Ako vytvoriť takýto web?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
peto277
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako vytvoriť takýto web?

Príspevok od používateľa peto277 »

Ahojte,

potrebujem vytvoriť web, ktorý by bol funkčnosťou prakticky identický s webom citylife.sk.
Ide mi o systém kalendáru a následného filtru podľa typu udalosti (divadlo, film, výstava..) + vlastná page pre každú udalosť.
Dopátral som sa len k tomu, že ich web beží na Drupale, no inak nič. Je možné si niečo takéto spraviť svojpomocne s nejakým CMS + plugin? Lebo zatiaľ som nenašiel nič, čo by ponúkalo to, čo potrebujem. Prípadne aj nejaké iné riešenie na takéto spravovanie udalostí.

Alebo ešte inak.. za predpokladu že si to oni dali spraviť celé na mieru, koľko by mohla stáť takáto srandička (komplet celý web ako je tento)?

Ďakujem :)

pokojne niečo dovysvetlím, ak nie je jasné.. vysvetľujem totiž ako tupelo :D
Cesar
Addict
Addict

Re: Ako vytvoriť takýto web?

Príspevok od používateľa Cesar »

Ťažko odhadnúť, sú takí, čo spravia web za 300-400 eur, to ale výsledok bude skoro taký ako keby si sa do toho pustil svojpomocne a si budeš web robiť mesiace a s tým trápiť ako amatér len to bude rýchlo, myslím výsledok bude porovnateľný, žiaden zázrak to nebude ale bude a nemusíš sa s tým trápiť, keď si stránku nikdy nerobil.

Za 800 až 1000 eur nájdeš aj možno nejakého schopného, čo nebude robiť na úrovni amatéra ale keby si si chcel spraviť profesionálnu stránku, jedinečnú nie nejaké expresné cms tak také seriózne firmy nie z bazos.sk si za stránku vypýtajú 5000 eur hore to asi nebude nič pre teba.

Ja by som išiel do nejakého štandardného cms.
peto277
Expert
Expert

Cesar napísal:Ťažko odhadnúť, sú takí, čo spravia web za 300-400 eur, to ale výsledok bude skoro taký ako keby si sa do toho pustil svojpomocne a si budeš web robiť mesiace a s tým trápiť ako amatér len to bude rýchlo, myslím výsledok bude porovnateľný, žiaden zázrak to nebude ale bude a nemusíš sa s tým trápiť, keď si stránku nikdy nerobil.

Za 800 až 1000 eur nájdeš aj možno nejakého schopného, čo nebude robiť na úrovni amatéra ale keby si si chcel spraviť profesionálnu stránku, jedinečnú nie nejaké expresné cms tak také seriózne firmy nie z bazos.sk si za stránku vypýtajú 5000 eur hore to asi nebude nič pre teba.

Ja by som išiel do nejakého štandardného cms.
Trošku som ešte pogooglil kadejaké event-kalendár pluginy pre Wordpress. Zatiaľ mi to teda vychádza tak, že zlatá stredná cesta je asi nejaká pekná WP šablóna (hoc i platená) + pluginy a potom ešte zohnať niekoho kto sa do WP fakt vyzná, aby doladil veci, ktoré sám spraviť neviem a aby sa možno ešte trošku pošrptal v pluginoch a vyladil ich podľa mojich predstáv. I keď perfekcionista vo mne bude asi ticho plakať, ale toto mi príde ako cesta k schopnému a funkčnému webu za relatívne normálne peniaze (počítam že by som sa dokázal zmestiť do nejakých 300€ so všetkým.)

edit: dokonca som práve našiel, že tento celkom vyhovujúci plugin sa dá upraviť do veľmi podobnej podoby ako má citylife - https://theeventscalendar.com/showcase/medspeaks/
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Do 300 eur ale nepocitaj pracu "niekoho kto sa do WP vyzna". Za 300eur ti schopny clovek spravi akurat tak male upravy v sablone.
Ale na to mozes vyuzit studentov, ktory ti to urobia takmer zadarmo ale extremne nahovno :D
peto277
Expert
Expert

jorg22 napísal:Do 300 eur ale nepocitaj pracu "niekoho kto sa do WP vyzna". Za 300eur ti schopny clovek spravi akurat tak male upravy v sablone.
Ale na to mozes vyuzit studentov, ktory ti to urobia takmer zadarmo ale extremne nahovno :D
Nepotešil si ma. :D Ale tak čo ja viem.. veľa vecí z tých drobných úprav si nejako poriešim aj sám. A tie ktoré nezvládnem.. internet je plný webov ako jaspravim, webtrh.. určite sa tam nájdu šikovní ľudia (aj s referenciami), ktorí to spravia za rozumnejšie ceny
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skvido »

ak mas odkial brat udaje o jednotlivych podujatiach , alebo mas vlastnu databazu , popripade keby si tie udalosti manualne nahadzujes do databazy, tak nieco take spravis v obycajnom php + javascripte na pockanie , samozrejme ked tam nechces niaku piplacku s dizajnom
peto277
Expert
Expert

