakej inej potravine, niekto si da kusok makoveho koláča a tiež mu to rozhadze travenie, veľakrát sú ale za tieto nežiaduce účinky zodpovedné ale aj iné zložky proteinu ako samotna bielkovina, kamarat napriklad raz vymenil Scitech protein za protein od BSN a vyhadzal sa mu celý chrbat, aj ked bielkovina bola v podstate rovnakeho povodu...
A porovnávať trendy proteinove tyčinky s kvalitnym proteinovym práškom je tiež hlúposť, keďže v proteinovej tyčinke máš rovnaky "bordel" ako keď si kúpiš Snickers, akurat tam máš navyše lacny rastlinny protein (na par vynimiek, kde su aj srvatkove proteiny), trendy obal a cenovu prirážku, samozrejme nájdeš aj kvalitne proteinove tyčinky, ktoré sa zložením môžu porovnávať s kvalitným proteinovym práškom, ale nenájdeš ich v hyprmarketoch, nebudu stáť do 3 eur a nebudú chutiť tak ako nejaká lepšia proteinka z potravín
Zober si, že k rastu svalov by si mal prijať na kilo hmotnosti 1,5 az 2g bielkoviny, co je napriklad pri 100 kilovom chlapovi obrovske množstvo potravy, takže je jednoduchšie prijať cca 60g bielkovín v dvoch dvojdecových nápojoch..
Čo sa týka rozhadzania travenia tak to je veľmi individualne, su ludia ktory po pohari proteinu prdia dva dni, ale tak to môže byť pri hocijakej inej potravine, niekto si da kusok makoveho koláča a tiež mu to rozhadze travenie, veľakrát sú ale za tieto nežiaduce účinky zodpovedné ale aj iné zložky proteinu ako samotna bielkovina, kamarat napriklad raz vymenil Scitech protein za protein od BSN a vyhadzal sa mu celý chrbat, aj ked bielkovina bola v podstate rovnakeho povodu...
A porovnávať trendy proteinove tyčinky s kvalitnym proteinovym práškom je tiež hlúposť, keďže v proteinovej tyčinke máš rovnaky "bordel" ako keď si kúpiš Snickers, akurat tam máš navyše lacny rastlinny protein (na par vynimiek, kde su aj srvatkove proteiny), trendy obal a cenovu prirážku, samozrejme nájdeš aj kvalitne proteinove tyčinky, ktoré sa zložením môžu porovnávať s kvalitným proteinovym práškom, ale nenájdeš ich v hyprmarketoch, nebudu stáť do 3 eur a nebudú chutiť tak ako nejaká lepšia proteinka z potravín
Robo1152
nevidim velmi zmysel davat za tycinku 5€ ked za tu cenu si clovek kupi 2kg kur stehien, ci kilo prs ci kilo morskej ryby ktore maju neporovnatelne viacej bielkovin a zivin celkovo za dane mnozstvo. A ako vieme aj rozbory drahych znackovych proteinov nedopadli vzdy dobre, boli skandaly aj u nich. A hlavne je to iny chutovy zazitok jest normalne jedlo ako sa liat umelym sladidlom dochutenym protakom- uz len spomienka na to mi nerobi dobre.
Hughito
Naduvanie
nevidim velmi zmysel davat za tycinku 5€ ked za tu cenu si clovek kupi 2kg kur stehien, ci kilo prs ci kilo morskej ryby ktore maju neporovnatelne viacej bielkovin a zivin celkovo za dane mnozstvo. A ako vieme aj rozbory drahych znackovych proteinov nedopadli vzdy dobre, boli skandaly aj u nich. A hlavne je to iny chutovy zazitok jest normalne jedlo ako sa liat umelym sladidlom dochutenym protakom- uz len spomienka na to mi nerobi dobre.
Hughito
Naduvanie
Kvalitná proteínová tyčinka stojí 1€ a dá sa kúpiť v DM. Kupujem ju občas, keď som v práci a nemám zrovna prístup k jedlu, tak si ju prípadne dám. Proteín si dávam vždy po tréningu a inak takisto len v čase v práci, keď nie je možnosť klasickej stravy.
Gogo - ved ja nevravim aby si ludia kupovali proteinove tycinky, reagoval som na tvoje porovnanie tycinky s proteinovym praskom, ze je zcestne nakolko je to neporovnatelne, jedine co maju bezne proteinove tycinky spolocne s kvalitnym proteinom je napis protein a to ze maju vyssi obsah bielkoviny
Samozrejme pestra strava je dolezita a urcite je prospesnejsie normalne jest ako sa nalievat proteinom, nikde sa ani nespomina, že to ma byť nahrada pestrej stravy, dokonca aj na obaloch sa píše, že to nie je nahrada stravy, je to len doplnok, ale ako som spominal, pri 100kg vážiacom človeku je potrebne mnozstvo bielkovín na naberanie svalovej hmoty dosť velke a prijať to len z normálnej stravy je dosť ťažké, preto je jednoduchšie si dat raz-dvakrat denne napoj ako by si mal denne zjesť pomaly kilo kuraciny v dlhšom období, hlavne pri kuracine kupovanej v hypermarketoch je to tiež "čisté" mäso, že až... ale nerozumiem prečo keď sa spomenie protein hneď v tom vidíš to, že ním niekto nahradza stravu, to že to niekto pije každý deň tiež nieje nič na zvracanie, koľko ľudí pike každý deň 2-3 kávy a nenapina ich z toho...
Hughito - to čo si kupuješ v DM za jedno euro, je hocičo len nie kvalitná proteinova tyčinky, ver mi, robil som s tým dlho, samozrejme na zjedenie, doplenie energie a nejakych bielkovin to stačí, ale nemôžeš to porovnávať s lepším proteinom ako keby si si napriklad spravil pohar Gold Standardu od ON
Samozrejme pestra strava je dolezita a urcite je prospesnejsie normalne jest ako sa nalievat proteinom, nikde sa ani nespomina, že to ma byť nahrada pestrej stravy, dokonca aj na obaloch sa píše, že to nie je nahrada stravy, je to len doplnok, ale ako som spominal, pri 100kg vážiacom človeku je potrebne mnozstvo bielkovín na naberanie svalovej hmoty dosť velke a prijať to len z normálnej stravy je dosť ťažké, preto je jednoduchšie si dat raz-dvakrat denne napoj ako by si mal denne zjesť pomaly kilo kuraciny v dlhšom období, hlavne pri kuracine kupovanej v hypermarketoch je to tiež "čisté" mäso, že až... ale nerozumiem prečo keď sa spomenie protein hneď v tom vidíš to, že ním niekto nahradza stravu, to že to niekto pije každý deň tiež nieje nič na zvracanie, koľko ľudí pike každý deň 2-3 kávy a nenapina ich z toho...
Hughito - to čo si kupuješ v DM za jedno euro, je hocičo len nie kvalitná proteinova tyčinky, ver mi, robil som s tým dlho, samozrejme na zjedenie, doplenie energie a nejakych bielkovin to stačí, ale nemôžeš to porovnávať s lepším proteinom ako keby si si napriklad spravil pohar Gold Standardu od ON
Vychádzam z testov, ktoré sa robili vyslovene na tieto produkty. Tie tyčinky z DM skončili na popredných miestach, takže vzhľadom aj na cenu nie je o čom. A neviem prečo by som mal porovnávať proteínovú tyčinku a proteín. Ide o dve rozličné veci.
Ved presne o to mi islo, ked som reagoval na goga, ze porovnava neporovnatelne - tycinku a protein...
A v tom teste boli na prvých miestach z DM tusim Multipower tycinky, tie nestoja pod 2 eura, ale to su uz kvalitne tycinky
A v tom teste boli na prvých miestach z DM tusim Multipower tycinky, tie nestoja pod 2 eura, ale to su uz kvalitne tycinky