skvido napísal:ak mas odkial brat udaje o jednotlivych podujatiach , alebo mas vlastnu databazu , popripade keby si tie udalosti manualne nahadzujes do databazy, tak nieco take spravis v obycajnom php + javascripte na pockanie , samozrejme ked tam nechces niaku piplacku s dizajnom
Ďakujem aj za takýto postreh. :) Tiež som našiel čosi o takýchto auto-importoch napríklad z FB, čo rozhodne neskôr ušetrí hromadu času a práce.
skvido
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skvido »

nemusi to byt ani z fb , mozes to brat z akejkolvek stranky (aj z tej co si poslal) napriklad cez curl , otazne je ci to neni proti ich pravidlam , a ked to chces zverejnit asi by im to trochu mohlo vadit keby na to pridu :D
peto277
Expert
Expert

skvido napísal:nemusi to byt ani z fb , mozes to brat z akejkolvek stranky (aj z tej co si poslal) napriklad cez curl , otazne je ci to neni proti ich pravidlam , a ked to chces zverejnit asi by im to trochu mohlo vadit keby na to pridu :D
Nebudem to ťahať z ich webu, preto spomínam ten FB, lebo najviac podujatí by v mojom prípade bolo práve odtiaľ. .. A tak jasné, že by asi neboli nadšení. :D
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Peto takze tvoj biznis plan je v preklade zobrazovanie podujati z Facebooku, ktory pouziva pol sveta, na svojej stranke, ktoru si nemozes ani dovolit spravit kvalitne lebo nemas financne prostriedky ani znalosti?
peto277
Expert
Expert

jorg22 napísal:Peto takze tvoj biznis plan je v preklade zobrazovanie podujati z Facebooku, ktory pouziva pol sveta, na svojej stranke, ktoru si nemozes ani dovolit spravit kvalitne lebo nemas financne prostriedky ani znalosti?
V prvom rade to nie je biznis plán, lebo o žiadny biznis nejde. Aj preto "si ju nemôžem dovoliť, lebo nemám financie", keďže to netvorím za účelom zisku, tým pádom do toho nechcem vrážať veľké €, lebo viem že sa mi nikdy nevrátia a z veľkej časti to budem platiť z vlastného vrecka. Je to web, kde sa zhromaždia udalosti z FB, ktoré sú relevantné pre cieľovú skupinu projektu. Prečo ich chcem ťahať z platformy, ktorú používa pol sveta? Lebo na tom FB tí ľudia musia sledovať 30+ stránok a skupín aby mali prehľad, ja im to hodím na jedno miesto a budú to mať pekne pokope.. :)

Takže tak.. pekne si si to síce vysvetlil, ale nesprávne. :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cize zdromazdis 30 stranok z FB? Nie je to teda uz zhromazdene na tom webe uvedenom na zaciatku temy alebo na webe typu kamdomesta.sk?
peto277
Expert
Expert

heker napísal:Cize zdromazdis 30 stranok z FB? Nie je to teda uz zhromazdene na tom webe uvedenom na zaciatku temy alebo na webe typu kamdomesta.sk?
V podstate áno, ale nepotrebujem to pre Bratislavu (citylife) a čo sa týka napr. kamdomesta, tak z vlastnej skúsenosti aj zo skúsenosti ľudí viem, že ten web nepoužívajú, lebo im to nevyhovuje. A nie je tam všetko, plus to mne osobne nepríde až také prehľadné.

A ak by ste sa ma hneď z otočky chceli spýtať že prečo by práve ten môj web mal byť super, iný, dokonalý a neviem čo, tak to robím kvôli tomu, že bol dopyt zo strany ľudí, plus niečo podobné nám funguje už teraz a máme veľmi dobrú odozvu. A zasa vlastný web ponúka aj lepšie možnosti čo sa pridávania obsahu týka (nebavíme sa len o kalendároch a podujatiach..).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Samozrejme, ze Kam do mesta neobsahuje vsetko, pretoze ten obsah treba plnit. Obsahuje to cele Slovensko, tych akcii je neurekom, to jeden clovek nestiha plnit. Poznam napriklad lokalne weby, aj niektore mesta maju svoje kulturne oddelenie, ktore na webe mesta vypisuje akcie, ale to najma take na ktorych sa mesto spolupodiela. Do toho nejake weby o diani v meste, ale aj tak sa o kope akcii dozviem az z FB, aj to na poslednu chvilu. Podla mna bude zlozite to plnit a sledovat.
peto277
Expert
Expert

Viem o týchto veciach, čo píšeš. Zasa nemám ružové okuliare a ako som aj spomínal vyššie, som si vedomý toho, že práve ten náš web nebude dokonalý a že ani tam nebude úplne všetko, lebo to sa nedá odsledovať... Avšak mám reálnu predstavu o tom, koľko toho dokážem(e) stihnúť naplniť a odsledovať, keďže už teraz máme takú internú databázu, ktorú plníme ručne a môžem spokojne povedať, že sa nám darí pokryť väčšinu podujatí. :)
Napísať odpoveď